Σάν Σήμερα
Έφυγε ο Γιώργος Μητσάκης (1993)
Έφυγε ο Γιώργος Μητσάκης (1993)
mitskΣτο χώρο του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού, λίγοι είναι εκείνοι που ασχολήθηκαν με όλες τις πτυχές της καλλιτεχνικής έκφρασης και κυμάνθηκαν ταυτόχρονα σε υψηλές στάθμες δημιουργίας.
Ο Γιώργος Μητσάκης, στην πρώτη μεταπολεμική περίοδο, όπου έκανε το ντεμπούτο του στη δισκογραφία, ξεχώρισε αμέσως για τη δύναμη των στίχων του, την πολυποίκιλη μουσική του φλέβα, τη σωστή ερμηνεία του και τη μαστοριά του στο μπουζούκι.

Άλλοτε στιβαρός και δωρικός κι άλλοτε αρχοντορεμπέτης και περιπαικτικός, ο Μητσάκης είχε το χάρισμα να διαφοροποιείται από τους ομότεχνούς του. Ακόμα και ως προσωπικότητα, αλλά και σαν φιγούρα πάνω στο πάλκο, πέρασε το δικό του ύφος και στυλ. Χωρίς υπερβολή, πέρα από την κοινότοπη, αλλά εύστοχη ετικέτα «Δάσκαλος» που του απένειμαν πολλοί, ο Γιώργος Μητσάκης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας πηγαίος εστέτ του λαϊκού πενταγράμμου. Και είναι κρίμα που μεγάλα μέρη από το εύρος και το μέγεθος του έργου του παραμένουν ακόμη και σήμερα ανεξερεύνητα κι ας έχουν δεκάδες τραγούδια του κερδίσει τη δύσκολη μάχη με το χρόνο.

Πίσω

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!