Οι προτάσεις της εβδομάδας (8/11 - 14/11)

Το Ogdoo.gr επιλέγει τις καλύτερες εξόδους στην πόλη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όλα όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα!

Νέες παραστάσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα και για τις επόμενες ημέρες, ενώ αρκετά live που ξεκίνησαν το προηγούμενο διάστημα και σας προτείναμε ήδη συνεχίζουν… ακάθεκτα.

Δυνατή πρεμιέρα για Αναστασία Έδεν & Άρη Βλάχο, που παρουσιάζουν τη νέα τους μουσική παράσταση, δια χειρός Μάνου Ελευθερίου, αλλά και «Το μπαράκι του Μάριου» που αναβιώνει φέτος στο Petrogazi.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης συνεχίζει στις Γραμμές, το νέο του στέκι, το Χαμάμ πλέον λειτουργεί Τετάρτες, Σάββατα & Κυριακές, ενώ ο Γιάννης Λεμπέσης πήρε παράταση και το Νοέμβρη στις 1002 Νύχτες, που έχουν κάτι διαφορετικό να παρουσιάσουν κάθε βραδιά.

Παράλληλα, τα προγράμματα των σκηνών που λειτουργούν με εναλλασσόμενα σχήματα ανανεώνονται με πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική, για τις επόμενες ημέρες.

Αναστασία Έδεν & Άρης Βλάχος - «Κάψτε το σπίτι» στο Γυάλινο Up Stage

eden gyalino
Η Αναστασία Έδεν και ο συνθέτης Άρης Βλάχος παρουσιάζουν τη νέα τους μουσική παράσταση, δια χειρός Μάνου Ελευθερίου.

Τις Πέμπτες του Νοεμβρίου, στις 9 το βράδυ στο ανανεωμένο Up Stage του Γυάλινου.

Οι δύο καλλιτέχνες σε συνέχεια της συνεργασίας τους με τον σπουδαίο ποιητή, Μάνο Ελευθερίου, που στιγμάτισε την πορεία τους τα τελευταία χρόνια τόσο δισκογραφικά όσο και επί σκηνής, δημιουργούν μία νέα, ατμοσφαιρική μουσική παράσταση.

Η μοναδική ερμηνεία της Αναστασίας Έδεν ενορχηστρώνεται υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του συνθέτη Άρη Βλάχου σε μία μουσική παράσταση όπου ο Μάνος Ελευθερίου υπογράφει με τον τίτλο από το νέο τους άλμπουμ, «Κάψτε το σπίτι».

Επί σκηνής ακούγονται απαγγελίες - ντοκουμέντα με τη φωνή του Μάνου Ελευθερίου, που ηχογραφήθηκαν για το άλμπουμ και τη μουσική παράσταση Κάψτε το σπίτι.

Η ιδιαίτερη προσέγγιση και απόδοση δημοφιλών τραγουδιών του ξένου και του ελληνικού ρεπερτορίου, αλλά και το δικό τους αποτύπωμα μέσα από τα τραγούδια τους με τον Μάνο Ελευθερίου, είναι αυτό που κάνει την Αναστασία Έδεν και τον Άρη Βλάχο να ξεχωρίζουν με την πρωτοποριακή μουσική παράστασή τους.

Info:


Πέμπτη 8, 15, 22 και 29 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης 21:00

Τιμές

12 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο bar
40 ευρώ φιάλη κρασί | 2 άτομα
80 ευρώ φιάλη ποτού | 4 άτομα

Προπώληση εισιτηρίων

Ηλεκτρονικά www.viva.gr | τηλεφωνικά στο 11876
Φυσικά Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων: Seven Spots | Reload Stores | Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | αθηνόραμα.gr | Viva Kiosk Σύνταγμα | Yoleni's

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο - Up Stage
Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
τηλ. 210 9315 600

Petrogazi: Το μπαράκι του Μάριου

Petrogazi 100 200 15 10 2018 small
Το θρυλικό Μπαράκι του Μάριου, ένας χώρος που άφησε εποχή κι έγραψε τη δική του μουσική ιστορία γιατί έγινε τόπος συνάντησης μεγάλων συνθετών και τραγουδιστών του λαϊκού και του ρεμπέτικου τραγουδιού, αναβιώνει στο Petrogazi, κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι με επίσημη πρεμιέρα την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, με πρωταγωνιστές μια γερή ομάδα καλλιτεχνών.

Ο Παύλος Χαϊκάλης, η Τάνια Τρύπη ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Θάνος Κοντογιώργης αγάπησαν την ιδέα του συνθέτη Χρήστου Παπαδόπουλου και όλοι μαζί παρέα με μια ομάδα καλών μουσικών μας μεταφέρουν στην δεκαετία του '50 και του '60, στο ιστορικό Καφενείο των μουσικών ή αλλιώς Το μπαράκι του Μάριου.

Τραγούδια, ιστορίες, περιστατικά και στιγμές μιας άλλης αλλά τόσο οικείας και αγαπημένης σε όλους μας εποχής πρωταγωνιστούν στο Μπαράκι του Μάριου.

Μέσα από τραγούδια - σταθμούς στην ελληνική δισκογραφία - Περασμένες μου αγάπες… Σαν απόκληρος γυρίζω… Ρίξε μια ζαριά καλή… Κοντά στα ξημερώματα… Μάλιστα κύριε… Αρχόντισσα… Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω... - τραγούδια μεγάλων συνθετών που ερμήνευσαν ιδανικές φωνές, παραγγελιές και τσαμπουκάδες, αγωνίες και δυσκολίες ανθρώπων αλλά και χαρές και λύπες θα τραγουδήσουμε, θα συγκινηθούμε και θα νοσταλγήσουμε.

Εμφανίζονται:

Ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Παπαδόπουλος
Οι τραγουδιστές: Γεράσιμος Ανδρεάτος & Γρηγόρης Μπιθικώτσης
Οι ηθοποιοί: Παύλος Χαϊκάλης, Τάνια Τρύπη, Θάνος Κοντογιώργης

Μουσικοί:

Χρήστος Παπαδόπουλος: μπουζούκι
Κωνσταντίνος Σταμελάκος: μπουζούκι
Σταμάτης Χρήστου: πιάνο, ακορντεόν
Βαγγέλης Κονταράτος: κιθάρα
Γιώργος Μπαϊρακτάρης: μπάσο
Κωσταντίνος Ρήγας: τύμπανα, κρουστά

Ηχολήπτης: Άγγελος Σταβέρης
Φωτιστής: Κώστας Μαραγκός

Κείμενο: Αναστασία Κορινθίου
Ιστορική έρευνα: Κώστας Μπαλαχούτης
Μουσική Επιμέλεια: Χρήστος Παπαδόπουλος
Επιμέλεια Παραγωγής: Απόηχος Δημόσια Θεάματα

Info:


Petrogazi «Το μπαράκι του Μάριου»
Βουτάδων 8, Γκάζι
Τηλ. Κρατήσεων: 2130185101

Έναρξη παραστάσεων: Παρασκευή 9 Νοεμβρίου

Ημέρες Λειτουργίας: Σάββατο βράδυ στις 23:00 και Κυριακή μεσημέρι στις 14:00

Τιμές

Σάββατο βράδυ:

Τιμές εισιτηρίων καθήμενων:

Α Ζώνη: 20€
Β Ζώνη: 15€

Η αγορά εισιτηρίου περιλαμβάνει τη θέαση του προγράμματος καθώς και ποτό με ποικιλία καλοσωρίσματος. Η αγορά ποτού δεν είναι υποχρεωτική. Για όσους πελάτες επιθυμούν να καταναλώσουν ποτά ή αναψυκτικά, θα υπάρχει τιμοκατάλογος στα τραπέζια.

Απλή φιάλη: 80€, special φιάλη: 100€
Απλή φιάλη κρασί: 40€, special φιάλη κρασί: 50€
Απλό ποτό: 10€

Τιμή εισιτηρίου για bar με ποτό: 10€

Κυριακή μεσημέρι:

Φαγητό: 35€ ανά άτομο, μενού με μισή φιάλη κρασί λευκό ή κόκκινο
Απλή φιάλη: 120€, special φιάλη: 140€
Απλή φιάλη κρασί: 60€, special φιάλη κρασί: 70€

Τιμή εισιτηρίου για bar με ποτό: 10€

Προπώληση εισιτηρίων: Ticket Services

- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
- Τηλεφωνικά: 2107234567
- Online: www.ticketservices.gr

- Καταστήματα Public

Ο Δώρος Δημοσθένους ξανά στη Babel «Στην καρδιά του Φθινοπώρου»

AFISA DIMOSTHENOUS 9 11 small
Στην καρδιά του φθινοπώρου, στον ατμοσφαιρικό χώρο του «Βαβέλ» στο Μαρούσι, ο Δώρος Δημοσθένους, παρουσιάζει μια νέα μουσική πρόταση και συστήνει τις μουσικές του αγάπες από διαφορετικά είδη και εποχές του τραγουδιού. Χαμηλόφωνος, εσωτερικός, λιτός, ουσιαστικός, με αιχμή την παθιασμένη ερμηνεία του και την συνοδεία στο πιάνο ενός εξαιρετικού σολίστα, Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Με την ευαισθησία και τον δυναμισμό της φωνής του σε πρώτο πλάνο, με το τραγούδι γυμνό συνοδεία μόνο ενός πιάνου, ο Δώρος Δημοσθένους καταθέτει αποκαλυπτικές, αισθαντικές ερμηνείες και απρόβλεπτες διασκευές από τον διεθνή κινηματογράφο και από το ελαφρό ελληνικό τραγούδι μέχρι το λαϊκό και το ρεμπέτικο.

Info:


Παρασκευή 9 Νοεμβρίου
Είσοδος: 12 ευρώ (μπύρα ή κρασί)

Babel Πυρήνας Τέχνης
Βασ. Σοφίας 87
Μαρούσι
Τηλ. κρατήσεων: 215 5252982

Οι ΜΠΛΕ στο Σταυρό του Νότου

mple stn small
Οι ΜΠΛΕ, με τον δικό τους ιδιαίτερο ήχο και τις εκρηκτικές συναυλίες συνεχίζουν ακάθεκτοι την πορεία τους. Επτά albums και ένα διπλό best off, με πολλά από τα τραγούδια τους να είναι πλέον διαχρονικά, τους έχουν καθιερώσει ως ένα από τα μακροβιότερα και πιο αγαπημένα συγκροτήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Φέτος μαζί με τους ΜΠΛΕ συνυπάρχει, ως special guest, ο Ελληνο-Γάλλος Georges Perin, ένας soul - funk performer με πλούσιο βιογραφικό και δισκογραφία, που έχει «ανοίξει» συναυλίες ξένων καλλιτεχνών όπως James Brown, Nina Simone, Mick Taylor κ.α.

ΜΠΛΕ:

Γιώργος Παπαποστόλου – Μουσική
Γιώργος Παρώδης – Στίχοι
Τζώρτζια Κεφαλά – Φωνή
Νατάσα Αλεξίου – Βιολί, φωνητικά

Μαζί τους στη σκηνή οι μουσικοί:

Πάνος Παπάζογλου – Κιθάρα
Διαμαντής Καραγιαννακίδης – Πλήκτρα
Χρήστος Κλάρος – Μπάσο
Χρήστος Κουτσούρης – Τύμπανα

Info:


Σάββατο 10 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης 22.30
Είσοδος 14 ευρώ (μπύρα | κρασί)

Σταυρός του Νότου Κεντρική Σκηνή
Θαρύπου 35
Νέος Κόσμος

Ρεμπέτικη βραδιά με τον Δημήτρη Μητσοτάκη & τους Ρε Καντίνι

IMG 3930 2 small
Οι «Ρε Καντίνι» σε μια ξεχωριστή ρεμπέτικη βραδιά με ένα μουσικό πρόγραμμα βασισμένο στους ρεμπέτικους ήχους των πρώτων, αυθεντικών εκτελέσεων τραγουδιών των Μητσάκη, Χιώτη, Βαμβακάρη, Χατζηχρήστου, Τσιτσάνη, Καλδάρα, Παπαϊωάννου κ.α.

Οι «Ρε Καντίνι» δημιουργήθηκαν το 2013 από τον συνθέτη, στιχουργό και συγγραφέα Δημήτρη Μητσοτάκη, γνωστό από την πορεία του με το συγκρότημα Ενδελέχεια, με σκοπό την παρουσίαση του ρεμπέτικου τραγουδιού στην αυθεντική μορφή τόσο από άποψη φόρμας όσο και περιεχομένου.

Δημήτρης Μητσοτάκης: κιθάρα, τραγούδι
Μαρώ Τσουράπα: τραγούδι
Νίκος Στρουγκώφ: μπουζούκι

Info:


Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 10 μ.μ.

Μακάρι
Ζ. Πηγής 125 Νεάπολη, Αθήνα

Opera Chaotique: «Η κρυφή ζωή των ποιητών» στο Faust

Opera Chaotique PHOTO small
Όσα δε σας έχουν πει ποτέ για τους διάσημους ποιητές. Από τη διαστροφή του Εμπειρίκου ως τις σκοτεινές πτυχές του Πόε, τις εξαρτήσεις του Όσκαρ Ουάιλντ και τις αδυναμίες της Γώγου. Είχε ο Καρυωτάκης χιούμορ; Ποια διάσημη μπάντα εμπνεύστηκε από την Κινέζικη ποίηση; Είναι ο Bob Dylan ποιητής; Ποιο κομμάτι των Pink Floyd γίνεται Καλαματιανό;

Η νέα παράσταση των Opera Chaotique ρίχνει φως σε άγνωστες πτυχές της ζωής σπουδαίων Ελλήνων και ξένων ποιητών. Πικάντικες ιστορίες, έρωτες και αυτοκτονίες μπλέκονται με αριστουργήματα της ποίησης και της στιχουργικής τέχνης μέσα από επιλεγμένα και γνωστά τραγούδια.

Info:


12, 19, 26 Νοέμβρη
Εισιτήριο θεάματος (χωρίς ποτό): 8 ευρώ
Μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ): 6 ευρώ

Faust
Kαλαμιώτου 11 & Αθηναΐδος 12, Αθήνα
Τηλ.: 210 3234095

Dilemma: «Η Τέλεια Εξαφάνιση» και άλλες μουσικές ιστορίες…

dilema rouk small
Συμμετέχει η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ

Οι Dilemma εμφανίζονται την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, στις 20.30, στο πολιτιστικό κέντρο Μπενετάτου στο Ψυχικό. Παρουσιάζουν μια μουσική βραδιά με δικές τους πρωτότυπες συνθέσεις, αγαπημένες μουσικές επιλογές αλλά και τραγούδια από το πρόσφατο άλμπουμ τους, σε ποίηση της σπουδαίας Κατερίνας Αγγελάκη Ρουκ, παρουσία της ίδιας. Η κα. Αγγελάκη Ρουκ θα συμμετέχει διαβάζοντας κάποια από τα ποιήματά της που μελοποιήθηκαν από τους μουσικούς, χαρίζοντας άλλη διάσταση και πρόσθετο ενδιαφέρον στη μουσική παράσταση.

Οι Dilemma (Πόπη Νταλαχάνη & Σωτήρης Τράγκας), δυο ιδιαίτεροι μουσικοί δημιουργοί, εμφανίστηκαν στη δισκογραφία το 2009 και ήδη από το πρώτο τους άλμπουμ έκαναν αίσθηση και χαρακτηρίστηκαν ως ένα από τα πιο πρωτότυπα και επιτυχημένα ανατρεπτικά σχήματα στην ελληνική σκηνή, εξαιτίας αυτής της σύνθεσης οργάνων και ερμηνείας που πρότειναν. Σαξόφωνα, κιθάρες, 2 φωνές και live electronics εμπλέκονται σ’ ένα παιχνίδι με αναπάντεχους μουσικούς διαλόγους & ρυθμικές εξάρσεις, και μας καλούν σε έναν καταιγισμό ήχων και λόγου, σε μία εναλλαγή λυρισμού και αυτοσχεδιασμού.

Dilemma: μουσική επιμέλεια
Πόπη Νταλαχάνη: φωνή, κιθάρες, loops
Σωτήρης Τράγκας: φωνή, σαξόφωνο, φυσαρμόνικες
Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ: Απαγγελία

Info:


Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 στις 8:30μμ
Πολιτιστικό κέντρο Μπενετάτου
Δρόση 2 & Δροσίνη, Ψυχικό

Ελεύθερη είσοδος - Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 2106745135

Ερωφίλη & Δαμιανός Πάντας στη Σφίγγα

erofili sfigga
Παρουσίαση του cd «Στα λόγια η ψυχή»

Ο ταλαντούχος νέος συνθέτης Δαμιανός Πάντας υπογράφει τα τραγούδια του album «Στα λόγια η ψυχή», που ερμηνεύει με ξεχωριστή ωριμότητα η Ερωφίλη. Τραγούδια που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά ζωντανά στη Σφίγγα την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, σε μια βραδιά με φίλους, συνοδοιπόρους και όσους αναζητούν το νέο τραγούδι έξω από τα καθιερωμένα. Τους στίχους των τραγουδιών υπογράφουν ο Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, η Πόπη Μαγουλά - Γαϊτάνου, ο Ηλίας Μάστορης κι ο Αντώνης Παπακωνσταντινίδης.

Θα προλογίσουν η Σοφία Αδαμίδου (δημοσιογράφος - συγγραφέας), η Σαπφώ Ματσιώρη (ραδιοφωνική παραγωγός) και ο Γιώργος Μυζάλης (δημοσιογράφος - στιχουργός).

Ο δίσκος θα παρουσιαστεί ζωντανά από οκταμελή ορχήστρα επί σκηνής.

Την ενορχήστρωση των τραγουδιών έκανε ο Κώστας Παρίσσης και το album κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος.

Info:


Τρίτη 13 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος ελεύθερη

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

Οι Ρεμπελέτικο στην Κληματαριά

rebeletico small
Συνεπείς στην καθιερωμένη τους βόλτα από την άτυπη έδρα τους, την ιστορική Κληματαριά στην Πλατεία Θεάτρου, οι Ρεμπελέτικο, αυτή η φοβερή «ελληνική μουσική συνομωσία» που ίδρυσε ο Τάσος Γεωργόπουλος το 2015, θα παρουσιάσουν παλαιότερο (από τον δίσκο τους «Μοναστηράκι») άλλα και νέο, ακυκλοφόρητο υλικό μαζί με αγαπημένα τραγούδια - παραδοσιακά, ρεμπέτικα και ό,τι άλλο φέρει η διάθεση της στιγμής - σε ένα πρόγραμμα με πολύ… ρεμπελιό!

Συμμετέχουν:

Τάσος Γεωργόπουλος: λάφτα, μπαγλαμάς, τραγούδι
Σοφία Μέρμηγκα: κανονάκι, τραγούδι
Τάσος Γιαννούσης: μπουζούκι, «τρικ», τραγούδι
Γιώργος Παπαδόπουλος: κιθάρα, κλαρίνο
Αποστόλης Μπουρνιάς: κρουστά
Στέργιος Μητρούσης: κόντρα μπάσο

Info:


Από 13 Νοεμβρίου και κάθε Τρίτη
Ώρα έναρξης: 22:00

Ταβέρνα Κληματαριά
Πλατεία Θεάτρου 2, Αθήνα
Τηλ. 210 3216629

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!