Οι προτάσεις της εβδομάδας (27/2 - 4/3)

Όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πολλές μουσικές παραστάσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα για τις επόμενες ημέρες.

Οι μουσικές σκηνές, αλλά και οι μεγαλύτεροι χώροι, συνεχίζουν να παρουσιάζουν νέες, ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική.

Πάνος Κατσιμίχας & Βασίλης Καζούλης: Έξτρα παράσταση στο Ίλιον Plus

kazoulis anoigma KATSIMIHAS
Οι πρώτες πέντε προγραμματισμένες εμφανίσεις του Πάνου Κατσιμίχα, του Βασίλη Καζούλη και των εξαιρετικών μουσικών που τους πλαισιώνουν στο ΙΛΙΟΝ plus υπήρξαν πέρα από μαγικές και sold out! Για όσους θέλησαν να τις παρακολουθήσουν αλλά δεν τα κατάφεραν, θα πραγματοποιηθεί άλλη μία έξτρα και τελευταία παράσταση το Σάββατο 29 Φλεβάρη.

Ο Πάνος Κατσιμίχας ξανασυναντά τον Βασίλη Καζούλη και επιστρέφουν στο «κέντρο και τις συνοικίες». Την παρέα συμπληρώνουν ο Δημήτρης Καρράς και το συγκρότημα των Back Pages με ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κορυφαίους Beatles.

Από τα «Ζεστά Ποτά» που άνοιξαν νέους δρόμους για το ελληνικό τραγούδι, δημιουργώντας μουσικές μνήμες έως σήμερα… και από τα «αεροπλάνα» έως «το τελευταίο πλοίο για την Αμοργό».

Ροκ ήχοι, μπαλάντες, λαϊκό και παράδοση… από δυο τραγουδοποιούς που ενώνονται κάτω από κοινά μηνύματα, κοινή αλήθεια και ψυχή, με τρόπο που μόνο τα ίδια τα τραγούδια τους μπορούν να εξηγήσουν.

Η Ρίτα, ο Φάνης, ο Μάρκος και η Άννα βγαίνουν χειμερινό ραντεβού με την Φανή… και συναντούν και τον Δημήτρη Καρρά, έναν τραγουδοποιό της νέας γενιάς με σημαντική δισκογραφία και πολλές προσωπικές επιτυχίες.

Μια μουσική αφήγηση… μια μελωδική αναδρομή, με λόγια και μουσικές που έχουν γράψει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού και ένα μοναδικό αφιέρωμα στο κορυφαίο συγκρότημα όλων των εποχών The Beatles από τους Back Pages.

Μαζί τους οι μουσικοί

Σπύρος Παπαδάτος: πλήκτρα Γιώργος Ράλλης: τύμπανα Βαγγέλης Καραπέτρος: μπάσο Κώστας Πλατανιάς: κιθάρα, Χριστόφορος Μαστοράκης: Πλήκτρα.

Τεχνικοί ήχου: Μάκης Δρακόπουλος, Κώστας Κυριακίδης, Σωτήρης Παπαδόπουλος

Επιμέλεια παραγωγής: ImaginArt

Info:


Σάββατο 29 Φλεβάρη 2020
Ώρα Έναρξης 22:30

Είσοδος:

13€ (Ορθίων), 10€ (Ορθίων - Φοιτητές)
Μπουκάλι Κρασί: 65€ στα 2 άτομα (Τραπέζι)
Φιάλη ποτό: 125€ στα 4 άτομα (Τραπέζι)

ΙΛΙΟΝ plus
Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17
Τηλέφωνα Κρατήσεων: 2108824383 & 6983600510

Ο Κώστας Χατζής «χτενίζει» όλη του την ιστορία στο Half Note

88077299 215817509540685 6724704576806584320 n
Σπουδαίος καλλιτέχνης με ευρεία κοινωνική απήχηση, λαϊκός τροβαδούρος με όλη τη σημασία του όρου, ο Κώστας Χατζής έχει γράψει μια ολόκληρη ιστορία στο τραγούδι μας. Ξεκινώντας από εκείνο το τζαζικό «Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου» του Μίμη Πλέσσα το 1961 ο Χατζής «χτενίζει» όλη του την ιστορία ξανά και ξανά στο Half Note Jazz Club μέσα από τα δικά του εμβληματικά τραγούδια αλλά και Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Μαρκόπουλο, Χατζηνάσιο, Τόκα κ.ά. αναβιώνοντας στιγμές από την θρυλική εποχή εποχή των μπουάτ των ‘60’s και φθάνοντας με τη χαρακτηριστική βραχνάδα της φωνής του ως το κοινωνικό γίγνεσθαι του σήμερα.

Ούτως ή άλλως, ο Κώστας Χατζής ήταν και είναι μοναδικός σ’ αυτό που κάνει και στην σχολή που έχει δημιουργήσει κινούμενος σε ένα βασικό μότο που εκφράζεται από τον τίτλο του τραγουδιού «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει» και αυτό το αίσθημα θα βιώσουμε στις παραστάσεις του.

Ο κορυφαίος τραγουδοποιός επιστρέφει λοιπόν στο φιλόξενο στέκι του, μεταφέροντάς μας στην ατμόσφαιρα των παλιών μπουάτ, δίνοντας με συναισθηματική ακρίβεια αλλά και ιδιαίτερο ανθρώπινο χιούμορ την πορεία του όλων αυτών των χρόνων σε μια σπάνια επαφή και επικοινωνία με το κοινό, που διακρίνει τον χαρισματικό αυτό καλλιτέχνη. Τον Κώστα Χατζή συνοδεύουν δυο εξαίρετες φωνές και μια καταπληκτική ομάδα μουσικών που φροντίζει ενορχηστρωτικά ο πιανίστας Γιώργος Παγιάτης.

Κώστας Χατζής: τραγούδι, κιθάρα, Γιώργος Παγιάτης: πιάνο, Μαρία Αλεξίου: τραγούδι, Αντωνία Χατζίδη: τραγούδι, Ρήγας Σαριτζιώτης: φλάουτο, σαξόφωνο, κλαρινέτο, Χρήστος Αλεξόπουλος: ντραμς, κρουστά, Αλέξανδρος Πάντσος: κοντραμπάσο.

Info:


Παρασκευή 28/2 - Δευτέρα 2/3

Ώρα έναρξης: Παρασκευή & Σάββατο 22.30, Κυριακή & Δευτέρα 21.30.
Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (μπαρ), 20 ευρώ (Β’ Ζώνη), 25 ευρώ (Α’ Ζώνη)
Προπώληση: www.viva.gr

Τη Δευτέρα 2/12 έκπτωση 5€ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές

Half Note Jazz Club
Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 9213310

Οι Opera Chaotique επιστρέφουν στο El Convento del Arte

O.C. by Andrey Kezzyn
Η μόνη σας ευκαιρία να δείτε τον Voodoo Drummer να γίνεται 50 ετών.

Είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι πέτυχαν σε όλα εκτός από δυο: τους ΟΠΕΡΑ ΚΑΟΤΙΚ. Δώσαν τα φώτα του πολιτισμού σε όλο το κόσμο και δεν έμεινε τίποτε για τον πληκτροφόρο αoιδό ΤΕΝΟΡΜΑΝ και τον κυμβαλοτυμπανοκρούστη ΒΟΥΝΤΟΥ. Το παράξενο ντουέτο εμπνέεται από τους προγόνους του και παρουσιάζει ενα κωμικοτραγικό χαοτικό ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟ ΚΑΜΠΑΡΕ!

Με special guests

Από την Κολομβία ο Ηθοποιός - Σκηνοθέτης Federico Nieto el Gazi

Η ηθοποιός Ιφιγένεια Καραμήτρου και η Ανδρονίκη Τσατσαρώνη

Οι Opera Chaotique έχοντας 3 αγγλόφωνα άλμπουμ έως τώρα έχουν εμφανιστεί σε μεγάλα φεστιβάλ, θέατρα και venues σε 19 χώρες ήδη στα 8 χρόνια πορείας τους.

Με sold out σε Εθνική Λυρική Σκηνή και Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, έχουν συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα (Δ. Σαββόπουλος, Λ. Μαχαιρίτσας, Μ. Πασχαλίδης κ.ά.) και από τον υπόλοιπο κόσμο (Nouvelle Vague, The Tiger Lillies, Ojos de Brujo κ.α.).

Με το Διονυσιακό Καμπαρέ τους έχουν καταφέρει να χαρτογραφηθούν ως ένα απολύτως μοναδικό φαινόμενο του μουσικού στερεώματος.

Τον Μάρτιο του 2020 θα κυκλοφορήσουν το πρώτο Ελληνόφωνο CD τους, ενώ θα περιοδεύουν σε Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο.

Info:


Πέμπτη 27 Φλεβάρη
Είσοδος: 8,00€

Ώρα προσέλευσης: 21:30 - Ώρα έναρξης: 22:00
Ο χώρος λειτουργεί από τις 21:30 για ποτό και φαγητό

El Convento Del Arte
Βιργινίας Μπενάκη 7 Μεταξουργείο, Αθήνα
Πληροφορίες - Κρατήσεις: τηλ. 2105200602

Ο Σπύρος Γραμμένος στο Σταυρό του Νότου Plus

MHTRA OGDOO GRAMMENOS
Μετά την πετυχημένη παράσταση του Άγιου Βαλεντίνου και μετά τη δεύτερη παράσταση με καλεσμένους τον Φοίβο Δεληβοριά και τον Γιώργο Παπαγεωργίου (Polkar) ο Σπύρος Γραμμένος συνεχίζει για τρεις ακόμα Παρασκευές, 28 Φεβρουαρίου, 6 και 13 Μαρτίου, τις εμφανίσεις του και κάθε φορά καλεί φίλους, μουσικούς, ηθοποιούς, τραγουδιστές, χειροπράκτες, δικηγόρους, μια σφήκα και έναν CEO και δοκιμάζουν τις αντοχές τους στη σκηνή.

Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου παρέα του η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Δημήτρης Χριστοφορίδης, την Παρασκευή 6 Μαρτίου οι Μπάμπης Μπατμανίδης, Μιρέλα (Μιρέλα) Πάχου και η Βαγγελιώ (Βίγκαν) Φασουλάκη!

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου ολοκληρώνει τις εμφανίσεις του με καλεσμένους - έκπληξη που θα ανακοινωθούν λίγες μέρες πριν, για αυτό μείνετε συντονισμένοι!

Παίζουν οι μουσικοί Κώστας Μιχαλός (κιθάρες), Γιώργος Καρδιανός (κιθάρες), Αλέξανδρος Μυλωνάς (μπάσο - τρομπόνι), Χρήστος Καλκάνης (κλαρινέτο - πλήκτρα), Χάρης Παρασκευάς (τύμπανα) και Ναταλία Κοκώση (κρουστά - φωνητικά).

Φωτογραφία Αφίσας: Θωμάς Αρσένης
Φωτογραφίες live Σπύρου Γραμμένου και Σπύρου Γραμμένου με Γιώργο Παπαγεωργίου και Μυρτώ Βασιλείου: Μιχάλης Τσεσμεντζής
Φωτογραφίες live Σπύρου Γραμμένου με Φοίβο Δεληβοριά: Ελένη Κοσμοπούλου
Οργάνωση παράγωγης: Κώστας Δετώρος
Novel Vox Παραγωγή

Info:


Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, 6 και 13 Μαρτίου
Ώρα έναρξης: 22:30
Είσοδος: 13€ με μπύρα ή κρασί

Σταυρός του Νότου Plus
Φραντζή 14, Νέος Κόσμος
Τηλ. κρατήσεων: 2109226975

Η Γεωργία Νταγάκη στη Σφίγγα

ntagaki afisa sfigga 2020
Μετά τις εμφανίσεις της στο πλαίσιο της χειμερινής περιοδεία της με τίτλο «Winter sessions» που στέφθηκε με επιτυχία σε μεγάλες πόλεις της χώρας μας και αφού πέρασε «μαγικά» Χριστούγεννα με τον «Καραγκιόζη στο βυθό» στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ήρθε η ώρα να αναμετρηθεί με τη σκηνή της Σφίγγας!

Την τελευταία Παρασκευή του Φεβρουαρίου (28/2) και την πρώτη Παρασκευή του Μαρτίου (6/3) η Γεωργία θα ξεδιπλώσει την μαγεία της φωνής της, το πάθος που ξεχειλίζει από τις χορδές της κρητικής λύρας, και τα μυστικά του ρεπερτορίου της, σε ένα πρόγραμμα φτιαγμένο με αέρα ανανέωσης και ενθουσιασμό με σκοπό να μείνει αξέχαστο! Δεν θα λείψουν τα τραγούδια που όλοι αγαπάμε, τραγούδια από την πορεία της και φυσικά το ολοκαίνουργιο single της «Τα ποτάμια» που θα εκπλήξουν ευχάριστα!

Info:


Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος στο μπαρ: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Μουσική Σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

Αποκριάτικο Party στο Black Duck

PinaColadas 010320 Event
Η μαύρη πάπια μασκαρεύεται και ετοιμάζει ένα τρελό αποκριάτικο πάρτυ!

Ο «πυρήνας» των Picos Apicos & The Pina Coladas επιστρέφει στο Black Duck για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αυτή τη φορά με guest τη μοναδική Ζωη Μουράτογλου, για ένα live που εγγυάται ασταμάτητο χορό.

Οι ίδιοι αυτοσυστήνονται ως «σούργελα» όλο το χρόνο, οπότε οι Απόκριες τους πάνε πολύ. Παντρεύοντας rock ‘n’ roll, swing και κλασικά ελληνικά party hits των 80s, 90s και 00s, οι Pina Coladas παρουσιάζουν ένα παντελώς ασόβαρο πρόγραμμα, που ωστόσο πάντα καταφέρνει να ξεσηκώσει ακόμη και το πιο απαιτητικό κοινό. Ο Elvis και οι Beatles συναντούν τον Μπίγαλη, τον Καρβέλα και τον Ρουβά σε ένα περιέργως συνεκτικό mix, που μοιάζει να φτιάχτηκε ειδικά για το Καρναβάλι.

Στο λάηβ παρεμβαίνει ο Intermedius (Λευτέρης Χαρέλλης) με το «Intermedius Show». Μία βουβή μιμητική performance και lip syncing πάνω σε γνωστά τραγούδια της ίδιας εποχής στα πλαίσια της σάτιρας και της παρωδίας

Κρατήστε δυνάμεις όμως και για τη συνέχεια, καθώς μετά τα live acts οι residents DJs αναλαμβάνουν τα decks του Black Duck και απογειώνουν τα beat της βραδιάς. Μασκαρευτείτε, φορέστε τα πιο τρελά ρούχα της γκαρνταρόμπας σας και ετοιμαστείτε για χορό!

Info:


Κυριακή 1η Μαρτίου 2020
Ώρα έναρξης: 22.00
Είσοδος: 10 Ευρώ με κρασί ή μπύρα

Black Duck
Χρήστου Λαδά 9α, Αθήνα
Τηλ. 2103234760

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!