Οι προτάσεις της εβδομάδας (6 - 12/2)

Όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πολλές μουσικές παραστάσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα για τις επόμενες ημέρες.

Οι μουσικές σκηνές, αλλά και οι μεγαλύτεροι χώροι, συνεχίζουν να παρουσιάζουν νέες, ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική.

Ελένη Βιτάλη - Δημήτρης Μπάσης για πρώτη φορά μαζί!

vitali mpasis gyalino afisa
Μαζί τους οι ΤΖΟΥΜ και η Νάνα Μπινοπούλου.

Δύο από τους πιο σημαντικούς ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού, η Ελένη Βιτάλη και ο Δημήτρης Μπάσης, συναντιούνται επί σκηνής για πρώτη φορά!

Μια συνάντηση που είχε ωριμάσει από καιρό, γίνεται πραγματικότητα, σ’ ένα πρόγραμμα με κοινό άξονα τις μοναδικές φωνές τους, που έρχεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο από το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο.

Η Ελένη Βιτάλη, από τις σπουδαιότερες φωνές μας, με περισσότερα από πενήντα χρόνια ιστορίας στο ελληνικό τραγούδι, δημιουργός ανεπανάληπτων τραγουδιών και εξαιρετική ερμηνεύτρια μεγάλων επιτυχιών της ελληνικής δισκογραφίας και έναν με έναν καινούριο δίσκο στις αποσκευές της που υπογράφουν ο Τάκης Σούκας με την Ελένη Φωτάκη και ο Δημήτρης Μπάσης, από τους σημαντικότερους λαϊκούς τραγουδιστές τη γενιάς του, πιο ανανεωμένος από ποτέ, με την πρόσφατη μεγάλη επιτυχία «Ένα Λεπτό», με τον Χρήστο Μάστορα, που έμεινε για εβδομάδες στο #1 του ραδιοφωνικού chart, ερμηνεύουν με τη μοναδική τους χροιά αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία αλλά και τραγούδια μεγάλων δημιουργών.

Τραγούδια σύγχρονα και κλασσικά που μας ταξιδεύουν σε όλο το φάσμα της λαϊκής και έντεχνης μουσικής με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο.

Η πολυαναμενόμενη συνάντηση τους εμπλουτίζεται από την φρέσκια και σύγχρονη ματιά των ΤΖΟΥΜ, το συγκρότημα που έστησε και συντονίζει ο Νίκος Ξύδης, έχοντας στη σύνθεση τους εξαιρετικούς μουσικούς, μεταξύ αυτών και ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος.

Οι πρωτότυπες ενορχηστρώσεις και διασκευές των ΤΖΟΥΜ αποτελούν το συνδετικό κρίκο σε δύο από τις μεγαλύτερες φωνές του ελληνικού τραγουδιού και υπόσχονται μια μοναδική μουσική εμπειρία.

Μαζί τους επίσης, η υπέροχη ζεστή φωνή της Νάνας Μπινοπούλου και τρεις ακόμα αναγνωρισμένοι μουσικοί: οι επί πολλά χρόνια σταθεροί συνεργάτες του Δημήτρη Μητροπάνου, Γιάννης Παπαζαχαριάκης και Γιάννης Σινάνης και ο Τάσος Αθανασιάς.

Μια μεγάλη παραγωγή με τρεις τραγουδιστές και μια ορχήστρα δέκα δημιουργικών μουσικών, αφιέρωμα στο παλιό και νέο ελληνικό τραγούδι.

Οι ΤΖΟΥΜ είναι:

Ρήγας Βοργιάς: ηλεκτρικό μπάσο, τρομπέτα
Νίκος Ξύδης: ηλεκτρική - ακουστική κιθάρα, λαούτο
Νίκος Σαμαράς: μπουζούκι, σάζι, τζουράς, τρομπέτα
Δημήτρης Σίντος: πιάνο, λαούτο
Θάνος Τσελεμπής: τύμπανα, σαντούρι
Νατάσσα Παυλάτου: κρουστά

Και ο μοναδικός Μάνος Αχαλινωτόπουλος: κλαρίνο, νέι, καβάλ, φλογέρα.

Τους ΤΖΟΥΜ έστησε και συντονίζει, ο Νίκος Ξύδης.

Μαζί τους οι μουσικοί:

Γιάννης Παπαζαχαριάκης: ενορχηστρώσεις, ακουστική κιθάρα
Γιάννης Σινάνης: μπουζούκι
Τάσος Αθανασιάς: ακορντεόν

Το πρόγραμμα έχει επιμεληθεί ο Νίκος Ξύδης
Τον ήχο έχουν επιμεληθεί ο Νίκος Λαγός και ο Γιώργος Φιλικόζης

Info:


Έναρξη: Σάββατο 8 Φεβρουαρίου
Ώρα προσέλευσης: 22:30
Ώρα έναρξης: 23:00

Τιμές:

Εισιτήριο από 20 - 40 ευρώ αναλόγως ζώνης
13€ με μπύρα/κρασί στο bar
15€ με ποτό στο bar

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται από το δίκτυο viva.gr
ηλεκτρονικά στο www.viva.gr
τηλεφωνικά στο 11876

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
τηλ.: 210 9315 600

«Τα λογοκριμένα» σε συναυλία!

logokrimena banner
O Κώστας Μακεδόνας, ο Γιάννης Μπέζος, η Ρίτα Αντωνοπούλου και η Ελένη Καρακάση συναντούν το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στις 8.30 μ.μ., στη μουσική παράσταση «Τα λογοκριμένα», μία αναδρομή σε τραγούδια που υπέστησαν λογοκρισία από το 1937 μέχρι τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Το 1937 το δικτατορικό καθεστώς του Ιωάννη Μεταξά με τους αναγκαστικούς νόμους 445 και 446 διαμορφώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα νομοθετικό πλαίσιο προληπτικής λογοκρισίας στο θέατρο, το τραγούδι και το βιβλίο. Οι μεταξικοί νόμοι περί λογοκρισίας και στη συνέχεια οι αντίστοιχοι των κατοχικών κυβερνήσεων αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία κινήθηκε η λογοκρισία στη μουσική - και στην τέχνη γενικότερα - για τα επόμενα 37 χρόνια, μέχρι δηλαδή την πτώση της Χούντας το 1974. Ακόμα και στα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης όμως η λογοκρισία μπορεί να ατονεί, αλλά δεν παύει να υφίσταται. Μέχρι το 1994 που καταργείται οριστικά ασκείται είτε υπογείως με «κόψιμο» τραγουδιών από την κρατική ραδιοφωνία - τηλεόραση είτε επισήμως με λογοκρισία συγκεκριμένων στίχων τραγουδιών σε δίσκους, που θεωρούνται βλάσφημοι ή ανήθικοι.

Η μουσική παράσταση «Τα λογοκριμένα» επιχειρεί μία αναδρομή στα 50 και πλέον χρόνια μουσικής λογοκρισίας στην Ελλάδα. Μία επιλογή τραγουδιών που λογοκρίθηκαν, απαγορεύτηκαν, λοιδορήθηκαν και άλλα που κυκλοφόρησαν «κουτσουρεμένα» ή κατάφεραν να ξεγελάσουν τους αρμόδιους με διάφορα τεχνάσματα, βρίσκονται στο επίκεντρο της παράστασης μαζί με προσωπικές μαρτυρίες, ιστορικά στοιχεία και τραγελαφικές αφηγήσεις.

Ο Κώστας Μακεδόνας και η Ρίτα Αντωνοπούλου ερμηνεύουν μία σειρά από σπουδαία τραγούδια, που πιάστηκαν στη μέγγενη της λογοκρισίας. Από το ρεμπέτικο μέχρι το λαϊκό και το αστικό τραγούδι. Τραγούδια με την υπογραφή των Θεοδωράκη, Βαμβακάρη, Τούντα, Καλδάρα, Ξαρχάκου, Μαρκόπουλου, Σαββόπουλου, Καραΐνδρου, Κηλαηδόνη, Πάνου και άλλων σπουδαίων δημιουργών. Δίπλα τους δύο ηθοποιοί - τραγουδιστές, ο Γιάννης Μπέζος και η Ελένη Καρακάση, κρατούν τον ρόλο του αφηγητή ταξιδεύοντας μας στα σκοτεινά χρόνια της μουσικής λογοκρισίας στην Ελλάδα, αλλά και του τραγουδιστή αφού ερμηνεύουν κι αυτοί με τη σειρά τους κάποια από τα τραγούδια.

Την ιδέα, τα κείμενα και την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης έχει ο Δημήτρης Χαλιώτης, ενώ τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο Άγγελος Ηλίας.

Συντελεστές

Ιδέα, Έρευνα, Κείμενα: Δημήτρης Χαλιώτης
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μακεδόνας, Δημήτρης Χαλιώτης
Ενορχηστρώσεις, Καλλιτεχνική επιμέλεια Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής: Άγγελος Ηλίας
Επιμέλεια φωτισμών: Περικλής Μαθιέλλης
Επιμέλεια ήχου: Άγγελος Πετκίδης
Οργάνωση παραγωγής: Ηχόχρωμα - Μύρο Παπαδοπούλου

Info:


Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020
Ώρα έναρξης: 20:30

Τιμές εισιτηρίων:

10€, 12€, 15€, 20€, 25€
Περιορισμένης ορατότητας: 5€
Φοιτητικό, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών: 7€

Προπώληση εισιτηρίων:

Ταμεία του θεάτρου:Τ. 210 3642540
Τρίτη - Παρασκευή: 10.00 - 19.00
Σάββατο: 10.00 - 16.00
Κυριακή: 11.00 - 16.00
Δευτέρα: κλειστά

Ωράριο τις ημέρες παραστάσεων:

Τρίτη - Παρασκευή: 10.00 - 20.30
Σάββατο: 10.00 - 14.00 και 3 ώρες πριν την έναρξη της παράστασης
Κυριακή: 3 ώρες πριν την έναρξη της παράστασης

Και στο δίκτυο της viva.gr

Πρόσβαση:
Μετρό: Στάση Πανεπιστήμιο

Προσβασιμότητα:

Το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας είναι προσβάσιμο με αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ στο ισόγειο λειτουργούν ειδικά διαμορφωμένες τουαλέτες.

Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας
Ακαδημίας 59, Αθήνα
Τ. 210 3642540

Ελεάννα Ζεγκίνογλου & Πόλυς Κυριάκου παρουσιάζουν το «Φελλό» στον ΙΑΝΟ

zegkinoglou kyriakoy afisa ianos
Συμμετέχουν φιλικά ο Απόστολος Ρίζος και οι 1.2.3.swing.

«Επιτυχώς επέπλευσεν ο Φελλός.
Απ’ το ναυάγιον επέζησεν ασφαλώς μόνον αυτός»

Κάπως έτσι, με αυτά τα λόγια, αρχίζει τη διαδρομή του ένας νέος δίσκος, o «Φελλός», στις αρχές του 2020, με αφετηρία το Ogdoo Music Group. Σε μια εποχή που δε θέλει τραγούδια που να μας προβληματίζουν. Σε μια εποχή όμως, που χρειάζεται νοήματα που να μας ξαφνιάζουν.

Πρωταγωνιστές αυτού του ταξιδιού, η Ελεάννα Ζεγκίνογλου, μια πολυτάλαντη μουσικός και ερμηνεύτρια, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην καλύτερη δημιουργική στιγμή της διαδρομής της.

Μαζί της, ο γνώριμος στιχουργός Πόλυς Κυριάκου που μάς έρχεται από τη Νέα Υόρκη με πολλές ιστορίες και ποιήματα στις αποσκευές του.

Θα μας επιβιβάσουν λοιπόν στο φορτηγό τους για να μάς πάνε στο «Χορό του Εγώ», όπου μαζί με τον Απόστολο Ρίζο, θα μας πουν ότι η λέξη «Εγώ» είναι μια λέξη τόσο δα μικρή, πολύ μικρή, δισύλλαβη, που στη λήγουσα τονίζεται με κρότο κι αγωνία...

Θα μας θυμίσουν πως μόνο ένα μικρό παιδί θα σε κρατάει για πάντα απ’ το χέρι. Κι ότι «Ήρθες μα δεν είχες τι να πεις». Ότι το φορτηγό έγινε αεροπλάνο. Κι ότι «θα ήθελα να ‘ρθεις, όπως και τότε άνεμος να βρεις ό,τι έχεις αγαπήσει, στις τρεις παρά...»

O «Φελλός», λοιπόν, γεννήθηκε ανάμεσα στη Νέα Υόρκη, την Αθήνα και την Κύπρο, και σήμερα είναι μπρος απ' τα μάτια μας, έτοιμος για τις οχτώ στάσεις του...

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στις 8:00 το βράδυ, θα γίνει παρουσίαση του «Φελλού» στον φιλόξενο χώρο του Ιανού.

Η Ελεάννα Ζεγκίνογλου, η οποία είναι η υπεύθυνη για όλες τις συνθέσεις και τις ενορχηστρώσεις, θα ερμηνεύσει. Ο Πόλυς Κυριάκου, ο οποίος έχει γράψει τους στίχους και τα ποιήματα του δίσκου, θα απαγγείλει.

Συμμετέχουν φιλικά ο Απόστολος Ρίζος και οι 1.2.3.swing.

Μουσικοί:

Τζένη Τζοάννα Σουλκούκη: Πιάνο
Αλέξανδρος Κούρτης: Τύμπανα
Στέργιος Μητρούσης: Μπάσο

Λαμβάνει μέρος το Enchord String Quartet

Φωτογραφία: Μαρία Κλινάκη
Οργάνωση παραγωγής: Φόρμιγγα art

Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO

Info:


Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 13€
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

IANOS | τηλ. 210 32 17 810, Σταδίου 24 - Αθήνα

Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ: Σταδίου 24 & Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι) και στο www.ianos.gr

Ο Τόλης Βοσκόπουλος επιστρέφει στο Baraonda

tolis afisa mikri
Μαζί του ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος, επιστρέφει στο Baraonda Music Hall! Το μαγαζί του όπως συνηθίζει να λέει ο ίδιος καθώς ήταν ο πρώτος που το εγκαινίασε, δίνοντας το προσωπικό του στίγμα. Μοναδικός ερμηνευτής, σταθερή αξία, με εξαιρετική φωνή και λατρεμένες διαχρονικές επιτυχίες.

Κάθε εμφάνισή του είναι γεγονός! Γιατί ο Τόλης Βοσκόπουλος, διατηρεί ζωντανή τη σχέση του με τους πολυάριθμους θαυμαστές του. Είναι ένας έρωτας που κρατά χρόνια και διαρκώς ανανεώνεται. Με την προσωπική του ιστορία, γραμμένη με εκατοντάδες τραγούδια, για τον έρωτα, την αγάπη, τη ζωή.

Στο Baraonda Music Hall θα εμφανίζεται και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ένας τραγουδιστής με πλούσια μουσικά βιώματα ο οποίος εκτός των άλλων, θα μας θυμίσει και μεγάλες επιτυχίες του αείμνηστου πατέρα του Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Μαζί τους και η Χρυσανθεμίς, μια νέα, χαρισματική ερμηνεύτρια με υπέροχη φωνή και εξαιρετική παρουσία.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος έχει ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης.

Στο κλαρίνο ο μοναδικός Θανάσης Βασιλόπουλος.

Info:


Από την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια κάθε Τετάρτη

Baraonda Music Hall
Τσόχα 43, Αμπελόκηποι
Τηλ. Κρατήσεων: 210 6441778

Πάνος Κατσιμίχας & Βασίλης Καζούλης στο Ίλιον Plus

ILION PLUS KATSIMIXAS KAZOULIS KARRAS
Ο Πάνος Κατσιμίχας ξανασυναντά τον Βασίλη Καζούλη και επιστρέφουν στο «κέντρο και τις συνοικίες» για πέντε μοναδικές εμφανίσεις στη μουσική σκηνή Ίλιον Plus, στην καρδιά της Αθήνας.

Την παρέα συμπληρώνουν ο Δημήτρης Καρράς και το συγκρότημα των Back Pages με ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κορυφαίους Beatles.

Από τα «Ζεστά Ποτά» που άνοιξαν νέους δρόμους για το ελληνικό τραγούδι, δημιουργώντας μουσικές μνήμες έως σήμερα και από τα «αεροπλάνα» έως «το τελευταίο πλοίο για την Αμοργό». Ροκ ήχοι, μπαλάντες, λαϊκό και παράδοση από δυο τραγουδοποιούς που ενώνονται κάτω από κοινά μηνύματα, κοινή αλήθεια και ψυχή, με τρόπο που μόνο τα ίδια τα τραγούδια τους μπορούν να εξηγήσουν.

Η Ρίτα, ο Φάνης, ο Μάρκος και η Άννα βγαίνουν χειμερινό ραντεβού με την Φανή… και συναντούν και τον Δημήτρη Καρρά, έναν τραγουδοποιό της νέας γενιάς με σημαντική δισκογραφία και πολλές προσωπικές επιτυχίες.

Μια μουσική αφήγηση… μια μελωδική αναδρομή, με λόγια και μουσικές που έχουν γράψει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού και ένα μοναδικό αφιέρωμα στο κορυφαίο συγκρότημα όλων των εποχών The Beatles από τους Back Pages.

Γιατί «Τίποτα δεν έχει αλλάξει… και τίποτα δεν είναι όπως παλιά… μένει όμως ακόμα ένα πείσμα, που δεν είναι συνήθεια μοναχά…»

Μαζί τους οι μουσικοί

Σπύρος Παπαδάτος: πλήκτρα Γιώργος Ράλλης: τύμπανα Βαγγέλης Καραπέτρος: μπάσο Κώστας Πλατανιάς: κιθάρα, Χριστόφορος Μαστοράκης: πλήκτρα

Τεχνικοί ήχου: Μάκης Δρακόπουλος, Κώστας Κυριακίδης, Σωτήρης Παπαδόπουλος

Επιμέλεια παραγωγής: ImaginArt

Info:


Σάββατο 8 & 15 Φλεβάρη 2020
Ώρα έναρξης 22:30

Ίλιον Plus
Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17
Τηλέφωνα κρατήσεων 2108824383 & 6983600510

Δημήτρης Μητσοτάκης & Ρε Καντίνι - Ρεμπέτικα τραγούδια και ιστορίες

mitsotakis makari
Ο τραγουδοποιός, συγγραφέας και δημιουργός του συγκροτήματος «Ενδελέχεια», Δημήτρης Μητσοτάκης και οι «Ρε Καντίνι» σε ρεμπέτικα τραγούδια και ιστορίες.

Οι «Ρε Καντίνι» δημιουργήθηκαν το 2013 από τον Δημήτρη Μητσοτάκη, με σκοπό την παρουσίαση του ρεμπέτικου τραγουδιού στην αυθεντική μορφή τόσο από άποψη φόρμας όσο και περιεχομένου. Από τότε η κομπανία έχει παρουσιάσει πολλές παραστάσεις με θέμα το ρεμπέτικο σε όλη την Ελλάδα. Ο τραγουδοποιός εξομολογείται: «Η ενασχόλησή μου με το ρεμπέτικο ξεκινά στα πρώτα μου, μετεφηβικά, χρόνια και διατηρείται ζωντανή μέχρι σήμερα, αφού η αγάπη μου για αυτό δεν ουδέποτε ατόνησε. Όσο τα πράγματα στενεύουν τόσο κοιτάμε προς τα πίσω, και παίρνουμε δύναμη για να πάμε μπροστά. Εκεί γυρνώ κι εγώ, εκεί που ξεκίνησα και που νιώθω ασφαλής».

Δημήτρης Μητσοτάκης: κιθάρα, τραγούδι
Μαρώ Τσουράπα: τραγούδι
Νίκος Στρουγκώφ: μπουζούκι, τραγούδι

Info:


Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020
Στις 10.00 μ.μ.
Είσοδος 10 Ευρώ (με μπύρα, κρασί, ρακή, σανγκριά)

Μακάρι
Ζ. Πηγής 125 και Κομνηνών, Νεάπολη Εξάρχεια
Τηλ. 2106458958

H Βίκυ Καρατζόγλου στο Σταυρό του Νότου Plus

banner vicky
Μετά τις sold out παραστάσεις στο ξεκίνημα της σεζόν, η δυναμική Βίκυ Καρατζόγλου, πριν παρουσιάσει το δεύτερο προσωπικό της άλμπουμ, επιστρέφει στο Σταυρό του Νότου plus μαζί με τον Σάκη Καραθανάση.

Ο Σάκης, μια νέα ανδρική αισθαντική φωνή, μέλος της ομάδας Σπείρα-Σπείρα του Σταμάτη Κραουνάκη και μεγάλος νικητής του «The final four» του Ant1, ένα βήμα πριν την πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά, συναντά τη Βίκυ Καρατζόγλου και παρουσιάζουν τις δύο πράξεις... η συνέχεια.

Μουσικοί:

Πιάνο - ενορχηστρώσεις: Άκης Κατσουπάκης
Ακορντεόν: Άννα Λάκη
Κιθάρα: Ιάσων Μαυρογεώργος
Μπάσο: Λάμπρος Παπανικολάου
Τύμπανα: Δημήτρης Τσόλης

Σκηνοθετική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ασπιώτης
Επιμέλεια προγράμματος: Αντώνης Θυσιάδης
Φωτογραφία - artwork: Θωμάς Αρσένης

Info:


Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος: 13 € μπύρα ή κρασί

Σταυρός του Νότου Plus
Φραντζή 14, Νέος Κόσμος
Τηλέφωνο: 21 0922 6975

Η Μαρία Κηλαηδόνη με «Ροζ» τραγούδια στη Σφίγγα

afisa kilaidoni maria sfigga
Φιλική συμμετοχή ο Γιάννης Γιοκαρίνης.

Ένα κεφάτο, νοσταλγικό, και μελωδικό live γεμάτο τρυφερότητα και ευαισθησία θα παρουσιάσει η Μαρία Κηλαηδόνη μαζί με την 7μελή μπάντα της την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στη μουσική σκηνή Σφίγγα.

Αφορμή η παρουσίαση της νέας της δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο «Ροζ» που θα κυκλοφορήσει από την Walnut Entertainment.

Τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια, η Μαρία Κηλαηδόνη θα παρουσιάσει κομμάτια από τα δύο προσωπικά της άλμπουμ, διασκευές αγαπημένων τραγουδιών της ελληνικής και αμερικάνικης blues και country μουσικής σκηνής που μπλέκονται γλυκά με τραγούδια του πατέρα της Λουκιανού Κηλαηδόνη αλλά και άλλων αγαπημένων της συνθετών όπως η Αρλέτα, ο Βαγγέλης Γερμανός κ.α. ενώ δεν θα λείψουν και οι special guests όπως ο Γιάννης Γιοκαρίνης.

Φανερά επηρεασμένη από τα ακούσματα της αμερικανικής jazz και country μουσικής σκηνής η Μαρία Κηλαηδόνη προσθέτει τη γονιδιακή αισιοδοξία και δημιουργεί το δικό της μουσικό αποτύπωμα: τραγούδια που σαν μια αχτίνα φωτός μέσα στο σκοτάδι της σύγχρονης καθημερινότητας, δημιουργούν μια όαση που μέσα της κρύβει έναν καλύτερο κόσμο.
Με διάθεση συναισθησίας η Μαρία Κηλαηδόνη ταυτίζει τα άλμπουμ της με χρώματα. Το ουράνιο τόξο της Μαρίας με διευρυμένο φάσμα χρωμάτων δεν μένει στα βασικά. Έτσι, μετά το «Τυρκουάζ» που ήταν το πρώτο της άλμπουμ, μετά από τέσσερα χρόνια «εγκυμοσύνης» ήρθε το δεύτερο άλμπουμ της το «Ροζ».

Μαζί της οι μουσικοί:

Βύρων Τσιμπλάκης: ηλεκτρική κιθάρα
Αλέξης Στενάκης: πιάνο, κλαρινέτο
Σταμάτης Κυρλαγκίτσης: ηλεκτρικό μπάσο
Βαγγέλης Τσιμπλάκης: ντραμς
Μελέτης Πόγκας: ακουστική και slide κιθάρα
Σταύρος Παργινός: μαντολίνο και τσέλο

Info:


Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος σε τραπέζι: 13 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Μουσική Σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

Βικτωρία Ταγκούλη: «V for Victoria» στο Θέατρο Δεκατέσσερα

MHTRA OGDOO TAGOULI
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της ανατρεπτικής μουσικοθεατρικής παράστασης «V for Victoria» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Δεκέμβριο, η Βικτωρία Ταγκούλη επανέρχεται με νέο κύκλο παραστάσεων στο θέατρο Δεκατέσσερα, όλες τις Πέμπτες του Φεβρουαρίου (6, 13, 20 & 27)!

Στην παράσταση «V for Victoria» η Βικτωρία Ταγκούλη ξανασυστήνεται στο κοινό, περικλείοντας τη χιουμοριστική, σκαμπρόζικη, αλλά και τρυφερή ματιά της πάνω στα πράγματα.
Πετάει τις μάσκες και τις ταμπέλες του παρελθόντος, λέει ό,τι ακριβώς πιστεύει, βγάζει το δικό της, αστεία τραγικό και τραγικά αστείο μανιφέστο για τη ζωή, τον έρωτα, τις κοινωνικές συμβάσεις, τις μόδες της εποχής και ελπίζει ότι δεν είναι μόνη, ότι υπάρχουν και άλλοι εκεί έξω που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο: Ναι, θέλω να ζω με πάθος! Ναι, θυμώνω και το λέω! Ναι, αγαπάω και το δείχνω!

«V for Victoria» σημαίνει ότι η Βικτωρία Ταγκούλη θέλει να αναζητήσει όλα τα… κοινά που έχει με το …κοινό της. Και να τα γιορτάσει τραγουδώντας, γελώντας, δακρύζοντας και παίζοντας!

Μέσα από πειραγμένα τραγούδια των Beyoncé, Kate Bush κ.ά., εμβληματικά κομμάτια από αγαπημένα μιούζικαλ, αλλά και πολλές ερμηνείες - έκπληξη από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο και φυσικά τον καταλυτικό ρόλο του συνθέτη Χρίστου Θεοδώρου στη θέση του ετοιμοπόλεμου πιανίστα, αυτή η παράσταση υπόσχεται να μας κάνει να δούμε με χιούμορ και αλήθεια τις φανερές και πιο απόκρυφες πτυχές της ζωής μας.

Κείμενα: Αστερόπη Λαζαρίδου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σαχίνης

Info:


Πέμπτες 6, 13, 20 & 27 Φεβρουαρίου, ώρα 21:15
Εισιτήρια: 12€ (κανονικό), 8€ (μειωμένο), 5€ (ατέλεια)

Θέατρο Δεκατέσσερα
Καλλιρρόης 10, Αθήνα
Τηλ. 693 219 5393

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!