Οι προτάσεις της εβδομάδας (23 - 29/1)

Όλα όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πολλές μουσικές παραστάσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα για τις επόμενες ημέρες.

Οι μουσικές σκηνές, αλλά και οι μεγαλύτεροι χώροι, συνεχίζουν να παρουσιάζουν νέες, ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική.

Συναυλία - αφιέρωμα στον Γιάννη Σπάθα από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

spathas 816
Τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 20:30 στο θέατρο Παλλάς, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ παρουσιάζει μια συναυλία - αφιέρωμα στον εμβληματικό ροκ κιθαρίστα και συνθέτη Γιάννη Σπάθα.

Συμμετέχουν: Γιώργος Τρανταλίδης, Νίκος Σπάθας και οι Jacks Full
Ερμηνεύουν: Βασίλης Λέκκας, Νάνα Μπινοπούλου

Ενορχήστρωση: Κώστας Παπαδούκας
Διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Αραβίδης

Info:


Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, στις 20:30
Ώρα έναρξης: 20:30

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ γενική είσοδος και 5 ευρώ για φοιτητές, νέους, ανέργους, πολύτεκνους, ΑμεΑ και άτομα άνω των 65.

Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του Θεάτρου Παλλάς, στο τηλέφωνο 210-3213100 και στο viva.gr.

Γλυκερία & Μελίνα Κανά «μπλέκουν τις Γραμμές τους»

Final Poster Glykeria Kana
Η Γλυκερία και η Μελίνα Κανά, σε μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση στη μουσική σκηνή «Γραμμές», από το Σάββατο 25 Ιανουαρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή!

Γλυκερία - Μελίνα Κανά, μια σχέση δυνατή όσο και η προσωπική πορεία τους. Μοιράζονται τις ίδιες μουσικές αγάπες, τα ίδια όνειρα.

Τις ενώνουν τα τραγούδια και οι κοινές μουσικές τους καταβολές.

Οι δυο αγαπημένες τραγουδίστριες, έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα, που απαρτίζεται από τις δικές τους επιτυχίες, καθώς και ένα αφιέρωμα στους σύγχρονους δημιουργούς της Θεσσαλονίκης (Σταύρος Κουγιουμτζής, Μανώλης Ρασούλης, Νίκος Παπάζογλου, Γιώργος Ζήκας, Χρήστος Νικολόπουλος, Σωκράτης Μάλαμας, Γιώργος Καζαντζής κ.ά.) Στο τέλος του προγράμματός τους, μοιράζονται με τον κόσμο τα μεγάλα τραγούδια της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Μαζί τους ο Χάρης Μακρής και πολυμελής ορχήστρα.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Στέλιος Φωτιάδης

Info:


Από το Σάββατο 25 Ιανουαρίου
Ημέρες λειτουργίας: Σάββατο στις 22:30 - Κυριακή στις 19:00
Προπώληση: viva.gr

«Γραμμές»
Κωνσταντινουπόλεως 111, Κεραμεικός
Τηλ. Κρατήσεων: 2103477058 - 6945106604

Πάνος Κατσιμίχας & Βασίλης Καζούλης στο Ίλιον Plus

ILION PLUS KATSIMIXAS KAZOULIS KARRAS
Ο Πάνος Κατσιμίχας ξανασυναντά τον Βασίλη Καζούλη και επιστρέφουν στο «κέντρο και τις συνοικίες» για πέντε μοναδικές εμφανίσεις στη μουσική σκηνή Ίλιον Plus, στην καρδιά της Αθήνας.

Την παρέα συμπληρώνουν ο Δημήτρης Καρράς και το συγκρότημα των Back Pages με ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κορυφαίους Beatles.

Από τα «Ζεστά Ποτά» που άνοιξαν νέους δρόμους για το ελληνικό τραγούδι, δημιουργώντας μουσικές μνήμες έως σήμερα και από τα «αεροπλάνα» έως «το τελευταίο πλοίο για την Αμοργό». Ροκ ήχοι, μπαλάντες, λαϊκό και παράδοση από δυο τραγουδοποιούς που ενώνονται κάτω από κοινά μηνύματα, κοινή αλήθεια και ψυχή, με τρόπο που μόνο τα ίδια τα τραγούδια τους μπορούν να εξηγήσουν.

Η Ρίτα, ο Φάνης, ο Μάρκος και η Άννα βγαίνουν χειμερινό ραντεβού με την Φανή… και συναντούν και τον Δημήτρη Καρρά, έναν τραγουδοποιό της νέας γενιάς με σημαντική δισκογραφία και πολλές προσωπικές επιτυχίες.

Μια μουσική αφήγηση… μια μελωδική αναδρομή, με λόγια και μουσικές που έχουν γράψει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού και ένα μοναδικό αφιέρωμα στο κορυφαίο συγκρότημα όλων των εποχών The Beatles από τους Back Pages.

Μαζί τους οι μουσικοί

Σπύρος Παπαδάτος: πλήκτρα Γιώργος Ράλλης: τύμπανα Βαγγέλης Καραπέτρος: μπάσο Κώστας Πλατανιάς: κιθάρα, Χριστόφορος Μαστοράκης: πλήκτρα

Τεχνικοί ήχου: Μάκης Δρακόπουλος, Κώστας Κυριακίδης, Σωτήρης Παπαδόπουλος

Επιμέλεια παραγωγής: ImaginArt

Info:


Σάββατο 25 Γενάρη 2020
Σάββατο 1, 8 & 15 Φλεβάρη 2020
Ώρα έναρξης 22:30

Ίλιον Plus
Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17
Τηλέφωνα κρατήσεων 2108824383 & 6983600510

Νότης Μαυρουδής - Γιώργος Τοσικιάν: «Οχτώ Βαλς από δύο κιθάρες»

1
Οι δύο συνεργάτες κιθαριστές Νότης Μαυρουδής και Γιώργος Τοσικιάν, ενώθηκαν εις ένα σώμα, για να ευχαριστηθούν τις μελωδίες και τις ηχητικές εναλλαγές των δύο κιθαρών σε κομμάτια που τους αρέσουν. Κατοικούν και οι δυο στο Χαλάνδρι και δημιουργήσανε αυτό το απλό σχήμα του Duo για να απολαμβάνουν τις μουσικές μαζί με τον κόσμο που τους παρακολουθεί.

Το πρόγραμμά τους, αυτή τη φορά, αποτελείται από βαλς που επελέγησαν από την Ελλάδα και όχι μόνο. Και επειδή το βαλς είναι ιστορικός και πολύ γνωστός χορός, θα το μοιραστούν μαζί σας στην γκαλερί του Black Duck.

Info:


Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020
Ώρα έναρξης 21:00
Είσοδος 12€ με κρασί - μπύρα

Black Duck Gallery - Acoustic sessions
Χρήστου Λαδά 9α, Αθήνα
210 3234760

Απόστολος Μόσιος, Final Act & Μικαέλα Δαρμάνη στο Six D.o.g.s

FINAL ACT PREVIEW
Ο Απόστολος Μόσιος, οι Final Act και η Μικαέλα Δαρμάνη, ηλεκτρισμένοι, παρουσιάζουν στο Six D.o.g.s την Κυριακή 26 Ιανουαρίου την παράσταση - συναυλία με τίτλο «Χωρίς Φρένα».

Τραγούδια από την πλούσια προσωπική τους δισκογραφία πλέκονται με αγαπημένες ανατρεπτικές διασκευές από την εγχώρια αλλά και την παγκόσμια μουσική σκηνή για να παρουσιάσουν μια συναυλία που θα μείνει αξέχαστη στο κοινό.

Ο Απόστολος Μόσιος είναι ένας ξεχωριστός καλλιτέχνης με ταλέντο και ευαισθησία που αποτυπώνονται τόσο στις ζωντανές του εμφανίσεις όσο και στα ηχογραφημένα του τραγούδια. Διαθέτει δύο σημαντικά στοιχεία που σπάνια συνδυάζονται. Τις σπουδαίες εμπειρίες σημαντικών συνεργασιών και ζωντανών εμφανίσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αλλά και την νεανική ορμή και το ερμηνευτικό χάρισμα που τον οδηγούν με σίγουρα βήματα προς την καθιέρωση. H πρώτη του δισκογραφική δουλειά είχε τον χαρακτηριστικό τίτλο «Μια αρχή». Σε συνεργασία με το Ogdoo Music Group κυκλοφόρησε το νέο του album με τίτλο «Βεγγαλικό».

Οι Final Act έρχονται να δώσουν τη μουσική πνοή τους σε ένα χώρο που μας έχει καταθέσει κατά καιρούς έξοχα τραγούδια και μας έχει σηκώσει από τις καρέκλες μας. Οι Final Act, ένα συγκρότημα από την Κόρινθο, συστήνονται επίσημα στο κοινό το 2016 και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα καταφέρνουν να δισκογραφήσουν και να συνεργαστούν επί σκηνής με κορυφαία ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Οι Final Act, παρ' όλο που αντιμετωπίζουν όλες τις δυσκολίες ενός σχήματος που τα μέλη του ζουν και δημιουργούν στην περιφέρεια, έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν με το ταλέντο και το πάθος τους και να αποτελέσουν μια από τις νέες σταθερές της ελληνόφωνης rock σκηνής. Το τελευταίο τους album από το Ogdoo Music Group τιτλοφορείται «Ειμαρμένη» και σηματοδοτεί την ωριμότερη στιγμή των Final Act οι οποίοι με στιβαρές συνθέσεις, χωρίς να μασάνε τα λόγια τους, αφηγούνται τις ιστορίες τους, ντύνοντάς τες με «σκληρές» μουσικές ή δημιουργώντας λυρικές rock μπαλάντες.

Η Μικαέλα Δαρμάνη μάς συστήθηκε λίγο πριν την εκπνοή του 2014, με την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Αγαπώ να θυμάμαι» η οποία κυκλοφόρησε από την Polymusic, με αγαπημένα τραγούδια των μεγάλων και αξέχαστων δημιουργών Αττίκ, Γιαννίδη, Καλδάρα, Μουζάκη, Σακελλαρίου, Σουγιούλ κ.α. Έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές και συναυλιακούς χώρους στην Αθήνα όπως είναι η «Ακτή Πειραιώς», η «Πύλη Αξιού», η «Αρχιτεκτονική», το «Οξυγόνο», επίσης έχει εμφανιστεί και σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Η τελευταία της επιτυχία έχει τίτλο «Πολλές Φορές», σε μουσική και στίχους του Δημήτρη Γαϊτάνη και ενορχήστρωση του Κώστα Παρίσση.

Info:


Κυριακή 26 Ιανουαρίου
Έναρξη: 21:30
Είσοδος: 5€

six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
T: +30 210 3210510

Ασπασία Θεοφίλου - Στάθης Γιαννακόπουλος στο Σταυρό του Νότου Club

1.ΑΦΙΣΑ ΣΤΑΘΗΣ ΑΣΠΑΣΙΑ
Μετά από ένα χρόνο συναυλιών το ροκ party κορυφώνεται στο Club του Σταυρού!

Η Ασπασία Θεοφίλου και ο Στάθης Γιαννακόπουλος φέρνουν τη ζεστασιά του συνοικιακού ροκάδικου downtown. Κρατάνε τα πιο απλά και αγνά υλικά, καθαρές ερμηνείες, κλασσικά ελληνικά και ξένα τραγούδια, εμπλουτίζοντάς τα με mashups, medley, απροσδόκητες διασκευές. Όλα όμως με ροκ ψυχή που κερδίζει πάντα το κοινό και οδηγεί σε μια μεγάλη γιορτή για το φινάλε τους στην καρδιά του χειμώνα, με ένα τραγούδι έκπληξη που γράφτηκε ειδικά για την παράσταση! Με special καλεσμένους - έκπληξη!

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Μπάσο: Κώστας Γκαγκαστάθης
Κιθάρες: Στέφανος Γεωργιτσόπουλος
Πλήκτρα: Κώστας Σέγγης
Τύμπανα: Βαγγέλης Παπαχριστόπουλος

Concept - Επιμέλεια: Μάριος Τσικνής
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

Info:


Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020
Ώρα έναρξης: 9μμ

Σταυρός του Νότου Club
Φραντζή 35, Νέος Κόσμος
210 922 6975

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!