Χαμάμ - Νοέμβριος 2018

Δείτε το πρόγραμμα των μουσικών παραστάσεων της μουσικής σκηνής των Πετραλώνων.
31/10/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Μουσική Σκηνή Χαμάμ των Πετραλώνων παρουσιάζει αφιερώματα και μουσικές παραστάσεις με γνώμονα το καλό, ελληνικό τραγούδι.

Σε έναν ιδιαίτερο χώρο, ένα πραγματικό παλιό Χαμάμ, η μουσική σκηνή υποδέχεται και φέτος πληθώρα καλλιτεχνών, με έξτρα παραστάσεις για την περίοδο των γιορτών.

Παράλληλα, για να συνοδεύσουν τις μουσικές σας απολαύσεις, σερβίρονται εξαιρετικά κρασιά από σπάνιους αμπελώνες που επιλέγει ο γνώστης Γιώργος Χατζηγιάννης, μοναδικές ποικιλίες με εκλεκτά αλλαντικά και τυριά σε λογικές τιμές.

Το πρόγραμμα, ως στιγμής, έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Η «Αρχέγονη Ήπειρος» στο Χαμάμ


Τις Τετάρτες του Νοέμβρη η μουσική σκηνή Χαμάμ για άλλη μία φορά θα φιλοξενήσει ένα πρόγραμμα από την Ήπειρο, επιχειρώντας ένα διαχρονικό ταξίδι στις μουσικές φόρμες της πεντατονίας του Πωγωνίου και της Δερόπολης έως το βυζαντινό μέλος των αστικών τραγουδιών του Ζαγορίου και της πόλης των Ιωαννίνων.

Τον πολιτιστικό μουσικό θησαυρό της πιο αρχέγονης μορφής αρμονίας θα ξετυλίξει η κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου.

Μεγάλο μέρος από τα τραγούδια θα τα ερμηνεύσει ο εξαιρετικός Παναγιώτης Λάλεζας που δεν κατάγεται από την Ήπειρο, όμως αγαπάει ιδιαίτερα τα τραγούδια της και έχει μαθητεύσει επί μακρόν σε εξαιρετικούς ηπειρώτες μουσικούς

Θοδωρής Γεωργόπουλος – κλαρίνο
Μιχάλης Ζάμπας λαούτο – τραγούδι
Παναγιώτης Ξυδέας – βιολί
Σάκης Κάκος – ντέφι

Info:


Κάθε Τετάρτη
Ώρα έναρξης: 21.30

Μουσική Σκηνή Χαμάμ
Δημοφώντος 97, Πετράλωνα
Τηλέφωνο: 21 0342 1212
10 16 LALEZAS HPEIROS XWRIS 1 small

Στέλιος Βαμβακάρης, Μανώλης Πάππος & Ανατολή Μαργιόλα στο Χαμάμ


Κάθε Παρασκευή η καρδιά του Ρεμπέτικου θα χτυπάει στο Χαμάμ, με συμμετοχή σπουδαίων ερμηνευτών και μουσικών όπως είναι ο Στέλιος Βαμβακάρης που από την ηλικία των 12 χρόνων ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του Μάρκου του Πατριάρχη του ρεμπέτικου. Συνεργάστηκε με τους Παπαϊωάννου, Τσιτσάνη, Παγιουμτζή, Περπινιάδη, Ζαμπέτα. Πολυτάλαντος μουσικός πάντρεψε το ρεμπέτικο με το Αμερικάνικο μπλουζ. Όμως έχει να επιδείξει και πολύ σπουδαίο δισκογραφικό έργο.

Μαζί του μία νεαρή αλλά πολύ μεγάλη τραγουδίστρια η Ανατολή Μαργιόλα που κάθε μέρα που περνάει πιστοποιεί όλο και περισσότερο πώς ήρθε για να μείνει στο μουσικό μας στερέωμα.

Την επιμέλεια του προγράμματος έχει ο σημαντικότερος μπουζουξής του ρεμπέτικου Μανώλης Πάππος με πολυάριθμες συμμετοχές σε λαϊκές και ρεμπέτικες παραστάσεις των σπουδαιότερων ερμηνευτών, Παπάζογλου, Γαλάνη, Αρβανιτάκη, Μάλαμα κ.ά. όμως και ως συνθέτης διαπρέπει αναδεικνύοντας κυρίως με το έργο του νέες φωνές.

Info:


Κάθε Παρασκευή
Ώρα έναρξης: 23.00

Μουσική Σκηνή Χαμάμ
Δημοφώντος 97, Πετράλωνα
Τηλέφωνο: 21 0342 1212
09 25 VAMVAK MARG PAPOS

Δημήτρης Κοντογιάννης, Μανώλης Πάππος & Ανατολή Μαργιόλα στο Χαμάμ


Κάθε Σάββατο ο δεξιοτέχνης μπουζουξής Μανώλης Πάππος και η ορχήστρα του θα παρουσιάζουν ένα ανανεωμένο πρόγραμμα, ρίχνοντας το βάρος στα λαϊκά διαχρονικά τραγούδια των μεγάλων συνθετών.

Το ερμηνευτικό μέρος αναλαμβάνει ο εξαιρετικός και έμπειρος Δημήτρης Κοντογιάννης, έχοντας δίπλα του για πρώτη φορά την Ανατολή Μαργιόλα.

Info:


Κάθε Σάββατο
Ώρα έναρξης: 23.00

Μουσική Σκηνή Χαμάμ
Δημοφώντος 97, Πετράλωνα
Τηλέφωνο: 21 0342 1212
09 25 KONTOG MARG PAPOS

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates