Πάτμος: "Η Ιερουσαλήμ του Αιγαίου"

Ο Δήμαρχος της Πάτμου, Νικήτας Τσαμπαλάκης, μας μιλάει για τον απόλυτο Πασχαλινό προορισμό! 
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

1. Δήμαρχε, η Πάτμος είναι το δεύτερο ιερότερο μέρος για τον Χριστιανισμό, για τους Χριστιανούς Ορθόδοξους. Τι να περιμένει κανείς κατά την επίσκεψη του τις Άγιες αυτές ημέρες στο Νησί;

Η Πάτμος, γνωστή και ως “Ιερουσαλήμ του Αιγαίου”, είναι ένα μέρος βαθιά ριζωμένο στην Χριστιανική παράδοση. Κατά την επίσκεψή σας στο νησί, αυτές τις Άγιες ημέρες, μπορείτε να περιμένετε μια εμπειρία μοναδική, που συνδυάζει την πνευματικότητα με την ιστορία. Κάθε επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει πολλά έθιμα και παραδόσεις, που τηρούνται στο νησί μας εκείνες τις ημέρες, δημιουργώντας ένα άκρως κατανυκτικό κλίμα. Ξεχωριστή όμως είναι, η τελετή του Ιερού Νιπτήρα, την Μεγάλη Πέμπτη, που αποτελεί την αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου του Ιησού Χριστού με τους μαθητές του.Το Πάσχα στην Πάτμο αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό, που προσελκύει πολυάριθμους προσκυνητές και επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό και καλούμε όλον τον κόσμο να μας επισκεφτεί.

2. Ποια μέρη πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί ο ταξιδιώτης κατά την διάρκεια της παραμονής του;

Κάθε επίσκεψη στην Πάτμο δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει το μεγαλείο της. Το νησί μας προσφέρει υπέροχα τοπία αλλά και μνημεία, τα οποία αξίζει να τα ανακαλύψει κάποιος, κατά την παραμονή του. Το φυσικό της κάλλος και η ενέργεια της μαγνητίζουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Δεν θα τολμούσα να μην αναφέρω και τη συμβολή των Πατμίων, που πάντα με χαμόγελο προσπαθούν να κάνουν τη φιλοξενία όλων ξεχωριστή.Ωστόσο, τα μέρη, που πρέπει σίγουρα κάποιος να επισκεφτεί, είναι το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου και ο ιστορικός οικισμός της Χώρας, που συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

3. Φέτος τα δρομολόγια θα είναι διαφορετικά για το νησί;

Η προσβασιμότητα αποτελεί ένα από τα βασικότερα προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας. Προσπαθούμε να αποκτήσουμε συγκοινωνία, που θα εξυπηρετεί τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού. Φέτος, και έπειτα από προσπάθειες τις νέας δημοτικής αρχής θα δρομολογηθεί ένα επιπλέον δρομολόγιο, από το λιμάνι του Πειραιά, την Μεγάλη Πέμπτη, ώστε να δώσουμε την δυνατότητα σε ακόμα περισσότερο κόσμο να επισκεφτεί την Πάτμο. Επίσης, το δρομολόγιο αυτό θα παραμείνει και για την καλοκαιρινή περίοδο από τον μήνα Ιούνιο, γεγονός που θα ενισχύσει σημαντικά το νησί μας.


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!