Το θαυμάσιο σόλο κιθάρα της Εύας Ατματζίδου στο Επταπύργιο

Όταν η μαθήτρια «ξεπέρασε» τον δάσκαλο στη συναυλία του στο Φεστιβάλ Επταπυργίου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Με ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στις 10 Ιουλίου στο Ogdoo.gr, αναφερθήκαμε λεπτομερώς στη μεγάλη συναυλία του Κώστα Ματσίγκου,
που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Ιουλίου στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Επταπυργίου, που διοργάνωσε και φέτος το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τραγούδησαν ο Παντελής Θαλασσινός, η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Κώστας Πρατσινάκης, η Έφη Ναβροζίδου, η Ιωάννα Γιαννοπούλου, η Νάνα Μπινοπούλου, η Μαρίνα Ματσίγκου και ο Βασίλης Λέκκας. Η σκηνοθετική επιμέλεια ήταν της Παυλίνας Χαρέλα.

Στη συναυλία συμμετείχαν επίσης οι μαθητές του στο «Ωδείο Τούμπας Κώστα Ματσίγκου» Γιάννης Καμπανταΐδης, Αντώνης Φιλιππουπολίτης και Νίκος Φιλίππου και η πρώην μαθήτρια του Ματσίγκου και νυν καταξιωμένη μουσικός και συνθέτρια Εύα Ατματζίδου, στην παρουσία της οποίας θέλω σήμερα να εστιάσω.

Η Εύα Ατματζίδου έπαιξε στην κιθάρα μια δική της σύνθεση, με τίτλο «Planet unplanned», που προέρχεται από το «Trenova», το δεύτερο προσωπικό cd της, που περιλαμβάνει οκτώ δικές της συνθέσεις για κιθάρα. [Το πρώτο της album με τίτλο «Μάταιο ροζ» κυκλοφόρησε το 2011 με έντεκα τραγούδια σε μουσική και στίχους δικούς της (ένα με στίχους Γιώργου Ατματζίδη), εννιά από τα οποία τραγούδησε η ίδια και δύο η Λιζέτα Καλημέρη]. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως έχει συνεργαστεί σε εμφανίσεις με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Ορφέας Περίδης, η Λιζέτα Καλημέρη, η Σοφία Παπάζογλου, η Αφεντούλα Ραζέλη, η Μαρία Παπαγεωργίου, ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, ο Πάνος Παπαϊωάννου και άλλοι…

Εμφανώς «τρακαρισμένος» και συγκινημένος, λίγο μετά την εμφάνιση της Εύας Ατματζίδου, που ομολογουμένως κέρδισε τις εντυπώσεις, ο Κώστας Ματσίγκος είπε πως «Για να είναι επιτυχημένος ένας δάσκαλος, πρέπει κάποιοι μαθητές να τον ξεπερνάνε, να εξελίσσουν το όργανο, έτσι πρέπει να γίνεται… Κι η Εύα ήταν η απόδειξη!»

-Περισσότερες πληροφορίες για την Εύα Ατματζίδου μπορείτε να διαβάσετε στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Φωτογραφία: Ξανθή Ξαφάκου

Video: Θανάσης Γιώγλου

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!