Μια σπάνια στιγμή με τον Νίκο Παπάζογλου στο Επταπύργιο

Ένα μοναδικό στιγμιότυπο από την πρόσφατη συναυλία του Κώστα Ματσίγκου στο Φεστιβάλ Επταπυργίου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«Είναι κάτι στιγμές, τρυφερές και λεπτές…»

Με ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στις 10 Ιουλίου στο Ogdoo.gr, αναφερθήκαμε λεπτομερώς στη μεγάλη συναυλία του Κώστα Ματσίγκου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 7 Ιουλίου στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Επταπυργίου, που διοργάνωσε και φέτος το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Συμμετείχαν ο Παντελής Θαλασσινός, η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Κώστας Πρατσινάκης, η Έφη Ναβροζίδου, η Ιωάννα Γιαννοπούλου, η Νάνα Μπινοπούλου, η Μαρίνα Ματσίγκου και ο Βασίλης Λέκκας, ο οποίος, εκτός των άλλων, τραγούδησε το εμβληματικό «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι», του Απόστολου Καλδάρα, με τα αρχικά, λογοκριμένα λόγια του.

Στη συναυλία συμμετείχαν επίσης η πρώην μαθήτρια του Ματσίγκου και νυν καταξιωμένη μουσικός και συνθέτρια Εύα Ατματζίδου και οι μαθητές του στο «Ωδείο Τούμπας Κώστα Ματσίγκου» Γιάννης Καμπανταΐδης, Αντώνης Φιλιππουπολίτης και Νίκος Φιλίππου. Η σκηνοθετική επιμέλεια ήταν της Παυλίνας Χαρέλα.

Μετά την τεχνική επεξεργασία του video, σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας άλλη μια από τις ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς. Τη συνάντηση του Κώστα Ματσίγκου με τον αείμνηστο φίλο και συνεργάτη του Νίκο Παπάζογλου.

Πώς έγινε αυτό;

Το 2005 κυκλοφόρησε ο τελευταίος προσωπικός δίσκος του Νίκου Παπάζογλου με τίτλο «Μά’ισσα σελήνη», έχοντας σαν «αποχαιρετιστήριο» τραγούδι μια ιδιαίτερη μπαλάντα με τίτλο «Στιγμές», σε στίχους της Πολυξένης Βελένη, που τραγούδησε ο Παπάζογλου με τη συνοδεία της κιθάρας του Κώστα Ματσίγκου. Το τραγούδι είχε ήδη ακουστεί στην ταινία της Ελένης Αλεξανδράκη «Η νοσταλγός», που βραβεύθηκε από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Ο ηχολήπτης της συναυλίας Βασίλης Ματσίγκος (γιος του Κώστα), αφαίρεσε την κιθάρα κι απομόνωσε τη φωνή του Παπάζογλου από την αρχική ηχογράφηση του τραγουδιού. Η φωνή του Παπάζογλου ακούστηκε από τα ηχεία του Επταπυργίου και ο Κώστας Ματσίγκος ξανάπαιξε τα κιθαριστικά μέρη ζωντανά, όπως ακριβώς ηχογράφησε στο studio «Αγροτικόν» στην Τούμπα, ακριβώς απέναντι από το «Ωδείο Τούμπας Κώστα Ματσίγκου»…

Φωτογραφίες: Ξανθή Ξαφάκου
Video: Θανάσης Γιώγλου

02.PAPAZOGLOU2

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!