Ο Νίκος Παπάζογλου «επιστρέφει» στο στούντιο που έγραψε ιστορία

Μέσα από μία εντυπωσιακή τοιχογραφία του εικαστικού Γιώργου Κόφτη - Δείτε φωτογραφίες
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μια…γνώριμη φιγουρα της περιοχής, επέστρεψε στο σημείο που στεγαζόταν το στούντιο, στο παλιό «Αγροτικόν» στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, 12 χρόνια μετά τον θάνατό του Νίκου Παπάζογλου.

Την τοιχογραφία ανέλαβε ο γνωστός εικαστικός Γιώργος Κόφτης, ο οποίος πριν από λίγους μήνες ήρθε αντιμέτωπος με μία περιπέτεια στη δουλειά του, καθώς σβήστηκε από τους τοίχους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η τοιχογραφία που ήταν αφιερωμένη στον σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο.



«Mου το ζήτησε ο Νάκης ο Παπαδήμος, ιδιοκτήτης της νυν μικρής σκηνής και παλιός γνώριμος του Παπάζογλου. Το ενδιαφέρον είναι πως είχα σκοπό να τον κάνω ούτως η άλλως οπότε αυτή ήταν μια τέλεια συνάντηση. Για μένα ο Νίκος Παπάζογλου ήταν ένας άνθρωπος με μεγάλη εσωτερική καλλιέργεια, την οποία την απέκτησε με την τριβή του στην ζωή και στην ουσία είναι μια από τις πολύ μεγάλες και δυστυχώς λίγες προσωπικότητες της πόλης της Θεσσαλονίκης. Όφειλα να τον κάνω, γιατί εκπροσωπούσε μια αμιγώς ποιοτική σκηνή στο τραγούδι, η οποία δυστυχώς χάνεται», ανέφερε σε δηλώσεις του στο Documento ο εικαστικός.


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!