«Φύσηξε ο Βαρδάρης» με τις Stringless

Το εμβληματικό τραγούδι του Νίκου Παπάζογλου σε μια ξεχωριστή φωνητική διασκευή
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Σαν σήμερα…

Σήμερα θα έκλεινε τα 75… Ο Νίκος Παπάζογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 20 Μαρτίου 1948 και «έφυγε» στις 17 Απριλίου 2011…

«Φύσηξε ο Βαρδάρης και καθάρισε…»

To 1986 o Νίκος Παπάζογλου παρουσίασε τον δεύτερο από τους δίσκους μιας άτυπης τριλογίας, που ξεκίνησε το 1984 με το «Χαράτσι» και ολοκληρώθηκε το 1990 με τα «Σύνεργα». Το «Μέσω νεφών», που κυκλοφόρησε από τη Lyra, άφησε τουλάχιστον πέντε τραγούδια αναφοράς για τον δημιουργό τους, ανάμεσα στα οποία και η περίφημη rock μπαλάντα «Φύσηξε ο Βαρδάρης» σε μουσική και στίχους δικούς του.

Τριάντα επτά χρόνια μετά, το γυναικείο φωνητικό συγκρότημα των Stringless, που μετρά ήδη δέκα χρόνια πορείας στην ελληνική μουσική, επιχείρησε μια ξεχωριστή διασκευή στο «Φύσηξε ο Βαρδάρης», που συμπεριλήφθηκε στο cd του ημερολογίου «Φύσηξε Βαρδάρης 2023».

Το ημερολόγιο κυκλοφόρησε στα τέλη του 2022 σε επιμέλεια του Θωμά Κοροβίνη, από την «Ομάδα Γειτονιάς του Βαρδάρη» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης.
Οι Stringless αποτελούνται από τις Αλμπένα Κούτοβα, Έλσα Μουρατίδου, Βασιλική Αλεξίου, Κατερίνα Μαυροφρύδου, Στέλλα Γιαλτζή και Δωροθέα Μιχαήλ.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!