Στην πρόβα για τη συναυλία του Κώστα Ματσίγκου στο Επταπύργιο

Κώστας Ματσίγκος και Παντελής Θαλασσινός ερμηνεύουν ένα από τα θρυλικά του Σταύρου Κουγιουμτζή
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ρεσιτάλ κιθάρας με οκτώ φωνές

Με μια μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Ιουλίου στις 9: 15 το βράδυ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Επταπυργίου, που διοργανώνει κάθε χρόνο το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο σπουδαίος μουσικός Κώστας Ματσίγκος θα γιορτάσει 55 χρόνια στη μουσική και το τραγούδι, με μια παρέα φίλων και συνεργατών του ερμηνευτών, όπως ο Παντελής Θαλασσινός, ο Βασίλης Λέκκας, η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Κώστας Πρατσινάκης, η Έφη Ναβροζίδου, η Ιωάννα Γιαννοπούλου, η Νάνα Μπινοπούλου, η Μαρίνα Ματσίγκου και η μαθήτρια του Εύα Ατματζίδου που θα τον συνοδεύσει με την κιθάρα της.

Το πρόγραμμα της συναυλίας που φέρει τον τίτλο «Ρεσιτάλ κιθάρας με οκτώ φωνές», περιλαμβάνει μια επιλογή από «έντεχνα» και λαϊκά ελληνικά τραγούδια, μέχρι γνωστά αργεντίνικα τανγκό, ενορχηστρωμένα για κλασική κιθάρα. Όλα αυτά θα παρουσιαστούν πλαισιωμένα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη διαδρομή του Κώστα Ματσίγκου και κάτω από τη σκηνοθετική επιμέλεια της Παυλίνας Χαρέλα.

Με αυτή την αφορμή, την Τρίτη 4 Ιουλίου ο Κώστας Ματσίγκος παραβρέθηκε στην εκπομπή του Γιάννη Τσολακίδη «Τεχνηέντως» στον 9,58 ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ 3. Μαζί τους ο Κώστας Πρατσινάκης και η Μαρίνα Ματσίγκου, που παρουσίασαν ζωντανά κάποια από τα κομμάτια που θα ακουστούν στη συναυλία του Επταπυργίου. (Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή εδώ).

Eμείς παρακολουθήσαμε τη γενική πρόβα που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης με τους έξι από τους οκτώ ερμηνευτές (απουσίαζαν ο Βασίλης Λέκκας και η Νάνα Μπινοπούλου) και «κλέψαμε» ένα απόσπασμα με τον Παντελή Θαλασσινό και τον Κώστα Ματσίγκο να ερμηνεύουν το θρυλικό «Κάπου νυχτώνει» του Σταύρου Κουγιουμτζή…
Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό απόσπασμα.

Φωτογραφία: Γιάννης Φιλιππουπολίτης

Video: Θανάσης Γιώγλου

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!