Βιτάλη, Αρβανιτάκη, Σούκας & Σαββόπουλος μαζί…

(ΣΠΑΝΙΟ VIDEO) Αποτέλεσε αναμφισβήτητα μια από τις εκπομπές που έγραψαν ιστορία στην ελληνική τηλεόραση.
Το «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι» με το Διονύση Σαββόπουλο που προβλήθηκε την περίοδο 1986-1987, κατάφερε μέσα σε μερικές τηλεοπτικές ώρες, να συγκεντρώσει κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού (και όχι μόνο), σε μοναδικές συμπράξεις και απρόβλεπτες ζωντανές ηχογραφήσεις.

Μια από αυτές πραγματοποιήθηκε, όταν στα πλατό της εκπομπής παραβρέθηκαν και τραγούδησαν μαζί με το Νιόνιο, η Ελένη Βιτάλη με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, ενώ τους συνόδευσε με το ακορντεόν του ο ξεχωριστός λαϊκός συνθέτης Τάκης Σούκας. Στο εσώφυλλο του διπλού δίσκου που κυκλοφόρησε λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 1987 και από τότε έχει εκδοθεί σε cd τρεις φορές, ο Διονύσης Σαββόπουλος σημείωνε για την Ελένη Βιτάλη και τον Τάκη Σούκα:

Ελενάκι, φωνάρα που αχρηστεύει τα σουξέ. Διότι σουξέ είναι η ίδια σου η φωνή. Να το σκάσουμε πάλι απ’το στούντιο να παίξουμε στο διπλανό ουφάδικο! Πολύ μου άρεσε. Τα σέβη μου στον Τάκη Σούκα. Ονειρεμένος. Κυρίως εκεί που μένει μόνος του κι εσύ σιγανεύεις! Σα να σβήνουν τα φώτα. Σαν φιλμ.

Στο video που ακολουθεί τραγουδούν η Ελένη Βιτάλη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Διονύσης Σαββόπουλος και τους συνοδεύει ο Τάκης Σούκας στην εκπομπή «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι» το 1987. (Αρχείο Θανάση Γιώγλου) Ακούγονται τα τραγούδια:

1) Μπαξέ Τσιφλίκι (Β. Τσιτσάνης)
2) Ο Τραμπαρίφας (Μ. Σουγιούλ - Αλ. Σακελλάριος - Χρ. Γιαννακόπουλος)
3) Έλα όπως είσαι (Β. Τσιτσάνης - Γ. Τσάκαλος)
4) Με του υπουργού την άδεια (Τ. Σούκας - Γ.Βρούβας)
5) Μια ζωή μέσα στους δρόμους (Τ. Σούκας - Β. Παπαδόπουλος)
6) Πάντα εσένα συλλογιέμαι (Στρ. Ατταλίδης - Χ. Βασιλειάδης)
7) Σιγά την άμαξα (Δημοτικό)
8) Σάλα σάλα (Δημοτικό)


 


 

 

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates