«Αυτός που θα φανερωθεί» με τον Παντελή Θεοχαρίδη (ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ)

(ΑΚΟΥΣΕ) Ένα ακόμη οπτικοποιημένο τραγούδι από το δίσκο «Σταύρος Κουγιουμτζής – Ζωντανή ηχογράφηση στο Βασιλικό Θέατρο» που κυκλοφόρησε στις 12 του Μάρτη.
O Παντελής Θεοχαρίδης, από τους ερμηνευτές της νεότερης γενιάς, που «υπηρέτησαν» σταθερά και με συνέπεια το έργο του Κουγιουμτζή τα τελευταία χρόνια, τραγουδά το «Αυτός που θα φανερωθεί», σε ποίηση Γιώργου Θέμελη, με τη συνοδεία της Χορωδίας Νέων «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» υπό τη διεύθυνση του Χρυσόστομου Σταμούλη.

Αυτή είναι η πρώτη επανεκτέλεση του τραγουδιού που ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1973 από τον Γιώργο Νταλάρα και εντάχθηκε στον κύκλο τραγουδιών του Κουγιουμτζή «Ηλιοσκόπιο» σε ποίηση Γιώργου Θέμελη.

«Σταύρος Κουγιουμτζής – Ζωντανή ηχογράφηση στο Βασιλικό Θέατρο»


Η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή, που μόλις κυκλοφόρησε σε cd, πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2003 στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, παρουσία του συνθέτη. Συμμετείχαν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Μανώλης Χατζημανώλης, ο Παντελής Θεοχαρίδης, η Μαρία Κουγιουμτζή, η Χορωδία Νέων, η Παιδική Χορωδία και η Ορχήστρα Νέων «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Χρυσόστομου Σταμούλη, ο οποίος έκανε την ενορχήστρωση μαζί με τους μουσικούς, ήταν υπεύθυνος για τη χορωδιακή επεξεργασία των τραγουδιών και τη διδασκαλία της Μικτής Χορωδίας και είχε την επιμέλεια παραγωγής. Η διδασκαλία της Παιδικής Χορωδίας έγινε από την Ιωσηφίνα Κατωφλίδου, φωνάρχες ήταν ο Κώστας Δημηνάκης και ο Γιώργος Καλογήρου, ενώ η ηχοληψία έγινε από τον Δημήτρη Μπουρμπούλη και η μίξη από τους Θάνο Καζαντζή, Λεωνίδα Μπεϊλή και Χρυσόστομο Σταμούλη στο studio Polytropon.

Τα πλάνα από τη συναυλία προέρχονται από τη μετάδοσή της από το τηλεοπτικό κανάλι 4Ε. Τεχνική επεξεργασία video: Θανάσης Γιώγλου.

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates