«Εν αρχή ην ο λόγος» για τον Κώστα Κοφινιώτη… 27 χρόνια πριν

(ΣΠΑΝΙΟ VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Δυο εκπομπές του Λευτέρη Παπαδόπουλου για τον Κώστα Κοφινιώτη από το 1989.

«Εν αρχή ην ο λόγος»


Μια από τις σημαντικότερες τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές των τελευταίων 30 χρόνων, αφιερωμένη στους Έλληνες στιχουργούς, ήταν το «Εν αρχή ην ο λόγος», που παρουσίαζε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος. Σε αυτή τη σειρά εκπομπών, που προβλήθηκε από την ΕΤ-2 το 1989, πραγματοποιήθηκαν ξεχωριστά αφιερώματα στους Κώστα Βίρβο, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, Χαράλαμπο Βασιλειάδη (Τσάντα), Χρήστο Κολοκοτρώνη και άλλους…

Αφιέρωμα στον Κώστα Κοφινιώτη


Ένας από τους στιχουργούς με εκατοντάδες τραγούδια στο ενεργητικό του και «περγαμηνές» τόσο στο χώρο του «ελαφρού», όσο και του λαϊκού τραγουδιού, στον οποίον αφιερώθηκαν δυο εκπομπές της σειράς «Εν αρχή ην ο λόγος» ήταν ο Κώστας Κοφινιώτης.

Τραγούδησαν ο Στράτος Διονυσίου με την Μαρίνα Βλαχάκη, ο Θόδωρος Πολυκανδριώτης, ο Στέλιος Βαμβακάρης, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Λεωνίδας Βελής, ο Γιάννης Βογιατζής, η Αθηναϊκή Κομπανία, η Μαριάνα Χατζοπούλου, οι αδελφοί Κατσάμπα, η Ελίζα Μαρέλι, ο Κώστας Σμοκοβίτης, ο Γεράσιμος Λαβράνος, η Βάσια Ζήλου, η Γιούλη Τσίρου, ο Ηλίας Μακρής, ο Κώστας Μάνος και η Τζένη Πανοπούλου (η παράθεση των ονομάτων έγινε με τυχαία σειρά). Για τον Κώστα Κοφινιώτη μίλησαν ο Κώστας Βίρβος, ο Τάκης Μωράκης, ο Γιάννης Βέλλας, ο Γιάννης Σπάρτακος και άλλες προσωπικότητες από το χώρο της μουσικής και της δημοσιογραφίας.

Η μουσική επιμέλεια ήταν του Θανάση Πολυκανδριώτη, η σκηνοθεσία του Βασίλη Βλαχοδημητρόπουλου και η παραγωγή της Δέσποινας Πανταζοπούλου. Συνεργάτες της εκπομπής ήταν οι στιχουργοί Άκος Δασκαλόπουλος και Γιάννης Νεγρεπόντης, ενώ τα σκίτσα ήταν του Σπύρου Ορνεράκη.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δυο εκπομπές.

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates