Οι αμοιβές των καλλιτεχνών τις δεκαετίες του ‘80 και ‘90

(VIDEO) «Όταν έπαιρνα μεροκάματο 800 δραχμές, ο Κόκοτας έπαιρνε 30.000».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
O Πέτρος Κουσουλός στην εκπομπή του Top Story στο Open TV παρουσίασε με τη δημοσιογραφική του ομάδα ένα «αφιέρωμα» σε καλλιτέχνες που γνώρισαν επιτυχίες, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο στις δεκαετίες του ’80 και ’90… Και το γράφω αυτό γιατί ανάμεσά τους υπάρχουν και καλλιτέχνες με διαφορετικό στίγμα και χρονικό και καλλιτεχνικό.

Όπως αναφέρεται και με τη σειρά που παρουσιάζεται στη σελίδα του καναλιού, στην εκπομπή μετείχαν οι: Κώστας Μπίγαλης, Πασχάλης, Γιώργος Σαλαμπάσης, Τέρη Χρυσός, Χρήστος Αντωνιάδης, Γιάννης Σαββιδάκης, Σοφία Αρβανίτη, Θάνος Καλλίρης, Κώστας Τουρνάς, Στέλλα Γεωργιάδου, Χρήστος Πάζης και Βαγγέλης Γερμανός.

Και συνεχίζει το δελτίο τύπου:

«Μοιράζονται τους σταθμούς της δικής τους διαδρομής, διηγούνται άγνωστες ιστορίες της χρυσής αυτής εποχής, μιλούν για την άνθηση της ελληνικής δισκογραφίας και κατά πόσο αυτή μεταφράστηκε σε κέρδη για τους ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας, θυμούνται τις μέρες που τα νυχτερινά κέντρα υποδέχονταν το κοινό 7 μέρες την εβδομάδα και… απίθανες ιστορίες στενής πολιορκίας από φανατικούς θαυμαστές. Στην κάμερα και ο στιχουργός & ραδιοφωνικός παραγωγός Ποσειδώνας Γιαννόπουλος».

Στο video που συνάντησα στο youtube αλλά και παρακολουθώντας την εκπομπή στη σελίδα του Open Tv στο θέμα των «αμοιβών» όλοι οι καλλιτέχνες του «μοντέρνου» ύφους καταλήγουν στο συμπέρασμα πως οι πιο ακριβοπληρωμένοι ήταν πάντα οι «λαϊκοί».

Είναι χαρακτηριστική φράση του Τέρη Χρυσού: «Όταν έπαιρνα μεροκάματο 800 δραχμές, ο Σταμάτης Κόκοτας έπαιρνε 30.000»

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!