Οι προτάσεις της εβδομάδας (20/12 - 26/12)

Το Ogdoo.gr επιλέγει τις καλύτερες εξόδους στην πόλη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όλα όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα!

Νέες μουσικές παραστάσεις με εορταστικό άρωμα θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα και για τις επόμενες ημέρες, ενώ αρκετά live που ξεκίνησαν το προηγούμενο διάστημα και σας προτείναμε ήδη, συνεχίζουν… ακάθεκτα.

Παράλληλα, τα προγράμματα των σκηνών που λειτουργούν με εναλλασσόμενα σχήματα ανανεώνονται με πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική, για τις επόμενες ημέρες.

O Φοίβος Δεληβοριάς στο Κύτταρο με τραγούδια του πεζοδρομίου

delivorias kyttaro poster
Ο τραγουδοποιός ξαναγυρίζει στα τραγούδια του. Σε ό,τι έχει γράψει έως τώρα, αλλά και σ’ αυτά που έχει ήδη ξεκινήσει να γράφει.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς πέφτει, ως γνωστόν, κάθε τόσο «και σκοτώνεται».

Είναι ο δικός του τρόπος να βρίσκει ξανά τον εαυτό του και το πεζοδρόμιο.

Γιατί εκεί, δίπλα στα βήματα των περαστικών, στο μέρος που αν είναι να σταθείς στέκεσαι μόνο για λίγο, έξω απ’ τις βιτρίνες και χαζεύοντας τα κουδούνια μιας πολυκατοικίας, εκεί που οι νεραντζιές ανθίζουν δίπλα στο καπάκι του υπονόμου, εκεί γεννιούνται πάντα τα δικά του τραγούδια.

Στο «Κύτταρο» λοιπόν, από το Σάββατο 26 Ιανουαρίου και για όλα τα Σάββατα του Φεβρουαρίου, ο Φοίβος ξαναγυρίζει στα τραγούδια του.

Σε ό,τι έχει γράψει έως τώρα, από την «Παρέλαση» ως την «Καλλιθέα», αλλά και σ’ αυτά που έχει ήδη ξεκινήσει να γράφει. Δυο - τρία από αυτά θα πρωτοπαρουσιάσει στην θρυλική σκηνή της Ηπείρου κι Αχαρνών, με τον ήχο που της αρμόζει, αφού η μπάντα του έχει ήδη ξεκινήσει τις μυστικές διεργασίες της.

Πέρα απ’ τα γνωστά τραγούδια του, ο Δεληβοριάς θα γυρίσει το μικρόφωνο και σε μερικά αγαπημένα b-sides (αυτά που συνήθως παραπετάει ή κάνει πως δεν τα ξέρει).

Θα πάρει επίσης την κιθάρα και θα τραγουδήσει The Boy, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Χατζηφραγκέτα, Αγγελάκα, Κόρε. Ύδρο., Βασίλη Νικολαΐδη, Παυλίδη και άλλους ομότεχνούς του, που επίσης ξεκινούν πεζοί και πάνε αλλού.

Ο Ντούβας, το «Πράγμα», ο Γιοέλ, ο Παντέλης και η Νεφέλη, είναι η σωστή και μοναδική διανομή.

Κι αυτό που συστήνεται είναι η καινούργια δουλειά, δια της πτώσεως: Στην πιάτσα, στο καλντερίμι, στο πεζοδρόμιο.

Συντελεστές:

Φασούλη Νεφέλη: Τραγούδι
Χριστοδούλου Κωστής: Πλήκτρα
Ντούβας Σωτήρης: Ντραμς
Yoel Soto: Μπάσο
Κώστας Παντέλης: Κιθάρες

Ηχοληψία: Γιάννης Πετρόλιας
Artwork αφίσας - φωτογραφίες: Δημήτρης Μακρής
Street Art Graffiti αφίσας: «No Land For The Poor» by WD

Info:


Έναρξη: Σάββατο 26 Ιανουαρίου και για όλα τα Σάββατα του Φεβρουαρίου

Κύτταρο
Ηπείρου 48 & Αχαρνών
Κρατήσεις: 210 8224134 & 6977 641373

Πόρτες: 21:30 - Έναρξη: 22:30
Εισιτήριο: 13€ με μπύρα ή κρασί (προπώληση), 15€ με μπύρα ή κρασί (ταμείο)

Προπώληση:

WIND σε όλα τα καταστήματα πανελλαδικά.
Viva.gr, Reload Stores, Seven Spot, 11876 Πληροφορίες Τηλεφωνικού Καταλόγου, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία, Αθηνόραμα
Viva Kiosk Συντάγματος: Καθημερινά 9:00πμ - 21:00μμ.
Viva Spot Τεχνόπολη: Δευτ - Σαβ 11:00πμ - 19:00μμ.
Yoleni's: Δευτ - Κυρ: 12:00 - 20:00
Κύτταρο: Ώρες - μέρες συναυλιών www.kyttarolive.gr

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη τις Κυριακές στο Hotel Ερμού

Eleonora Zouganeli small
Μετά τις εμφανίσεις της κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο Hotel Ερμού και λόγω μεγάλης ζήτησης, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη συνεχίζει τις Κυριακές, ξεκινώντας νωρίς, στις 20:30!

Για πρώτη φορά στο Hotel Ερμού, σε έναν χώρο που της ταιριάζει και του ταιριάζει, ετοίμασε ένα πρόγραμμα οπού τραγουδάει όλα όσα δικά της έχουμε αγαπήσει, καινούργια και παλαιότερα, όλα όσα άλλων έχει αγαπήσει εκείνη και όλα όσα φέρνουν τελικά μαζί την παρέα «ενοίκων» στο Hotel Ερμού.

Συμπράττει και ο ταλαντούχος Γιάννης Χριστοδουλόπουλος.

Μαζί της επί σκηνής και σε αυτές τις εμφανίσεις, οι εξαιρετικοί συνεργάτες μουσικοί: Μιχάλης Καπηλίδης - ντραμς, Δημήτρης Μπαρμπαγάλας - ακουστική και ηλεκτρική Κιθάρα, Νίκος Πασσαλίδης - μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο, ακουστική κιθάρα, Βασίλης Νησσόπουλος - μπάσο, Peter Macrae Jaques - πνευστά και Ντίνος Χατζηιορδάνου - ακορντεόν.

Υπεύθυνοι ήχου είναι οι: Brian Coon και Δημήτρης Σαμαράς
Σχεδιασμός φώτων: Περικλής Μαθιέλλης

Info:


Hotel Ερμού
Ερμού 152

Κυριακές 23 & 30/12/2018 - 6 & 13/1/2019, ώρα έναρξης 20:30

Τηλ. Επικοινωνίας και κρατήσεων: 210.346300

«Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο Μέγας» με Μανώλη Μητσιά & Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

POSTER 35x50 261018 SMALL
Οι ποιητές μας τραγουδούν: Από την Σαπφώ στον Σολωμό, τον Σεφέρη, τον Ελύτη και τον Ρίτσο

Εμπνευσμένοι από τον στίχο του Οδυσσέα Ελύτη, που είναι ο τίτλος της παράστασης, ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη μας φέρνουν το μεγάλο δώρο τον Εορτών σε όσους αγαπούν την Ποίηση, Την Μουσική, το Τραγούδι και την Ελλάδα. Ζωντανεύουν τους στίχους είκοσι έξι μεγάλων Ελλήνων ποιητών, που έχουν μελοποιηθεί από δέκα μεγάλους συνθέτες.

Στην «καρδιά» του Παρνασσού, από τις 21 Δεκεμβρίου (πρεμιέρα) κάθε Παρασκευή και Σάββατο τις μέρες των εορτών (21, 22, 28 και 29 Δεκεμβρίου και 4, 5, 12 Ιανουαρίου) θα παρουσιάζεται αυτή η σπάνια μουσική παράσταση, που είναι μια περιδιάβαση στο μαγικό κόσμο της ελληνικής ποίησης από τον 6ο π.Χ. αιώνα έως τις μέρες μας.

Θα τραγουδηθούν οι ποιητές: Σαπφώ, Διονύσιος Σολωμός, Κωστής Παλαμάς, Άγγελος Σικελιανός, Κ.Π. Καβάφης, Κώστας Βάρναλης, Ναπολέων Λαπαθιώτης, Κώστας Καρυωτάκης, Γιώργος Σαραντάρης, Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Ρίτσος, Μυρτιώτισσα, Τάσος Λειβαδίτης, Μανώλης Αναγνωστάκης, Μιχάλης Κατσαρός, Νίκος Καββαδίας, Νίκος Γκάτσος, Ιάκωβος Καμπανέλης, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Γιώργος Χρονάς, Μάνος Ελευθερίου, Γιώργος Σκούρτης, Άλκης Αλκαίος και Διονύσης Σαββόπουλος. Οι συνθέτες που μελοποίησαν αυτά τα ποιήματα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Γιάννης Μαρκόπουλος ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Λεοντής, ο Γιάννης Σπανός, ο Νίκος Ξυδάκης και η Λένα Πλάτωνος.

Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη μετά την περσινή μεγάλη τους επιτυχία «Ο Γκάτσος που αγάπησα» ανοίγονται τολμηρά στο αρχιπέλαγος της ελληνικής ποίησης παρουσιάζοντας τα διαμαντικά της.

Συντελεστές:

Επιμέλεια προγράμματος: Γιώργος Λιάνης
Πιάνο - Ενορχηστρώσεις: Αχιλλέας Γουάστωρ
Μπουζούκι - Μαντολίνο: Ηρακλής Ζάκκας

Οργάνωση παραγωγής: Cricos Productions

Info:


Παρασκευή και Σάββατο 21, 22, 28 και 29 Δεκεμβρίου και 4, 5, 12 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Κωστή Παλαμά
Ώρα έναρξης: 21:00

Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός», πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8 (στάση Μετρό Πανεπιστήμιο)
Τηλέφωνο: 2106109513

Προπώληση: viva.gr, τηλ. 11876
- στο Vivakiosk στην Πλατεία Συντάγματος
- Καταστήματα: Wind, EKO, METRO, My Market, Shell, Seven Spots, Yoleni’s, Reload Stores, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης
- στο Viva spot Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων (Γκάζι)

Ο Μανώλης Λιδάκης στο Riviera Coast

48380765 570205136739246 3161074562393702400 n
Μαζί του ο Γρηγόρης Πετράκος και η Βάλια Σωμαράκη.

Νέο μουσικό ηχόχρωμα αποκτούν οι νύχτες στο Riviera Coast, με τον Μανώλη Λιδάκη να ξεκινά τις εμφανίσεις του από το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου. Εκεί, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ο καταξιωμένος ερμηνευτής θα δημιουργεί ξεχωριστές μουσικές βραδιές για τους λάτρεις του καλού ελληνικού τραγουδιού. Λόγω των γιορτινών ημερών, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του και στο Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Η μεστή καθάρια φωνή του, ο δυναμισμός του θα δημιουργήσουν ένα μουσικό πλαίσιο που θα αναδείξει για άλλη μία φορά τα τραγούδια του και θα ικανοποιήσει τους πιστούς οπαδούς του.

Ο Μανώλης Λιδάκης, με πολλά διαχρονικά τραγούδια στη «μουσική του βαλίτσα» έχει ετοιμάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα ώστε οι βραδιές κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο Riviera Coast να είναι ανεπανάληπτες.

Info:


Από το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου & κάθε Παρασκευή - Σάββατο

Riviera Coast
Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 8992453

Ανδριάνα Μπάμπαλη & Γιώργης Χριστοδούλου «Δύο σαν ένα»

mpampali xristodoulou small
Η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Γιώργης Χριστοδούλου, ο καθένας µε τη δική του ξεχωριστή πορεία, σμίγουν για να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα µε τα ωραιότερα ελληνικά -και μερικά ξενόγλωσσα- ντουέτα που έχουν γραφτεί.

Οι ζεστές φωνές τους, δένουν αρμονικά και ερμηνεύουν όλα τα τραγούδια από κοινού, µε τη συνοδεία δύο εξαιρετικών μουσικών, του Χάρη Σταυρακάκη στο πιάνο και το ακορντεόν και του Κώστα Κλάγκου στο κοντραμπάσο.

Με μελωδίες για δύο φωνές του Μάνου Χατζιδάκι, των Simon & Gurfunkel, της Λένας Πλάτωνος, της Αρλέτας, υπέροχες μπαλάντες του Λάκη Παπαδόπουλου, του Γιάννη Μαρκόπουλου του Κ. Βήτα, τη συνεργασία των Ella Fitzgerald - Louis Armostrong αλλά και κινηματογραφικά ντουέτα των Henry Mancini ή το City of Stars από την πολυβραβευμένη ταινία La la land, η Ανδριάνα και ο Γιώργης παρασύρουν το κοινό να τραγουδήσει και να ονειρευτεί μαζί τους, σ’ ένα πρόγραμμα εκατό τοις εκατό φτιαγμένο «για δύο».

Χάρης Σταυρακάκης - πιάνο, ακορντεόν
Κώστας Κλάγκος - κοντραμπάσο

Info:


Παρασκευή 21 & 28 Δεκεμβρίου
Ώρα έναρξης: 22:00
Είσοδος: 12 ευρώ (μπύρα ή κρασί)

BABEL Πυρήνας Τέχνης
Βασ. Σοφίας 87, Μαρούσι
215 52.52.982

Αλέκα Κανελλίδου ft. Δημήτρης Καλαντζής Quintet στο Gazarte

kanellidou gazarte small
Χριστούγεννα χωρίς Jazz δεν νοούνται... Η Αλέκα Κανελλίδου με την αναλλοίωτη, βραχνή, ερωτική φωνή της και τη συγκινητικά βελούδινη χροιά της, παρέα με το μαγικό κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή μας βάζει για τα καλά στο γιορτινό κλίμα με αγαπημένα jazz standards, και χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
Ίσως η μοναδική Ελληνίδα τραγουδίστρια που έβαζε αδιαλείπτως jazz feeling σε κάθε τραγούδι που ερμήνευε στη μακρόχρονη καριέρα της. Η φωνή της είναι μοναδική στη νεότερη ιστορία του ελληνικού τραγουδιού και η αίσθηση ήταν πάντα ότι η Αλέκα ανήκει «κάπου αλλού». Αυτό το κάπως αδιόρατο προσδιοριστικό στοιχείο έχει να κάνει σαφώς με την τζαζ, μια μουσική στην οποία η Κανελλίδου μυήθηκε από μικρή από τον πατέρα της, τον βιολονίστα Γιάννη Κανελλίδη και κυρίως, από τον θρυλικό πιανίστα Μανώλη Μικέλη. Η φωνή της ήταν, είναι και μένει μοναδική και ιδανική για τζαζ ερμηνείες. Τώρα, σε συνεργασία με τον πιανίστα Δημήτρη Καλαντζή, από τους σημαντικούς Έλληνες jazzmen, έρχεται για πρώτη φορά στο Gazarte για δύο βραδιές στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Μια μουσική πρόταση, με χριστουγεννιάτικο θέμα και βάση της την τζαζ.

Δημήτρης Καλαντζής Quintet
Δημήτρης Καλαντζής: πιάνο
Σπύρος Παναγιωτόπουλος: ντραμς
Γιάννης Λουκάτος: κιθάρα
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: τρομπέτα
Αλέξης Δελής: μπάσο

Info:


Gazarte Main Stage
Δευτέρα 24 & Τρίτη 25 Δεκεμβρίου
Ώρα έναρξης: 22.00

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση: Α' Ζώνη 38€ Ι Β' Ζώνη 28€ Ι Γ' Ζώνη 20€ Ι Όρθιοι 10€
Ταμείο: Α' Ζώνη 40€ Ι Β' Ζώνη 30€ Ι Γ' Ζώνη 22€ Ι Όρθιοι 12€
Τα εισιτήρια είναι θεάματος & δεν περιλαμβάνουν ποτό

Διονύσης Ατζαράκης, Σπύρος Γραμμένος & Θωμάς Ζάμπρας στο Σταυρό του Νότου

grammenos xmas stn small
Special Guest: Word of Mouth

Δύο πράγματα σκεφτόμαστε όταν ακούμε Χριστούγεννα. Μελομακάρονα και event στον Σταυρό του Νότου.

Η βραδιά που έγινε παράδοση. Ένα event που θα έχει τα πάντα. Μούσια, κωμωδία, μουσική, beatbox.

Η υπόθεση έχει ως εξής:

Ο Θωμάς και ο Διονύσης είναι καλλιτεχνικό ζευγάρι και κανονίζουνε να πάνε για Χριστούγεννα στον Σταυρό του Νότου για να ανταλλάξουνε δώρα και να περάσουνε μια βραδιά μακριά από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, που κοντεύει να τους αποξενώσει.

Στον Σταυρό του Νότου, τυχαία, έχει βρει καταφύγιο και ο Σπύρος προκειμένου να ζεσταθεί το κοκαλάκι του, μιας και φέτος, όπως και πέρσι, δεν έβαλε πετρέλαιο.

Στο μπαρ, βλέπει τους δύο κωμικούς να διασκεδάζουν και να πίνουν κόκκινο κρασί, γελώντας και τσιμπολογώντας μια ποικιλία τυριών που βρίσκεται μπροστά τους.

Ο Σπύρος νιώθει την ζήλια να τον κυριεύει και το στομάχι του να διαμαρτύρεται έντονα στην θέα της ποικιλίας. Είναι η ευκαιρία του να χωθεί στο ζευγάρι.

Θα είναι αυτά τα Χριστούγεννα το εισιτήριο του Σπύρου για τον προαστειακό; Θα αντέξει η ποικιλία την πίεση; Θα παίξουν κάποιο ρόλο οι Word of Mouth που θα τριγυρνάνε στον χώρο και θα κάνουν τα δικά τους;

Όλα αυτά, στον Σταυρό του Νότου ανήμερα Χριστουγέννων.

Στα πλήκτρα, στα κλαρινέτα και σε ό,τι άλλο χρειαστεί, ο Χρήστος Καλκάνης.

Info:


Τρίτη 25 Δεκεμβρίου
Εισιτήριο: 13 με μπύρα ή κρασί
Ώρα Έναρξης: 22.30

Ο Λεωνίδας Μπαλάφας για πρώτη φορά στο Κύτταρο

Kyttaro Balafas 21 12 for web small
Παρουσίαση νέου δίσκου! «Άνθρωπος Μονάχος», την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στο Κύτταρο, ο Λεωνίδας Μπαλάφας θα παρουσιάσει το νέο του δίσκο με τίτλο «Άνθρωπος μονάχος» παρέα με τα «Πουλάρια».

Ο δίσκος θα υπάρχει προς πώληση από την Antart Productions σε μορφή βινυλίου όπου μέσα θα εμπεριέχεται το cd καθώς κι ένα τραγούδι ανέκδοτο, συγγενικό του δίσκου.

Η συναυλία θα χωριστεί σε δύο μέρη: Στο πρώτο, όλα τα τραγούδια του δίσκου και στο δεύτερο τραγούδια απ' όλη την πορεία του τραγουδοποιού καθώς κι άλλα αγαπημένα.

Τα Πουλάρια:

Παντελής Πέτρου - Μπάσο, πλήκτρα
Νίκος Χριστόπουλος - Τύμπανα
Χρήστος Κυριαζής - Σαξόφωνο
Σπύρος Βρυώνης - Ηλεκτρική κιθάρα
Κυριάκος Πέτρου - Βιολί

Σάκης Πυριόχος - Ηχοληψία

Info:


Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018
Πόρτες: 22.00
Εισιτήριο: 10€

Κύτταρο
Ηπείρου 48 & Αχαρνών
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 8224134

Αφιέρωμα στο στιχουργό Αλέκο Σακελλάριο ή «Λατέρνα, φτώχεια και… Σακελλάριος»

sakellarios poster SMALL
Φέτος τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια θα έχουν την αίγλη του παλιού καλού Ελληνικού Κινηματογράφου. Λόγω της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσε το αφιέρωμα στο στιχουργό Αλέκο Σακελλάριο συνεχίζεται την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, 30 Δεκεμβρίου και 6 Ιανουαρίου.

Οι συντελεστές της περσινής επιτυχίας «Χιώτη μάμπο!» δημιούργησαν μια ολοκαίνουρια, ακόμη πιο ξεσηκωτική παράσταση γεμάτη πασίγνωστα τραγούδια μέσα από την αξεπέραστη σε επιτυχία διαδρομή ενός από τους σπουδαιότερους κειμενογράφους αλλά και στιχουργούς, που γνώρισε ο τόπος μας. Ενός από τους σημαντικότερους ανανεωτές της μεταπολεμικής νεοελληνικής κωμωδίας και από τους σημαντικότερους στιχουργούς του ελληνικού τραγουδιού. Του Αλέκου Σακελλάριου.

Η μουσική αυτή παράσταση ακολουθεί την «στιχουργική πορεία» του Αλέκου Σακελλάριου. Πιάνοντας το νήμα από την αρχή, γρήγορα ξετυλίγεται μια απίστευτη διαδρομή πασίγνωστων και λατρεμένων τραγουδιών μέσα από τις ταινίες, τις επιθεωρήσεις και τα θεατρικά του έργα.

Η μουσική παράσταση ανεβαίνει σε κείμενα και σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη, ενορχήστρωση Γιώργου Κωνσταντινίδη και με μουσικό σύμβουλο τον Στέλιο Τζανετή.

Παίζουν και τραγουδούν οι Άννα Μελίτη, Εύα Μιλλή, Νεφέλη Οικονόμου και Νικόλας Παπακωνσταντίνου. Μαζί τους οι μουσικοί Γιώργος Κωνσταντινίδης (πλήκτρα), Στέλιος Τζανετής (μπουζούκι), Χρήστος Βιδινιώτης (μπουζούκι) και Κωνσταντίνος Ζέρβας (τύμπανα).

Info:


Από Κυριακή 23 Δεκεμβρίου (20:30) για 3 παραστάσεις (23/12, 30/12 & 6/1)
Ώρα έναρξης: 20.30
Τιμή εισόδου: 15 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

«Have yourself a Merry soulful Christmas» με την Idra Kayne

IDRA KAYNE1 small
Σπουδαίες επιλογές τραγουδιών σε jazz, soul και pop ύφος με την προσθήκη Χριστουγεννιάτικων κομματιών και όχι μόνο...

Στο πλαίσιο της ενότητας «Προσωπικά» του Πάνου Αμαραντίδη... την Τρίτη 25 Δεκεμβρίου στις 22:00.

Συντελεστές:

Τραγούδι: Idra Kayne
Πλήκτρα: Bασιλης Αβραντίνης
Τύμπανα: Γιώργος Κωστελέτος

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Πάνος Αμαραντίδης

Info:


Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018
Είσοδος: 10 euro

Διάρκεια: 2:30 ώρες με διάλειμμα
Ώρα προσέλευσης: 21:30 - Ώρα έναρξης: 22:00

El Convento Del Arte
Βιργινίας Μπενάκη 7 Μεταξουργείο, Αθήνα
Πληροφορίες - Κρατήσεις: τηλ. 2105200602

Ο Παντελής Κυραμαργιός στο Kremlino

kiramarios kremlino art small
O Παντελής Κυραμαργιός επιστρέφει στο Kremlino την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου. Αυτή τη φορά στην ολοκαίνουργια σκηνή «Kremlino Gallery Bar» παρέα με την Αθηνά Κοντοδήμα και μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών.

«Δυο Σπιθαμές Ακόμα» στο δρόμο της «Αρετής» καλείται να διανύσει όποιος βρεθεί εκεί. Μια πορεία ενδοσκόπησης, ένα κοίταγμα προς τα μέσα με τη συντροφιά των στίχων, ένα ταξίδι - εξερεύνηση του εαυτού μας με οδηγό τη μουσική που μας ενώνει με την πηγή της ύπαρξής μας.

Τραγούδια του Παντελή Κυραμαργιού από τα δύο προσωπικά του άλμπουμ, ακυκλοφόρητες συνθέσεις του αλλά και δικές του εκδοχές σε αγαπημένα παραδοσιακά και αναπάντεχα σύγχρονα τραγούδια.

Μαζί του η νέα τραγουδίστρια Αθηνά Κοντοδήμα η οποία ξεχωρίζει για την υπέροχη χροιά της φωνής της και για τον τρόπο που φέρνει με την ερμηνεία της τα παραδοσιακά χρώματα στον καμβά του σήμερα.

Άκης Γαβαλάς: Ντραμς
Ιούλιος Κουτσογεωργίου: Μπάσο
Γιάννης Ταυλάς: Ηλεκτρική κιθάρα,
Θανάσης Μάντζαρης (Ethan): Πιάνο
Βασίλης Ραψανιώτης: Βιολί
Νικόλας Μαύρος: Μπουζούκι

Info:


Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου
Ώρα έναρξης 22:30
12 ευρώ με μπύρα ή κρασί, 10 φοιτητικό/ανέργων για τους σκοπούς των ΕΝ.Π.ΑΝ

Kremlino Gallery Bar
Χαΐδαρίου 6 & Κάστορος, Πειραιάς
τηλ 210-4100010

Δώρος Δημοσθένους «It’s Christmas Time!»

doros xmas small
Δύο βραδιές με λάμψη, χριστουγεννιάτικη διάθεση και κλασικές μελωδίες υπόσχεται ο Δώρος Δημοσθένους, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου (ώρα έναρξης: 22.00), στην Αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Γνωστός για την αγάπη του στο κλασικό ρεπερτόριο των περασμένων δεκαετιών, στήνει μια μουσική παράσταση με επιλεγμένα κλασικά τραγούδια αλλά και πολλά χριστουγεννιάτικα που θα δώσουν το απαραίτητο γιορτινό χρώμα αυτές τις τόσο ξεχωριστές μέρες.

Τραγούδια σαν το κλασικό White Christmas, το παιχνιδιάρικο Somethin’ Stupid, το ναζιάρικο Santa Baby, το αγαπημένο Winter Wonderland, το μελωδικό So in Love του Cole Porter, το My Favorite Things από τη «Μελωδία της ευτυχίας», το πλέον πρόσφατο City of Stars και πολλά ακόμα που θα συνθέσουν δύο μαγικές βραδιές με λάμψη και υπέροχες μελωδίες.

Tον Δώρο Δημοσθένους πλαισιώνουν με ballroom διάθεση δύο σημαντικές νέες παρουσίες, η Γιάννα Βασιλείου και η Sugahspank!

Παίζουν οι μουσικοί:

Ευαγγελία Μαυρίδου, πιάνο
Απόστολος Καλτσάς, ηλεκτρικό μπάσο
Γιώργος Κούτρας, κιθάρα
Δημήτρης Σίμος, σαξόφωνο
Σωτήρης Πέπελας, τρομπέτα
Άγγελος Σουντρής, τύμπανα

Ηχολήπτης: Γιάννης Δαμιανός
Ενορχηστρώσεις: Ευαγγελία Μαυρίδου, Νεοκλής Νεοφυτίδης, Γιώργος Κούτρας, Γιάννα Βασιλείου

Info:


Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Δεκεμβρίου | ώρα 22.00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τιμές εισιτηρίων

8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 15 € ● 20 €
Εισιτήρια: 210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public
Πληροφορίες: 210 72 82 333, http://www.megaron.gr

Ο Χρήστος Ταμπουρατζής με «Cargo» στο Ζοο

Tambouratzis Zoo poster small
Ο κιθαρίστας και συνθέτης Χρήστος Ταμπουρατζής, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του με το τελευταίο του album «Cargo», το οποίο έχει ξεχωρίσει και αγαπηθεί ιδιαίτερα στο εξωτερικό, θα εμφανιστεί στη σκηνή του «The Zoo» την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου.

Ο Χρήστος Ταμπουρατζής, με τη δυναμική μπάντα του και με groovy διάθεση, θα κινηθεί σε funk, jazz & rock μουσικούς δρόμους, παίζοντας κομμάτια και από τις τρεις προηγούμενες δουλειές του, «Mirror», «Back Seat» & «Symmetry of Mind», το οποίο κι αυτό είχε κερδίσει Bronze Medal στα Global Music Awards το 2016.

Μαζί του θα βρεθούν επί σκηνής οι εξαιρετικοί μουσικοί:

Δημήτρης Αντωνιάδης (drums)
Χρήστος Κεχρής (μπάσο)
Φοίβος Μποζάς (σαξόφωνο)
Αλέκος Ρούπας (κρουστά)
Γιώργος Μπερερής (πλήκτρα)

Ερμηνεύουν η Vicky Bee και η Nάσια Γκόφα

Info:


Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018
Ώρα έναρξης: 22:00

«THE ZOO»
Ζωοδόχου Πηγής 45, Χαλάνδρι
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 6745375

Ο Λόλεκ live στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

KET Posters λόλεκ small
Ο Λόλεκ παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ΚΕΤ ένα ακουστικό σετ με τραγούδια από τα τρία προσωπικά του άλμπουμ, αλλά και νέα ακυκλοφόρητα.

Ο Λόλεκ γεννήθηκε το 1981 και ζει στην Αθήνα. Είναι συνθέτης, στιχουργός, ερμηνευτής και μουσικός παραγωγός. Ξεκίνησε με μαθήματα ακορντεόν στην ηλικία των 12 ετών και αργότερα έμαθε κιθάρα και τύμπανα. Την περίοδο 1999-2007 συμμετείχε στα συγκροτήματα Mafia Maggots, Touched και Bolek & Lolek ως ντράμερ και συνθέτης.

Το 2009 κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο με τίτλο Alone (Inner Ear). To 2011 ακολουθεί ο δεύτερος προσωπικός δίσκος με τίτλο Αχινός (Inner Ear). Το 2015 κυκλοφορεί η νέα δισκογραφική του δουλειά, με τίτλο Ουρανός Μολύβι, μια ανεξάρτητη παραγωγή από την In Real Time Records.

Το 2009 ξεκινά να γράφει μουσική για το θέατρο και αργότερα συμμετέχει ζωντανά επί σκηνής στις παραστάσεις Κατερίνα (παράσταση βασισμένη στο βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ «Το βιβλίο της Κατερίνας», Θέατρο Θησείον 11/2014-2017, σκην. Γιώργος Νανούρης), Κυρία Ντάλογουει (Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας, 12/2017, σκην. Μαρία Ξανθοπουλίδου), και Σκίτσα της Αθήνας/Ακυβέρνητη πολιτεία (Θέατρο Βασιλάκου, 11/2013, σκην. Ακύλλας Καραζήσης).

Info:


Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 | 21:00 | 7 €

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361 Κυψέλη, Αθήνα
213.00.40.496 & 69.45.34.84.45

Πρόσβαση με αυτοκίνητο: εύκολο παρκάρισμα | με λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8 | με τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 | (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4 | με ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (15 λεπτά με τα πόδια)

H Fide Köksal στο Σταυρό του Νότου +(Plus)

FIDE 2 small
«Όταν η ομορφιά συναντά την ευγένεια, η ευγένεια συναντά το ταλέντο και το ταλέντο εκφράζει τον πολιτισμό, κάνει αναμενόμενη την ικανότητα που έχει αυτό το κορίτσι να τραγουδά οτιδήποτε και σε οποιαδήποτε γλώσσα του κόσμου». Με αυτά τα λόγια μας συνέστησε ο Μίμης Πλέσσας τη Fide πριν από μερικά χρόνια στην Ελλάδα.

Η Fide, γνωστή για την ιδιαίτερη φωνή της, την ξεχωριστή παρουσία της και τις σπουδαίες συνεργασίες της, επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά από 2 χρόνια συναυλιών στην Ευρώπη, την Αμερική και την Τουρκία για να μας παρουσιάσει τα καινούργια της τραγούδια.

Μαζί της επί σκηνής, οι εξαιρετικοί συνεργάτες μουσικοί Νίκος Πασσαλίδης στο Λαούτο, Ούτι και Μπουζούκι, Μάριος Μούρμουρας στις Κιθάρες, Εύη Κανέλλου στα Κρουστά και Νάσσος Σωπύλης στο Πιάνο.

Info:


Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018
Ώρα έναρξης: 22:00

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00
Διάθεση Εισιτηρίων: www.viva.gr

Σταυρός του Νότου +(Plus)
Φραντζή 14, Νέος Κόσμος
Τηλ: 210-9226975

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!