Νένα Βενετσάνου - Άλκηστη Ραυτοπούλου «Συνομιλία… για μια Μονάκριβη Αγάπη» στις 14 Φλεβάρη

Θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε την εξέλιξη της ελληνικής μελωδίας
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Νένα Βενετσάνου επί σκηνής, συνοδευόμενη από την πιανίστα Άλκηστη Ραυτοπούλου, σε μια μοναδική συναυλία, όπου θα απολαύσουμε μια από τις πιο χαρακτηριστικές σύγχρονες φωνές του τραγουδιού μας. Μέσα από τη συνομιλία φωνής και πιάνου, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε και την εξέλιξη της ελληνικής μελωδίας. Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 21:00 Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις (Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη).

Nena Venetsanou 14 Flevari
Η Νένα Βενετσάνου ξεκίνησε την καριέρα της ως τραγουδοποιός, αλλά συνέχισε και ως ερμηνεύτρια των μεγάλων μας συνθετών. Καταξιώθηκε διεθνώς μέσα από εμφανίσεις και συνεργασίες σε πολλές χώρες, με μεγάλες ορχήστρες αλλά και με το δικό της σχήμα, προβάλλοντας αποκλειστικά το ελληνικό τραγούδι. Άρχισε πιάνο με τη Χάρη Κλαδάκη και φοίτησε στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και Σύρου. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Besançon, όπου σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης και μελέτησε τραγούδι, στην Αθήνα με την Έλλη Νικολαΐδου και στο Παρίσι με την Ίρμα Κολάση. Εμφανίζεται στην δισκογραφία το 1980 με δικά της τραγούδια που είναι σημείο αναφοράς του Γυναικείου κινήματος. Βραβεύτηκε από την Ακαδημία του Δίσκου Σαρλ Κρος ως ερμηνεύτρια. Το Διεθνές Γραφείο Ειρήνης την τίμησε μαζί με άλλες προσωπικότητες της Πολιτικής και της Τέχνης για την προσφορά της στην ειρήνη και τον πολιτισμό στην Ελλάδα. Τον Νοέμβριο του 2010 έγινε στη Γαλλία Ιππότης του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών (Chevalier dans l’ Ordre des Arts et des Lettres). Τον Ιούνιο 2020 η Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης τής απένειμε το βραβείο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ 2019-2020. Το 2023 βραβεύτηκε με άλλες Σαλαμίνιες από την Αντιπεριφεριάρχη Αττικής σε ειδική εκδήλωση στην ιδιαίτερη πατρίδα της, για την προσφορά της στην Κοινωνία, τις Τέχνες και τα Γράμματα.

Η Άλκηστη Ραυτοπούλου σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με καθηγήτρια την Μαίρη Ρώτα και Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Ντιζόν απ’ όπου απεφοίτησε το 1994. Το 1999 πήρε Δίπλωμα πιάνου από το Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας με Άριστα Παμψηφεί και ασχολείται με την σύνθεση θεατρικής μουσικής, τη διδασκαλία και την ενορχήστρωση. Συνεργάζεται με σχήματα τζαζ, ροκ και έντεχνου ρεπερτορίου και αυτήν την εποχή εργάζεται ως πιανίστα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην παράσταση «Ο Ροβινσώνας Κρούσος» και στη μουσική παράσταση «Παρίσι- Ισταμπούλ», στο τρένο του Ρουφ.

Πληροφορίες

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 15€
Άνεργοι, ΑμΕΑ, Θεατές άνω των 65 ετών: 12€
Προπώληση ΕΔΩ

Τηλ. κρατήσεων: 210 8613739
Σχετικά με τον χώρο.

Πρόσβαση στον χώρο:

ΟΑΣΑ | Λεωφορεία: (στάση Λυσιατρείο) 054, 608, 622, Α8, Β8
(στάση Πλατεία Κυψέλης – 500m) 622, 036, 022, 035
ΗΛΠΑΠ | Τρόλεϊ: (στάση Καλλιφρονά) 3, 5, 11, 14 (στάση Πλατεία Κυψέλης – 500m) 2, 4
ΗΣΑΠ | Τρένο: Άγιος Νικόλαος (800m)

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!