Μαρίζα Κωχ & Νένα Βενετσάνου σε μια διαδραστική παράσταση

Με σημείο αναφοράς και αφετηρία το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Μαρίζας Κωχ «Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Δύο κορυφαίες ερμηνεύτριες, η Μαρίζα Κωχ και η Νένα Βενετσάνου, συναντώνται σε ένα μουσικοθεατρικό αναλόγιο «Απ’ την κορφή του χρόνου», με σημείο αναφοράς και αφετηρία το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Μαρίζας Κωχ «Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Μαρίζα Κωχ: «Το αφήγημά μου αυτό το έγραψα ως απάντηση της αγάπης που δέχτηκα στα πενήντα χρόνια που τραγουδώ και σας το προσφέρω αντίδωρο. Με την ευχή όλα τα παιδιά του πολέμου, του κάθε πολέμου, να γευτούν την αγάπη και τη γιατρειά όπως εγώ».

Νένα Βενετσάνου: «Κάνουμε ένα μουσικό θεατρικό Αναλόγιο όπου διαβάζω αποσπάσματα από το αυτοβιογραφικό της βιβλίο Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης και τραγουδάμε οι δυο μας με συνοδεία από τον Αντώνη Σκαμνάκη στη Viola da gamba. Είναι σημαντικό το βιβλίο της Μαρίζας, η οποία για άλλη μια φορά ξανοίγεται με τόλμη και εξυπνάδα μεσοπέλαγα. Είμαστε καλές φίλες, συνεργάτιδες και πάνω απ' όλα καλλιτέχνες που αντιστεκόμαστε στις προκαταλήψεις με συνέπεια και σθένος. Πόσο θα ήθελα όλοι οι τραγουδιστές να έρθουν να μας δουν και να μας ακούσουν. Αξίζει τον κόπο. Θα δώσουμε και θα πάρουμε ψυχική δύναμη».

Η πολύχρονη φιλία και συνεργασία της Μαρίζας Κωχ και της Νένας Βενετσάνου τις έχει φέρει μαζί στη σκηνή πολλές φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. Σε αυτό το Μουσικοθεατρικό Αναλόγιο προσφέρουν μια διαφορετική πτυχή της καλλιτεχνικής τους έκφρασης μέσα από την ώσμωση των φωνών τους και τον διαδραστικό χαρακτήρα της παράστασης. Μια διαφορετική συνάντηση που αντικατοπτρίζει την άλλη όψη της τέχνης τους που μας οδηγεί στα βαθιά νερά μιας περιπέτειας που ονομάζουμε ΖΩΗ.

Το σενάριο υπογράφει η Νένα Βενετσάνου διασκευάζοντας το κείμενο της Μαρίζας Κωχ από το βιβλίο της Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης, στο οποίο η αγαπημένη Ελληνίδα τραγουδίστρια, με τρυφερότητα, χιούμορ και κατασταλαγμένη σοφία, αφηγείται τα παιδικά της χρόνια στη Σαντορίνη, ζωντανεύοντας μια ολόκληρη εποχή, τη δύσκολη μεταπολεμική περίοδο, αποτίνοντας φόρο τιμής στα βιώματα που τη διαμόρφωσαν ως άνθρωπο, ως μουσικοπαιδαγωγό και ως ερμηνεύτρια.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Χατζής
Viοla da Gamba: Αντώνης Σκαμνάκης

Info:


Trii Art Hub
Δράκου 9 Κουκάκι, 117 42 (30 μέτρα από τη στάση μετρό Συγγρού Φιξ, Έξοδος πεζόδρομος Δράκου)

Από 11 Ιανουαρίου κάθε Σάββατο στις 20:30 (12/1, 19/1, 26/1, 2/2)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 9210333

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!