Μητσιάς, Βενετσάνου & Μπάκα τραγουδούν Ανδριόπουλο στην ΕΡΤ (2009)

(ΣΠΑΝΙΟ VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Τα ξεχωριστά τραγούδια του Ηλία Ανδριόπουλου ερμηνευμένα από τους Μανώλη Μητσιά, Νένα Βενετσάνου και Θεοδώρα Μπάκα στην ΕΡΤ.

Σαν σήμερα…


Στις 26 Φεβρουαρίου 1946 γεννήθηκε στα Δουμπιά Χαλκιδικής ο Μανώλης Μητσιάς.

«Γράμματα στον Μακρυγιάννη» 30 χρόνια μετά…


Αναζητώντας στο αρχείο κάποια από τις παλαιότερες τηλεοπτικές εμφανίσεις του Μανώλη Μητσιά, στάθηκα σε μια από τις εκπομπές «Έχει γούστο» με την Μπήλιω Τσουκαλά, που μεταδόθηκε από την ΝΕΤ στις 25 Μαρτίου 2009.

Κεντρικός καλεσμένος ήταν ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος, που με τη συνδρομή του Μανώλη Μητσιά, της Νένας Βενετσάνου και της Θεοδώρας Μπάκα, παρουσίασε μια επιλογή από τους γνωστότερους κύκλους τραγουδιών του, αρχής γενομένης από τα «θρυλικά» «Γράμματα στον Μακρυγιάννη», σε στίχους Μάνου Ελευθερίου και Μιχάλη Μπουρμπούλη, τριάντα χρόνια από την κυκλοφορία των οποίων, συμπληρώθηκαν την εποχή της προβολής της εκπομπής.

Τους συνόδευσαν ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου στο πιάνο, ο Γιάννης Σινάνης στο μπουζούκι και ο Γιάννης Ρίζος με το μαντολίνο του.

Στο video που ακολουθεί, μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή. Η σκηνοθεσία ήταν του Χρήστου Φασόη.

Υ.Γ: Η κεντρική φωτογραφία είναι του Λευτέρη Σαμοθράκη και προέρχεται από την εκπομπή της ΕΡΤ 1 «Στάση ΕΡΤ» που μεταδόθηκε στις 3 Μαρτίου 2017 (διακρίνεται ο Ηρακλής Ζάκκας με το μπουζούκι του).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates