«Η Ελλάδα του Γρηγόρη» στο Μέγαρο Δ. Πλακεντίας

Ένα αφιέρωμα στο Γρηγόρη Μπιθικώτση, μέσα από τα μάτια και τη φωνή του γιου του & το συγκρότημα Apurimac.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
02/09/2016

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα ταξίδι στη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή, συνθέτη και τραγουδοποιού Γρηγόρη Μπιθικώτση, που φέτος συμπληρώνει 11 χρόνια μακριά μας, μέσα από τα μάτια και τη φωνή του συνονόματου γιου του, αλλά και συνεχιστή του στα μουσικά δρώμενα, Γρηγόρη Γρ. Μπιθικώτση & το συγκρότημα Apurimac σε ρόλο έκπληξη, το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2016, στο Μέγαρο Δούκισσας Πλακεντίας.

Ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια σταθμούς της ελληνικής δισκογραφίας, τραγούδια κορυφαίων συνθετών που θα αντηχούν στα αυτιά μας όσο υπάρχει Ελλάδα, από τον Τσιτσάνη, τον Βαμβακάρη, το Χιώτη, το Ζαμπέτα και τον Άκη Πάνου, αλλά και τις μεγάλες επιτυχίες που ο ίδιος συνέθεσε, έως το Σταύρο Ξαρχάκο, το Μάνο Χατζιδάκι και βέβαια το Μίκη Θεοδωράκη.

Ο «Σερ» του Ελληνικού τραγουδιού, όπως χαρακτηριστικά ονόμασαν το Γρηγόρη Μπιθικώτση, σφράγισε με τη φωνή του, αλλά και με τις προσωπικές του συνθέσεις το Ελληνικό τραγούδι και γαλούχησε τρεις γενιές και πλέον Ελλήνων. Η ψυχή και η φωνή του, η φωνή της Ελλάδας, αντιπροσώπευσε το αυθεντικό, καλλιτεχνικό, κοινωνικό και ιστορικό γίγνεσθαι της πολύπαθης χώρας μας. Τράβηξε ψηλά, πολύ ψηλά και θα βρίσκεται για πάντα στην κορυφή.

Info:


Σάββατο 3 Σεπτέμβριου 2016
Μέγαρο Δουκiσσης Πλακεντίας
Ώρα έναρξης: 21:00
Είσοδος ελεύθερη
btih123

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!