«Η άλλη όψη του Στέλιου» στους 100,6 Fm

(ΑΚΟΥΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Από την Καλαμαριά μέχρι τη Νέα Υόρκη έφθασε χθες το βράδυ η φωνή του Στέλιου Καζαντζίδη στα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Αυτό, μέσα από την εκπομπή που επιμελείται και παρουσιάζει ο Θανάσης Γιώγλου στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης Fm 100,6.

Στην εκπομπή ακούστηκαν κομμάτια από την μνημειώδη συνεργασία του συνθέτη με τον τραγουδιστή, από τους κύκλους «Πολιτεία» (1961), «Στην ανατολή» (1974), ανέκδοτες ηχογραφήσεις, αλλά και μαρτυρίες του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέλιου Καζαντζίδη.

Ήταν αυτό το πρώτο μέρος δυο εκπομπών αφιερωμένων στην «Άλλη όψη του Στέλιου Καζαντζίδη», που περιλαμβάνει τις συνεργασίες του με τους δημιουργούς του «έντεχνου» (ας τον πούμε έτσι) χώρου.

Στο δεύτερο μέρος που θα μεταδοθεί την επόμενη Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στις 9 με 10 το βράδυ θα ακουστούν με τη φωνή του Καζαντζίδη τραγούδια συνθετών όπως οι Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιάννης Μαρκόπουλος, Χρήστος Λεοντής, Γιώργος Ζαμπέτας, Γιώργος Κατσαρός, Μάνος Λοΐζος αλλά και Σταμάτης Σπανουδάκης, Αντώνης Βαρδής και Θανάσης Πολυκανδριώτης με τους οποίους συνεργάστηκε τα τελευταία χρόνια της ζωής του… Σε στίχους ποιητών όπως οι Δημήτρης Χριστοδούλου, Νίκος Γκάτσος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Κώστας Βίρβος, Πυθαγόρας, Μάνος Ελευθερίου, Σαράντης Αλιβιζάτος…

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!