«Απόλλων: Από την Τραπεζούντα μέχρι την Καλαμαριά» στους 100,6 Fm

(ΑΚΟΥΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Η ιστορική διαδρομή του Απόλλωνα Καλαμαριάς, της ομάδας του Ποντιακού και προσφυγικού Ελληνισμού.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μέσα από τη μουσική, τα γεγονότα και τις μνήμες, από την Τραπεζούντα των αρχών του 20ου αιώνα και την Καλαμαριά του 1926, μέχρι το σήμερα, από τα τσαμούρια, μέχρι την καταξίωση δηλαδή, ζωντάνεψε χθες βράδυ στην εκπομπή «Εγώ δεν έχω βγάλει το… ωδείο» στο εθελοντικό ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης 100,6 Fm. Ο Θανάσης Γιώγλου συνομίλησε με τον Μάκη Ιωακειμίδη, συλλέκτη αρχειακού υλικού της ομάδας και πρώην μέλος του ΔΣ του ερασιτέχνη Απόλλωνα. Επίσης, στα πλαίσια της σχέσης της ομάδας με τον Ποντιακό και προσφυγικό ελληνισμό, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο Φεστιβάλ Ποντιακών χορών που πραγματοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ, ενώ παρουσιάστηκαν κάποια αποσπάσματα από την εκδήλωση. Ακούστηκε επίσης μια ιστορία που συνδέεται με τον Στέλιο Καζαντζίδη και τη σχέση του με τον Απόλλωνα και την Καλαμαριά…

Όπως αποδείχθηκε από τις διαδικτυακές «μετρήσεις» το αφιέρωμα παρακολούθησε μεγάλη μερίδα του κοινού τόσο από την Καλαμαριά όσο και από το εξωτερικό.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!