All-star band: Σλας, Γουόρεν Χέινς, Μπίλι Γκίμπονς έπαιξαν Lynynrd Skynyrd στα Βραβεία CMT 2023

Ο Φράμπτον ανέβηκε στη σκηνή με ένα μπαστούνι
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
05/04/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα Μουσικά Βραβεία CMT 2023 επεφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στο τέλος της βραδιάς με μια μίξη δύο τραγουδιών από αγαπημένα κλασικά κομμάτια των Lynyrd Skynyrd. Το all-star σύνολο που έπαιξε live περιλάμβανε τους Warren Haynes, Slash, Billy Gibbons, Paul Rodgers, Cody Johnson, Chuck Leavell, LeAnn Rimes, Wynonna Judd και άλλους. Το CBS μετέδωσε ζωντανά το γεγονός από το Moody Center του Austin, στο Τέξας της Αμερικής και το medley δύο κλασσικών τραγουδιών των Lynyrd Skynyrd : "Simple Man" και "Sweet Home Alabama" προλόγισε ο Peter Frampton.

Country Stars Tribute Late Lynyrd Skynyrd Founder

«Είμαι εδώ απόψε για να τιμήσω έναν αγαπημένο φίλο και περιηγητή που χάσαμε πολύ πρόσφατα. Ο Gary Rossington ήταν ένα σύμβολο του Southern Rock και ένα αρχικό ιδρυτικό μέλος του αγαπημένου μας συγκροτήματος, των Lynyrd Skynyrd», είπε ο Peter Frampton σχετικά με τον αείμνηστο Gary Rossington. Ο Φράμπτον ανέβηκε στη σκηνή με ένα μπαστούνι τέσσερα χρόνια αφότου αποκάλυψε ότι πάσχει από μια εκφυλιστική μυϊκή νόσο.
cody johnson slash cmt awards 2023 billboard 1548

«Δίπλα στον Ronnie Van Zant και τον Allen Collins, o Gary όχι μόνο βοήθησε στον καθορισμό του ήχου του συγκροτήματος, αλλά ενέπνευσε εκατομμύρια θαυμαστές και μουσικούς», πρόσθεσε ο 72χρονος Frampton. «Έχει πλέον ενταχθεί στους συναδέλφους του Lynyrd Skynyrd στον παράδεισο του ροκ εν ρολ, αλλά όλοι θα απολαμβάνουμε τη μουσική τους για πάντα».
Country Stars Tribute Late Lynyrd Skynyrd Founder at 2023 CMTs
Ο Paul Rodgers των Bad Company και ο κάντρι τραγουδιστής Cody Johnson τραγούδησαν στο αφιέρωμα της Κυριακής στους Lynyrd Skynyrd. Ο Warren Haynes (Allman Brothers, Gov’T Mule), ο Slash (Guns N’ Roses) και ο Billy Gibbons (ZZ Top) με τις κιθάρες τους μαζί με τις κάντρι τραγουδίστριες Wynonna Judd και LeAnn Rimes στα δεύτερα φωνητικά ως "The Honkettes". Ο πληκτράς Chuck Leavell (Rolling Stones/Allman Brothers Band), ο μπασίστας Ethan Pilzer και ο ντράμερ Rich Redmond συμμετείχαν επίσης στο medley των δύο τραγουδιών.

Δείτε το βίντεο εδώ:
Lynyrd Skynyrd Tribute Medley of “Simple Man” & “Sweet Home Alabama” | 2023 CMT Music Awards

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!