Tα «ξεχασμένα διαμάντια» του Μπιθικώτση στους 100,6 fm

(ΑΚΟΥΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Tραγούδια που δισκογράφησε ο Μπιθικώτσης από το 1955 και το «Τρελοκόριτσο», ως το 1996 και την τελευταία του ηχογράφηση στο studio.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Οι πρώτες ηχογραφήσεις του Μπιθικώτση

Στις 7 Απριλίου συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από τη ζωή ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης. Είχε γεννηθεί στο Περιστέρι το Δεκέμβρη του 1922. Το τραγούδι με το οποίο έκανε την είσοδό του στη δισκογραφία το 1949, σαν συνθέτης, ήταν «Το καντήλι τρεμοσβήνει» σε στίχους Χαράλαμπου Βασιλειάδη ή Τσάντα, με ερμηνευτές τη Σούλα Καλφοπούλου, τον Στελλάκη Περπινιάδη και τον Μάρκο Βαμβακάρη… Το 1955 ηχογράφησε, σαν τραγουδιστής πλέον, το «Τρελοκόριτσο» σε μουσική δική του και στίχους Γιάννη Παπαδόπουλου, σηματοδοτώντας την απαρχή μιας λαμπρής τραγουδιστικής καριέρας.

Το αφιέρωμα του «Ωδείου» στον Γρηγόρη Μπιθικώτση

Την Τετάρτη 29 Απριλίου η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το...ωδείο», που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης Fm 100,6, ήταν αφιερωμένη σε τραγούδια που δισκογράφησε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης από το 1955 και το «Τρελοκόριτσο», ως το 1996 και την τελευταία του ηχογράφηση στο studio. Κάποια είναι δικές του δημιουργίες, ενώ τα περισσότερα δεν ανήκουν στις μεγάλες επιτυχίες του Μπιθικώτση, αλλά σε αυτά που, ανεξάρτητα από την καλλιτεχνική τους αξία, δεν ακούστηκαν ιδιαίτερα, ή έκαναν κάποια αίσθηση στην εποχή τους και στη συνέχεια χάθηκαν στο χρόνο…

Η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο» μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 9 με 11 το βράδυ, από την συχνότητα Fm 100,6 του εθελοντικού ραδιοφώνου του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία έχει παραχωρηθεί σε φορείς, συλλόγους, δήμους, αλλά και ιδιώτες που προσφέρουν το μεράκι και τη γνώση τους αμισθί, φιλοδοξώντας να διαμορφώσουν ένα καλύτερο τοπίο στα ερτζιανά… Οι ακροατές έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις παρατηρήσεις τους, αλλά και να εκφράσουν μουσικές επιθυμίες, τόσο στη διάρκεια της εκπομπής, όσο και πριν ή μετά, μέσω της «ομάδας» αλλά και της σελίδας που έχει δημιουργηθεί στο facebook με τίτλο «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο», αλλά και της προσωπικής μου σελίδας στο facebook.

Η εκπομπή μεταδίδεται και διαδικτυακά εδώ (επιλέγοντας Fm 100,6)

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!