Η «Κατάθεση ψυχής» του Λευτέρη Παπαδόπουλου (Μέρος 1ο)

(VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Το πρώτο μέρος της «εξομολόγησής» του στην εκπομπή του Κώστα Μπαλαχούτη στο Κανάλι της Βουλής.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Όλες του κόσμου οι Κυριακές…»


Την Κυριακή 8 Μαρτίου η «Κατάθεση Ψυχής» που επιμελείται και παρουσιάζει ο Κώστας Μπαλαχούτης στο Κανάλι της Βουλής, φιλοξένησε τον Λευτέρη Παπαδόπουλο.

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής ο Λευτέρης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια και βιώματα και στάθηκε σε κάποιες από τις κομβικές συνεργασίες της διαδρομής του στο ελληνικό τραγούδι, αρχής γενομένης από τη συνεργασία του με τον Σταύρο Ξαρχάκο και τα πρώτα θρυλικά τραγούδια του, την «Άπονη ζωή» και την «Φτωχολογιά».

Από τις θύμησες του «Προέδρου» πέρασαν ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, o Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Μίμης Πλέσσας, ο Δήμος Μούτσης, ο Μάνος Λοΐζος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Γιώργος Νταλάρας και ο Χρήστος Νικολόπουλος, που στο τέλος της εκπομπής «κέρασε» τους ακροατές μια μονάκριβη στιγμή, παίζοντας και τραγουδώντας το «Όλες του κόσμου οι Κυριακές», το πρώτο της μεγάλης συνεργασίας του με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο.

Ιδιαίτερη σημασία έχουν επίσης οι απόψεις του Λευτέρη Παπαδόπουλου για στιχουργούς όπως ο Χαράλαμπος Βασιλειάδης ή Τσάντας, η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, ο Κώστας Βίρβος, ο Νίκος Γκάτσος, ο Πυθαγόρας, ο Άκης Πάνου και άλλοι.

Αυτή ήταν η τέταρτη «Κατάθεση ψυχής» του Κώστα Μπαλαχούτη στο Κανάλι της Βουλής. Προηγήθηκαν αυτές για τον Γιώργο Νταλάρα (σε δύο μέρη) και τον Πετρολούκα Χαλκιά, που απέσπασαν μέχρι στιγμής θετικότατα σχόλια και υποδοχή.

Η σκηνοθεσία της εκπομπής είναι του Ανδρέα Μαριανού.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!