Παρουσιάστηκε στη Σαλονίκη «Του χρόνου ο γητευτής» της Αναστασίας Δεληδήμου με τον Ανδρέα Καρακότα

(ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ) Τα δέκα ξεχωριστά τραγούδια του δίσκου παρουσιάστηκαν ζωντανά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Σε μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα, που δημιούργησαν το βράδυ της Πέμπτης 26 Μαΐου, οι φίλοι που γέμισαν το bar «To Spiti Mou» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε ο δίσκος της Αναστασίας Δεληδήμου «Του χρόνου ο γητευτής», με βασικό ερμηνευτή τον Ανδρέα Καρακότα και τη συμμετοχή της συνθέτριας σε τρία τραγούδια. Τις ενορχηστρώσεις επιμελήθηκε ο Πάνος Κοσμίδης και έκαναν φωνητικά ο Χρήστος Στόικος και ο Ηρακλής Καλές, γιος της Αναστασίας Δεληδήμου.

Ο δίσκος κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2020 από τις εκδόσεις του «Μετρονόμου», αλλά παρουσιάστηκε με δυο χρόνια, σχεδόν, καθυστέρηση, λόγω της πανδημίας που ταλαιπώρησε την κοινωνία αυτό το διάστημα.

Στην εκδήλωση της Πέμπτης μίλησαν ο Γιώργος Καζαντζής (στον ίδιο χώρο που πριν από δεκατέσσερα, περίπου, χρόνια πρωτοπαρουσιάστηκαν οι περίφημες «Μέλισσες» σε στίχους της Ελένης Φωτάκη με τη Φωτεινή Βελεσιώτου), ο συνθέτης, μουσικός και μουσικολόγος Κώστας Τσούγκρας και ο γράφων το παρόν κείμενο, που, εκτός των άλλων, ευχήθηκε στους συντελεστές τα τραγούδια τους να γνωρίσουν την ίδια αποδοχή κι επιτυχία με τις «Μέλισσες».

Στη συνέχεια ο Ανδρέας Καρακότας με τη συμμετοχή της Αναστασίας Δεληδήμου και πέντε ξεχωριστών μουσικών, που έπαιξαν και στην ηχογράφηση του δίσκου, παρουσίασαν όλα τα τραγούδια.

Έπαιξαν ο Πάνος Κοσμίδης (πιάνο – επιμέλεια ορχήστρας), Πέτρος Παλαμούρας (μπουζούκι), Ζωγράφος Σταυρίδης (ακορντεόν), Σπύρος Καβαλλιεράτος (κιθάρα) και Γιάννης Κύρμος (κοντραμπάσο).

Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση.
Κεντρική φωτογραφία: Αθανάσιος Αθάνατος

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!