Κονταξάκης & Δακανάλη στον Σταυρό του Νότου+ (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ & ΔΙΣΚΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)

(ΑΚΟΥΣΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ) Mάγεψαν την Τρίτη το βράδυ το κοινό με το λυρικό τρόπο παιξίματος και τις ερμηνείες τους, ο Κρητικός μαντολινίστας Μιχάλης…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Κονταξάκης και η Μαρίνα Δακανάλη. Οι φίλοι της καλής μουσικής είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον βιρτουόζο του μαντολίνου σε μια εξαιρετική παράσταση που δόθηκε στο Plus του Σταυρού του Νότου. Με συνοδοιπόρους τον Κυριάκο Ταπάκη στο ούτι, τον Κώστα Καλατζή στα κρουστά και τη Μαρίνα Δακανάλη στο τραγούδι, ο Μιχάλης Κονταξάκης παρουσιάζοντας τον προσωπικό του τρόπο προσέγγισης της μουσικής μέσα από τα μαντολίνα του, ταξίδεψε τους ακροατές μέσα από εικόνες της γενέτειράς του Κρήτης και τοπία των χωρών της Μεσογείου. Ο καλλιτέχνης μέσα από αυτή την συνεργασία κατάφερε να δημιουργήσει έναν καινούργιο ήχο και να δώσει μια διαφορετική εκδοχή για τον ρόλο και την χρήση του μαντολίνου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε συνθέσεις και διασκευές του Μιχάλη Κονταξάκη από την πρόσφατη πρώτη δισκογραφική δουλειά του που κυκλοφορεί από την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία ANTart Productions με τίτλο «Ιδιόtropo», όσο και ανέκδοτες συνθέσεις, αλλά και μελωδίες της βιωματικής του μουσικής και άλλων μουσικών παραδόσεων που αποκτούν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τον συγκεκριμένο συνδυασμό οργάνων.

Ο δίσκος «Ιδιόtropo » περιέχει πέντε μουσικές οργανικές εκδοχές, δύο εκ των οποίων πρωτότυπες συνθέσεις του Μιχάλη Κονταξάκη και τρεις διασκευές σε παραδοσιακούς κρητικούς σκοπούς, με πρωταγωνιστή το μαντολίνο. Ένα ταξίδι μέσα από απλές μουσικές φόρμες, χωρίς ίχνος επιδειξιομανίας, αλλά με φοβερή δεξιότητα και δεξιοτεχνία. Το εξώφυλλο του cd κοσμεί ο πίνακας της ζωγράφου Φρόσσως Καλογεροπούλου με τίτλο "Φεγγαροκουβαρένια". Την γραφιστική επιμέλεια έχει η Γρηγορία Μαυροειδάκου. Συμμετέχουν οι μουσικοί Αντώνης Βουμβουλάκης (κιθάρα), Κώστας Καλατζής (κρουστά), Νίκος Μαστοράκης (πιάνο) και Γιάννης Πλαγιανάκος (κόντρα μπάσσο). Ηχοληψία- mixing - mastering έχει κάνει ο Γιάννης Ζουμής. Την φωτογράφιση του Μιχάλη επιμελήθηκε η Άρια Δασκαλάκη.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!