Πέθανε ο Ed King, κιθαρίστας των αρχικών Lynyrd Skynyrd

Άσχημα νέα ήρθαν από τον αμερικανικό νότο και το Νάσβιλ του Τενεσί
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
24/08/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο θρυλικός κιθαρίστας των Lynyrd Skynyrd, ιδρυτικό τους μέλος, υπήρξε επίσης ιδρυτικό μέλος της σπουδαίας ψυχεδελικής ροκ μπάντας Strawberry Alarm Clock (1967-71) που σχηματίστηκε στο Λος Άντζελες στα μέσα του’60 των οποίων ο πρώτος δίσκος «Incense and Peppermints» γνώρισε μεγάλη επιτυχία και το ομώνυμο κομμάτι έφθασε στο Νο 1 του Billboard τον Οκτώβριο του 1967.
ed king dead
Ο Ed King ζούσε στο Νάσβιλ και ήταν συν-συνθέτης του «ύμνου» των Lynyrd Skynyrd «Sweet Home Alabama», στο οποίο ακούγεται η φωνή στην αρχή του τραγουδιού να λέει «one-two-three». Συνεργάστηκε ως συν-συνθέτης επίσης σε επιτυχίες τους όπως τα «Saturday Night Special», «Poison Whiskey», «Mr. Banker», «Swamp Music», «Whiskey Rock-a-Roller», «Railroad Song», «I Need You» και «Workin' For MCA», κάνοντας επίσης δεύτερα φωνητικά.
edKing LYNYRD skynyrd
Υπήρξε μέλος τους την περίοδο 1972-75 με συμμετοχή στους τρεις πρώτους δίσκους τους «Pronounced 'Lĕh-'nérd 'Skin-'nérd» (1973), «Second Helping» (1974), «Nothin’ Funcy» (1975) και φυσικά στον τελευταίο τους «Skynyrd's First and... Last» (1978) που περιείχε τις πρώτες ανέκδοτες έως τότε ηχογραφήσεις τους.

Το 1975 αποχώρησε από τους Lynyrd Skynyrd στη διάρκεια της περιοδείας τους «Torture Tour» και τον αντικατέστησε ο Steve Gaines ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με τον τραγουδιστή τους Ronnie Van Zant στο αεροπορικό δυστύχημα στις 20 Οκτωβρίου του 1977, μαζί με άλλα μέλη του γκρουπ.
Lynyrd Skynyrd small
Επέστρεψε στη μπάντα την περίοδο, όταν επανενώθηκε το 1987 και έμεινε μαζί τους έως το 1996, αλλά κάποια προβλήματα με την καρδιά του τον ανάγκασαν να αποχωρήσει και το 2011 έκανε επιτυχή μεταμόσχευση καρδιάς.

Ο Ed King ως μέλος των Strawberry Alarm Clock συνάντησε τους Lynyrd Skynyrd στο Τζάκσοβιλ, την έδρα τους, του άρεσαν και άνοιγαν τις συναυλίες τους το 1968.

Ο Ed King έγινε μέλος του Rock and Roll of Fame το 2006 μαζί με τους Lynyrd Skynyrd.

Ήταν έως τώρα μαζί με τον επίσης κιθαρίστα Garry Rossington, τα τελευταία εν ζωή μέλη των αρχικών Lynyrd Skynyrd.
Right is Ed King
Όταν πληροφορήθηκε το θάνατο του Ed King, ο Garry Rossington δήλωσε: «Ο Ed ήταν ο αδελφός μας και ένας σπουδαίος τραγουδοποιός και κιθαρίστας, γνωρίζω ότι θα συναντηθεί με τα υπόλοιπα αγόρια στον Rock and Roll παράδεισο. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένειά του».

Υπήρξε ίνδαλμα για πολλούς κιθαρίστες σε όλο τον κόσμο και συνέχισε να παίζει καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, δουλεύοντας με τους καλλιτέχνες του Nashville και διατηρώντας μια ισχυρή παρουσία.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!