Οι Lynyrd Skynyrd ανακοινώνουν αποχαιρετιστήρια περιοδεία

Η μπάντα συνέχιζε να παίζει για τρεις δεκαετίες μετά το αεροπορικό δυστύχημα που «ξεκλήρισε» τα μέλη της.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
27/01/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Lynyrd Skynyrd ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για μια αποχαιρετιστήρια περιοδεία σε Αμερική & Καναδά.

Τα μέλη του «The Rock and Roll Hall of Fame» θα έχουν μαζί τους ως support τους Bad Company, Hank Williams & Kid Rock στην περιοδεία με τίτλο «Last Of The Street Survivors Farewell Tour», που ξεκινά στις 4 Μαΐου από τη Φλόριντα της Αμερικής.

«Είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς, μετά από τόσα χρόνια, ότι η μπάντα που σχηματίσαμε εγώ, ο Ronnie Van Zant και ο Allen Collins στο Jacksonville, θα έφτανε τόσο μακριά και σε τόσες γενιές θαυμαστών. Είμαι βέβαιος πως μας κοιτάζουν από ψηλά, εντυπωσιασμένοι που η μουσική άγγιξε τόσο πολλούς» ανέφερε ο Gary Rossington, ιδρυτικό μέλος των Lynyrd Skynyrd.

Ο βασικός τραγουδιστής, Johnny Van Zant πρόσθεσε: «Έχουμε ευλογηθεί από τα υπέροχα τραγούδια και τα μηνύματα που περνούν στους θαυμαστές. Ήταν πραγματική τιμή να προσπαθώ να ανταπεξέλθω στα βήματα του αδερφού μου τα τελευταία 31 χρόνια, κρατώντας τη μουσική και το πνεύμα του ζωντανά».

Η αποχαιρετιστήρια περιοδεία των Lynyrd Skynyrd πραγματοποιείται 45 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ τους το 1973, που περιλάμβανε τα «Gimme Three Steps», «Simple Man» και «Free Bird».

Η μπάντα κυκλοφόρησε 4 ακόμα άλμπουμ, πριν ο frontman Ronnie Van Zant, ο κιθαρίστας Steve Gaines, ο τραγουδιστής Cassie Gaines και άλλοι σκοτωθούν το 1977 σε αεροπορικό δυστύχημα.

Οι Lynyrd Skynyrd επανενώθηκαν το 1987, με τον αδερφό του Ronnie, Johnny Van Zant, στη θέση του τραγουδιστή.

Τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, το σχήμα με τη νέα του σύνθεση, έχει περιοδεύσει και κυκλοφορήσει αρκετά άλμπουμ, με τελευταίο το «Last Of A Dyin’ Breed», το 2012.

Ο Rossington είναι ο μόνος συνιδρυτής των Skynyrd που ακόμα παίζει με τη μπάντα, ενώ ο κιθαρίστας Rickey Medlocke εντάχθηκε τη δεκαετία του ’70.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!