Μπλανς, η πόρνη του Καββαδία…

«Ταξίδι στον Σταυρό του Νότου» για τη Μπλανς, την πόρνη που είχε σχέση ζωής με τον ποιητή Νίκο Καββαδία.
Η Ελισάβετ Μουτάφη πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ταξίδι στον Σταυρό του Νότου» που ανεβαίνει σε σενάριο και σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη, στο θέατρο Badminton, έως τις 14 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη, από τις 4 έως τις 14 Μαρτίου.

Η ίδια σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιώργο Σ. Κουλουβάρη και δημοσιεύεται στη Ναυτεμπορική μιλά τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και την ποίηση του Νίκου Καββαδία, το χτες αλλά και την Ελλάδα του σήμερα: «Είναι μια υπέροχη δουλειά, ένα πραγματικό ταξίδι μέσα στην ποίηση του σπουδαίου Καββαδία μας και τη μουσική του εξαιρετικού Θάνου Μικρούτσικου, ο οποίος ήταν ο συνθέτης, που γνώρισε στον κόσμο τον Καββαδία. Τραγούδια που είναι μέσα στην ψυχή μας. Ο Θέμης, πάνω στη σκηνή, έχει κανονίσει “ραντεβού” στον ποιητή μας με τους “καταραμένους” Μπωντλέρ, Ρεμπώ, Βερλαίν. Δημιουργούνται μαγικές σκηνές και με τους ανθρώπους της ζωής του, καπετάνιους, ναυτικούς, γυναίκες, τη θάλασσα. Ιστορίες που μας τις χάρισε ο ίδιος ο ποιητής και τις “προσφέρουν” μαγικά ο Θάνος και ο Θέμης και τους ευχαριστούμε πολύ και εκείνους και τον ποιητή».

Η Ελισάβετ Μουτάφη στέκεται και στο ρόλο της ως Μπλανς: «Ο ρόλος μου είναι η Μπλανς, μια πόρνη που έχει σχέση ζωής με τον ποιητή. Όπως είναι γνωστό, ο Καββαδίας είχε πολλές σχέσεις με πόρνες, και λόγω δουλειάς, αλλά, κυρίως, γιατί ήταν ένα πλάσμα, που σεβόταν τις γυναίκες και τις λάτρευε, αλλά δεν ήθελε να ερωτευθεί. Θα τα δείτε στην παράσταση».

Όσο για το «καράβι» της Ελλάδας του σήμερα, η Μουτάφη δηλώνει: «Ένα πανέμορφο καράβι που το “βρωμίσαμε”. Εύχομαι όσο πιο καλό ταξίδι γίνεται. Απογοήτευση, αλλά και ελπίδα».

Πληροφορίες


Θέατρο Badminton: Άλσος Στρατού - Γουδή, τηλ:. 210 8840600. 

Τιμές εισιτηρίων: διακεκριμένη ζώνη: 30 ευρώ, Α' ζώνη: 25 ευρώ, Β' ζώνη: 20 ευρώ, Γ' ζώνη: 15 ευρώ, Δ' ζώνη: 10 ευρώ, ισχύουν ομαδικά εισιτήρια.

Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload, Media Markt τηλεφωνικά: 210 8840600 και 11876, ηλεκτρονικά: abcd.gr και viva.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates