«Ο Άκης Πάνου είναι κατηγορία από μόνος του»

(VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο σπουδαίο λαϊκό δημιουργό.

«Από το μικρό στο μεγάλο»


Αφιερωμένη στο στιχουργικό έργο του Άκη Πάνου ήταν η ξεχωριστή εκπομπή του Καναλιού της Βουλής «Από το μικρό στο μεγάλο», που προβλήθηκε το Σάββατο 22 Ιουνίου. (Έχω την αίσθηση πως η παρουσίαση αυτού του κύκλου εκπομπών, πέρασε στα «ψιλά» και δεν προβλήθηκε όσο έπρεπε).

Για το σπουδαίο δημιουργό μίλησαν ο δημοσιογράφος, μουσικός και ερευνητής του λαϊκού τραγουδιού Γιώργος Κοντογιάννης, ο οποίος θυμήθηκε σπάνιες ιστορίες από τη μακρόχρονη φιλία του με τον Άκη Πάνου, ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και στιχουργός Κώστας Μπαλαχούτης (από φράση του οποίου προέρχεται και ο τίτλος του άρθρου) και ο ερμηνευτής και παλιός συνεργάτης του Άκη Πάνου Μανώλης Τοπάλης. Στίχους του Άκη Πάνου διάβασε ο Χρήστος Σπανός.

Την ορχήστρα επιμελήθηκε ο Γιώργος Αλτής και τραγούδησαν ο Μανώλης Τοπάλης, η Άννα Καραγεωργιάδου και -a capella- η Έλενα Κοσμά. Έπαιξαν οι μουσικοί: Γιώργος Αλτής (μπουζούκι), Φώτης Τσούτσιας (μπουζούκι), Σπύρος Πανταζής (κιθάρα) και Τζόνι Μόας (κρουστά).

Η παραγωγή της εκπομπής είναι της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, η ιδέα του Αλέξανδρου Κακαβά, που έκανε και την αφήγηση, το σενάριο της Ιφιγένειας Κολλάρου, μουσικός σύμβουλος είναι ο Θανάσης Συλιβός, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Αλέξανδρου Κακαβά και του Αδαμάντιου Πετρίτση.

Στο video μπορείτε να δείτε ολόκληρη την εκπομπή. Ευχαριστώ το φίλο Μάκη Ιωακειμίδη για τη μαγνητοσκόπηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates