Robbie Williams: Αποκαλύπτει τη μάχη του με τη νευρική ανορεξία

Όταν ζούσε με μια μπανάνα την ημέρα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Ρόμπι Γουίλιαμς αποκάλυψε πώς κάποτε ζούσε με μία μπανάνα την ημέρα στο αποκορύφωμα της μάχης του με τη διατροφική διαταραχή.

Ο 49χρονος πρώην τραγουδιστής των «Take That», ο οποίος πρόκειται να κυκλοφορήσει αυτόν τον μήνα ένα ντοκιμαντέρ στο Netflix, μίλησε για την εμπειρία του με την ανορεξία.

Το νέο του ντοκιμαντέρ ασχολείται, ανάμεσα σε άλλα, με μια ιδιαίτερα ανησυχητική περίοδο της ζωής του, όταν ο τραγουδιστής συνήθιζε να τρώει μόνο μια μπανάνα την ημέρα, επιβιώνοντας με μονάχα 90 θερμίδες.

Μιλώντας στη Sun για εκείνη την περίοδο, ο Ρόμπι εξήγησε: «Υπήρχε μια συνολική διατροφική διαταραχή που με συνόδευε σε όλη μου τη ζωή, είναι ένα μείγμα όλων των διαταραχών».

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Είχα "bigorexia" (μεγαλορεξία) που είναι να σκέφτεσαι ότι δεν έχεις μυς και μέγεθος και ανορεξία. Υπάρχει όμως μια λέξη που λείπει, και αυτή είμαι εγώ. Ήταν είτε περιοριστική είτε υπερφαγία - ποτέ δεν το είχα σωστά... υπάρχει διατροφική διαταραχή, απλά δεν είμαι σίγουρη ποια είναι η δική μου μάρκα».

Η ανορεξία είναι μια σοβαρή ψυχική ασθένεια κατά την οποία το άτομο περιορίζει την πρόσληψη τροφής, γεγονός που συχνά του προκαλεί σοβαρό μειωμένο βάρος. Πολλοί ασκούνται επίσης υπερβολικά. Ορισμένοι πάσχοντες μπορεί να βιώνουν περιόδους αδηφαγίας, ακολουθούμενες από καθαρμούς. Οι πάσχοντες έχουν συχνά μια διαστρεβλωμένη εικόνα του εαυτού τους και νομίζουν ότι είναι μεγαλύτεροι από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Ο τραγουδιστής έχει μιλήσει ανοιχτά στο παρελθόν για τη συνεχιζόμενη μάχη του με τη σωματική δυσμορφία.

Τον Ιούλιο, ο τραγουδιστής μίλησε για την απώλεια βάρους του, αφού οι θαυμαστές παρατήρησαν την αδυνατισμένη σωματική του διάπλαση.

Ανέβασε ένα σχέδιο στους 2,7 εκατομμύρια οπαδούς του στο Instagram, στο οποίο απεικονίζονται δύο χαρακτήρες, ο ένας λέει: «Το παρατράβηξε» και ο άλλος λέει: «Αχ, να 'σαι καλά».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!