Η Σκάρλετ Γιόχανσον ξανά στο στόχαστρο για τους ρόλους της

«Μπορώ να υποδυθώ οποιοδήποτε πρόσωπο ή δέντρο ή ζώο»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Στο θέμα των ρόλων τους οποίους μπορεί ή δεν μπορεί να υποδυθεί ένας ηθοποιός επανήλθε σε συνέντευξή της η ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον.

Μιλώντας στο περιοδικό As If, η ηθοποιός είπε ότι το πολιτικά ορθό δεν μπορεί να καθορίσει τους ρόλους που θα παίξει ένας ηθοποιός.

«Ξέρετε ως ηθοποιός μπορώ να υποδυθώ οποιοδήποτε πρόσωπο ή δέντρο ή ζώο γιατί αυτό είναι η δουλειά μου και οι απαιτήσεις αυτής», είπε η Γιόχανσον στο περιοδικό.

Η δήλωσή της αυτή σχολιάστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς πολλοί χρήστες έγραψαν ότι δεν υπάρχουν δέντρα ή ζώα που θα μπορούσαν να υποδυθούν έναν ρόλο, αλλά υπάρχουν ηθοποιοί της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που μπορούν να παίξουν αντίστοιχους ρόλους.

Μετά από τα σχόλια αυτά η ηθοποιός επανήλθε μιλώντας στο CNN διευκρινίζοντας πως τα λόγια της δεν αποδόθηκαν ακριβώς όπως τα είπε.

«Πιστεύω ότι σε έναν ιδανικό κόσμο ο κάθε ηθοποιός θα πρέπει να μπορεί να παίξει οποιονδήποτε ρόλο εξυπηρετεί την τέχνη σε όλες τις μορφές», τόνισε.

Όπως υποστήριξε η ηθοποιός, μιλώντας στο Variety, τα όσα είπε στο περιοδικό αποδόθηκαν με σκοπό να προσελκύσουν clickbait, καθώς όπως επισήμανε η ερώτηση στην οποία απάντησε αφορούσε την αντιπαράθεση ανάμεσα στο πολιτικά ορθό και την τέχνη και όχι στον τρόπο επιλογής ενός καστ για μία ταινία ή τηλεοπτική σειρά.

Η ηθοποιός το 2018 παραιτήθηκε από τον ρόλο ενός τρανς άνδρα που θα υποδύονταν στην ταινία Rub & Tug μετά από αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την επιλογή της.

«Αναγνωρίζω ότι στην πραγματικότητα στη βιομηχανία μου [του θεάματος] υπάρχουν μεγάλες διαφορές και ευνοούνται οι καυκάσιοι ηθοποιοί και δεν δίνονται σε όλους τους ηθοποιούς οι ίδιες ευκαιρίες», είπε.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!