Χριστιάνα Γαλιάτσου: Μία σημαντική ερμηνεύτρια της νέας γενιάς

Έλαμψε  στο αφιέρωμα για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο Κατράκειο
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Χριστιάνα Γαλιάτσου έδωσε για μία ακόμα φορά δείγματα του ταλέντου της και της άψογης σκηνικής της παρουσίας κατά τη διάρκεια της συναυλίας αφιερώματος στη μνήμη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που έγινε στο Κατράκειο στις 9 Σεπτεμβρίου, όπου παρευρέθηκαν πολύ σημαντικοί καλλιτέχνες.

Τραγούδησε ντουέτο με τον Γιώργο Μαργαρίτη το τραγούδι «Κρύψε με» το οποίο σε πρώτη εκτέλεση ο μεγάλος μας λαϊκός τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης το είχε μοιραστεί με την αξεπέραστη Πίτσα Παπαδοπούλου και άφησε άριστες εντυπώσεις στο κοινό και τους συναδέλφους της κατά τη διάρκεια της συναυλίας γενικότερα

202209162415238714126108547 min 1
Η Χριστιάνα Γαλιάτσου είναι μία πολυτάλαντη ερμηνεύτρια της νέας γενιάς που κινείται με άνεση σε όλο το φάσμα του καλού ελληνικού τραγουδιού. Το διακριτό ηχόχρωμα της φωνής της και η εξαιρετική της τεχνική, της δίνουν τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται άριστα σε κάθε ερμηνευτική πρόκληση.

Πολλοί και αξιόλογοι καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο Μανώλης Μητσιάς,ο Βασίλης Λέκκας, η Γλυκερία και ο Δημήτρης. Μπάσης διέκριναν το ταλέντο της και της έκαναν την τιμή να μοιραστούν τη σκηνή μαζί της.

Η Χριστιάνα Γαλιάτσου είναι αναμφίβολα προικισμένη ερμηνεύτρια με ξεχωριστή ήδη πορεία.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σπάρτη και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε ενεργά με τη μουσική και το λαϊκό, με την ευρύτερη έννοια, τραγούδι.

Η ζεστασιά της φωνής της, και οι δυνατότητές της την καθιστούν ιδιαίτερη και περιζήτητη σε όλα τα προγράμματα και τις παραστάσεις όπου συμμετέχει.

Σε διάρκεια λιγότερη από ένα χρόνο έχει κυκλοφορήσει από το Ogdoo Music Group δύο σημαντικά τραγούδια σε διασκευή, το εξαιρετικό «Το πρωινό τσιγάρο» σε μουσική του Νότη Μαυρουδή και στίχους του Άλκη Αλκαίου και το «Τραπουλόχαρτο» σε μουσική του ανεπανάληπτου Μανώλη Χιώτη και στίχους του Νίκου Φατσέα.

Με αυτές τις δύο εντελώς διαφορετικές στο ύφος επιλογές, στις οποίες ανταποκρίνεται άψογα ερμηνευτικά, Χριστιάνα Γαλιάτσου αποδεικνύει το μεγάλο εύρος των δυνατοτήτων της.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε τα θερμά λόγια που είχε γράψει ο σημαντικός μας συνθέτης και βιρτουόζος κιθαριστής Νότης Μαυρουδής με αφορμή την ερμηνεία της στο «Πρωινό τσιγάρο»:

«Η Χριστιάννα Γαλιάτσου είναι ένα φωνητικό μίγμα εξαιρετικών ηχοχρωμάτων βοκαλισμού.

Ήρεμη φωνή με βελούδινη υφή, γεννάει ήχους σαν χάδι, για να ιστορήσει τον ποιητικό-στιχουργικό λόγο που καταπιάνεται.

Στέκεται μακριά από επιθετικές κραυγές, διότι, όπως φαίνεται, έχει επίγνωση πως η τέχνη του τραγουδιού είναι άνεμος με ήχο, όπως εκείνοι του βουνού και της πεδιάδας· όπως το θαλασσινό αεράκι...

Προτιμώ να την ακούω σε λυρικά τραγούδια που είναι κοινή μας επιλογή...»

Στο «Τραπουλόχαρτο» που κυκλοφόρησε πρόσφατα αξίζει να παρακολουθήσει κανείς το θαυμάσιο οπτικό ακουστικό αποτέλεσμα , το οποίο σενάριο υπογράφει η ίδια καθώς το βίντεο στολίζει εμβληματικά ο μοναδικός Γιάννης Μποστατζόγλου.


Το φετινό καλοκαίρι ήταν ένα γεμάτο καλλιτέχνικο καλοκαίρι με τη Χριστιάνα Γαλιάτσου βρισκόμενη κυρίως στο πλευρό της Μοναδικής Γλυκερίας , μια επιτυχημένη συνεργασία χρόνων αλλά πραγματοποιώντας και τις δικές της μουσικές παραστάσεις.

Στην απόπνοια του καλοκαιριού μάλιστα σημειώθηκε επίσης μια όμορφη και επιτυχημένη συνεργασία με τον σπουδαίο Κώστα Μακεδόνα.
oloi
Το μέλλον ανήκει στη Χριστιάνα Γαλιάτσου και σίγουρα το ερμηνευτικό της χάρισμα ,οι σημαντικές συνεργασίες καθώς και ποιοτικές της επιλογές θα αποτελέσουν εφαλτήριο για την καριέρα της.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!