Συναυλία του Γ. Μαρκόπουλου στο νέο θέατρο «Κατίνα Παξινού» στο Αττικό Άλσος

Από την Περιφέρεια Αττικής, το Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Με συναυλία από τον μεγάλο Έλληνα δημιουργό, Γιάννη Μαρκόπουλο, η Περιφέρεια Αττικής εγκαινιάζει το πολιτιστικό πρόγραμμα του θεάτρου «Κατίνα Παξινού» στο Αττικό 'Αλσος, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, το Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου, στις 9 μμ.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος θα διευθύνει τα μουσικά έργα του «Ο Στράτης θαλασσινός ανάμεσα στους Αγάπανθους», «Επί Σκηνής» σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη, καθώς και αγαπημένα τραγούδια του από τα έργα «Ήλιος ο Πρώτος» σε ποίηση Οδ. Ελύτη, «Χρονικό», «Ιθαγένεια», «Θητεία», «Ανεξάρτητα», «Σεργιάνι στον κόσμο», «Τα Τραγούδια του νέου πατέρα» και «Εντεύθεν» σε στίχους Κ.Χ. Μύρη, Γ. Σκούρτη, Μιχ. Κατσαρού, Μ. Ελευθερίου, Νίκου Καρούζου και του ίδιου του συνθέτη.

Ερμηνεύουν η υψίφωνος Έλενα Κελεσίδη, οι τραγουδιστές Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, Δάφνη Ζουρνατζή.

Έκτακτη συμμετοχή: Κώστας Μακεδόνας.

Επί σκηνής συμπράττει το 20μελές φωνητικό σύνολο «Libro Coro» του Πειραιά σε διδασκαλία Ανθής Γουρουντή και η 15μελής ορχήστρα «Παλίντονος Αρμονία».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του επετειακού σχεδιασμού της για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και είναι αφιερωμένη στη μνήμη και τους αγώνες των προγόνων μας.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε: «Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να επενδύει στον πολιτισμό και να τιμά τους μεγάλους Έλληνες δημιουργούς. Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν έναν εμβληματικό συνθέτη σε μία εκδήλωση προς τιμήν των ηρωικών αγώνων των προγόνων μας».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!