Οι σολίστες των λαϊκών οργάνων στους 100,6 Fm

(ΑΚΟΥΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Μια εκπομπή αφιερωμένη στους σολίστες των λαϊκών οργάνων.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Με κύριο πρωταγωνιστή το μπουζούκι, αλλά και με τη συμμετοχή λαϊκών οργάνων όπως το ακορντεόν, η αρμόνικα, το βιολί, το σαντούρι και το κλαρίνο, η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο» που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης Fm 100,6, την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου ήταν αφιερωμένη στους σολίστες των λαϊκών οργάνων. Ακούστηκαν μεταξύ άλλων ιστορικές ηχογραφήσεις με τους Βασίλη Τσιτσάνη, Μανώλη Χιώτη, Κώστα Παπαδόπουλο, Χρήστο Νικολόπουλο, Δημήτρη Βύζα, Δημήτρη Μυστακίδη, Παύλο Παφρανίδη, Λάζαρο Κουλαξίζη, Γιώργο Κουλαξίζη, Αριστείδη Μόσχο, Νίκο Χατζόπουλο και άλλους.

Καλεσμένος ο Θανάσης Ρότσκος, ερασιτέχνης συλλέκτης δίσκων, του ρεμπέτικου, λαϊκού και παραδοσιακού τραγουδιού, πρώην ραδιοφωνικός παραγωγός και πρώην συνεργάτης του περιοδικού «Λαϊκό τραγούδι». Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και με πολλές πληροφορίες σχετικά με το ρόλο των λαϊκών οργάνων, η συζήτηση που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ακροατές έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις παρατηρήσεις τους, αλλά και να εκφράσουν μουσικές επιθυμίες, τόσο στη διάρκεια της εκπομπής, όσο και πριν ή μετά, μέσω της «ομάδας» αλλά και της σελίδας που έχει δημιουργηθεί στο facebook με τίτλο «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο», αλλά και της προσωπικής μου σελίδας στο facebook.

Η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο» μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 9 με 10 το βράδυ, από την συχνότητα Fm 100,6 του εθελοντικού ραδιοφώνου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πρέπει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη συχνότητα έχει παραχωρηθεί από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης σε φορείς, συλλόγους, δήμους, αλλά και ιδιώτες οι οποίοι προσφέρουν το μεράκι και τη γνώση τους αμισθί, φιλοδοξώντας να διαμορφώσουν ένα καλύτερο τοπίο στα ερτζιανά…

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!