Οι προτάσεις της εβδομάδας (5/9 - 11/9)

Όλα όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Σεπτέμβριος, κατ’ εξοχήν συναυλιακός μήνας, είναι εδώ!

Πολλές μουσικές παραστάσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα για τις επόμενες ημέρες, καθώς οι συναυλίες συνεχίζονται δυναμικά.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική.

55 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος στο Καλλιμάρμαρο

Nikolopoulos kallimarmaro
Το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» παρουσιάζει φέτος στις 9 Σεπτεμβρίου, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, τη συναυλία «55 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος» με τη συμμετοχή μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Τα πρώτα ονόματα των καλλιτεχνών που προσφέρθηκαν να συμμετάσχουν αφιλοκερδώς και να ερμηνεύσουν τραγούδια του συνθέτη είναι (αλφαβητικά) οι Κωνσταντίνος Αργυρός, Μελίνα Ασλανίδου, Δέσποινα Βανδή, Στέλιος Διονυσίου, Νατάσα Θεοδωρίδου, Γιώργος Μαργαρίτης, Πάολα, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιάννης Πλούταρχος, Αντώνης Ρέμος, Στέλιος Ρόκκος, Μπάμπης Στόκας και άλλοι.

Η φετινή συναυλία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» αφιερώνεται στο μεγάλο Έλληνα λαϊκό συνθέτη. Το εμβληματικό στάδιο στο κέντρο της Αθήνας αυτή τη φορά θα γεμίσει με τα τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου και με τους ήχους από τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού.

Στόχος της συναυλίας είναι η υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Info:


«55 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος» Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019
Ώρα έναρξης: 21.00

Εισιτήρια από 8 ευρώ

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης solo στην Τεχνόπολη

alkinoos texnopoli
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης αποχαιρετά το καλοκαίρι με μία σόλο εμφάνιση στην Αθήνα την Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου. Μόνος επί σκηνής, παίζει και τραγουδάει τα τραγούδια του στην απλούστερη μορφή τους, μεταφέροντάς μας στη στιγμή της δημιουργίας τους. Ακολουθώντας μια παράδοση αιώνων, αυτή των τροβαδούρων, ταξιδεύει με μια κιθάρα ή ένα λαούτο και μοιράζεται αισθήματα, σκέψεις, εμπειρίες, όνειρα και πραγματικότητες που αφορούν όλους μας.

Το πρόγραμμα αυτό έχει παρουσιαστεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού αλλά και στην Ελλάδα, σε μικρούς συναυλιακούς χώρους ή σε μεγάλα θέατρα, όπως το Θέατρο Λυκαβηττού στην Αθήνα και το Θέατρο Δάσους στην Θεσσαλονίκη.

Στις 9 Σεπτεμβρίου, ο Αλκίνοος θα παρουσιάσει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων ένα πρόγραμμα ακρόασης αλλά και συμμετοχής, που μας ταξιδεύει μέσα από τις εντάσεις και τις σιωπές του στον πυρήνα της ιερής αυτής τέχνης. Πρωταγωνιστές, όπως πάντα, τα ίδια τα τραγούδια. Στέκονται μπροστά μας γυμνά και ευάλωτα, όπως γεννήθηκαν, αλλά και δυνατά όσο ποτέ. Μαζί τους ζούμε την κατάργηση της απόστασης, την μαγεία της συνύπαρξης και την μετατροπή του μοναχικού σε συλλογικό.

Συντελεστές

Αλκίνοος Ιωαννίδης: κλασική και ακουστική κιθάρα, λαούτο, φωνή
Βαγγέλης Λάππας, Βασίλης Δρούγκας: Ηχοληψία
Κωνσταντίνος Μαργκάς: Φωτισμός

Info:


Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου
Ώρα Έναρξης: 21.00

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Εισιτήρια:

Προπώληση 12 ευρώ - Ταμείο 15 (όρθιοι)

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Η Μιρέλα Πάχου στον κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής

mirela agia paraskevi
Η Μιρέλα Πάχου αποχαιρετά το καλοκαίρι με μία συναυλία την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στον κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Πολιτιστικές Συναντήσεις Αλέκος Κοντόπουλος».

Η τραγουδοποιός έχει στο βιογραφικό της συνεργασίες με αγαπημένους Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Χρήστος Θηβαίος, καθώς και δύο προσωπικούς δίσκους, που κυκλοφορούν από το Ogdoo Music Group.

Με το ακορντεόν της και τη δική της μουσική σφραγίδα δημιουργεί ένα μωσαϊκό ήχων, από το swing στο ρεμπέτικο και από τη jazz στα παραδοσιακά τραγούδια των Δωδεκανήσων.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Δημήτρης Μουτάφης: μπάσο
Δημήτρης Σινογιάννης: ηλ. κιθάρα
Παύλος Λογαράς: τύμπανα

Info:


Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 20:30
Είσοδος Ελεύθερη

Κήπος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής
Κοντόπουλου 13, Αγία Παρασκευή

Σε όλη τη διάρκεια των «Πολιτιστικών Συναντήσεων Αλέκος Κοντόπουλος», (31/8 έως 8/9), το Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου θα είναι ανοιχτό από τις 6.00μ.μ. έως τις 8.00, με οργανωμένες ξεναγήσεις για τους ενδιαφερόμενους.

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Βεάκειο

MHTRA OGDOO REBOYTSIAKA
Από τους πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης στα ονειρικά σοκάκια του Παρισιού και από κει σε μια φεγγαρόλουστη βραδιά στην έρημο. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, μετά από τις συνεχόμενες sold out εμφανίσεις της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μας ταξιδεύει σε πολυαγαπημένες μελωδίες και στο Βεάκειο θέατρο την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.

Το μουσικό ταξίδι περιλαμβάνει μουσικές από πολυβραβευμένα soundtracks όπως το «Baharat» ή αλλιώς «Πολίτικη Κουζίνα», το «Babam ve oglum» το οποίο βραβεύτηκε με το Discovery Soundtrack Award στη Γάνδη, το «Ulak» καθώς και συνθέσεις από την πρόσφατη δουλειά της για τις ταινίες «Birleşen Gönüller», «Nadide hayiat» και «Iftarlik gazoz». Θα ακουστούν επίσης μουσική και τραγούδια από το άλμπουμ της «Το Αστέρι και η Ευχή», καθώς και έργα από τις θεατρικές παραγωγές «Φθινοπωρινή Ιστορία», «Το Τρίτο Στεφάνι» και «Συρανό ντε Μπερζεράκ». Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσαν να λείψουν αποσπάσματα από τη μουσική και τα τραγούδια της δουλειάς για την ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, «1968».

Μαζί της επί σκηνής δύο σπουδαίες τραγουδίστριες, η Έλλη Πασπαλά και η Dilek Koç. Η Έλλη Πασπαλά, αγαπημένη ερμηνεύτρια μεγάλων συνθετών, ερμηνεύει με το δικό της μοναδικό τρόπο τα παλιότερα αλλά και τα νέα τραγούδια της Ευανθίας. Η Dilek Koç, με μία μεγάλη διαδρομή στα μουσικά ρεύματα των Βαλκανίων θα ξεναγήσει το κοινό με την ιδιαίτερη φωνή της από τη Θεσσαλονίκη στις μελωδίες και στα αρώματα της Ανατολής.

Info:


Θέατρο Βεάκειο
Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου

Προπώληση: viva.gr και στα εκδοτήρια του Δημοτικού Θεάτρου

Τιμές εισιτηρίων:

15 ευρώ γενική είσοδος
12 ευρώ φοιτητικό

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας & Νίκος Πορτοκάλογλου στο Ηρώδειο

MHTRA OGDOO PORTOKALOGLOY MAXAIRITSAS
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις 10 Σεπτεμβρίου όπου στο Ηρώδειο στις 21.00 θα λάβει χώρα μια από τις πιο ξεχωριστές συναυλίες της χρονιάς. O Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και o Νίκος Πορτοκάλογλου θα ενώσουν τις φωνές και τις μελωδίες τους για να αγκαλιάσουν με αυτόν τον τρόπο 30.000 παιδιά που στηρίζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Οι δύο καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τις επιτυχίες τους και θα δώσουν μια ξεχωριστή χροιά σε ένα μουσικό ταξίδι που προορισμό έχει την αλληλεγγύη. «Διδυμότειχο μπλουζ», «Κλείνω κι έρχομαι», «Έλα ψυχούλα μου», «Να με προσέχεις», «Φλασάκι», «Δε μας συγχωρώ», «Πεθαίνω για σένα», «Και τι ζητάω», «Αχ θάλασσα μου σκοτεινή», «Ένας Τούρκος στο Παρίσι (Ο γάτος)», «Πόσο σε θέλω» είναι μόνο κάποια από τα τραγούδια που θα ακουστούν εκείνο το βράδυ.

Σε αυτή τη μουσική αναδρομή θα τους συντροφεύσουν οι:

Steve Tesser κιθάρα, τραγούδι
Αγάπη Διαγγελάκη τραγούδι, γιουκαλίλι, κρουστά
Η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.

Μαζί τους οι:

Βύρων Τσουράπης μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, τραγούδι
Ηλίας Λαμπρόπουλος βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο, μπουζούκι, τραγούδι
Άκης Αμπράζης μπάσο, κρουστά
Δημήτρης Καλονάρος τύμπανα, κρουστά
Φίλιππος Σπυρόπουλος κρουστά, τύμπανα

Τον ήχο έχουν επιμεληθεί ο Γιώργος Καραγιαννίδης και ο Άκης Πασχαλάκης
Τον φωτισμό έχουν επιμεληθεί ο Φίλιππος Τρέπας και ο Νίκος Μπαρούνης

Όλα τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν στα σωματεία - μέλη της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Info:

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο

Τιμές εισιτηρίων:

• Διακεκριμένη: 70€
• Α’ Ζώνη: 50€
• Β’ Ζώνη: 30€
• Άνω Διάζωμα: 20€
• Φοιτητικά εισιτήρια: 15€ (Τα φοιτητικά εισιτήρια διατίθενται σε περιορισμένο αριθμό στο άνω διάζωμα)

Vassilikos Full Band στο Gazarte

vassilikos gazarte 19
Ο Vassilikos θα βρεθεί στο Roof Stage του Gazarte, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου για μία ξεχωριστή εμφάνιση,

Θα παρουσιάσει ένα μοναδικό live, όπου θα πρωταγωνιστεί το νέο του υλικό «Αmazing Grey», που πρόσφατα κυκλοφόρησε από την Inner Ear Records.

Ο Vassilikos, συνθέτης και στιχουργός των Raining Pleasure, μετά από το χρυσό Vintage και το εξαιρετικά τολμηρό Sunday Cloudy Sunday σε διασκευές της μουσικής του Βασίλη Τσιτσάνη, επιστρέφει με original υλικό για πρώτη φορά από την εποχή των Raining Pleasure. Με μια μίξη από 60s επιρροές όπως πάντα, αλλά με πολλά σύγχρονα και πειραματικά ηλεκτρονικά στοιχεία, παραμένει κιθαριστικός, αλλά με πιο έντονο στοιχείο από ποτέ στη μουσική του τα συνθεσάιζερ.

Και φυσικά, εκτός από τα καινούρια του κομμάτια, έχει επιλέξει να μας παρουσιάσει αγαπημένα τραγούδια από το Vintage, αλλά και από την εποχή των Raining Pleasure.

Vassilikos: φωνή, κιθάρα, μπάσο
Σωτήρης Ντούβας: τύμπανα
Κώστας Παντέλης: ηλεκτρική κιθάρα
Βαγγέλης Στεφανόπουλος: πλήκτρα
Κωστής Χριστοδούλου: πλήκτρα

Γιώργος Βουδαντάς: επιμέλεια ήχου

Info:


Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου
Gazarte Roof Stage

Τιμές Εισιτηρίων:

Early Bird: 10€
Προπώληση: 12€
Ταμείο: 14€

Τα εισιτήρια είναι θεάματος & δεν περιλαμβάνουν ποτό.

Οι πόρτες ανοίγουν: 21:00
Ώρα έναρξης: 22:00

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr

«Το δικό μας σινεμά» στο Θέατρο Άλσος παρατείνεται

to diko mas sinema paratasi
Στο Θέατρο Άλσος «Το δικό μας σινεμά» των Ρέππα - Παπαθανασίου, λόγω της μεγάλης επιτυχίας και της αθρόας προσέλευσης χιλιάδων θεατών και μετά τα απανωτά sold out, παρατείνει τις παραστάσεις του έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.

Οι εξαιρετικές ερμηνείες, τα υπέροχα κοστούμια, οι εντυπωσιακές χορογραφίες και 37 αγαπημένα τραγούδια έκαναν το «Το δικό μας σινεμά» τον πρωταγωνιστή του φετινού καλοκαιριού.

Info:


Θέατρο Άλσος
Ευελπίδων 4, Κυψέλη - Πεδίον του Άρεως

Ημέρες Παραστάσεων: Τετάρτη-Κυριακή
Ώρα έναρξης: 20:45
Διάρκεια παράστασης: 3 ώρες

Τηλ. Κρατήσεων: 210-8227471 & 210-8831487

Προπώληση: viva.gr

H Ρένα Μόρφη στο Κηποθέατρο Παπάγου

Rena Morfi Poster Papagou35x50cm
Η Ρένα Μόρφη γύρισε την πρώτη κινηματογραφική της ταινία, έβγαλε το νέο της gran exito ντουέτο με τον Μάρκο Κούμαρη των Locomondo, πήγε το ταξιδάκι της στη λατινική Αμερική να μαζέψει μουσική, ξεκίνησε την καλοκαιρινή της περιοδεία απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας και επιστρέφει στην Αθήνα για μια δροσερότατη συναυλία στο Κηποθέατρο Παπάγου, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019.

Η ζαργάνα του Παγασητικού παίρνει μαζί της το απόλυτο σουξέ «Όταν σου χορεύω», το εν καλπασμό «Φεύγεις Πάλι», το ρομαντικό «Αμάντο μίο», την φρέσκια cumbia «Θ’ Ανέβω να σε Βρω» που χορεύεται ήδη επίμονα, τις ασυνήθιστες διασκευές της, αλλά και τα καινούργια της τραγούδια και μας συναντάει στην σκηνή του Κηποθέατρου, για να μας ταξιδέψει μπρος και πίσω στο χρόνο και τον Ατλαντικό, ανακατεύοντας το Αιγάλεω city του Ζαμπέτα με το Siboney της Αβάνα σε ένα ξεχωριστό μουσικό πάντρεμα.

Το αστείρευτο ταλέντο των

Λάμπη Κουντουρόγιαννη στην ηλεκτρική κιθάρα
Άγγελου Πολυχρόνου στα κρουστά
Χρήστου Σκόνδρα στο μπουζούκι
Δημήτρη Μπαλογιάννη στην κλασική κιθάρα
Ορέστη Φαληρέα στο μπάσο
και του Σπύρου Λιγκώνη στα ντραμς

ενώνουν μαγικά Ανατολή και Δύση, με cumbia και καρσιλαμά, bachata και τσιφτετέλι και μπαίνουν στην χρονομηχανή για να μας φέρουν απογειωτικές μελωδίες που δύσκολα ξεχνιούνται.

Στον ήχο ο Αγαπητός Καταξάκης
Στα φώτα ο Περικλής Μαθιέλλης

Opening act: Buena Ventura

Info:


Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 20.30

Κηποθέατρο Παπάγου
Κορυτσάς 6
Παπάγου 156 69
Τηλ.: 210 6520412

Τιμές εισιτηρίων:

Τιμή προπώλησης: 12 ευρώ
Τιμή Ανέργων, φοιτητικό, ΑμεΑ και με κάρτα δημότη: 12 ευρώ
Ταμείο Θεάτρου την ημέρα της παράστασης από τις 19:00: 14 ευρώ

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!