Οι προτάσεις της εβδομάδας (04/07 - 10/07)

Το Ogdoo.gr επιλέγει τις καλύτερες εξόδους στην πόλη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όλα όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα!

Νέες μουσικές παραστάσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα και για τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, τα προγράμματα των σκηνών που λειτουργούν με εναλλασσόμενα σχήματα ανανεώνονται με πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις και οι συναυλίες συνεχίζονται δυναμικά.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική.

Ρίτα Αντωνοπούλου & Θοδωρής Οικονόμου: «Χωρίς τίτλο…» στον Κήπο του Μεγάρου

rita ikonomou afisa
Δύο μοναδικοί καλλιτέχνες συνομιλούν στο σήμερα, κοιτώντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Μια φωνή κι ένα πιάνο. Κι ένα συναρπαστικό ταξίδι σε έναν ωκεανό μουσικής και μελωδιών, μέσα από την πνοή και τις ερμηνείες της Ρίτας Αντωνοπούλου και τον υπέροχο μουσικό κόσμο που πλάθουν τα δάχτυλα του Θοδωρή Οικονόμου στα πλήκτρα του πιάνου.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου ξεπερνά τον εαυτό της καταθέτοντας ψυχή και ερμηνεία σε μια μουσική περιπλάνηση που σημάδεψε την ίδια αλλά και τον τεράστιο αριθμό θεατών που το παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε αυτό. Ο Κήπος του Μεγάρου είναι ο ιδανικός χώρος για να καταλήξει αυτή η περιπλάνηση, την Τρίτη 9 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, ύστερα από τόσους σταθμούς σε όλη τη χώρα και την Κύπρο. Στην καρδιά του καλοκαιριού, στην καρδιά της Αθήνας και λίγο πριν την κυκλοφορία της παράστασης σε διπλό βινύλιο, θα ζήσουμε ξανά τη μαγεία της και τη χημεία των δύο καλλιτεχνών που φλέγονται επί σκηνής.

Σε αυτή τη συναυλία, τρυφερές εικόνες διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ εύθραυστες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι δίνουν τη θέση τους σε ροκ μπαλάντες των Αγγελάκα και Παυλίδη, εντυπωσιακά ερμηνευμένες από τους δύο καλλιτέχνες με εσωτερική δύναμη που καθηλώνει. Ο κόσμος του Θάνου Μικρούτσικου ενώνεται με το σύμπαν του Leonard Cohen, τα τραγούδια της Édith Piaf συναντούν τους στίχους του Θανάση Παπακωνσταντίνου, και οι μεγάλες δημιουργίες του Μίκη Θεοδωράκη συνυπάρχουν με τις οικείες μελωδίες του Σταμάτη Κραουνάκη αλλά και με τραγούδια νέων δημιουργών (Θοδωρή Οικονόμου, Σταύρου Σιόλα).

Ο Θοδωρής Οικονόμου, ένας από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες συνθέτες θεατρικής και κινηματογραφικής μουσικής της νέας γενιάς αλλά και διακεκριμένος σολίστ, δημιουργεί ένα ξεχωριστό μουσικό περιβάλλον μέσα από λεπτές ερμηνείες, γεμάτες συγκίνηση και πάθος. Μέσα από το παίξιμο του, γνωστά μας τραγούδια ξαναγεννιούνται και γεμίζουν δροσιά, αποκτώντας μια νέα διάσταση για τον ακροατή.

Info:


Τρίτη 9 Ιουλίου │ 21:00
Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Τιμές εισιτηρίων: 10€ (προπώληση), 12€ (αγορά την ημέρα της συναυλίας)

Εισιτήρια: 210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public

Πάμε σινεμά; Με τη Μαρία Φαραντούρη

IMG 2688
Τραγούδια και μουσική από τον παγκόσμιο και ελληνικό κινηματογράφο. Αφήγηση: Γιάννης Στάνκογλου.

Η Μαρία Φαραντούρη, που χρόνια τώρα εκπλήσσει ευχάριστα με τις μουσικές επιλογές της, επέλεξε αυτή τη φορά, να ερμηνεύσει ένα απάνθισμα από τα ωραιότερα τραγούδια του παγκόσμιου και ελληνικού κινηματογράφου. Στη σκηνή του Ηρωδείου η Μαρία θα προτείνει στους νεότερους και θα θυμίσει στους μεγαλύτερους τραγούδια που συνόδευσαν αλησμόνητες κινηματογραφικές στιγμές, αλλά και τραγούδια, που απέκτησαν μια δική τους αυτόνομη πορεία, και έξω από τις κινηματογραφικές αίθουσες. Τραγούδια που μας άγγιξαν συναισθηματικά και μας συγκινούν διαχρονικά για τον μελωδικό τους πλούτο, και την στιχουργική τους φαντασία.

Η Μαρία Φαραντούρη έχει τη χαρά να συνεργαστεί σ’ αυτό το ξεχωριστό μουσικό ταξίδι, με εξαιρετικούς συνεργάτες όπως, τον Θοδωρή Βουτσικάκη, την Κορίνα Λεγάκη, τον ηθοποιό Γιάννη Στάνκογλου, τον πιανίστα Χρήστο Παπαγεωργίου, τον μαέστρο Αναστάσιο Συμεωνίδη και τον κριτικό και ιστορικό μουσικής Γιώργο Β. Μονεμβασίτη. Όλοι μαζί υπόσχονται να μετατρέψουν αυτή τη βραδιά σε μια μεγάλη αξέχαστη μουσική γιορτή, που θα ερμηνευτούν τραγούδια σπουδαίων και καταξιωμένων συνθετών και τραγουδοποιών, όπως Νίνο Ρότα, Μισέλ Λεγκράν, Χένρυ Μαντσίνι, Νικόλα Πιοβάνι, Κάρλος Γκαρντέλ, Λουί Μπονφά, Βίκτωρ Γιάνγκ, Τσάρλυ Τσάπλιν, Άντριου Λόυντ Γουέμπερ, Φρέντι Μέρκιουρυ, Αντέλ, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Μίμη Πλέσσα, Ελένης Καραΐνδρου, Σταμάτη Κραουνάκη. Τραγούδια τα οποία έγιναν γνωστά από θρυλικές παλιές και νέες ταινίες, όπως Καζαμπλάνκα, Breakfast at Tiffany’s, Johnny Guitar, Ορφέο Νέγκρο, Άρωμα γυναίκας, Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά, Τζίλντα, Τα φώτα της ράμπας, Ο πρωτάρης, Εβίτα, Υπόθεση Τόμας Κράουν, Φαίδρα, Ζ, Αμέρικα Αμέρικα, Ταξίδι στα Κύθηρα, Skyfall, Bohemian Rhapsody και πολλές άλλες.

Συντελεστές:

Αφήγηση: Γιάννης Στάνκογλου
Συμμετέχει ο Θοδωρής Βουτσικάκης
Συμπράττει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ
Μουσική διεύθυνση: Αναστάσιος Συμεωνίδης
Σολίστ: Χρίστος Παπαγεωργίου, πιάνο
Συμπράττει με δυο τραγούδια η Κορίνα Λεγάκη
Ενορχηστρώσεις: Κώστας Κλάββας, Χρίστος Παπαγεωργίου, Γιώργος Φακανάς
Μουσική επιμέλεια: Χρίστος Παπαγεωργίου
Σύμβουλος προγράμματος - κείμενα πρόζας: Γιώργος Β. Μονεμβασίτης

Info:


Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019
Ώρα έναρξης 21:00

Τιμές Εισιτηρίων:

Διακεκριμένη Ζώνη: 45€ κανονικό
Ζώνη Α: 40€ κανονικό
Ζώνη Β: 35€ κανονικό
Ζώνη Γ: 20€ κανονικό
Άνω Διάζωμα: 15€ κανονικό | 10€ φοιτητικό
Φοιτητικό, Ανέργων, ΑμΕΑ: 10€

Προπώληση Εισιτηρίων:

- Ηλεκτρονική Αγορά: www.greekfestival.gr και www.ticketmaster.gr
- Εισιτήρια ΑμεΑ στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
- Κεντρικά εκδοτήρια Εισιτηρίων Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου:
- Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου) Δε – Πα 10:00 – 16:00, Σα 10:00 – 15:00
- Ωδείο Ηρώδου Αττικού Δε – Κυ 10:00 – 14:00 (και 18:00 – 21:00 για τις ημέρες των παραστάσεων)
- Σημεία Πώλησης Ticketmaster: Βιβλιοπωλεία Public

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας & Νίκος Πορτοκάλογλου στο Πάρκο Γουδή

maxairitsas portokaloglou goudi
Συμμετέχουν: Βαγγέλης Γερμανός, Νίκος Ζιώγαλας, Κίτρινα Ποδήλατα, Μπλε, Μιρέλα Πάχου, Διονύσης Τσακνής. Τη συναυλία ανοίγει ο Μανώλης Φάμελλος με το συγκρότημά του.

Δύο τραγουδοποιοί με παράλληλες διαδρομές σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, συναντήθηκαν το χειμώνα που μας πέρασε για πρώτη φορά στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου διαγράφοντας μια θριαμβευτική τροχιά εμφανίσεων από τον Νοέμβριο μέχρι το Πάσχα.

Έχοντας και οι δύο την αφετηρία τους στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας άφησαν το στίγμα τους στην δεκαετία με τα δυο ιστορικά τους συγκροτήματα, τους Φατμέ και τους Τερμίτες που είχαν τεράστια επίδραση στις επόμενες γενιές. Από την δεκαετία του ’90 -που συνεχίζουν πια μόνοι τους- μέχρι και σήμερα δεν έχουν πάψει ποτέ να είναι ανήσυχοι και δημιουργικοί τόσο δισκογραφικά όσο και συναυλιακά και έχουν συνεργαστεί με μια ευρύτατη γκάμα παλιότερων και νέων καλλιτεχνών.

Μετά από την εντυπωσιακή επιτυχία της χειμερινής σαιζόν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και σε τρεις Ευρωπαϊκούς συναυλιακούς σταθμούς, τη Βιέννη, το Άμστερνταμ και τις Βρυξέλλες, οι δύο καλλιτέχνες ετοιμάζουν μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Κυριότερο γεγονός στην αρχή της περιοδείας η κεντρική αθηναϊκή συναυλία στο Πάρκο Γουδή την Πέμπτη 4 Ιουλίου.

Η συναυλία αυτή θα είναι μια πανηγυρική εκδοχή της χειμερινής παράστασης με κάποιους από τους εκλεκτούς καλεσμένους που φιλοξενήθηκαν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο όπως οι: Βαγγέλης Γερμανός, Νίκος Ζιώγαλας, Διονύσης Τσακνής, Μπλε, Κίτρινα Ποδήλατα και Μιρέλα Πάχου. Τη βραδιά ανοίγει ένας ακόμη εκλεκτός συνάδελφος, ο Μανώλης Φάμελλος με το συγκρότημα του.

Συμμετέχουν:

Steve Tesser κιθάρα, τραγούδι
Αγάπη Διαγγελάκη τραγούδι, γιουκαλίλι, κρουστά
Παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ζωγράφου

Μαζί τους οι:

Βύρων Τσουράπης μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, τραγούδι
Ηλίας Λαμπρόπουλος βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο, μπουζούκι, τραγούδι
Άκης Αμπράζης μπάσο, κρουστά
Δημήτρης Καλονάρος τύμπανα, κρουστά
Φίλιππος Σπυρόπουλος κρουστά, τύμπανα

Τον ήχο έχουν επιμεληθεί ο Γιώργος Καραγιαννίδης και ο Άκης Πασχαλάκης

Info:


Πάρκο Γουδή
Πέμπτη 4 Ιουλίου

Είσοδος ελεύθερη με προσφορά εκ μέρους των θεατών τροφίμων μακράς διαρκείας και φαρμάκων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ζωγράφου.

Ο Μάριος Φραγκούλης με τη «Γαλάζια Λίμνη» στο Βεάκειο

fragkoulis beakeio 2019
Συμμετέχει η νέα ερμηνεύτρια Μυρτώ Βασιλείου.

Μετά από δύο sold out παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα, τον χειμώνα που μας πέρασε και μια γεμάτη περίοδο με συναυλίες σε διαφορετικές πόλεις του κόσμου (Νέα Υόρκη, Μπουένος Άιρες, Ρίο ντε Τζανέιρο, Λίμα, Μοντεβιδέο, Πόλη του Μεξικού, Βουκουρέστι) ο Μάριος Φραγκούλης επιστρέφει στην Ελλάδα με καλοκαιρινή διάθεση. Στις 10 Ιουλίου θα εμφανιστεί στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, για μια μουσική περιήγηση στη «Γαλάζια Λίμνη» του.

Παρέα με τους συνεργάτες του, σ’ ένα από τα ωραιότερα θέατρα της πόλης, θα παρουσιάσει τραγούδια από τη «Γαλάζια Λίμνη», το νέο του άλμπουμ που κυκλοφόρησε πρόσφατα υπό τη καλλιτεχνική επιμέλεια της Λίνας Νικολακοπούλου. Δίπλα σε αυτά θα ακουστούν και πολλά ακόμα αγαπημένα τραγούδια από το τεράστιο ρεπερτόριο του, ελληνικό και ξένο, κομμάτια που θα δημιουργούν μια ιστορία με κινηματογραφική πλοκή.

Στη συναυλία αυτή συμμετέχει η ταλαντούχα νέα ερμηνεύτρια Μυρτώ Βασιλείου.

Μαζί του εκλεκτοί μουσικοί: ο Στάθης Σούλης στο πιάνο, ο Δημήτρης Στασινός στην κιθάρα, ο Αλέξανδρος Τράμπας στο μπάσο, ο Κώστας Μυλωνάς στα drums και ο Αλέξης Κώστας στα κρουστά.

Info:


Δευτέρα 10 Ιουλίου
Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
Ώρα έναρξης: 21:30

Εισιτήρια: €17 (€2 από κάθε εισιτήριο διατίθενται για τους σκοπούς του «Όλοι Μαζί Μπορούμε»)
Προπώληση: Ticket Services, Ταμεία Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Μαρία Παπαγεωργίου: «Αυτό που βλέπουν τα πουλιά» στον Κήπο του Μεγάρου

Maria Papageorgiou 30x45poster
Η Μαρία Παπαγεωργίου, με την κιθάρα αγκαλιά, περιμένει το κοινό την Παρασκευή 5 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στον Κήπο του Μεγάρου.

Έπειτα από τρεις προσωπικούς δίσκους («Όμορφοι και ηττημένοι», «Άβουλο θεριό» και «Μνήμη»), το άλμπουμ «4 χρόνια Δευτέρα» που ηχογραφήθηκε ζωντανά, με αφορμή τις εμφανίσεις της στη σκηνή του Σταυρού του Νότου, αλλά και τη συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη για τον δίσκο «Αλληλογραφία», στον οποίο διασκευάζει τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη, η Μαρία Παπαγεωργίου έρχεται στον Κήπο, για πρώτη φορά, με μια δική της, απολύτως προσωπική συλλογή αγαπημένων τραγουδιών.

Τραγουδάει σε «χρόνο ενεστώτα» σαν να απευθύνεται σε έναν σημαντικό για εκείνη παραλήπτη: το κοινό της, όπου κι αν βρίσκεται, όπου κι αν το συναντά! Ο Μίκης Θεοδωράκης ταξιδεύει παρέα με την Tracy Chapman, το Νίκο Παπαζογλου και τους Portishead, ενώ οι παραδοσιακοί ρυθμοί της Λέσβου και του Πόντου συνδυάζονται με δισκογραφημένα τραγούδια της Μαρίας αλλά και με καινούργια ακυκλοφόρητα.

Σταύρος Ρουμελιώτης | ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα
Σοφία Ευκλείδου | τσέλο
Κωσταντίνος Μάνος | κοντραμπάσο
Μαρία Παπαγεωργίου | κιθάρα, stombox, νταούλι

Ηχοληψία | Ευτύχης Γιαννακούρας

Info:


Παρασκευή 5 Ιουλίου | 21:00
Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Τιμές εισιτηρίων

10€ (προπώληση), 12€ (αγορά την ημέρα της συναυλίας)
Εισιτήρια: 210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public

Η Μάγδα Βαρούχα παρουσιάζει ακουστικά & ελεύθερα το πρώτο της album «28 και κάτι» στη Ρότα

Magda Varoucha Rota
Ένα ξεχωριστό live όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι αυθεντικές μουσικές.

Λίγες ώρες πριν κλείσει τα 29, η Μάγδα Βαρούχα παρουσιάζει, αυτή τη φορά ακουστικά, τον πρώτο της δίσκο με τίτλο «28 και κάτι» και μας ταξιδεύει με αγαπημένα της τραγούδια, που λατρεύεις να ακούς σε καλοκαιρινά, αέρινα «μαζέματα», όπως στην παλιά Αθήνα.

Η Μάγδα Βαρούχα είναι μια πολυσύνθετη ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός, με πλούσια δημιουργική φλέβα και ιδιαίτερο ηχόχρωμα, που δίνει τον προσωπικό της τόνο σε ό, τι ερμηνεύει.

Τετάρτη 10 Ιουλίου, παραμονή των γενεθλίων της, παρέα με τον Κώστα Μιχαλό και τις κιθάρες τους, αγκαλιάζουν τις αισθήσεις μας για ακόμα μια φορά και μας καλούν να γιορτάσουμε στον υπέροχο αίθριο χώρο της Ρότας.

Ένα ξεχωριστό live όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι αυθεντικές μουσικές, τα χαμόγελα, και φυσικά όλοι οι αγαπημένοι «καλεσμένοι της» της Μάγδας.

Info:


Τετάρτη 10 Ιουλίου
Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμή εισιτηρίου: 6€

Ρότα
Σόλωνος 124
Τηλ. Κρατήσεων: 210 3801033

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!