Οι προτάσεις της εβδομάδας (30/5 - 5/6)

Το Ogdoo.gr επιλέγει τις καλύτερες εξόδους στην πόλη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όλα όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα!

Νέες μουσικές παραστάσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα και για τις επόμενες ημέρες και λίγο πριν την έναρξη των καλοκαιρινών συναυλιών.

Παράλληλα, τα προγράμματα των σκηνών που λειτουργούν με εναλλασσόμενα σχήματα ανανεώνονται με πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική.

Ο Δάκης στο JAZZ POiNT

dakis jazzpoint
«Ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο»

Μετά την πρώτη sold out εμφάνιση του στο JAZZ POiNT, ο Δάκης επιστρέφει στη θρυλική σκηνή του για ένα ακόμη μουσικό ταξίδι στο χρόνο και στον κόσμο. Με οδηγό τον απόλυτο pop τραγουδιστή που συνεχίζει να συναρπάζει με τη μουσική, τη φωνή του και τη διαχρονικότητα των τραγουδιών του, θα απολαύσουμε την Παρασκευή 31 Μαΐου ένα ελκυστικό international ρεπερτόριο που το ερμηνεύει μοναδικά σε πολλές γλώσσες. Ιταλικά, αγγλικά, ισπανικά, αραβικά τραγούδια, από τζαζ μέχρι ποπ και λάτιν με τα πάντα αγαπημένα «Τόσα καλοκαίρια», «Μίλα μου», «Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά», «Αυτό το καλοκαίρι».

Μαζί του στη σκηνή θα ανέβει ο μουσικός Πάνος Δέρβος! Ο μουσικός που τα τελευταία χρόνια ενορχηστρώνει τις θεατρικές παραστάσεις και μουσικές παραγωγές, κάτω από τη μπαγκέτα του Μίμη Πλέσσα με συνεργασίες με μερικά από τα πιο σημαντικά ονόματα του χώρου στο ενεργητικό του όπως: Νάνα Μούσχουρη, Ντέμης Ρούσσος, Ζωή Κουρουκλή, Άντζελα Ζήλια, Γιάννης Βογιατζής, Τέρης Χρυσός, Μπέσσυ Αργυράκη και πλήθος άλλοι.

Η Έλενα Περβαινά που έχει κάνει φωνητικά σε δίσκους και διαφημιστικά γνωστών τραγουδιστών, έχει λάβει μέρος στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με τον Σταύρο Ζώρα και στο Φεστιβάλ Eurovision με την Άννα Βίσση, μαζί του στα φωνητικά.

Info:


Παρασκευή 31 Μαΐου
Ώρα έναρξης: 23:00

Είσοδος: 6 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr

Η επικοινωνία για την κράτηση της θέσης είναι υποχρεωτική, στο τηλ. 2109803398.

Jazz Point
Ακαδημίας 18, Σύνταγμα
Τηλ.: 2109803398

Ο Βαγγέλης Γερμανός στο Egalite

egalite
Την Παρασκευή 31 Μαΐου ο Βαγγέλης Γερμανός για μια μοναδική εμφάνιση στο φιλόξενο #Egalite!

Το μουσικόφιλο στέκι της ευρύτερης περιοχής υποδέχεται τον αειθαλή δημιουργό για μια άκρως μελωδική βραδιά, προπομπό του καλοκαιριού!

Info:


Παρασκευή 31 Μαΐου
Έναρξη: 22.30
Είσοδος: 8€

Egalite Bar & Darts Club
Γ. Αβέρωφ 36, Ν. Ιωνία
Rzv: 6936.52.29.99

Ο Χρήστος Θηβαίος με τη «Βόλτα στα Εξάρχεια» στο The Zoo

3349652
Κακόφημα, δημιουργικά, συκοφαντημένα, ιδιαίτερα, καλλιτεχνικά, παραμελημένα. Κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που έχουν συνοδεύσει τα Εξάρχεια. Του χθες και του σήμερα. Την πιο εναλλακτική γειτονιά της Αθήνας. Τη γειτονιά που συνδέθηκε με μερικές από τις πιο σημαντικές μορφές του νεότερου πολιτισμού μας: Νικόλα Άσιμο, Παύλο Σιδηρόπουλο, Αρλέτα, Κατερίνα Γώγου.

Το αποτύπωμά τους στο παρόν αναζητά ο Χρήστος Θηβαίος, σε μια «Βόλτα στα Εξάρχεια», τη γειτονιά που αγαπά και κατοικεί από μικρός. Βόλτα στους μύθους και στα τραγούδια που φέρνουν το άρωμα των Εξαρχείων.

Στο δεύτερο μέρος των παραστάσεων, ο Χρήστος Θηβαίος τραγουδά όσα έχει και έχουμε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια: Άμλετ της Σελήνης, Ας Χαθείς, Αγάπη, Δεν Είμαι Άλλος, Ημερολόγιο, Παλιός Στρατιώτης, Μικρή Πατρίδα, Βροχή μου, Γυναίκα, Ποια Θάλασσα, Ημερολόγιο και τόσα άλλα που αποτελούν μια σπουδαία μουσική προίκα

Μαζί του ο Μάξιμος Δράκος στο πιάνο και ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος στα τύμπανα.

Μηχανικός Ήχου: Γιώργος Κορρές
Οργάνωση παραγωγής: Cricos

Info:


Παρασκευή 31 Μαΐου
Ώρα έναρξης 22:30

Γενική Είσοδος 15€ (αφορά αποκλειστικά και μόνο την παράσταση, δεν περιλαμβάνει ποτό ούτε συνυπολογίζεται στην κατανάλωση)

Για τις κρατήσεις ισχύει 40€ φιάλη κρασί λευκό/ανά 2 άτομα, 45€ φιάλη κρασί κόκκινο/ανά 2 άτομα, 100€ φιάλη ποτό απλό/ανά 4 άτομα. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

The Zoo
Ζωοδόχου Πηγής 45, Χαλάνδρι
Τηλέφωνο: 21 0674 5375

ART Telepaths + Final Act στο The Zoo

60344075 2217249974979850 8495769491324534784 o
Οι ART Telepaths δημιουργήθηκαν πριν από χρόνια σαν Studio Project Act από τον Γιώργο Σκαρλάτο (ex-Magic de Spell). Το 2013 κυκλοφόρησαν με την Geheimnis Records ένα 10-ιντσο EP βινύλιο σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, με 5 τραγούδια που γράφτηκαν στις αρχές των 80’s, αλλά δεν ηχογραφήθηκαν ποτέ με τους Magic de Spell και τίτλο «Heaven Up There! Red Carpets Down Here...». Το ύφος post punk και dark electronic, με αρκετά πειραματικά στοιχεία. Στις ηχογραφήσεις των τραγουδιών αυτών, συμμετείχαν μέλη των MdS του 1982, ενώ προσκλήθηκαν και μέλη underground συγκροτημάτων της αρχής των ‘80s (Παρθενογένεσις & Forward Music Quintet, Anti-Τroppau Council, Metro Decay, Not2without3). Το EP είναι ήδη sold-out.

Σήμερα οι ART Telepaths, έχουν μετασχηματιστεί σε live μπάντα με line-up: Γιώργος Σκαρλάτος - μπάσο & φωνή, Στάθης Παπανδρέου (ex Αδιέξοδο & Split Image) - τύμπανα και Γιώργος Τέντης (Head On) - κιθάρα.

Μουσικά επεξεργάζονται μελωδίες και ρυθμούς dark alternative post-punk με συμπαγή και εκρηκτικό ήχο, παίρνοντας σαφή θέση και στάση στην κοινωνική κατάσταση των καιρών. Η θεματολογία τους έχει επίκεντρο τον Άνθρωπο, με κατανόηση της υπαρξιακής και συνειδησιακής του κατάστασης. Στα τραγούδια τους προβάλλουν την εκμετάλλευση και την εξαπάτηση του ατόμου, μέσα από τον πόλεμο, την βία, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την απαξίωση, αλλά και την εργαλειοποίησή του από τις δράσεις των συστημάτων εξουσίας. Νιώθουν δίπλα σ’ αυτούς που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την ψυχή τους, τα όνειρά τους, αλλά και την έκφρασή τους για ένα καλύτερο κόσμο. Οι ART Telepaths έχουν ξεκινήσει τις ζωντανές εμφανίσεις και σύντομα θα βρεθούν στο studio για να ηχογραφήσουν.

Οι Final Act συστήνονται επίσημα στο κοινό το 2016.Οι πρώτες εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν άργησαν να έρθουν. (Αρχιτεκτονική Γκάζι, Burbon, Ghost house, Holywood stage, On the Road, Architecture Live Stage, Faust, Sfigga, Σταυρός του Νότου, Silver Dollar, 8Ball). Τον Ιανουάριο του 2016 παρουσιάζουν το πρώτο τους videο clip με τίτλο Τέλειος Εργάτης, ως προπομπό της πρώτης ολοκληρωμένης τους δουλειάς, με το οποίο συμμετέχουν το Νοέμβριο του 16 στη συλλογή Underground Όνειρα 5 που κυκλοφόρησε ψηφιακά από το site rockap.gr δωρεάν. Το ντεμπούτο άλμπουμ «Η Διαδρομή» κυκλοφόρησε τον ίδιο μήνα από την FM records και περιλαμβάνει 7 δικές τους συνθέσεις.

Σημαντικός σταθμός της μπάντας, η συμμετοχή τους στην πρώτη εκπομπή ERT Sessions by Ροκ Συναναστροφές του Πάνου Χρυσοστόμου, όπου καλεσμένοι στο στούντιο Ε της ΕΡΤ ηχογράφησαν ζωντανά τραγούδια από το άλμπουμ τους αλλά και αγαπημένες τους «πειραγμένες» διασκευές.

Οι επιρροές αρκετές... Παύλος Σιδηρόπουλος, Τρύπες, Λ. Παπαδόπουλος, Iron maiden, Rory Gallagher, Ramones κ.ά.

Οι Final Act είναι:

Πάνος Περιβολάρης - φωνητικά
Γιώργος Αλμπάνης - μπάσο
Γιώργος Παππάς - ηλ .κιθάρα

Info:


Κυριακή 2 Ιουνίου στις 9:30 μ.μ.
Είσοδος 7€
Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 5€

The Zoo
Ζωοδόχου Πηγής 45, Χαλάνδρι
Τηλέφωνο: 21 0674 5375

Η Σαββέρια Μαργιολά στον Αστερίσκο

savveria asteriskos
Η Σαββέρια Μαργιολά, έρχεται για πρώτη φορά στον «Αστερίσκο», την Παρασκευή 31 Μαΐου.

Με τις μοναδικές ερμηνείες της και συντροφιά με την πενταμελή της μπάντα, μας υπόσχονται μια βραδιά με μεγάλη ένταση, συναίσθημα και αντιθέσεις.

Μια μουσική πρόταση που συνδυάζει λαϊκά, έντεχνα και παραδοσιακά ακούσματα με ηλεκτρικό ήχο μέσα από τις ιδιαίτερες ενορχηστρωτικές προτάσεις του Μάριου Μούρμουρα.

Προσωπική δισκογραφία (Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις, Νοσταλγία, Της ταβέρνας το ρολόι, Θύτες και αθώοι) αλλά και μια μουσική διαδρομή, από το ρεμπέτικο και τον Τσιτσάνη μέχρι τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Ορφέα Περίδη, τον Νίκο Παπάζογλου, τον Σταμάτη Κραουνάκη και πολλούς άλλους.

Μαζί της οι μουσικοί Μάριος Μούρμουρας (επιμέλεια - ενορχήστρωση, κιθάρες), Νίκος Πασσαλίδης (μπουζούκι, λαούτο), Δήμος Πολυμέρης (ακορντεόν), Μιχάλης Ευδαίμων (μπάσο) και Θάνος Μιχαηλίδης (τύμπανα).

Info:


Παρασκευή 31 Μαΐου
Ώρα έναρξης 22:00
Γενική είσοδος για το live 6€

Αστερίσκος
Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή
Τ: 2152159799

Νίκος Τατασόπουλος, Αθηνά Λαμπίρη, Σωτήρης Παπατραγιάννης, Χαρούλα Τσαλπαρά στις 1002 Νύχτες

kathe paraskeui print NEW low
«Όμορφες πενιές στις 1002 Νύχτες!»

Ο σολίστας Νίκος Τατασόπουλος, η Αθηνά Λαμπίρη (κιθάρα, φωνή), ο Σωτήρης Παπατραγιάννης (μπαγλαμάς, φωνή) και η Χαρούλα Τσαλπαρά (ακορντεόν, φωνή), με επιλεγμένο ρεμπέτικο και παλιό λαϊκό ρεπερτόριο.

Info:


Παρασκευή 31 Μαΐου
Ώρα έναρξης: 22:00
Είσοδος: €5

1002 Νύχτες
Καραϊσκάκη 10, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0331 7293

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!