Οι προτάσεις της εβδομάδας (26/9 - 2/10)

Όλα όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πολλές μουσικές παραστάσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα για τις επόμενες ημέρες, καθώς οι συναυλίες συνεχίζονται δυναμικά, ενώ και οι μουσικές σκηνές ξεκινούν ν’ ανοίγουν τις πόρτες τους με ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική.

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
spanoudakis mikri
Στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019, ώρα 9.00 μμ, ο Σταμάτης Σπανουδάκης θα δώσει συναυλία με τίτλο «Πάμε γι΄ άλλες πολιτείες!». «Ένας “παρεξηγημένος” στίχος του 1987, που γίνεται τραγούδι και καταλήγει σήμερα σε μία αλλοιώτικη συναυλία. Τα τελευταία χρόνια κάνω τις συναυλίες μου μ’ ένα συγκεκριμένο μουσικό σχήμα αλλά και ήχο. Σήμερα θέλω να το αλλάξω όλο αυτό, «κλείνοντας το μάτι» σε έναν άλλο ήχο, κυρίως για να ακούσω εγώ, και βέβαια εσείς, κάτι διαφορετικό. Φανταστείτε λοιπόν, χάλκινα πνευστά, παραδοσιακά όργανα, ορχήστρα εγχόρδων, ροκ μπάντα, κιθάρες, κλασσικό πιάνο, τραγούδι αλλά και χορωδία να δημιουργούν τοπία μουσικά διαφορετικά, αλλά και να ενώνονται, παντρεύοντας Δύση, Ανατολή, Σμύρνη, Βυζάντιο και σύγχρονη Ελλάδα. Ηχοχρώματα σε γνωστές, άγνωστες αλλά και καινούργιες μουσικές μου σε μουσικούς τόπους, που ίσως δεν επισκέφτηκα άλλη φορά» τονίζει ο Σταμάτης Σπανουδάκης. Και καταλήγει ο γνωστός δημιουργός: «Χρόνια τώρα προσπαθώ να αποδείξω ότι η Ελληνική μουσική είναι ”Ένα όνειρο γεμάτο φως, μια γαλανόλευκη σε ήχο, μια θάλασσα σε νότες και το ύψιστο, ίσως, μια ακρόπολη σε ένα απλό, παιδικό, και όμως, μεγαλειώδες μειδίαμα”.

Υ.Γ. Η “παρεξήγηση” ήταν ο στίχος “Πάμε γι’ άλλες πολιτείες αναρχικές”. Όσοι με ξέρουν, θα έχουν πια καταλάβει ποιος είναι για μένα ο Άναρχος και ποια η μελλοντική παραδεισένια πολιτεία Του. Το «κλειδί», όμως, του στίχου είναι το επαναλαμβανόμενο “Αν το θες”».
Μαζί με το Σταμάτη Σπανουδάκη θα εμφανιστούν:

οι σολίστες Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Χρήστος Τσιαμούλης (ούτι, λύρα), Βασίλης Βασιλειάδης (τρομπέτα), Γιώργος Κοντοβάς (πιάνο), Νίκος Χατζόπουλος (κοντραμπάσο), Πάνος Κατσικιώτης (ντραμς), Τάκης Βασιλείου (κρουστά), Μαρίνος Τριανταφυλλίδης (πλήκτρα),
η ορχήστρα εγχόρδων «Τάμαλο» (Δημήτρης Κοτταρίδης βιολοντσέλο), η μικτή χορωδία «Μελωδοί» με μαέστρο τον Γιώργο Ζιάκα,

και στο τραγούδι η Αθηνά Χιώτη. Από τα έσοδα της συναυλίας θα ενισχυθούν τα παιδικά ιδρύματα της Ιεράς Μητρόπολης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας. Συγκεκριμένα, θα δοθούν για την εκπαίδευση, τη στέγαση και την ιατρική περίθαλψη 1.000 παιδιών στο Μεντάν της Ινδονησίας, όπου η Ιερά Μητρόπολη λειτουργεί 5 σχολεία (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, πολυτεχνική σχολή), οικοτροφείο και νοσοκομείο. Με αυτή την φροντίδα, τα παιδιά από τις φτωχογειτονιές του Μεντάν διασώζονται από τις συμμορίες, την κακοποίηση, τα ναρκωτικά και την εγκληματικότητα, και μορφώνονται, ώστε να ζήσουν ως ενήλικες στην πατρίδα τους και να μην αναγκαστούν να πάρουν τον επικίνδυνο δρόμο της παράνομης μετανάστευσης.
Διάθεση εισιτηρίων viva.gr τηλ. 11876

Info:

Τιμές εισιτηρίων
Άνω διάζωμα (θέσεις χωρίς αρίθμηση): 25 € Ζώνη Γ': 45 € Ζώνη Β': 55 € Ζώνη Α': 70 €
Διακεκριμένη: 85 € ΑΜΕΑ:15 €
Εκπτωτικά εισιτήρια: 15 € (*)
(*) Τα εκπτωτικά εισιτήρια εκδίδονται στο Άνω Διάζωμα σε περιορισμένο αριθμό και αφορούν πολυτέκνους, φοιτητές, παιδιά έως 18 ετών και ανέργους με κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ. Τη συναυλία οργανώνει το Μελωδικό Καράβι.
Μέγας Χορηγός της συναυλίας είναι η Ελληνική Εταιρία Γρανιτών.

Χορηγοί επικοινωνίας της συναυλίας είναι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Real 97.8 και Ελληνικός 93.2, οι εφημερίδες Real News και Free Sunday, και οι ιστότοποι real.gr, freesunday.gr, thepresident.gr, ogdoo.gr, artic.gr, clickatlife.gr, culturenow.gr, in2life.gr, lavart.gr, mikrofwno.gr και monopoli.gr.

60 χρόνια Βασίλης Σκουλάς: «Με το δοξάρι της ψυχής» στο Ηρώδειο
skoulas irodeio afisa 2019
Συμμετέχουν: Χρόνης Αηδονίδης, Παντελής Θαλασσινός, Μελίνα Κανά, Μπάμπης Στόκας, Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης.

Ο ζωντανός θρύλος της Κρητικής μουσικής, ο Ανωγειανός Βασίλης Σκουλάς, γιορτάζει τα εξήντα χρόνια παρουσίας στο τραγούδι, με μια μεγάλη συναυλία κάτω από την Ακρόπολη, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.

Αυτή τη μουσική του διαδρομή, από τα παιδικά χρόνια έως και σήμερα, με τις σπουδαίες συνεργασίες του και τις μεγάλες καλλιτεχνικές του στιγμές, θα απολαύσουμε σ’ αυτή την ξεχωριστή βραδιά στο Ηρώδειο. Μια πορεία διάρκειας εξήντα χρόνων ποτισμένη με μουσικές κι αρώματα Κρήτης, σταθερά προσηλωμένη στο αυθεντικό τραγούδι, παραδοσιακό ή έντεχνο, σημαδεμένη από μεγάλες συνεργασίες αλλά και ιστορικές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις - σταθμοί, όπως το «Καφενείον η Ελλάς» ή ο «Καπετάν Μιχάλης» του Καζαντζάκη.

Κοντά του θα βρεθούν σπουδαίοι ερμηνευτές, όπως «η φωνή της Ελλάδας» ο Χρόνης Αηδονίδης (που με το δοξάρι της δικής του ψυχής, θα ενώσει την Κρήτη με τη Θράκη) καθώς και ερμηνευτές της νεότερης γενιάς όπως ο Παντελής Θαλασσινός, η Μελίνα Κανά, ο Μπάμπης Στόκας, ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης.

Τον Βασίλη Σκουλά θα πλαισιώσει η χορευτική ομάδα της σχολής χορού Θανάση και Δημήτρη Μαυρόκωστα από την Κρήτη και πολυμελής ορχήστρα εξαιρετικών μουσικών με επικεφαλής τον μαέστρο Γιάννη Παπαζαχαριάκη.

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, στενός φίλος του Βασίλη Σκουλά, έχει την καλλιτεχνική και σκηνοθετική επιμέλεια της.

Info:

Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, 9μμ

Προπώληση:

Ticket Services

- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
- Τηλεφωνικά: 210 7234567
- Online: www.ticketservices.gr
- καταστήματα Public

Τιμές εισιτηρίων:

12€ φοιτητές, ΑΜΕΑ, Άνεργοι
15€ Άνω διάζωμα
25€ Γ’ ζώνη
35€ Β΄ ζώνη
40€ Α΄ ζώνη
Η Φωτεινή Βελεσιώτου στο Χαϊδάρι

velesiwtou xaidari
Μαζί της ο Σωτήρης Μπαλλάς.

Η Φωτεινή Βελεσιώτου συνεχίζει τα μουσικά της ταξίδια με αφετηρία την Αθήνα και στάσεις σε όλη την Ελλάδα, μοιράζεται τις μουσικές που αγαπάει παρέα με τους μουσικούς που τους νιώθει σαν οικογένειά της. Ταξιδεύει σε αγαπημένα της στέκια σε όλη την επικράτεια, με ανανεωμένο πρόγραμμα και νέες μουσικές αναζητήσεις. Εκτός από τα αγαπημένα «Μέλισσες», «Διόδια», «Στάχτη», φέρνει στο προσκήνιο τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας και επίσης τραγούδια που συμπεριλαμβάνονται στο νέο της δίσκο που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες. Στο δεύτερο μέρος της παράστασης δίνει έμφαση στο λαϊκό ρεπερτόριο με τραγούδια σπουδαίων συνθετών όπως ο Άκης Πάνου, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Ζαμπέτας, κ.α.

Δίπλα της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Σωτήρης Μπαλλάς έχοντας στα χέρια του την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά και ο οποίος με τις ερμηνείες του εκφράζει ολοκληρωμένα τον επίκαιρο λόγο των ποιητών στην ελληνική μουσική.

Επίσης μαζί της σταθεροί συνταξιδιώτες τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Καραμφίλλης στο μπουζούκι, τον τζουρά και τον μπαγλαμά, ο Διονύσης Μακρής στο μπάσο, ο Θωμάς Κωστούλας στα τύμπανα και ο Νίκος Παπαναστασίου στην επιμέλεια της ορχήστρας, το πιάνο και το ακορντεόν.

Info:

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου
Ώρα Έναρξης: 21:00

Γραμματόσημο Café
Ηρώων Πολυτεχνείου 82, Χαϊδάρι
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 5820517
Ρεμπέτικα για τη Δόξα στο Θέατρο Βράχων

MHTRA OGDOO REBETICA
Συμμετέχουν: Δημήτρης Μυστακίδης, Μανόλης Πάππος, Κυριάκος Γκουβέντας, Ηρακλής Βαβάτσικας, Μιχάλης Δάρμας, Ανατολή Μαργιόλα.

Μια μεγάλη ρεμπέτικη βραδιά για την οικονομική ενίσχυση της ιστορικής ομάδας του Βύρωνα, έρχεται στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 21.00.

Όταν πριν από 74 χρόνια κάποιοι νεαροί αποφάσισαν να ιδρύσουν μία ομάδα, σίγουρα οραματίζονταν επιτυχίες, συγκινήσεις και μια διέξοδο από τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν την Κατοχή. Με λίγα λόγια, ονειρεύονταν δόξα! Έτσι γεννήθηκε η Δόξα Βύρωνα, το 1945. Στην καρδιά του εμφυλίου πολέμου, η ιστορική ομάδα της Δόξας Βύρωνος, εκτός της αθλητικής στέγης που πρόσφερε στους νέους της λαϊκής συνοικίας του Βύρωνα, επιτέλεσε και σημαντικό ρόλο στη διαπαιδαγώγηση του ήθους τους, με βασικές πάντα τις αρχές της «ευγενούς άμιλλας» και του «εύ αγωνίζεσθαι».

Πιστή στις καταβολές της, η Δόξα Βύρωνος διοργανώνει, σε συνεργασία με κορυφαίους μουσικούς του είδους, ένα μεγάλο και σπάνιο αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι, που πρόσφατα αναγνωρίστηκε από τον οργανισμό της UNESCO και εγγράφηκε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της ομάδας.

Η ρεμπέτικη dream team, που θα μας ταξιδέψει σε μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια μεγάλων δημιουργών, είναι:

Δημήτρης Μυστακίδης κιθάρα - τραγούδι
Μανόλης Πάππος μπουζούκι - τραγούδι
Κυριάκος Γκουβέντας βιολί
Ηρακλής Βαβάτσικας ακορντεόν - τραγούδι
Μιχάλης Δάρμας κοντραμπάσο
και η Ανατολή Μαργιόλα - τραγούδι

Info:

Σάββατο 28 Σεπτέμβρη στις 21.00
Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», Βύρωνας
Τιμή εισιτηρίου: 10€

Σημεία Προπώλησης

- Δισκοπωλείο Music Corner, Πανεπιστήμιου 56 - Αθήνα (Κέντρο)
- Γραφεία Δόξας Βύρωνος, Γήπεδο Εργάνης, Γραφείο Α5, Βύρωνας, Καθημερινά 18:00 – 22:00
- Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Δήμου Βύρωνα & Υμηττού Δάφνης, Ευαγγελικής Σχολής 26, Βύρωνας, Δευτέρα – Παρασκευή ώρες 10:00 – 14:00
- Δημαρχείο Βύρωνα
- Ταμείο Θεάτρου Βράχων από 22 Σεπτεμβρίου ώρες 18:00 – 22:00

Προ-κρατήσεις: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δημήτρης Μητσοτάκης & Ρε Καντίνι στη μουσική σκηνή του Ορφέα

mitsotakis orfeas afisa
«Ο άγνωστος Τσιτσάνης»

Ο Βασίλης Τσιτσάνης είναι, για πολλούς, ο μεγαλύτερος Έλληνας λαϊκός συνθέτης. Ο ιδιοφυής τραγουδοποιός που αναμόρφωσε το ρεμπέτικο τραγούδι, το έβγαλε από τους τεκέδες και τα καταγώγια, διεύρυνε τη θεματολογία του και έφτιαξε τραγούδια που ένωσαν για πρώτη φορά μεταπολεμικά τους διχασμένους Έλληνες.

Ο Βασίλης Τσιτσάνης έγραψε πάνω από 500 τραγούδια, από τα οποία περίπου 100 προπολεμικά και είναι ο συνθέτης με τις περισσότερες επιτυχίες από κάθε άλλο συνθέτη. Εκτός όμως από τα τραγούδια εκείνα που ξαναηχογραφήθηκαν και πέρασαν στον πολύ κόσμο μέσα από τις διάφορες επανεκτελέσεις τους, ο Τσιτσάνης έγραψε και πολλά αριστουργηματικά κομμάτια που δεν είναι γνωστά στον πολύ κόσμο.

Τα τραγούδια αυτά παρουσιάζουν ο Δημήτρης Μητσοτάκης και οι Ρε Καντίνι στο νέο τους πρόγραμμα που έχει τίτλο «Ο άγνωστος Τσιτσάνης».

Ο τραγουδοποιός, συγγραφέας και δημιουργός του συγκροτήματος «Ενδελέχεια», Δημήτρης Μητσοτάκης και οι «Ρε Καντίνι» βασισμένοι στις πρώτες, αυθεντικές εκτελέσεις των τραγουδιών του Βασίλη Τσιτσάνη, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα του οποίου το πρώτο μέρος αποτελείται αποκλειστικά από τα λιγότερα γνωστά τραγούδια του Τρικαλινού συνθέτη, ενώ στο δεύτερο μέρος τη σκυτάλη θα πάρουν οι πλέον γνωστές επιτυχίες και, όπως δηλώνει ο ίδιος ο τραγουδοποιός, «...ό,τι ήθελε προκύψει».

Δημήτρης Μητσοτάκης: κιθάρα, τραγούδι
Μαρώ Τσουράπα: τραγούδι
Νίκος Στρουγκώφ: μπουζούκι, τραγούδι.
Αρετή Κοκκίνου: μαντολίνο

Info:

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης 22:00
Είσοδος 5 ευρώ

Orfeas Live, Cafe Bar Restaurant
Φωκίωνος Νέγρη 25
Αθήνα, Κυψέλη

Τηλέφωνο για κρατήσεις 210-8668544, 6939-187511
Ο Γιάννης Παπαγεωργίου στον Αστερίσκο
71329369 672931203215069 792085861662457856 n
Ο Γιάννης Παπαγεωργίου, που αυτό το καλοκαίρι ξεκίνησε από τις αλυκές μες την Ανάβυσσο και «Σε μια βαλίτσα», που είναι και το πρόσφατο τραγούδι του, χώρεσε τα χρώματα και τις εικόνες όλου του Αιγαίου, έρχεται για μια μοναδική εμφάνιση στον Αστερίσκο, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, στις 9.30 το βράδυ.

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου, ανήκει στην νέα γενιά των ταλαντούχων τραγουδοποιών και έκανε αισθητή την παρουσία του από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας της προσωπικής του δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο «Από τη σιωπή στη σιωπή» στις αρχές του 2018 από τη Minos Emi, όπου υπογράφει τη μουσική και τους στίχους και ερμηνεύει τα περισσότερα τραγούδια. Στο δίσκο «Από τη σιωπή στη σιωπή», ο Ορφέας Περίδης ερμηνεύει ένα τραγούδι του Γιάννη Παπαγεωργίου, ενώ συμμετέχει και η Ναταλία Λαμπαδάκη.

Έχοντας την κοινή συνισταμένη της ενορχήστρωσης, με βιολοντσέλο, βιολί, κανονάκι και κιθάρα, παντρεύει το παλιό με το καινούργιο, τη δύση με την ανατολή, με σφριγηλές ερμηνείες, παραδοσιακά στοιχεία, ήχο νοσταλγικό και στίχο που μας κάνει να στοχαστούμε.

Εκτός από τα δικά του τραγούδια, από το πρόγραμμα και το ρεπερτόριο του, δε λείπουν και άλλα παλιά και αγαπημένα και όπως ο ίδιος λέει «τραγούδια δικής του σοδειάς ή νοικιασμένα απ' αλλού, στιχάκια βιωμένα ή αβίωτα, ιστορίες ειπωμένες ή ανείπωτες, μελωδίες μικρότερης ή μεγαλύτερης ηλικίας, μουσικές της ησυχίας ή της ανησυχίας…»

Μαζί του παίζουν οι μουσικοί:

Βασίλης Ζιγκερίδης: κανονάκι
Γιάννης Κονταράτος: βιολί, Lap steel guitar
Θανάσης Τσακιράκης: ντραμς
Λάμπρος Παπανικολάου: κοντραμπάσο

Γιάννης Ταβουλάρης: ηχοληψία

Info:

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 6 ευρώ

Αστερίσκος
Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή
Κρατήσεις 215 215 9799‬
Φεστιβάλ Κέλτικης Μουσικής Αθηνών
celitc new low No2
Η ομάδα διοργάνωσης του Κέλτικου Φεστιβάλ Αθηνών επιστρέφει και φέτος για να μοιραστεί ακόμα μια φορά την αγάπη της για τον κέλτικο πολιτισμό! Στόχος της διοργάνωσης, η επαφή των ανθρώπων (καλλιτεχνών και θεατών - ακροατών) που είναι λάτρεις αυτής της κουλτούρας.

Όχημα γι’ αυτή τη μύηση, οι μελωδίες και οι στίχοι των τραγουδιών, τα παράξενα μουσικά όργανα, τα παραδοσιακά παραμύθια και οι χοροί που θα πλημμυρήσουν τη μουσική σκηνή «1002 Νύχτες» το τελευταίο τριήμερο του Σεπτέμβρη.

Κορυφαία εκδήλωση του Φεστιβάλ η συναυλία του τραγουδοποιού Andy Irvine, που τιμήθηκε πέρσι στα Folk Music Awards για τη συνολική του προσφορά στην παραδοσιακή μουσική! Η σχέση του με την Ελλάδα είναι πολύ ξεχωριστή, καθώς είναι ο κύριος υπεύθυνος για την επικράτηση του «Ιρλανδικού Μπουζουκιού» (Irish Bouzouki - όργανο βασισμένο στο τετράχορδο μπουζούκι) στη διεθνή κέλτικη μουσική παράδοση. Έχει υπάρξει μέλος των συγκροτημάτων Sweeny’s Men, Patrick Street, Planxty και Mozaic, ενώ εξακολουθεί, 50 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, να δημιουργεί και να ξαφνιάζει με τη φρεσκάδα των τραγουδιών του!

Θα εμφανιστούν τα συγκροτήματα: Iernis (Αθήνα), Noriana (Αθήνα), Sòlastas (Αθήνα), Tir Fada (Θεσσαλονίκη), TreesCelts Medieval (Βόλος)

Guest band: Plump Buck Mulligan (Πειραιάς)

Θα εμφανιστεί, επίσης, η Curfá Gaelic Nordic Choir, η αφηγήτρια παραμυθιών Σοφηλία Τσορτέκη και η χορεύτρια Irish Step Dancing Kate Sheehan.

Info:

Παρασκευή 27, Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Σεπτέμβρη
Festival Highight: Andy Irvine Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη

1002 Νύχτες
Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή
Τηλ. 210 3317293

Ώρες Έναρξης:

Παρασκευή 27/09 και Σάββατο 28/09: 19:00
Κυριακή 29/09: 12:00 Music Celtic Fairytales by Tir Fada
Δευτέρα 30/09: 21:00 Συναυλία Andy Irvine

Εισιτήριο (χωρίς ποτό):

Προπώληση: 12€
Είσοδος: 14€
«Folk is Rock» στο Γυάλινο Up Stage by Πεντάηχον
71313663 394465004817806 4760662516776828928 n
Το Πεντάηχον, σε πρώιμο δισκογραφικό στάδιο και ενόψει ενός δημιουργικού χειμώνα σε Ελλάδα και εξωτερικό, ανεβαίνει για την πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή του Γυάλινου UpStage.

Ύστερα από την ψηφιακή κυκλοφορία του live album «Folk is Rock» και στο πλαίσιο του ομώνυμου project τους, οι Πεντάηχον κάνουν στάση στην σκηνή του Γυάλινου UpStage για μια ιδιαίτερη βραδιά το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου.

Στον απόηχο του καλοκαιριού, φέρνουν την διάθεση τους για γλέντι και χορό με φόντο τα πανηγύρια της επαρχίας αλλά ταυτόχρονα πειραματίζονται σε ένα fusion πλαίσιο έχοντας ως βάση την folk μουσική και τις ανεξάντλητες δυνατότητες που δίνει.

Ένα σχήμα με παραδοσιακή ταυτότητα και progressive folk χαρακτήρα σε ένα ιδιαίτερο project που καταρρίπτει τα στερεότυπα της παραδοσιακής μουσικής και την γεφυρώνει με την world, ethnic & jazz, τονίζοντας πτυχές της, όπως η ενορχήστρωση, ο αυτοσχεδιασμός, η δεξιοτεχνία και το συναίσθημα.

Πεντάηχον: Πέντε ήχοι, πέντε άνθρωποι, πέντε προσωπικότητες. Με μια κοινή συνιστώσα. Την ανάγκη για έκφραση, πειραματισμό, σύνθεση και μουσική συνύπαρξη στον χώρο της λαϊκής κουλτούρας και της ζώσας παράδοσης των Ελλήνων.

Η μπάντα συστάθηκε και συστήθηκε στο αθηναϊκό κοινό στα τέλη του 2014 και απαριθμεί μέχρι τώρα εκατοντάδες συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς και μουσικά φεστιβάλ στην Αθήνα, την επαρχία αλλά και το εξωτερικό. Η εκτενής μελέτη της πλειονότητας των μουσικών ηχοχρωμάτων ανά την Ελλάδα αποτελεί διαρκή αναζήτηση για το σχήμα, με αποκορύφωμα την έμπνευση για σύνθεση.

Ως αποτέλεσμα αυτών, έρχεται η δημιουργία ενός χαρακτηριστικού ύφους το οποίο θα αποτελεί γνώρισμα και ιδίωμα του σχήματος προς το ευρύ κοινό.

Αγγελική Παρδάλη – Σαντούρι, Τραγούδι
Χάρης Λύγκος – Βιολί, Φωνητικά
Πάνος Σκουτέρης – Πνευστά, Τραγούδι
Παναγιώτης Σταθάκης – Λαούτο, Φωνητικά
Κώστας Καραμέσιος – Κρουστά, Φωνητικά

Info:

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 22:00

Είσοδος 5€ με μπύρα ή κρασί, 6€ με ποτό

Γυάλινο Up Stage

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!