Οι προτάσεις της εβδομάδας (26/12 - 1/1)

Όλα όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πολλές μουσικές παραστάσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα για τις επόμενες ημέρες, σε εορταστικό κλίμα.

Οι μουσικές σκηνές, αλλά και οι μεγαλύτεροι χώροι, ανοίγουν τις πόρτες τους με ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική.

Opera Chaotique: Xmas Show στο El Convento del Arte


Με special guests: Δήμητρα Παπίου, Μελαχρινός Βελέντζας - Ιωάννα Μονέδα - Χριστίνα Σαμαρά.

Οι Opera Chaotique έχοντας 3 αγγλόφωνα άλμπουμ έως τώρα έχουν εμφανιστεί σε μεγάλα φεστιβάλ, θέατρα και venues σε 19 χώρες ήδη στα 8 χρόνια πορείας τους.

Με sold out σε Εθνική Λυρική Σκηνή και Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, έχουν συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα (Δ. Σαββόπουλος, Λ. Μαχαιρίτσας, Μ. Πασχαλίδης κ.α.) και από τον υπόλοιπο κόσμο (Nouvelle Vague, The Tiger Lillies , Ojos de Brujo κ.α.).

Με το Διονυσιακό Καμπαρέ τους έχουν καταφέρει να χαρτογραφηθούν ως ένα απολύτως μοναδικό φαινόμενο του μουσικού στερεώματος.

Τον Φεβρουάριο του 2020 θα κυκλοφορήσουν το πρώτο Ελληνόφωνο CD τους, ενώ θα περιοδεύουν σε Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο.

Info:


Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019
Ώρα προσέλευσης: 21:30 - Ώρα έναρξης: 22:00
Είσοδος: 8,00€

El Convento Del Arte
Βιργινίας Μπενάκη 7 Μεταξουργείο, Αθήνα
Ο χώρος λειτουργεί από τις 21:30 για ποτό και φαγητό
Πληροφορίες - Κρατήσεις: τηλ. 2105200602
O.C. by Andrey Kezzyn

Μανώλης Λιδάκης & Χρυσόστομος Καραντωνίου στη Μπουάτ «Απανεμιά»


Στις 29 & 30 Δεκεμβρίου, ο Μανώλης Λιδάκης, συναντά στην «Μπουάτ Απανεμιά», τον Χρυσόστομο Καραντωνίου. Μαζί τους και ο Πάνος Παπαϊωάννου.

Η συνάντηση αυτή, αποτελεί ένα μουσικό γεγονός και μια αφορμή να ξαναθυμηθούμε πόση ομορφιά και πόσο αίσθημα μπορεί να νοιώσουμε, ακούγοντας έναν τόσο σπουδαίο ερμηνευτή, τον Μανώλη Λιδάκη -που έχει αφήσει το αποτύπωμά του στις στιγμές μας και τα τραγούδια του στα χείλη μας- να συνοδεύεται από τον Χρυσόστομο Καραντωνίου, έναν σημαντικό δημιουργό, δεξιοτέχνη και ενορχηστρωτή του νεότερου ελληνικού τραγουδιού και οι δυο τους, να συναντιούνται με τον Πάνο Παπαϊωάννου, έναν από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της νέας γενιάς, που ξεχωρίζει για το καλλιτεχνικό ήθος, το ταλέντο και τα τραγούδια του.

Στην παράσταση θα ακουστούν αγαπημένες επιτυχίες του μοναδικού ερμηνευτή, όπως τα: «Για να σε συναντήσω», «Μάτια παλάτια», «Με τα φτερά του έρωτα», «Γλάρος», «Ξημέρωμα 1ης Ιανουαρίου 2000 μ.Χ.» που όλοι έχουμε τραγουδήσει, αλλά και τραγούδια άλλων που ο ίδιος αγαπά και θα τραγουδήσει για πρώτη φορά.

Επίσης, θα παρουσιαστούν τραγούδια από την καινούργια δισκογραφική δουλειά του Μανώλη Λιδάκη «Να σε πηγαίνω όπου με πας», σε μουσική του συνοδοιπόρου του στις μουσικές του εμφανίσεις, Χρυσόστομου Καραντωνίου και σε στίχους του ξεχωριστού Κώστα Φασουλά.

Ο Μανώλης Λιδάκης, ο Χρυσόστομος Καραντωνίου και ο Πάνος Παπαϊωάννου, σε βραδιές φτιαγμένες από ακριβές ερμηνείες και αστείρευτες μουσικές, βραδιές γεμάτες από το πάθος και τη δύναμη που έχουν τα σπουδαία τραγούδια.

Artwork: Πέτρος Παράσχης

Info:


Κυριακή 29 & Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 12€ με ποτό

Μπουάτ Απανεμιά
Θόλου 4, Πλάκα
Κρατήσεις: 210 3248580
lidakis apanemia afisa

Ross Daly & Kέλυ Θωμά στο Θέατρο Ροές


Ο Ross Daly και η Κέλυ Θωμά θα εμφανιστούν στο θέατρο Ροές για δυο μόνο βραδιές, την Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου παρουσιάζοντας καινούργιες και παλιές συνθέσεις τους. Η μουσική τους, που ανήκει στο είδος που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως «σύγχρονη τροπική μουσική», στηρίζεται στη συσσωρευμένη γνώση πανάρχαιων και διαχρονικών παραδόσεων από διάφορα μέρη του κόσμου, επεξεργασμένη με μια σημερινή και δημιουργική αισθητική.

Στις δυο αυτές βραδιές θα τους «επισκεφτούν» και θα συμπράξουν εκτάκτως μαζί τους φίλοι και συνάδελφοι από το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος.

Ross Daly: λύρα, τάρχου, ραμπάμπ, σάζι
Κέλυ Θωμά: λύρα

Info:


Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου (9.00μ.μ)

Εισιτήρια:

Ταμείο 12 κανονικό, 10 φοιτητικό – ανέργων
Προπώληση: 10 κανονικό, 8 φοιτητικό – ανέργων
ticketservices.gr

Θέατρο ΡΟΕΣ
Ιάκχου 16, Γκάζι
Κρατήσεις τηλεφωνικά: καθημερινά 7-9 στο 210 -3474312
MHTRA OGDOO ROSS

Ο Δώρος Δημοσθένους στο Πειραιώς 131


Ο Δώρος Δημοσθένους είναι εκρηκτικός πάνω στη σκηνή, είναι performer, είναι επικοινωνιακός με το κοινό. Όλα αυτά, όμως, θα είχαν πολύ λιγότερη σημασία αν δεν ήταν πέρα και πάνω από όλα ένας καταπληκτικός ερμηνευτής.

Αυτή τη φορά μας υποδέχεται στη σκηνή της Πειραιώς 131, διαλέγοντας διάσημα τραγούδια ελληνικά και ξένα, δίνοντας έμφαση στη μουσική σκηνή της δεκαετίας του ’70, τα οποία προσεγγίζει, όπως πάντα με τον δικό του τρόπο.

H Track list βραδιάς που στριφογυρίζει στα 70ς κυρίως αλλά δεν αποκλείει και «χιτ» άλλων δεκαετιών, αρχίζοντας το πρώτο μέρος με τραγούδια διαμάντια των Michele Legrand, Cole Porter, Μάνου Χατζιδάκι σε «artistic mood» για να περάσει στο δεύτερο μέρος με πιο χορευτική διάθεση, περιλαμβάνει τραγούδια των Tom Jones, Simon and Garfunkel, Queen, Mammas and Pappas, Hollies, Bruce Springsteen, David Bowie, Dusty Springfield, Frankie Valli, αλλά και του Λουκιανού Κηλαηδόνη, του Μίμη Πλέσσα, του Γιάννη Σπανού, των Idols, των Charms, του Βαγγέλη Γερμανού, του Κώστα Τουρνά.

Ο Δώρος Δημοσθένους αεικίνητος στη σκηνή, ικανός να μεταμορφώνεται και να ταξιδεύει στις εποχές, στις γλώσσες και στο διαφορετικό αίσθημα που αναδύει κάθε ερμηνεία, μας οδηγεί στο κέφι και στη χαλαρότητα μιας εποχής ξεχασμένης, όπου η μουσική και ο χορός ήταν ο βασικός τρόπος διασκέδασης. Μαζί με 6 εξαιρετικούς μουσικούς μας καλωσορίζει στον αγαπημένο του μουσικό κόσμο, για μια ακόμα Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου στην Πειραιώς 131.

Info:


Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου
Ώρα έναρξης: 22.00
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων:

Ορθίων: 10 ευρώ
Καθήμενων: A' Ζώνη 20 ευρώ, B' Ζώνη 15 ευρώ
Προπώληση: Viva.gr και 210-3450922

«Πειραιώς 131»
Πειραιώς 131, Αθήνα
Tηλ.: 2103450922
doros dimosthenous peiraiws 131 afisa

Παραμονή Πρωτοχρονιάς με τη Βικτωρία Ταγκούλη στο Black Duck


Τις μουσικές περιπλανήσεις για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα αναλάβει η Βικτώρια Ταγκούλη παρέα με τον Χρίστο Θεοδώρου στο πιάνο. Με την σαγηνευτική της φωνή θα ενσαρκώσει αγαπημένες ερμηνεύτριες του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου!

Φανταστείτε μια συναυλία οπού θα συνυπήρχαν η Edith Piaf με την Joni Mitchell και την Cesaria Evora. Όπου η Ella Fitzgerald θα τραγουδούσε ντουέτο με την Βarbra Streisand και η Astrud Gilberto θα ερχόταν ξαφνικά́ από τη Βραζιλία για να συναντήσει τη Maria Callas. Και όπου στη διάρκεια της βραδιάς θα έκαναν την εμφάνιση τους και άλλες σπουδαίες φωνές: η Αretha Franklin, η Debbie Harry, η Marianne Faithfull, η Joan Baez, η Doris Day, η Νάνα Μούσχουρη, η Μαρινέλλα, η Τζένη Βάνου.

Μαζί́ της στο πιάνο ο Χρίστος Θεοδώρου, συνοδοιπόρος και συνοδός των κυρίων σε αυτό́ το υπέροχο μουσικό́ ταξίδι.

Info:


Τρίτη 31 Δεκεμβρίου

Black Duck Multiplarte
Χρήστου Λαδά 9α, Αθήνα
Τηλ. 210 3234760
Tagkouli V

Αναστασία Έδεν & Άρης Βλάχος με «Τα Τραγούδια» του Μάνου Ελευθερίου στη Ρότα


Τα τελευταία χρόνια ο συνθέτης Άρης Βλάχος και η ερμηνεύτρια Αναστασία Έδεν συνεργάστηκαν στενά με τον Μάνο Ελευθερίου γράφοντας τραγούδια και αφήνοντας παρακαταθήκη στην σύγχρονη δισκογραφία δύο δίσκους. Με αφορμή τη φιλία και τη συνεργασία τους με τον Μάνο Ελευθερίου, οι δύο καλλιτέχνες ετοίμασαν και παρουσιάζουν μία μουσική παράσταση με τα ωραιότερα τραγούδια του που μελοποιήθηκαν από τους σημαντικότερους δημιουργούς των τελευταίων δεκαετιών. Από τον «Άγιο Φεβρουάριο» του Δήμου Μούτση ως τη «Θητεία» του Γιάννη Μαρκόπουλου, από τα «Λαϊκά» του Μίκη Θεοδωράκη ως το «Κάτω απ’ τη μαρκίζα» του Γιάννη Σπανού, από τον «Άμλετ της σελήνης» του Θάνου Μικρούτσικου ως το «Είν’ αρρώστια τα τραγούδια» του Σταύρου Ξαρχάκου και το «Ελεύθεροι κι ωραίοι» του Σταύρου Κουγιουμτζή.

Μία πληθώρα αγαπημένων τραγουδιών με την υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου που επιμελήθηκε με μεράκι ο συνθέτης και πιανίστας Άρης Βλάχος ερμηνεύει η μοναδική Αναστασία Έδεν και συνοδεύει μαζί τους η δεξιοτέχνης ακορντεονίστα Άννα Λάκη.

Info:


Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019
Ώρα: 21.30
είσοδος: 8€

Ρότα Art Bar
Σόλωνος 124, Αθήνα
Κρατήσεις: 210 3801033
EDEN vlaxos rota

Η Ναταλία Ρασούλη στο Μπαράκι της Διδότου


Η Ναταλία Ρασούλη έρχεται για μια εορταστική βραδιά λίγο πριν την Πρωτοχρονιά, να τραγουδήσει σαν μια παρέα, αγαπημένα τραγούδια από το ελληνικό λαϊκό ρεπερτόριο και όχι μόνο.

Μαζί της αξιόλογοι μουσικοί και φίλοι, συμπράττουν στη ζεστή, παρεΐστικη ατμόσφαιρα! Ο Μιχάλης Καζάνας στο μπουζούκι, ο Γιάννης Καστανάς στην κιθάρα και η Εύη Κανέλλου στα κρουστά!

Info:


Κυριακή 29 Δεκεμβρίου
Ώρα: 21.30
Εισιτήριο: 10€

Το Μπαράκι της Διδότου
Διδότου 3 & Σίνα, Κολωνάκι
Κρατήσεις: 210 36.42.990
78221372 998087570550218 6072375864329240576 o

Κώστας Παρίσης & Χρυσόστομος Καραντωνίου στη Ρότα


Ιδιαίτερες συστάσεις για τον Κώστα Παρίση δεν χρειάζονται. Επί 20 χρόνια η πορεία του αποτελεί για την εγχώρια μουσική σκηνή, χαρακτηριστική καταγραφή. Τόσο από την πορεία του ως μέλος του εμβληματικού συγκροτήματος Υπόγεια Ρεύματα, όσο και από την μετέπειτα προσωπική του πορεία μας χάρισε τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ.

Ένα «υπόγειο ρεύμα», λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου του cd, με λυρική διάθεση εκφράζεται μέσα από τα τραγούδια του, αλλά και από αυτά που γέννησαν οι συνεργασίες του με πολλούς φίλους του, όπως η Μελίνα Κανά, ο Γιάννης Χαρούλης, ο Χάρης Κατσιμίχας, ο Μπάμπης Στόκας, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Μίλτος Πασχαλίδης κ.α.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι, ως προπομπός του επικείμενου cd του με τίτλο «Το ποδήλατο» που τραγουδάει παρέα με τον Μπάμπη Στόκα και είναι αφιερωμένο στην μνήμη του φίλου του Θάνου Ανεστόπουλου.

Παράλληλα κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι του Γιώργου Σταυριανού με τίτλο «Ο παλιός μου εαυτός» που ερμηνεύει ο Κώστας παρέα με τον Μίλτο Πασχαλίδη και έχει ήδη αγαπηθεί πολύ.

Ο Χρυσόστομος Καραντωνίου, ένας ήδη καταξιωμένος συνθέτης της νέας γενιάς, συμπράττει με τον Κώστα Παρίση.

Μετρώντας πολλές συνεργασίες με τους Μανώλη Λιδάκη, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Γιώργο Νταλάρα και πολλούς άλλους και έχοντας ένα εμβληματικό τραγούδι στις αποσκευές του, το «Μεροκάματα» θα βρεθεί για μια βραδιά παρέα με τον φίλο του Κώστα στη σκηνή.

Σας προσκαλούν παρέα με τις κιθάρες τους σε μια βραδιά κατάνυξης όπου τον πρώτο λόγο έχουν τα τραγούδια «γυμνά», όπως δημιουργήθηκαν.

Info:


Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019
Ώρα: 21.30
Είσοδος: 8 ευρώ

Ρότα Art Bar
Σόλωνος 124, Αθήνα
Κρατήσεις: 210 3801033PARISIS karantoniou rota afisa

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!