Οι προτάσεις της εβδομάδας (21 - 27/11)

Όλα όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πολλές μουσικές παραστάσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα για τις επόμενες ημέρες.

Οι μουσικές σκηνές, αλλά και οι μεγαλύτεροι χώροι, ανοίγουν τις πόρτες τους με ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου στη Σφίγγα: «2ω και 26λ με το χρόνο»

rita antonopoulou sfigga afisa 2019
Η νέα παράσταση είναι βασισμένη στο αιώνιο και θεμελιώδες για την ανθρωπότητα ζήτημα του χρόνου που έχει απασχολήσει τους δημιουργούς από την πρώτη στιγμή που ανέτειλε στον κόσμο η καλλιτεχνική έκφραση.

Αυτή τη φορά η ιδέα της αγαπημένης ερμηνεύτριας ζωντανεύει επί σκηνής με τη συμμετοχή τριών ταλαντούχων μουσικών, συνδυάζοντας τη φυσική θεατρικότητα της ερμηνείας της, με επιλογές τραγουδιών που κινούνται αρμονικά σαν δορυφόροι γύρω από τον πυρήνα του κεντρικού θέματος.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου επιλέγει και συνδυάζει με τρόπο αριστοτεχνικό, αγαπημένα τραγούδια που έχουν άμεση ή έμμεση αναφορά στο χρόνο, με λόγο που ρέει αβίαστα και συνδέει αρμονικά τα συστατικά της παράστασης, την εξαιρετική ερμηνεία, το χιούμορ, τη συγκίνηση, τη χαρά και το παιχνίδι.

Τι είναι τελικά ο χρόνος; Ποιος τον επινόησε και με ποιο δικαίωμα;

«Ο χρόνος είναι διφορούμενος. Είναι τόσο άπειρος όσο και πεπερασμένος. Μετρήσιμος και ανυπολόγιστος, ευέλικτος και αυστηρός».

Απαντήσεις δεν υπάρχουν ή αν υπάρχουν δημιουργούν νέα ερωτήματα.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, για την οποία η σκηνή και το κοινό αποτελούν τα στοιχεία του φυσικού της χώρου, επιχειρεί να δώσει απαντήσεις και να θέσει ερωτήματα συνομιλώντας με τον κόσμο και τραγουδώντας μαζί του.

Οι μουσικοί που συνοδεύουν τη Ρίτα, σπουδαίες προσωπικότητες του χώρου, με μαέστρο τον μοναδικό σολίστ, συνθέτη κι ενορχηστρωτή Μανόλη Ανδρουλιδάκη, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παράστασης και συμβάλλουν με το ταλέντο τους στο να φύγουμε όλοι στο τέλος μ' αυτήν την ξεχωριστή αίσθηση ότι μοιραστήκαμε ουσία και συναισθήματα.

«Κανείς δε μπορεί να πάει πίσω και να κάνει μια καινούργια αρχή. Μπορούμε όμως να ξεκινήσουμε σήμερα, τώρα και να κάνουμε ένα καινούριο τέλος».

Μανόλης Ανδρουλιδάκης: Κλασσική Κιθάρα, ενορχήστρωση
Σταύρος Καβαλιεράτος: Κοντραμπάσο
Μιχάλης Ατσάλης: Ακουστική Κιθάρα

Φωτογραφία - Σκηνοθεσία: Άκης Χρήστου
Οργάνωση παραγωγής: Ogdoo Music Group

Info:


Σάββατο 23 και 30 Νοεμβρίου και 7 Δεκεμβρίου
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος στο μπαρ: 12€ με κρασί ή μπύρα

Μουσική Σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

30 χρόνια Ορφέας Περίδης: «Από τα βάθη της ψυχής κι από του νου τα ύψη»

PERIDHS EPILOGH CMYK 50x70 FINAL
Ο Ορφέας Περίδης γιορτάζει τα 30 χρόνια της γόνιμης παρουσίας του στη δισκογραφία και τις μουσικές σκηνές και μας καλεί σε μία ιδιαίτερη γιορτή στον Σταυρό του Νότου, έναν χώρο φιλόξενο και οικείο του, στον οποίο έχει δώσει πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια τα διαπιστευτήρια του ταλέντου του.

Οι χαρισματικοί δημιουργοί και συνοδοιπόροι, που θα συμμετέχουν στην τελευταία επετειακή παράσταση, ανταποκρινόμενοι με χαρά στην πρόσκλησή του Ορφέα, είναι:

22/11 Δημήτρης Μυστακίδης - Φώτης Σιώτας

Ο Ορφέας Περίδης είναι ένας ανεξερεύνητος κόσμος, προσβάσιμος μόνο σε εκείνους που τον αγαπούν αληθινά. Τα τραγούδια του είναι ο τρόπος του να επικοινωνεί με εμάς.

Μας μεταφέρουν τις ιστορίες, τις εικόνες των μυστικών των εσωτερικών του τοπίων και τις μελωδίες που αναδύονται από την συγκίνηση του δημιουργού για κάθε τι που ταράζει τα ύδατα της ψυχής του.
Ο Ορφέας Περίδης είναι τραγουδοποιός, ιχνηλάτης. Προηγείται και σηματοδοτεί τα μονοπάτια που μας βοηθούν να μην χαθούμε στην πολυδαίδαλη πραγματικότητα, ενός κόσμου που αλλάζει πιο γρήγορα από ότι μπορούμε να αντιληφθούμε. Συλλέγει εικόνες και ξεχωρίζει πολύτιμες στιγμές που περνούν απαρατήρητες μέσα στην καθημερινή μας βιασύνη.

Μας αφηγείται τις ιστορίες του, επί 30 χρόνια, τραγουδώντας με ένταση εσωτερική και με ένα τρόπο απευθύνεται στον καθένα μας ξεχωριστά, σαν να είμαστε εμείς οι ήρωές του.

Info:


Παρασκευή 22 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 22.30

Σταυρός του Νότου Κεντρική Σκηνή
Φραντζή 35, Νέος Κόσμος
Τηλέφωνο: 21 0922 6975

Διονύσης Σαββόπουλος: Στο Woodstock Εγώ - Ήμουν Εδώ

Savvopoulos poster αλσος 19
Ένα αφιέρωμα -50 χρόνια μετά- σε εκείνες τις τρεις μέρες μουσικής και ειρήνης που σφράγισαν μια γενιά. Σε αυτό το αφιέρωμα, εμβληματικά τραγούδια από το Woodstock, ενώνονται με τα τραγούδια που συνέθεσε και ηχογράφησε εκείνη την εποχή ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Πλάι του, το ιστορικό δίδυμο του Πυρήνα: Σταύρος Λάντσιας, Γιώτης Κιουρτσόγλου. Μαζί τους, τρεις… άγγελοι με αγγλική λαλιά! H Αλεξάνδρα Σιεττή, η Κλαυδία Παπαδοπούλου και ο Σάκης Ντόβολης. Κι ακόμη: αφηγήσεις, σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα και προβολές.

Συντελεστές:

Διονύσης Σαββόπουλος
Σταύρος Λάντσιας πιάνο
Γιώτης Κιουρτζόγλου μπάσο
Σάκης Ντόβολης κιθάρα
Αλεξάνδρα Σιετή τραγούδι
Κλαυδία Παπαδόπουλου τραγούδι

Ηχολήπτης Γιάννης Τούντας, Θράσος Αμπατζής
Φώτα: Δημήτρης Τεγούσης
Εικαστική επιμέλεια χώρου: Μανώλης Παντελιδάκης, Ρωμανός Σαββόπουλος
Σχεδιασμός φώτων: Περικλής Μαθιέλλης
Εικαστικό αφίσας: Αλέξης Κυριτσόπουλος
Γραφίστας: Αντώνης Γλυκός
Video, φωτογραφίες παραστάσεων: Δημήτρης Μακρής

Info:


Κάθε Σάββατο από 23 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21.00

Προπώληση:

- www.ticketservices.gr & tickets.public.gr
- σε όλα τα καταστήματα Public
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
- τηλεφωνικά: 2107234567

Τιμές εισιτηρίων:

Α Σειρά: 45€ και 50€ που περιλαμβάνει συνοδευτικό πιάτο ανά 2 άτομα. Επιλέγει ο πελάτης
A Ζώνη: 35€
Β Ζώνη (εξώστης) 25€
Όρθιοι: 10€

Πίσω εξώστης καθήμενοι (περιορισμένη ορατότητα): 15€
Σημείωση: Οι τιμές αφορούν εισιτήριο εισόδου και δεν περιλαμβάνουν ποτό.

Το Άλσος
Ευελπίδων 4, Κυψέλη - Πεδίον του Άρεως
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 883 1487

H Μαρία Παπαγεωργίου επιστρέφει στο six d.o.g.s

papageorgiou 6 dogs
Η Μαρία Παπαγεωργίου επιστρέφει αυτόν το Νοέμβριο στο χώρο που έχει αγαπήσει την ανεξάρτητη εναλλακτική μουσική σκηνή της χώρας. Η πρώτη της εμφάνιση πέρυσι, ακριβώς πριν ένα χρόνο, αγκαλιάστηκε από το κοινό του six d.o.g.s και έγινε sold out. Φέτος, σε 2 διαδοχικά live, στις 21 και στις 28 Νοεμβρίου θα παρουσιάσει μία παράσταση διαφορετική με ένα σχήμα επίσης νέο ή όπως λέει η ίδια «ένα σχήμα που αποτελείται από μία ανασύσταση των ήδη υπαρχόντων».

Μετά το project - συνεργασία με τον Μίκη Θεοδωράκη για το άλμπουμ «Αλληλογραφία» που παρουσίαζε με την προσθήκη εγχόρδων κυρίως, τις επιτυχημένες εμφανίσεις στον Σταυρό του Νότου Club με τη σταθερή ομάδα μουσικών της και το Homebound, τη μικρή τριμελή ομάδα με την οποία ταξίδεψε την άνοιξη και το καλοκαίρι «εκτός των τειχών» αλλά και στον Κήπο του Μεγάρου, σε μια ατμοσφαιρική παράσταση τον Ιούλιο, η Μαρία επανέρχεται λίγους μήνες μετά, με νέα πρόταση. Παρουσιάζει για πρώτη φορά στο six d.o.g.s ένα σχήμα με τύμπανα, κοντραμπάσο, ηλεκτρική κιθάρα, τσέλο και ένα νέο κορίτσι στα φωνητικά, την ταλαντούχα Νεφέλη Φασούλη που έχουμε γνωρίσει τα τελευταία χρόνια δίπλα στον Φοίβο Δεληβοριά.

Στα δύο live του Νοεμβρίου θα παρουσιάσει 7 νέα τραγούδια από τη συνεργασία της με τον Σταύρο Ρουμελιώτη, από τα οποία κάποια έχουν κυκλοφορήσει επίσημα (Δε σε είδα & Αυτό που βλέπουν τα πουλιά) ή ανεπίσημα (Ο Σπόρος). Από τη συναυλία αυτή δεν θα λείπουν φυσικά οι διασκευές που όμως θα κινούνται σε πιο δυτικό ήχο. Ανάμεσα στα τραγούδια που επιλέγει και θα μας πει με τον δικό της, εντελώς προσωπικό τρόπο είναι κομμάτια του Γιάννη Αγγελάκα, του Φοίβου Δεληβοριά αλλά και των Ane Brun & Bjork.

Στο πλευρό της οι μουσικοί:

Σταύρος Ρουμελιώτης - Κιθάρες
Ντίνος Μάνος - Κοντραμπάσο
Σοφία Ευκλείδου - Τσέλο
Κρίτων Μπελλώνιας - Τύμπανα

Νεφέλη Φασούλη - φωνητικά

Ήχος - Ευτύχης Γιαννακούρας

Info:


Πέμπτες 21 & 28 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21.00

Προπώληση: 10€
Ταμείο: 12€

six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
Τηλ.: 210 3210510

O Νίκος Ξυδάκης στον Παρνασσό: «Το πέρασμα του χρόνου»

Xidakis ParnassosA3poster
Καλεσμένοι ο Τάσος Αποστόλου, η Χριστίνα Μαξούρη & το φωνητικό σύνολο Πλειάδες.

Σημαντικό μουσικό γεγονός του χειμώνα αποτελεί η εμφάνιση του Νίκου Ξυδάκη στον Παρνασσό, για δύο παραστάσεις τις Παρασκευές 22 & 29 Νοεμβρίου!

Ο συνθέτης ταξιδεύει στις περιοχές της Μεσογείου, της Ανατολής και της Δύσης μέσα από λαϊκά τραγούδια, αφηγήσεις και ορχηστρικά θέματα, συνθέτοντας και μεταγράφοντας μια σημαντική μουσική πορεία στο πέρασμα του χρόνου, με συνοδοιπόρους του εξαιρετικούς μουσικούς από το Polis Ensemble.

Κομμάτια που έχουμε αγαπήσει, τραγούδια μέσα από κύκλους και νεότερα έργα, ορχηστρικές συνθέσεις, όλα ιδωμένα με φρέσκια ενορχηστρωτική ματιά.

Καλεσμένοι του, ερμηνευτές με τη δική τους πορεία και ένα ιδιαίτερο στίγμα στο χώρο του τραγουδιού, που θα βρεθούν για δεύτερη φορά με τον Νίκο Ξυδάκη επί σκηνής:

Ο σπουδαίος βαρύτονος Τάσος Αποστόλου, ασχολείται με την όπερα και το θέατρο για περισσότερα από 20 χρόνια και έχει συμμετάσχει σε μεγάλες παραγωγές στην Εθνική Λυρική Σκηνή και στο εξωτερικό, σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, με εξαίρετες κριτικές. Ως ηθοποιός, μετράει αξιοσημείωτες συνεργασίες στο θέατρο και στην τηλεόραση.

Η πολυτάλαντη ηθοποιός και ερμηνεύτρια Χριστίνα Μαξούρη, με το ξεχωριστό ηχόχρωμα της φωνής της που μεταμορφώνει ό,τι τραγουδάει, χρησιμοποιώντας τόσο τις θεατρικές της καταβολές όσο και τις μουσικές της γνώσεις.

Το σχήμα ολοκληρώνεται με το γυναικείο φωνητικό σύνολο Πλειάδες, που μελετά, πειραματίζεται και προσαρμόζει τα ακούσματα των ηπειρώτικων πολυφωνικών τραγουδιών σε μια σύγχρονη παραδοσιακή φόρμα.

Παίζουν οι μουσικοί:

Αλέξανδρος Καψοκαβάδης - πολίτικο λαούτο
Γιώργος Κοντογιάννης - λύρα
Στέφανος Δορμπαράκης - κανονάκι
Μανούσος Κλαπάκης - κρουστά
Νίκος Παραουλάκης - νέυ, καβάλ, φλογέρα

Στο πιάνο ο Στάθης Άννινος

Info:


Παρασκευές 22 και 29 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21.30

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα, τηλ. 2103221917

Τιμές Εισιτηρίων

Α’ Ζώνη: 20€ (πλατεία 1 - 5)
Β’ Ζώνη: 18€ (πλατεία 6 - 15)
Γ’ Ζώνη: 16€ (εξώστης)
Φοιτητικά - ΑμέΑ 14€

Προπώληση

Ticket Services

- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
- τηλεφωνικά: 2107234567
- ηλεκτρονικά

Public: Σε όλα τα καταστήματα και ηλεκτρονικά

Λουδοβίκος των Ανωγείων: «Η γυναίκα των Λευκών Ορέων και τα παράπονα της Αρετούσας»

76720857 2818619361505790 1743352436904427520 n
Ερμηνεύουν: Μαριάννα Πολυχρονίδη και οι Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή.

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων παρουσιάζει στον Φ.Σ. Παρνασσός, μια παράσταση που εστιάζει στην απόδοση από γυναικείες φωνές, Ριζίτικων και Μαντινάδων, από την πλούσια Κρητική παράδοση.

Μια πρωτότυπη προσέγγιση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στις 21:00, ενώνοντας το τραχύ πρόσωπο των γυναικών των Λευκών Ορέων με τον λυρικό ερωτισμό της Αρετούσας. Στην ερμηνεία τρεις σπουδαίες φωνές: η Μαριάννα Πολυχρονίδη και οι αδερφές Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή.

Η Κρήτη, στη μακραίωνη ιστορία της, δεν επέτρεψε στην γυναίκα να τραγουδήσει. Ήταν προνόμιο του άντρα. Της παρείχε, όμως το χώρο του θρήνου για το τραγούδι της απώλειας, όπου εκεί υπήρξε ο απόλυτος εκφραστής. Ωστόσο, δειλά δειλά, τόλμησε να διηγηθεί την ερωτική ιστορία και με ριζίτικα τραγούδια.

Οι Μαντινάδες από την άλλη έχουν σαφώς πιο ερωτικό περιεχόμενο, περιγράφοντας κάθε απόχρωση της ερωτικής ιστορίας. Η Αρετούσα ως σύμβολο εκπροσωπεί την γυναίκα της Αναγέννησης. Βρίσκεται στη δίνη του έρωτος και παρότι, πριγκίπισσα θα υποστεί την σκληρότητα της ανασφάλειας του Ερωτόκριτου.

Μένει αταλάντευτη, με ακέραια συναισθηματική πίστη και καταθέτει τα παράπονα της, τραγουδώντας.

Μια παράσταση στα άδυτα της γυναίκας της Κρήτης, που επιμελείται ο μέγας ερωτικός της Κρήτης, Λουδοβίκος των Ανωγείων.

Συντελεστές:

Λουδοβίκος των Ανωγείων
Μαριάννα Πολυχρονίδη: τραγούδι
Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή: τραγούδι
Αντώνης Μυτακίδης: κιθάρα
Μανώλης Μπαρδάνης: φυσαρμόνικα
Σοφία Μαυρογενίδου: φλάουτο

Info:


Σάββατο 23 Νοεμβρίου
Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»
Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων:

Α' Ζώνη: 15 ευρώ
Β' Ζώνη: 12 ευρώ
Γενική είσοδος - Εξώστης: 10 ευρώ

Προπώληση: www.ticketservices.gr (τηλ: 210 7234567) - Public

Ο Γιώργος Αλτής με το «Λαϊκό πικ νικ» στις 1002 Νύχτες

altis laiko pik nik 1002 nyxtes
Με την καλύτερη διάθεση και το πιο αστραφτερό χαμόγελο.

Ο Γιώργος Αλτής σας περιμένει τα μεσημέρια της Κυριακής, από τις 24 Νοεμβρίου και μέχρι το τέλος της χρονιάς, στις Χίλιες και δύο νύχτες.

Θα τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε όλοι μαζί, μια παρέα, μια αγκαλιά γιατί τα τραγούδια της Κυριακής όπως τα «Ο μήνας έχει 13», «Όσοι έχουνε πολλά λεφτά», «Λαός και Κολωνάκι», «Γεννήθηκες για την καταστροφή», «Αχάριστη» και άλλα, είναι τα καλύτερα!

Παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν οι Πέγκυ Ζάρρου (τραγούδι), Φώτης Τσούτσιας (μπουζούκι), Γιώργος Παπαδόπουλος (κιθάρα), Joni Moas (κρουστά) και Amira Balkis (χορός).

Info:


Κυριακή μεσημέρι από τις 24 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης 14:30
Είσοδος: 5 ευρώ

Χίλιες και δύο νύχτες
Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3317293

Μάρθα Φριντζήλα: «Εξομολογήσεις του Σαββάτου - Η συνέχεια»

MHTRA OGDOO FRINTZHLA
Η Μάρθα Φριντζήλα επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, στο Γυάλινο Up Stage, με τις παραστάσεις «Οι εξομολογήσεις του Σαββάτου - Η Συνέχεια».

Από το Σάββατο 30 Νοεμβρίου κι όλο τον Δεκέμβριο, η Μάρθα θα συνεχίσει τη μουσική της αφήγηση ως Plan B, διανθισμένη με νέες εξομολογήσεις, με αναλυτική προσέγγιση, με σαρκαστικές παρατηρήσεις και κοινωνικούς σχολιασμούς.

Η εξομολογητική μουσική παράσταση που πέρσι έκανε το κοινό να περνά από το γέλιο στην συγκίνηση και τούμπαλιν, [ξανα]συστήνοντας στο κοινό κάποια από τα ομορφότερα τραγούδια Ελλήνων δημιουργών και διασκευάζοντας αριστουργήματα της ξένης δισκογραφίας, επιστρέφει ανανεωμένη και γεμάτη ανατροπές.

Ο Τάκης Φαραζής, ο Αντώνης Μαράτος και ο Βασίλης Μαντζούκης πλαισιώνουν την τραγουδίστρια με πειραματική και παιχνιδιάρικη διάθεση, δημιουργώντας ένα σύνολο που σπάνια θα συναντήσει κανείς στην ελληνική μουσική πραγματικότητα.

Η παράσταση φέτος κρύβει εκπλήξεις! Μείνετε συντονισμένοι και κλείστε εγκαίρως την θέση σας. Τα σαββατόβραδα από 30 Νοεμβρίου ως και 4 Ιανουαρίου θα είναι αλλιώς!

Συντελεστές

Κείμενα, παρουσίαση, τραγούδι: Μάρθα Φριντζήλα
Πιάνο, πλήκτρα: Τάκης Φαραζής
Μπάσο: Αντώνης Μαράτος
Τύμπανα, κιθάρα: Βασίλης Μαντζούκης

Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Παξεβάνης
Σχεδιασμός φωτισμού: Περικλής Μαθιέλλης
Ενδυματολογική επιμέλεια: Baumstrasse Team

Info:


Κάθε Σάββατο από 30 Νοεμβρίου ως 4 Ιανουαρίου
Ώρα έναρξης: 22:00

Τιμές

13 ευρώ μπύρα ή κρασί σε τραπέζι
15 ευρώ ποτό σε τραπέζι
18 ευρώ μπύρα ή κρασί σε τραπέζι
20 ευρώ το ποτό σε τραπέζι
60 ευρώ φιάλη κρασί | 2 άτομα
120 ευρώ φιάλη ποτού | 4 άτομα

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται ηλεκτρονικά στο www.viva.gr και τηλεφωνικά στο 11876

Φυσικά Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων: Seven Spots | Reload Stores | WIND | Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | αθηνόραμα.gr | Viva Kiosk Σύνταγμα | Yoleni's

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
τηλ.: 210 9315 600

Κολάζ: Εμμανουηλίδης, Ζουρνής & Λαμπαδάκη στο Σταυρό του Νότου

kolaz afisa stn
Τρεις ξεχωριστές μορφές της νεότερης μουσικής σκηνής, τρείς καλλιτέχνες με το δικό τους προσωπικό στίγμα στο τραγούδι, συναντιούνται επί της σκηνής και επί της ουσίας. Ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, o Νίκος Ζουρνής και η Ναταλία Λαμπαδάκη.

Το υλικό μιας δεκαετίας δυο δημιουργών που συναντήθηκαν στα ίδια μαγαζιά, στους ίδιους διαδρόμους, στα ίδια καφενεία, αλλά ποτέ στην ίδια σκηνή, συνομιλεί με μια νέα φωνή που συγκινεί και γοητεύει. Δύο τραγουδοποιοί που έχουν αγαπήσει τη γυναικεία φωνή στα τραγούδια τους, διαλέγουν αντιπροσωπευτικούς σταθμούς της πορείας τους και δημιουργούν ένα κολάζ στίχων και μελωδιών με συνδετικό κρίκο τη Ναταλία Λαμπαδάκη.

Ο Εμμανουηλίδης πρωτοεμφανίζεται στη δισκογραφία το 2004 και βγάζει την πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά το 2007.

Ο Ζουρνής κάνει την είσοδό στου στη δισκογραφία το 2006 και το 2009 εκδίδει τον πρώτο του δίσκο.

Την περίοδο εκείνη, η Λαμπαδάκη κάνει τα πρώτα της βήματα στη μουσική, στα πατάρια της Θεσσαλονίκης, στο πανεπιστήμιο, στα συγκροτήματα και στα στούντιο.

Τρεις παράλληλες, αλλά και τόσο κοινές πορείες, συγκλίνουν με τη βοήθεια εξαιρετικών μουσικών και δημιουργούν μια παράσταση όπου πρωταγωνιστές είναι τα τραγούδια των δύο δημιουργών.

Μαζί τους οι μουσικοί:

Αλέξανδρος Δανδουλάκης - Ηλεκτρική κιθάρα
Γιάννης Κονταράτος - Βιολί, Πλήκτρα
Διονύσης Μακρής - Μπάσο
Θανάσης Τσακιράκης - Τύμπανα

Ηχοληψία: Γιάννης Ταβουλάρης - Σωτήρης Παπάκος
Φωτισμοί: Γιάννης Μπράτσης
Φωτογραφίες: Πάνος Ηλιόπουλος
Σχεδιασμός αφίσας: Δήμητρα Σιούκα
Επιμέλεια παραγωγής - Επικοινωνία: Φόρμιγγα art

Info:


Δευτέρα 25 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος με μπύρα ή κρασί: 12ευρώ

Σταυρός του Νότου Club
Φραντζή και Θαρύπου 37
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2109226975

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!