Οι προτάσεις της εβδομάδας (18/07 - 24/07)

Το Ogdoo.gr επιλέγει τις καλύτερες εξόδους στην πόλη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όλα όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα!

Νέες μουσικές παραστάσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα και για τις επόμενες ημέρες, καθώς οι συναυλίες συνεχίζονται δυναμικά.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική.

Μίμης Πλέσσας & Γιώργος Κατσαρός: «Η συνάντηση» στο Κηποθέατρο Παπάγου

66283520 1061749384019650 8825396029290446848 n
Ερμηνεύουν: Λένα Αλκαίου, Σπύρος Κλείσσας και η ανερχόμενη Κωνσταντία.

Δύο θρύλοι της μουσικής συναντιούνται στις 18 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Παπάγου, σε μια καλοκαιρινή συναυλία γεμάτη από αξέχαστες επιτυχίες.

Μια ιστορική συνάντηση που επισφραγίστηκε από τεράστια επιτυχία τον χειμώνα που πέρασε, στις κυριακάτικες εμφανίσεις τους στο Γυάλινο μουσικό θέατρο.

Ο πολυγραφότατος Μίμης Πλέσσας στο πιάνο θα παίξει αποσπάσματα από τις αμέτρητες επιτυχίες του με την ορχήστρα και με εξαιρετικούς ερμηνευτές. Τη σκυτάλη θα πάρει το άλλο μεγάλο κεφάλαιο της ελληνικής μουσικής, ο Γιώργος Κατσαρός που με το λυρικό του σαξόφωνο θα θυμίσει τις δικές του ατέλειωτες επιτυχίες.

Θα ακολουθήσουν οι ιστορικές κορυφαίες στιγμές της συνάντησης τους επί σκηνής.

Τα τραγούδια τους θα ερμηνεύσουν η μοναδική Λένα Αλκαίου, ο επί εικοσαετίας συνεργάτης του Μίμη Πλέσσα, Σπύρος Κλείσσας και η ανερχόμενη Κωνσταντία. Μαζί τους και ο διεθνούς φήμης βαρύτονος Νίκος Καραγκιαούρης.

Ένα ταξίδι γεμάτο από τραγούδια είναι στις καρδιές όλων μας και θα τραγουδάμε για πάντα.

Info:


Πέμπτη 18 Ιουλίου
Ώρα έναρξης: 21:00
Κηποθέατρο Παπάγου

Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ προπώληση / ΑΜΕΑ / Κάρτα Δημότη
15 ευρώ γενική είσοδος
18 ευρώ διακεκριμένες θέσεις

Προπώληση: Viva.gr - Γραφείο Φεστιβάλ: Αναστάσεως 90 (εργάσιμες ημέρες και ώρες) - τηλ.: 213 2027186 - 187

Κατάστημα Δαναός - Μεσογείων 230 - Χολαργός - τηλ.: 210 6528301
Ταμείο Θεάτρου - οδός Κορυτσάς, 6η στάση Παπάγου (από τις 18:30 την ημέρα της παράστασης) - τηλ.: 210 6520412

Λίνα Νικολακοπούλου: «Η συναυλία» με ελεύθερη είσοδο!

nikolakopoulou afisa 20.7.19
Η Λίνα Νικολακοπούλου συναντά τη «γενιά» των τραγουδιών της.

Η συνεχής δημιουργική παρουσία της Λίνας Νικολακοπούλου στο ελληνικό τραγούδι από τις αρχές της δεκαετίας του '80 μέχρι σήμερα - δηλαδή 39 χρόνια μετά - με λόγια και αισθήματα που δεν έσβησε ο χρόνος, γίνεται αφορμή για γιορτινή συνάντηση με τη νέα γενιά τραγουδιστών που κάνουν τώρα τα πρώτα ωραία τους βήματα στη σκηνή τού τραγουδιού.

Είναι χαρά για κάθε δημιουργό να ακούει να ερμηνεύουν και να αγαπούν τα έργα του νέοι καλλιτέχνες, που γεννήθηκαν χρονολογικά μαζί με τα δικά του «παιδιά».

Μια τέτοια παρέα νέων καλλιτεχνών θα δούμε στη μουσική παράσταση με τίτλο «Η συναυλία», στο «Φεστιβάλ στη Θάλασσα» του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, στον Πολυχώρο «Λιπάσματα Δραπετσώνας», το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 και ώρα 21.00.

Επί σκηνής θα βρεθούν και θα τραγουδήσουν μαζί, η Παυλίνα Βουλγαράκη, ο Θοδωρής Βουτσικάκης, η Βιολέτα Ίκαρη, η Πέννυ Μπαλτατζή, ο Σταύρος Νιφοράτος, ο Πάνος Παπαϊωάννου, ο Γιώργος Περρής και το γυναικείο φωνητικό σύνολο Stringless.

Παίζουν οι μουσικοί:

Αλέξανδρος Γυφτάκης – πιάνο, πλήκτρα
Γιώργος Δούσος – κλαρίνο, φλάουτο, καβάλ, γκάιντα, duduk
Ηλίας Μαντικός – κανονάκι
Άγγελος Πολυχρόνου – κρουστά
Παρασκευάς Κίτσος – ηλεκτρικό μπάσο, κοντραμπάσο
Γιάννης Αγγελόπουλος – τύμπανα
Κώστας Νικολόπουλος – κιθάρες

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Λίνα Νικολακοπούλου
Ενορχηστρώσεις: Κώστας Νικολόπουλος
Σχεδιασμός Ήχου και Ηχοληψία: Παναγιώτης Πετρονικολός και Ηλίας Τριντής
Σχεδιασμός και Χειρισμός Φώτων: Μελίνα Ζερβάκη
Artwork Αφίσας: Πέτρος Παράσχης
Φωτογραφία Αφίσας: Αθηνά Καζολέα
Φωτογραφίες: Ευαγγελία Θωμάκου – VaGGiNet
Οργάνωση & Διεύθυνση Παραγωγής: Αναστασία Ταμουρίδου - ARTος & Θέαμα

Info:


Σάββατο 20 Ιουλίου 2019
Ώρα Έναρξης 21:00
Είσοδος Ελεύθερη

Λιπάσματα 2019 «Φεστιβάλ στη Θάλασσα»
Πολυχώρος «Λιπάσματα Δραπετσώνας» | Πάρκο Εργατιάς

Γλυκερία & Μελίνα Ασλανίδου στην Κηφισιά

GLYKERIA ASLANIDOU ZIRINIO
«Όπου με πας, σε πάω...»

Οι δύο σπουδαίες και χαρισματικές ερμηνεύτριες Γλυκερία & Μελίνα Ασλανίδου, σε μία κορυφαία μουσική συνάντηση επί σκηνής! Θα παρουσιάσουν ένα ξεχωριστό, αυθεντικό, και ιδιαίτερα ψυχαγωγικό πρόγραμμα, με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, αλλά και αγαπημένα τραγούδια - σταθμούς σημαντικών Ελλήνων δημιουργών.

Η Γλυκερία, η τόσο σημαντική αυτή ερμηνεύτρια με αξιοσημείωτη πορεία και εκτός συνόρων, θεωρείται από πολλούς η πιο γνήσια λαϊκή τραγουδίστρια της γενιάς της και έχει κερδίσει επάξια σε Ελλάδα και εξωτερικό τον χαρακτηρισμό «η φωνή της Ελλάδας». Παραμένει για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες στην πρώτη γραμμή, σφραγίζοντας με τις αψεγάδιαστες ερμηνείες της πολλά και απαιτητικά είδη του ελληνικού τραγουδιού. Στις ζωντανές της εμφανίσεις ξεσηκώνει και ενθουσιάζει το κοινό με τα τραγούδια της και δίνει μοναδικό παλμό με τις επιτυχίες της.

Η Μελίνα Ασλανίδου είναι μια από τις πιο γνωστές και αγαπημένες ερμηνεύτριες του λαϊκού και έντεχνου τραγουδιού. Η μοναδική χροιά της φωνής της μαγεύει το κοινό και τα τραγούδια που έχει τραγουδήσει έχουν αγαπηθεί και τραγουδηθεί από τον κόσμο, ενώ τα περισσότερα από αυτά αποτελούν πραγματικά διαχρονικά διαμάντια του σύγχρονου ρεπερτορίου. Έχει ξεχωρίσει για τις έξοχες συνεργασίες της ενώ οι συναυλίες της είναι πάντα πόλος έλξης του κοινού εντός και εκτός Ελλάδος. Η σκηνική της παρουσία είναι δυναμική και η επικοινωνία της με τον κόσμο μοναδική.

Η Γλυκερία και η Μελίνα Ασλανίδου, ενώνουν τις φωνές τους το φετινό καλοκαίρι, για να χαρίσουν στο κοινό τους ανεπανάληπτες βραδιές μοναδικής διασκέδασης, πλαισιωμένες από πολυμελή ορχήστρα, αποτελούμενη από εξαίρετους μουσικούς!

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Στέλιος Φωτιάδης

Info:


Πέμπτη 18 Ιουλίου, Ώρα: 21:00
Ζηρίνειο Δημοτικό Στάδιο (Λεωφ. Κηφισιάς 192, Κηφισιά)
Γενική είσοδος 5€

Προπώληση Εισιτηρίων:

1. Γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς (Εμ. Μπενάκη 3 - Κηφισιά, 2ος Όροφος, ώρες 9:00 – 15:00)
2. Ticket Services - εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
- τηλεφωνικά: 2107234567 - online: www.ticketservices.gr
- καταστήματα Public

10 χρόνια Gadjo Dilo στο Gazarte

10 xronia gadjo dilo
Πριν από 10 χρόνια, έξι φίλοι με κοινή αγάπη για την Gypsy Jazz μουσική συναντήθηκαν. Έτσι, δημιουργήθηκαν οι Gadjo Dilo, το συγκρότημα που κατάφερε μέσα από τις διασκευές του, να συστήσει ουσιαστικά την Manouche μουσική στο ευρύ κοινό!

10 χρόνια αργότερα...

Μετά από δύο studio album με ξεχωριστές διασκευές που οι περισσότεροι κάπου έχουμε σιγοτραγουδήσει, αναρίθμητες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και σημαντικές συνεργασίες, οι Gadjo Dilo ξεκινάνε για άλλη μια φορά τα καλοκαιρινά τους ταξίδια.

Το Σάββατο 20 Ιουλίου θα τους απολαύσουμε στην ταράτσα του Gazarte και θα ακούσουμε κομμάτια από το τρίτο τους album, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2019 και το οποίο θα αποτελείται, κυρίως, από πρωτότυπες συνθέσεις του συγκροτήματος

Line Up:

Σωτήρης Πομόνης: Κιθάρα
Κώστας Μητρόπουλος: Κιθάρα
Σέργιος Χρυσοβιτσάνος: Βιολί
Γιώργος Τσιατσούλης: Ακορντεόν
Ηλιάνα Τσαπατσάρη: Φωνή
Γιώργος Ρούλος: Κοντραμπάσο

Info:


Σάββατο 20 Ιουλίου
Οι πόρτες ανοίγουν: 21:00
Ώρα έναρξης: 22.00

Γενική Είσοδος: 8€
Τα εισιτήρια είναι θεάματος & δεν περιλαμβάνουν ποτό
Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Gazarte Roof Stage
Βουτάδων 34, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0346 0347

Ο Γιώργος Περρής στο Κηποθέατρο Παπάγου

perris afisa papagou
Μετά τις πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις του στην Αθήνα (θέατρο Ακροπόλ) και στη Θεσσαλονίκη (Βασιλικό θέατρο) ο Γιώργος Περρής προσκαλεί το κοινό στο δροσερό θεατράκι του Παπάγου, την Παρασκευή 19 Ιουλίου.

Πιο χαρούμενος και δραστήριος από ποτέ, ο Γιώργος Περρής βρίσκεται αυτή την εποχή στην Αμερική για την προώθηση του νέου του αγγλικού δίσκου με τίτλο «Who I’m meant to be» που κυκλοφόρησε διεθνώς στις 31 Μαΐου, ενώ την επόμενη ημέρα άρχισε να προβάλλεται το 2ο τηλεοπτικό αφιέρωμα στη συναυλία του στο Ηρώδειο από το αμερικανικό κανάλι PBS.

Φέρνει μαζί του τα ολοκαίνουργια τραγούδια που έγραψαν γι’ αυτόν οι σπουδαίες Ευανθία Ρεμπούτσικα και Λίνα Νικολακοπούλου, αλλά και όλες τις επιτυχίες, δικές του και άλλων, από το «Ποιος φοβάται την αγάπη» και την «Ηλιοφάνεια» μέχρι το «Je suis malade» και το «I will wait for you».

Είναι γνωστή η άνεση του Γιώργου να συνδυάζει το τώρα με το παρελθόν και το μέλλον να χτίζει γέφυρες που ενώνουν το έντεχνο, το ποπ και το κινηματογραφικό τραγούδι, οπότε από τη συναυλία δεν θα λείψει το μίνι αφιέρωμα στον Michel Legrand.

Ο Γιώργος Περρής θα ερμηνεύσει τραγούδια και από το καινούργιο του αγγλόφωνο άλμπουμ «Who I’m Meant To Be», από το οποίο ξεχώρισαν ήδη τα singles «How Many Does It Take» και «She Walks On», καθώς και το «Γυναίκα», τη συμμετοχή του στο δίσκο «Πολιορκημένος χρόνος» των Τίτου Πατρίκιου και Ανδρέα Κατσιγιάννη.

Παίζουν οι μουσικοί:

Στάθης Σούλης: Πιάνο
Κωστής Βήχος: Μπάσο
Γιώργος Καρδιανός: Κιθάρες
Κώστας Μυλωνάς: Τύμπανα

Ενορχηστρώσεις: Αλέξανδρος Λιβιτσάνος
Ηχοληψία: Δημήτρης Μπουρμπούλης, Γιάννης Κολεβέντης
Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς
Photo credits: Γιώργος Καπλανίδης
Εκτέλεση Παραγωγής: Κική Τσαντίρη

Info:


Παρασκευή 19 Ιουλίου

Κηποθέατρο Παπάγου
Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου)
Τηλ.: 213 202 7185

Προπώληση: viva.gr, Δημοτική Κοινότητα Παπάγου, Γραφείο Φεστιβάλ, Κατάστημα Δαναός, Ταμείο Θεάτρου την ημέρα της παράστασης από τις 19.00

Ο Σταύρος Σαλαμπασόπουλος στο Κηποθέατρο Παπάγου

St. Salabasopoulos Papagou July 24 poster
Ο Σταύρος Σαλαμπασόπουλος επιστρέφει και φέτος στο Κηποθέατρο Παπάγου, με ένα καλοκαιρινό crossover πρόγραμμα.

Ο πετυχημένος τενόρος, μαζί με την ορχήστρα του και εκλεκτούς καλεσμένους του την Ελένη Πέτα και τους Mottet, μας ταξιδεύει με επιλογές από το διεθνές και εγχώριο ρεπερτόριο, συνδυάζοντας μοναδικά αγαπημένες επιτυχίες, ευφάνταστες διασκευές, όπερα και κινηματογράφο.

Από τον Φρανκ Σινάτρα, τον Αντρέα Μποτσέλι και τον Μισέλ Λεγκράν, στους μεγάλους Έλληνες συνθέτες Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Μουζάκη, Μίμη Πλέσσα κ.α., μας καλεί σε μια μουσική περιπλάνηση γεμάτη νοσταλγία, συναίσθημα και άρωμα καλοκαιριού!

Οργάνωση παραγωγής - management: Νίκος Τσαούσης
Παραγωγή: ΑΚΑΝΘΟΣ
Φωτογραφία αφίσας: Πάνος Ζουλάκης | Γραφιστικά: Κατερίνα Γκούμα

Info:


Τετάρτη 24 Ιουλίου
Οι πόρτες ανοίγουν: 20.00 | Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (προπώληση) | 12 ευρώ (ταμείο) | 7 ευρώ (μειωμένα: Κάρτα του Δημότη, Φοιτητικό, Ανέργων, ΑΜΕΑ, Άνω των 65)

Κηποθέατρο Παπάγου - Χολαργού
Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου)
Τηλ.: 213 202 7185

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!