Οι προτάσεις της εβδομάδας (17 - 23/10)

Όλα όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πολλές μουσικές παραστάσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα για τις επόμενες ημέρες.

Οι μουσικές σκηνές ξεκινούν ν’ ανοίγουν τις πόρτες τους με ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική.

Η άλλη πλευρά της Έλλης Πασπαλά: «Elly loves jazz»

Elli 1
Μια άλλη πλευρά της θα ξεδιπλωθεί σε τέσσερα Σαββατόβραδα παρέα με το κουιντέτο της που αποτελούν επίλεκτοι και γνώριμοι τζαζίστες.

Η Έλλη Πασπαλά έχει ερμηνεύσει με την αισθαντική φωνή της μερικά από τα πιο αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια. Φέτος το φθινόπωρο όμως κάνει βουτιά στη μεγάλη μουσική παράδοση της jazz, της μουσικής που άνθισε στην καρδιά της Αμερικής.

Μια παράσταση με αφετηρία την jazz μάς υπόσχεται η Έλλη Πασπαλά προσεγγίζοντας τη μουσική των βιρτουόζων των μουσικών οργάνων, που οδήγησε μεγάλους συνθέτες όπως ο Cole Porter και ο George Gershwin να γράψουν τραγούδια με jazz χροιά που παραμένουν εμβληματικά και αγαπημένα μέχρι σήμερα.

Εκρηκτική, όσο και μελαγχολική, η jazz μιλά με τρόπο μοναδικό για ανθρώπινα πάθη και συναισθήματα, από την πιο βαθιά λύπη μέχρι την πιο ξέφρενη χαρά. Αυτά τα τραγούδια σφράγισαν με τις φωνές τους θρύλοι όπως η Billie Holiday, η Ella Fitzgerald, η Nina Simone, o Nat King Cole και ο Frank Sinatra.

Η Έλλη Πασπαλά, γεννημένη στη Νέα Υόρκη, κουβαλάει ζωντανούς μέσα της αυτούς τους θησαυρούς της αμερικάνικης μουσικής.

Στη μουσική σκηνή του Πειραιώς 131 τα Σάββατα 19, 26 Οκτωβρίου και 2, 9 Νοεμβρίου, η Έλλη Πασπαλά μαζί με τον David Lynch στα σαξόφωνα και κρουστά, τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο, τον Πέτρο Βαρθακούρη στο κοντραμπάσο και τον Βασίλη Ποδαρά στα τύμπανα θα μας μεταφέρουν σε αυτήν την εποχή που δεν τελείωσε ποτέ.

Επιμέλεια προγράμματος: Ευανθία Ρεμπούτσικα - Λίνα Νικολακοπούλου.

Info:


Σάββατα 19, 26 Οκτωβρίου και 2, 9 Νοεμβρίου

«Πειραιώς 131»
Πειραιώς 131 – Αθήνα
Tηλ.: 2103450922

Τιμές εισιτηρίων:

Ορθίων: 10 ευρώ
Καθήμενων: Α' ζώνη 20 ευρώ, Β' ζώνη 15 ευρώ
Προπώληση: viva.gr και 210-3450922

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης στο Σταυρό του Νότου

7z1a991569499193652
Ο ιδιόρρυθμος ερμηνευτής και τραγουδοποιός ανοίγει την αυλαία των χειμερινών εμφανίσεών του με τρία live στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου στις 19 και 26 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου.

Μετά από μια μικρή ανάπαυλα, στο τέλος της καλοκαιρινής περιοδείας του σε όλη την Ελλάδα, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης κατεβαίνει στην Αθήνα για τρεις εμφανίσεις στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου που, για άλλη μια χρονιά, είναι πανέτοιμος να φιλοξενήσει τους καλλιτέχνες και τους φίλους της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Με αφετηρία το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, ο καλλιτέχνης, πλαισιωμένος από τους μουσικούς της μπάντας του, θα παρουσιάσει παλιά και πρόσφατα κομμάτια του, από τη νέα δισκογραφική δουλειά του, σε μια παράσταση που φιλοδοξεί να αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας, τροφή για σκέψη και πεδίο αυτοσχεδιασμού.

Μαζί του θα βρίσκονται οι μουσικοί:

Θανάσης Αρχανιώτης (τύμπανα)
Διαμαντής Καραγιαννακίδης (πλήκτρα)
Θάνος Κολοκυθάς (μπάσο)
Παναγιώτης Κουτσούρας (τρίχορδο μπουζούκι)
Γιώργος Μακρής (πνευστά)
Νίκος Παπαδόπουλος (κιθάρες)

Ηχοληψία: Μάκης Δρακόπουλος
Οργάνωση Παραγωγής: Artonica Productions

Info:


Σταυρός του Νότου (Κεντρική Σκηνή)
Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος

Σάββατο 19 και 26 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου, ώρα 22:30
Είσοδος με ποτό: 13€ μπύρα ή κρασί

Γιώργος Χατζηνάσιος, Αλέκα Κανελλίδου & Κώστας Καραφώτης «Πάλι μαζί» στις «Γραμμές»

MHTRA OGDOO GRAMMES
Η μουσική συνάντηση του συνθέτη Γιώργου Χατζηνάσιου με την ιδιαίτερη φωνή της Αλέκας Κανελλίδου επί σκηνής ήταν μια προσμονή από το κοινό που έγινε πραγματικότητα. Οι εμφανίσεις τους πριν το καλοκαίρι στις «Γραμμές» ενθουσίασαν και αγαπήθηκαν.

«Σαν έτοιμοι από καιρό» οι δύο καλλιτέχνες θα βρεθούν και πάλι στις «Γραμμές» από το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στις 22.30 και Κυριακή στις 19.00 για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων.
Ανήσυχοι, ασυμβίβαστοι και πρωτοπόροι στην καλλιτεχνική τους πορεία, ο Γιώργος Χατζηνάσιος και η Αλέκα Κανελλίδου συμπράττουν σε μια μουσική παράσταση που έχει τη βαρύτητα του μουσικού κληροδοτήματός τους και ταυτόχρονα την ευδιαθεσία, τη χαρά και τον ενθουσιασμό δυο φίλων που μοιράζονται επί σκηνής την αγάπη τους για το τραγούδι.

Στο μουσικό τους ταξίδι συμμετέχει φέτος ένας ερμηνευτής της νεότερης γενιάς που έχει ξεχωρίσει, ο Κώστας Καραφώτης τόσο με το λαϊκό αψεγάδιαστο μέταλλο της φωνής του όσο και με την άρτια καλλιτεχνική του εικόνα.

Ραντεβού στις Γραμμές δίνουν ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης και η Μαίρη Στεφανακίδου, δύο δυναμικοί ερμηνευτές και χρόνια συνεργάτες του Γιώργου Χατζηνάσιου που καταφέρνουν να ξεσηκώσουν το κοινό!

Info:


«Γραμμές»
Κωνσταντινουπόλεως 111, Κεραμεικός
Τηλ. Κρατήσεων: 2103477058 - 6945106604

Από το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή
Ημέρες λειτουργίας: Σάββατο στις 22.30 - Κυριακή στις 19.00

Προπώληση: viva.gr

Μιχάλης Χατζηγιάννης & Μελίνα Ασλανίδου στο Hotel Ερμού

aslanidou xatzigiannis hotel ermou
Το «Hotel Ερμού» υποδέχεται τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και τη Μελίνα Ασλανίδου! Οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες, καθένας εκ των οποίων έχει τη δική του μοναδική και επιτυχημένη πορεία στην ελληνική μουσική, θα εμφανίζονται εκεί από το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ένας από τους πιο εμπνευσμένους και επιτυχημένους δημιουργούς και ερμηνευτές της γενιάς του, με τραγούδια που έχουν χαραχθεί βαθιά στην ψυχή μας, γνωρίζει πως να γεμίζει το κοινό με μουσική, όμορφα συναισθήματα και καλή διάθεση.

Η Μελίνα Ασλανίδου, μία ερμηνεύτρια με «μαγική» χροιά, τραγούδια που αγαπήθηκαν από το πρώτο άκουσμα και θεωρούνται «διαμάντια» και εμφανίσεις γεμάτες συναίσθημα, γνωρίζει πως να κάνει πόλο έλξης το κάθε της live.

Info:


Από Σάββατο 19 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο για έξι εβδομάδες

«Hotel Ερμού»
Ερμού 152, Γκάζι
τηλέφωνο: 2103463003

Αλέξανδρος Κτιστάκης Live στο Σταυρό του Νότου Club

ktistakis afisa stn
Ο Αλέξανδρος Κτιστάκης, τον οποίο γνωρίσαμε στις συναυλίες του Θανάση Παπακωνσταντίνου, έρχεται τις Πέμπτες 17, 24 και 31 Οκτωβρίου, στο club του Σταυρού του Νότου, για να παρουσιάσει διασκευές από αγαπημένους δημιουργούς και δικά του τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν αυτή τη χρονιά.

Από τότε που άρχισε να ασχολείται με τη μουσική δεν σταμάτησε να πειραματίζεται και να δημιουργεί. Έχει γράψει μουσική για το Θέατρο: Συγκεκριμένα για τις παραστάσεις του Κωνσταντίνου Ντέλλα «Insomnia Greca» (2015-2016, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά), «Ο Έλλην Βρυκόλαξ [reloaded]» (2017, Ιωάννινα, Δημητσάνα, Τήνος, Αθήνα) και «Αντιγόνη του Σοφοκλή» (2018, Φεστιβάλ Αθηνών, Μικρή Επίδαυρος) και για την παράσταση «Form.At», από την ομάδα σύγχρονου χορού «A Priori» (2018, Bios).

Παίζουν οι:

Αλέξανδρος Κτιστάκης - κιθάρα, φωνή
Εύρος Βοσκαρίδης - Βιολί
Κωνσταντίνος Ζώτος - Πλήκτρα
Διονύσης Μακρής - Μπάσο
Ιάκωβος Μολυμπάκης - Κρουστά
Αλέξανδρος Ορφανός - Τρομπέτα, Κλαρίνο

Info:


Πέμπτες 17, 24 & 31 Οκτωβρίου

Σταυρός του Νότου Club
Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος: 10€ με μπύρα ή κρασί

Ζουγανέλης - Δήμου - Παπαδόπουλος - Τσακνής στην Οδό Λυσίου

tsaknis dimou zouganelis papadopoulos
Μια δυνατή φιλία ενώνει δυνάμεις για μια συνεργασία σημαδιακή!

Γιάννης Ζουγανέλης, Ελένη Δήμου, Λάκης Παπαδόπουλος, Διονύσης Τσακνής ανηφορίζουν στην Πλάκα και κάνουν ποδαρικό στην «Οδό Λυσίου», το νέο μουσικό στέκι της πόλης.

Σε ένα από τα πιο γραφικά στενά της Πλάκας, στην ωραιότερη street art γειτονιά του ιστορικού κέντρου, στήνεται από την αρχή ένα νέο μουσικό στέκι! Σε μία περιοχή που ταυτίστηκε με τη ζωντανή μουσική και ανέδειξε νέους μουσικούς και καλλιτεχνικά ρεύματα, ανοίγει τώρα ένα νέο κεφάλαιο.

Ανάμεσα σε γέλια, αναμνήσεις, θύμησες και ατάκες μοναδικές ο Λάκης με τα «Μπλε Παπούτσια» αγκαλιάζει τη «Γυριστρούλα» Ελένη και εκείνη «Προσωπικά» «Ετοιμάζει ταξίδι» μοναχά για τέσσερις, ο Διονύσης δεν «Γυρίζει τις πλάτες του στο μέλλον» και ο αστείρευτος Γιάννης με «Ακατάλληλα και Ερωτικά» τα αποσυντονίζει όλα και όλα!

Ο πολυτάλαντος και γεμάτος χιούμορ Γιάννης Ζουγανέλης, συναντά την σαγηνευτική Ελένη Δήμου και μαζί με τον ανατρεπτικό Λάκη Παπαδόπουλο και τον αγαπημένο Διονύση Τσακνή είναι πανέτοιμοι να μας ταξιδέψουν σε μία γκάμα μουσικών ειδών στην «Οδό Λυσίου».

Μαζί τους η Ιωάννα Καβρουλάκη.

Info:


Πρεμιέρα Σάββατο 19 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο
Ώρα Έναρξης: 22:30

Τιμές

15 ευρώ με μπύρα, κρασί ή ποτό στο bar
70 ευρώ φιάλη κρασί | 2 άτομα
140 ευρώ φιάλη ποτού | 4 άτομα

«Οδός Λυσίου»
Λυσίου και Μνησικλέους 22
105 56 Πλάκα, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 32 35 318

Δημήτρης Μητσοτάκης & Παναγιώτης Κατσιμάνης: Ενδελέχεια Full Band στο Γυάλινο

endelexeia
Καλεσμένος ο Βασίλης Ράλλης.

Δύο από τους πιο εμβληματικούς μουσικούς του ελληνικού ροκ των '90s, το συνθετικό δίδυμο της κλασικής περιόδου των Ενδελέχεια, που υπέγραψε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, σμίγουν ξανά το στη σκηνή του Γυάλινου Up Stage, το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, θυμίζοντας μας τραγούδια όπως τα «Τι τραγούδι να σου πω», «Βουτιά από ψηλά», «Δεν είμαι αυτός που θες», «Να 'ρθω κι απόψε» και πολλά ακόμα αγαπημένα κομμάτια τους πλαισιωμένοι από πενταμελή μπάντα.

Ένα μουσικό πρόγραμμα που εκτός από τα παλιότερα τραγούδια των δύο δημιουργών, περιέχει και νέα κομμάτια από την σημερινή συνεργασία τους με πρώτο δείγμα το τραγούδι «Τα καλά παιδιά». Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί τόσο συνθετικά, με την κυκλοφορία νέων ψηφιακών single ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, όσο και σε επίπεδο ζωντανών εμφανίσεων.

Στη συναυλία συμμετέχει και ο Βασίλης Ράλλης, νέος μουσικός που έχει διακριθεί μέσα από τα τραγούδια του, που συνδυάζουν την παράδοση και τον ηλεκτρισμό με εντυπωσιακό τρόπο. Εκτός από τους Ενδελέχεια έχει συνεργαστεί με τον Ψαραντώνη, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Βασίλη Σκουλά, τον Φίλιππο Πλιάτσικα και άλλους μουσικούς.

Παλιές επιτυχίες και νέες προτάσεις σε ένα εκρηκτικό πρόγραμμα που συμπληρώνουν αγαπημένες διασκευές με μια παρέα εκλεκτών μουσικών.

Δημήτρης Μητσοτάκης & Παναγιώτης Κατσιμάνης: τραγούδι, κιθάρες
Παντελής Πέτρου: μπάσο
Νίκος Χριστόπουλος: τύμπανα
Κυριάκος Πέτρου: βιολί

Info:


Σάββατο 18 Οκτωβρίου
Ώρα έναρξης: 22:00

Τιμές

12 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο bar
14 ευρώ με ποτό στο bar
14 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο τραπέζι
16 ευρώ με ποτό στο τραπέζι
40 ευρώ φιάλη κρασί | 2 άτομα
80 ευρώ φιάλη ποτού | 4 άτομα

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται από το δίκτυο viva.gr & τηλεφωνικά στο 11876

Φυσικά Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων: Seven Spots | Reload Stores | WIND | Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | αθηνόραμα.gr | Viva Kiosk Σύνταγμα | Yoleni's

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
τηλ.: 210 9315 600

Τέσσερις σολίστ παρουσιάζουν: «Μπουζουκιού διάλογοι»

mpouzoukiou dialogoi afisa
Βαγγέλης Τρίγκας, Παναγιώτης Στεργίου, Νίκος Τατασόπουλος και Νίκος Κατσίκης, συμπράττουν επί σκηνής.

Τέσσερις σύγχρονοι σολίστ του μπουζουκιού, ο Βαγγέλης Τρίγκας, ο Παναγιώτης Στεργίου, ο Νίκος Τατασόπουλος και ο Νίκος Κατσίκης, συμπράττουν επί σκηνής του Γυάλινου Up Stage, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο», σε ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα με τον βασιλιά του λαϊκού τραγουδιού, το μπουζούκι.

Δεξιοτέχνες με ιδιαίτερο ήχο και ύφος που έχουν αφήσει το στίγμα τους με μοναδικές ερμηνείες στην δισκογραφία αλλά και σε ζωντανές εμφανίσεις συνοδεύοντας τους καλύτερους τραγουδιστές. Αυτοσχεδιάζουν, παίζουν τραγούδια και οργανικά κομμάτια από όλες τις περιόδους του λαϊκού τραγουδιού που ανέδειξαν το μπουζούκι και παρουσιάζουν οργανικές τους συνθέσεις που διαμορφώνουν το νέο σύγχρονο ήχο με πρωταγωνιστή το μπουζούκι.

Θυμίζουν τους παλιούς δασκάλους αλλά καταθέτουν και τους σύγχρονους δρόμους που ανοίξανε. Βεβαρημένοι με ερμηνείες εκ βαθέων αναδεικνύουν την κλασσική διάσταση του οργάνου.

Τους σολίστ συνοδεύει το Μουσικό Σύνολο «Βαγγέλης Τρίγκας» και τραγουδά η Μαργαρίτα Καραμολέγκου.

Info:


Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στο Γυάλινο Up Stage

Τιμές

12 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο bar
14 ευρώ με ποτό στο bar
25 ευρώ με ποτό στο τραπέζι
60 ευρώ φιάλη κρασί | 2 άτομα
120 ευρώ φιάλη ποτού | 4 άτομα

Προπώληση εισιτηρίων: Ηλεκτρονικά στο www.viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876

Φυσικά Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων: Seven Spots | Reload Stores | WIND | Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | αθηνόραμα.gr | Viva Kiosk Σύνταγμα | Yoleni's

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
τηλ.: 210 9315 600

Jazz στο Μουσείο - George Kontrafouris Trio: Αφιέρωμα στον Thelonious Monk

George Kontrafouris
Η νέα σειρά συναυλιών του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Το τρίο του Γιώργου Κοντραφούρη εγκαινιάζει τη νέα σειρά συναυλιών του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Jazz στο Μουσείο, με ένα αφιέρωμα στις διαχρονικές συνθέσεις του εμβληματικού Thelonious Monk την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 20.30, στο Αμφιθέατρο του νέου μουσείου.

Ο Γιώργος Κοντραφούρης είναι κορυφαίος Έλληνας πιανίστας της τζαζ, με διεθνή αναγνώριση, πλούσια δισκογραφία και αναρίθμητες συνεργασίες με μουσικούς της εγχώριας και διεθνούς τζαζ σκηνής. Στη συναυλία του στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, ο Γιώργος Κοντραφούρης και το τρίο του θα γεμίσουν το Αμφιθέατρο με τζαζ μελωδίες, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική αξία των συνθέσεων του Thelonious Monk.

Ο Γιώργος Κοντραφούρης σπούδασε στη φινλανδική μουσική ακαδημία Sibelius και στο Ωδείο Αθηνών. Έχει συνεργαστεί ως πιανίστας ή οργανίστας με σπουδαίους μουσικούς όπως οι: M. Johnson, A. Andersen, M. Stockhausen, L. Red, K. Copeland, A. Sheppard, R. Peterson Jr., B. Brozman, C. Cook, A. Garnett, H. Pearson, T. Paterelis, S. Vougas, D. Dimitriadis, L. Fylipovic, T. Spasov, A. Pacatius. Διδάσκει τζαζ πιάνο και όργανο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και έχει διδάξει στο Ωδείο Athenaeum στην Ελλάδα και στην Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία. Έχει δώσει σεμινάρια σε διάφορες σχολές στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ινδονησία και την Εσθονία.

Συντελεστές:

Γιώργος Κοντραφούρης, πιάνο
Λάμπρος Παπανικολάου, μπάσο
Γιάννης Παπαδούλης, τύμπανα

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκας
Εκτέλεση Παραγωγής: Well art live

Info:


Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2010
Ώρα έναρξης 20.30

Αμφιθέατρο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Γενικό Εισιτήριο: 20€
Εισιτήριο για B&E Members: 16€
Εισιτήρια ηλεκτρονικά στο Viva.gr

Θοδωρής Κοτονιάς & Haig Yazdjian: «Φωτεινά τοπία» στον Αστερίσκο

MHTRA OGDOO KOTONIAS
Ο Θοδωρής Κοτονιάς, ο τραγουδοποιός πού έκλεψε με τα «κλειδιά» του την καρδιά μας, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, σμίγει με έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της World σκηνής, τον Αρμενοσύριο βιρτουόζο ουτίστα, και συνθέτη Haig Yazdjian (Χάϊκ Γιαζιτζιάν).

Δύο άνθρωποι που μέσα από τα τραγούδια τους στις ζωντανές τους παραστάσεις, ταξιδεύοντας στην Ελλάδα και τον κόσμο, έγιναν εξαιρετικά αγαπητοί στο μουσικό κοινό για το ήθος την ευαισθησία το βάθος και το πάθος των ερμηνειών τους. Δύο φωνές με ρίζες στη καρδιά και μνήμη από τη ψυχή των παραδόσεων της χώρας μας και της μέσης Ανατολής.

Τραγούδια που αγαπήσαμε, «Τα κλειδιά», «Άνοιξη», «Μπαλόνι», «Ναυαγός», «Δύο δρόμοι», «Bingöl - Παράπονο Ξενιτιά», «Habrban - Μυστικά πως σ’ αγαπώ», «Ονείρου γη», «Έρημος» κ.α. Ατμόσφαιρα μυσταγωγίας, πολύχρωμα μοτίβα και αυτοσχεδιασμοί, διονυσιακές εξάρσεις από παραδοσιακούς ως Rock- jazz-funky ρυθμούς!

Αφετηρία της σύμπραξης αυτής αποτελεί η από κοινού έκδοση της διασκευής του παραδοσιακού Αρμένικου τραγουδιού «Hala hala» σε Ελληνική απόδοση

Μαζί τους εξαιρετικοί οι δεξιοτέχνες:

Γιώργος Κοντογιάννης: Λύρα
Τάσος Πουλιός: Κανονάκι, φωνή
Θάνος Χατζηαναγνώστου: Τύμπανα
Γιάννης Παπαδόπουλος: Πλήκτρα

Info:


Σάββατα 19 & 26 Οκτωβρίου, 2 & 9 Νοεμβρίου
Έναρξη 22:00
Γενική είσοδος για το live 8€

Αστερίσκος
Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή
Τηλ. 2152159799

Η Μαρία Σουλτάτου στη Σφίγγα

soultatou sfigga afisa 2019
«Η ζωή γυναίκα... είναι!»

Αλήθεια, πόσες όψεις της γυναικείας πλευράς έχουν αποτυπωθεί σε ήχους και λόγια από τους ποιητές και τους δημιουργούς όλα αυτά τα χρόνια, περιγράφοντας όλα όσα εκείνη βιώνει στην καθημερινότητά της;

Η Μαρία Σουλτάτου έρχεται για πρώτη φορά στη μουσική σκηνή «Σφίγγα» με το πρόγραμμα «Η ζωή γυναίκα... είναι!» που περιέχει μια επιλογή από τραγούδια που αφορούν στη γυναίκα σε όλες της τις πτυχές. Η μάνα, η σύζυγος, η κόρη, η αδερφή και οι υπόλοιπες θηλυκές μορφές παρουσιάζονται από τη σπουδαία ερμηνεύτρια μέσα από τις ξεχωριστές ενορχηστρώσεις του Σάββα Ρακιντζάκη.

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και για μία μόνο παράσταση, πασίγνωστα και λιγότερο γνωστά τραγούδια μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών βρίσκουν το δρόμο τους σε ένα πρόγραμμα με γνώμονα τη γυναίκα και τις διαδρομές της ζωής της. Τραγούδια που γράφτηκαν στο μακρινό, αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν, παρουσιάζονται από δύο ξεχωριστούς καλλιτέχνες σε μια βραδιά όπου, θεωρητικά «αταίριαστα» μεταξύ τους κομμάτια, ενώνονται με έναν πρωτότυπο ερμηνευτικό και ενορχηστρωτικό τρόπο που σίγουρα θα προκαλέσει αίσθηση.

Ενορχήστρωση - πλήκτρα: Σάββας Ρακιντζάκης
Συντονισμός παράστασης: Καλή Βανδώρου
Κείμενα παράστασης: Σοφία Παπαηλιάδου

Info:


Κυριακή 20 Οκτωβρίου
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος σε τραπέζι: 15€ με μπύρα ή κρασί

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

4 γυναίκες τραγουδούν ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Β 500 500
Η Κατερίνα Πολέμη προσκαλεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, τις ταλαντούχες φίλες και ομότεχνές της δημιουργούς και ερμηνεύτριες Παυλίνα Βουλγαράκη, Κατερίνα Ντούσκα και Μαρία Παπαγεωργίου, για να τραγουδήσουν όλες μαζί στο προαύλιο του Ηρωδείου ενάντια στον καρκίνο του μαστού, ενισχύοντας το έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και ταξιδεύοντας το μήνυμα της πρόληψης σε όλη την Ελλάδα.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της εκστρατείας των Estée Lauder Companies, κατά τον μήνα Οκτώβριο, μήνα ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, και θα ντύσει μουσικά τη συμβολική φωταγώγηση του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού. Η συμβολική φωταγώγηση του μνημείου αποτελεί μέρος μια παγκόσμιας πρωτοβουλίας που υπενθυμίζει, για μια ακόμη χρονιά, τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού. Η εκστρατεία ενημέρωσης των Estée Lauder Companies εστιάζει φέτος στην ανάγκη να δράσουμε, μέσα από ένα απλό, αλλά δυνατό μήνυμα με παγκόσμια απήχηση: Η ελπίδα για θεραπεία, μας ενώνει όλους. It’s #TimeToEndBreastCancer

H Κατερίνα Πολέμη με την κιθάρα της και έχοντας μαζί της κάποιους από τους καλύτερους Έλληνες μουσικούς (Κιουρτσόγλου, Άννινος, Αγγελόπουλος, Παπαδόπουλος), τραγουδά και παρουσιάζει συνθέσεις της από τη Μεγάλη Χίμαιρα, τη Μικρά Αγγλία και από τη δεύτερη πατρίδα της, τη Βραζιλία.

Μαζί της η Παυλίνα Βουλγαράκη με τη μοναδική ατμόσφαιρα της ερμηνείας και των συνθέσεων της, η Κατερίνα Ντούσκα με την καθηλωτική φωνή και την πολυπολιτισμικότητά της και η Μαρία Παπαγεωργίου με τη δύναμη της ερμηνείας της και το μοναδικό live αίσθημά της.

Τα έσοδα της συναυλίας θα ενισχύσουν το έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες γυναίκες σε όλη την Ελλάδα να πραγματοποιήσουν μια δωρεάν μαστογραφία μέσω της κινητής μονάδας μαστογράφου.

Συντελεστές:

Καλλιτεχνική επιμέλεια – Ενορχηστρώσεις – Επιμέλεια ορχήστρας: Κατερίνα Πολέμη
Ερμηνεύουν: Κατερίνα Πολέμη, Παυλίνα Βουλγαράκη, Κατερίνα Ντούσκα, Μαρία Παπαγεωργίου

Μουσικοί:

Μπάσο: Γιώτης Κιουρτσόγλου
Πιάνο: Στάθης Άννινος
Τύμπανα: Γιάννης Αγγελόπουλος
Τρομπέτα: Δημήτρης Παπαδόπουλος

Ηχοληψία: Γιάννης Παξεβάνης, Αντώνης Ζαχόπουλος
Σχεδιασμός και χειρισμός φώτων: Περικλής Μαθιέλλης

Info:


Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Προαύλιος χώρος Ωδείου Ηρώδου του Αττικού - Αθήνα
Ώρα έναρξης: 20:00

Τιμή εισιτηρίου: 10€

Προπώληση εισιτηρίων:

Ticket Services

- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
- Τηλεφωνικά: 2107234567
- Online: www.ticketservices.gr

- Καταστήματα Public, www.tickets.public.gr

Πληροφορίες - κρατήσεις: 210 3428272

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!