Οι προτάσεις της εβδομάδας (16 - 22/1)

Όλα όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πολλές μουσικές παραστάσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα για τις επόμενες ημέρες.

Οι μουσικές σκηνές, αλλά και οι μεγαλύτεροι χώροι, συνεχίζουν να παρουσιάζουν νέες, ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική.

Ο Πάνος Κατσιμίχας ξανασυναντά τον Βασίλη Καζούλη

ILION PLUS KATSIMIXAS KAZOULIS KARRAS
Μαζί τους ο Δημήτρης Καρράς και το συγκρότημα των Back Pages.

Ο Πάνος Κατσιμίχας ξανασυναντά τον Βασίλη Καζούλη και επιστρέφουν στο «κέντρο και τις συνοικίες» για πέντε μοναδικές εμφανίσεις στη μουσική σκηνή Ίλιον Plus, στην καρδιά της Αθήνας.

Την παρέα συμπληρώνουν ο Δημήτρης Καρράς και το συγκρότημα των Back Pages με ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κορυφαίους Beatles.

Από τα «Ζεστά Ποτά» που άνοιξαν νέους δρόμους για το ελληνικό τραγούδι, δημιουργώντας μουσικές μνήμες έως σήμερα και από τα «αεροπλάνα» έως «το τελευταίο πλοίο για την Αμοργό». Ροκ ήχοι, μπαλάντες, λαϊκό και παράδοση από δυο τραγουδοποιούς που ενώνονται κάτω από κοινά μηνύματα, κοινή αλήθεια και ψυχή, με τρόπο που μόνο τα ίδια τα τραγούδια τους μπορούν να εξηγήσουν.

Η Ρίτα, ο Φάνης, ο Μάρκος και η Άννα βγαίνουν χειμερινό ραντεβού με την Φανή… και συναντούν και τον Δημήτρη Καρρά, έναν τραγουδοποιό της νέας γενιάς με σημαντική δισκογραφία και πολλές προσωπικές επιτυχίες.

Μια μουσική αφήγηση… μια μελωδική αναδρομή, με λόγια και μουσικές που έχουν γράψει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού και ένα μοναδικό αφιέρωμα στο κορυφαίο συγκρότημα όλων των εποχών The Beatles από τους Back Pages.

Γιατί «Τίποτα δεν έχει αλλάξει… και τίποτα δεν είναι όπως παλιά… μένει όμως ακόμα ένα πείσμα, που δεν είναι συνήθεια μοναχά…»

Μαζί τους οι μουσικοί

Σπύρος Παπαδάτος: πλήκτρα Γιώργος Ράλλης: τύμπανα Βαγγέλης Καραπέτρος: μπάσο Κώστας Πλατανιάς: κιθάρα, Χριστόφορος Μαστοράκης: πλήκτρα

Τεχνικοί ήχου: Μάκης Δρακόπουλος, Κώστας Κυριακίδης, Σωτήρης Παπαδόπουλος

Επιμέλεια παραγωγής: ImaginArt

Info:


Σάββατο 18 & 25 Γενάρη 2020
Σάββατο 1, 8 & 15 Φλεβάρη 2020
Ώρα έναρξης 22:30

Ίλιον Plus
Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17
Τηλέφωνα κρατήσεων 2108824383 & 6983600510

Ο Γιώργος Μαργαρίτης με «Τα καλύτερα» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

81880407 3260604753965986 6783933859445604352 n
Απ' τον Τσιτσάνη στον Νικολόπουλο και απ' τον Παγιουμτζή στον Καζαντζίδη.

Ο σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης σε μια συναυλία-έκπληξη, στον εμβληματικό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, ερμηνεύοντας τα καλύτερα τραγούδια κορυφαίων δημιουργών, παντοτινά διαμάντια της ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού.

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου θα συναντηθεί με το κοινό του, με αποσκευές τραγούδια από την προσωπική διαδρομή του, καταθέσεις που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν χάρις στο μέταλλο της φωνής του, την αλήθειά του καθώς και την βαθιά σχέση επικοινωνίας που έχει με τον κόσμο.

Δίπλα σ' αυτά, κλασικά λαϊκά τραγούδια σπουδαίων δημιουργών που αγαπήθηκαν μέσα από τις μεγάλες ερμηνείες κλασικών λαϊκών ερμηνευτών του παρελθόντος.

Τραγούδια αληθινά που εκφράζουν την καθημερινότητα, τις πίκρες, τις χαρές, την ξενιτειά, την κοινωνική αδικία αλλά και την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, που υμνούν τη φιλία και τον έρωτα.

Τραγούδια που ο Γιώργος Μαργαρίτης αγάπησε και υπηρέτησε με αξιώσεις στην 40χρονη καλλιτεχνική του διαδρομή.

Μαζί του η Χριστιάνα Γαλιάτσου και μια ορχήστρα σπουδαίων μουσικών.

Info:


Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων:

Δ Ζώνη: 12€
Γ Ζώνη: 15€, 12€ (*)
Β Ζώνη: 17€
Α Ζώνη: 20€
Διακεκριμένη: 23€
(*) φοιτητικό/ανέργων/Aμεα

Προπώληση:

• Tαμείο θεάτρου 10πμ-2μμ & 6μμ-9μμ εκτός Δευτέρας
• Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
• Τηλεφωνικά: 210 7234567
• Online: www.ticketservices.gr
• & σε όλα τα καταστήματα Public

Νίκος & Αντώνης Ξυλούρης στο Σταυρό του Νότου

nikos antonis xilouris afisa stn
Ο Νίκος και ο Αντώνης Ξυλούρης, δυο μοναδικοί και ταλαντούχοι νέοι καλλιτέχνες, με μια μεγάλη οικογενειακή ιστορία να τους ακολουθεί, πορεύονται στη σημερινή μουσική πραγματικότητα με σεβασμό στο παρελθόν και μουσικές ανησυχίες για το μέλλον.

Μας καλωσορίζουν στην πρώτη τους εμφάνιση στο Σταυρό του Νότου την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου παρουσιάζοντας την παραδοσιακή μουσική της Κρήτης και άλλους ήχους τρυπώνοντας σε διαφορετικά μονοπάτια με μια ιδιαίτερη δυναμική και ένα δικό τους φρέσκο πολλά υποσχόμενο τρόπο!

Ο Νίκος και ο Αντώνης Ξυλούρης με βάση τις Αρχάνες και καταγωγή από τα Ανώγεια πραγματοποιούν κυρίως εμφανίσεις στην Κρήτη, αλλά συχνά και στο εξωτερικό... Έχοντας μια μοναδική ενέργεια επί σκηνής, θα μας πλημμυρίσουν με μουσικές γεμάτες ένταση, ρυθμό και θα μας παρασύρουν στη μαγεία του όμορφου τόπου τους.

Μαζί τους οι μουσικοί:

Γιώργος Σταυρακάκης (Λαούτο)
Γιώργος Σαλούστρος (Κρουστά)

Αριστοτέλης Τέλης (Ηχοληψία)
Οργάνωση Παραγωγής: IMAGINART

Info:


Παρασκευή 17 Ιανουαρίου
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος: 13 ευρώ (με μπύρα ή κρασί, στο bar)

Σταυρός του Νότου Κεντρική Σκηνή
Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος
Τηλ. κρατήσεων: 210 9226975

Ο Σταμάτης Κόκοτας στο Άλσος!

kokotas alsos afisa
Μαζί του ο Παντελής Αμπαζής.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής με την αειθαλή φωνή, έρχεται στο Άλσος για δύο παραστάσεις, την Κυριακή 19 και την Κυριακή 26 Ιανουαρίου.

Η φωνή του και η ερμηνεία του αποτελούν κομμάτι της μουσικής μας ιστορίας. Έχει ερμηνεύσει σπουδαία τραγούδια-επιτυχίες όλων των κορυφαίων Ελλήνων συνθετών και στιχουργών. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο, Βασίλη Τσιτσάνη, Δήμο Μούτση, Απόστολο Καλδάρα, Γιάννη Σπανό, Γιώργο Ζαμπέτα, Γιώργο Χατζηνάσιο, Νίκο Γκάτσο, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, Λευτέρη Παπαδόπουλο και άλλους.

Ο Σταμάτης Κόκοτας θα κατηφορίσει απ’ της «Ακρόπολης τα μέρη» στο ‘Άλσος και θα στείλει «φιρμάνι» μουσικό στην Κρήτη και στη Μάνη, θυμίζοντας μας το «Ένα όνειρο απατηλό», το «Με τι καρδιά να σ’ αποχαιρετήσω», το «Πες πως μ αντάμωσες», το «Στου Προφητ’ Ηλία τα σοκάκια», την «Πειραιώτισσα» τον «Τρελό», το «Ένα αλάνι απ’ το λιμάνι», το «Δεν το μπορείς», το «Γιέ μου» και άλλα πολλά υπέροχα τραγούδια του.

Μαζί του στο πιάνο ο μαέστρος Γιάννης Δοναδίκης, με σολίστ στο μπουζούκι τον βιρτουόζο Κοσμά Κοκόλη και δίπλα του ο ραγδαία ανερχόμενος «Μαντάμ» τραγουδοποιός Παντελής Αμπαζής που εσχάτως «Ανεξήγητα αρέσει» με τραγούδια από την δισκογραφία του και την «Ανωτάτη Ζαμπετική».

Info:


Κυριακή 19 & 26 Ιανουαρίου 2020
Ώρα έναρξης: 21.00

Το Άλσος
Ευελπίδων 4, Κυψέλη-Πεδίον του Άρεως
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 883 1487

Προπώληση:

-www.ticketservices.gr & tickets.public.gr
-σε όλα τα καταστήματα Public
-εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
- τηλεφωνικά: 2107234567

Τιμές εισιτηρίων:

Α Σειρά: 45€ και 50€ - περιλαμβάνει συνοδευτικό πιάτο ανά 2 άτομα. Επιλέγει ο πελάτης
A Ζώνη: 35€
Β Ζώνη (εξώστης) 25€
Όρθιοι: 10€
Πίσω εξώστης καθήμενοι (περιορισμένη ορατότητα): 15€

Σημείωση: Οι τιμές αφορούν εισιτήριο εισόδου και δεν περιλαμβάνουν ποτό.

Αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό με την Ελένη Δήμου στο Half Note

MHTRA OGDOO DHMOY
Η φωνή της ιδιαίτερη, η παρουσία της ξεχωριστή. Αγαπημένη ερμηνεύτρια πολλών γενιών, η Ελένη Δήμου δεν έχει πάψει να εντυπωσιάζει, από το φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης του 1980 μέχρι και σήμερα. Η μοναδικότητα της φωνής και η ικανότητα της να αποτυπώνει με ακρίβεια, όσα αποπνέουν οι στίχοι των τραγουδιών της, ενώνει το κοινό διαφορετικών ηλικιών.

Μεγάλες επιτυχίες, αλλά και τραγούδια που τα ξέρουμε λιγότερο, η Ελένη Δήμου έρχεται να τα θυμίσει και να μας τα αποκαλύψει, στον υπέροχο χώρο του Half Note.

Info:


Παρασκευή 17/1 - Δευτέρα 20/1

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (μπαρ), 20 ευρώ (Β’ ζώνη), 25 ευρώ (Α’ ζώνη)

Ώρα έναρξης: Παρασκευή & Σάββατο: 22.30, Κυριακή & Δευτέρα 21:30

Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.

Half Note Jazz Club
Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 9213310 | Προπώληση: www.viva.gr

«Της ομορφιάς το άγριο φιλί» στον ΙΑΝΟ

insta karasoulos 04 1
H Μικρή Άρκτος παρουσιάζει την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 στις 21:00 στον ΙΑΝΟ, ένα μουσικό ταξίδι στη στιχουργική δουλειά του Παρασκευά Καρασούλου με τίτλο Της ομορφιάς το άγριο φιλί, σε επιμέλεια του ίδιου του στιχουργού και ερμηνευτές, δύο νέους, εξαιρετικούς τραγουδιστές την Πολυξένη Καράκογλου και τον Θοδωρή Νικολάου.

Ο Παρασκευάς Καρασούλος επέλεξε γι’ αυτές τις δύο συναυλίες τραγούδια του, που από την αρχή της δισκογραφικής του πορείας έως σήμερα είχαν ως στιχουργικό άξονά τους το αίνιγμα της ομορφιάς και την παρουσία ή απουσία της στις ζωές μας. Από το Μαγικό κλειδί (την πρώτη δισκογραφική παρουσία του Παρασκευά Καρασούλου το 1987, με τη Μαρία Δημητριάδη) έως το Αλλιώς (την πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του με τη Δήμητρα Γαλάνη το 2014), μεσολάβησαν χρόνια γεμάτα τραγούδια που συντρόφευσαν και συγκίνησαν χιλιάδες ανθρώπους. Η ομορφιά και ο πόλεμος για την κατάκτησή της, ήταν μία από τις θεματικές που επανέρχονταν στο λόγο του στιχουργού είτε ως αισθητικό είτε ως κοινωνικό και πολιτικό αίτημα.

Ο νέος κύκλος τραγουδιών σε στίχους του, που πρόκειται να εκδοθεί (σε μουσική Γκωτιέ Βελισσάρη, Γιώργου Ανδρέου, Ελένης Καραΐνδρου και ερμηνευτή το Θοδωρή Νικολάου) δανείζει τον τίτλο του και πρωταγωνιστεί στον κορμό των δύο αυτών παραστάσεων. Δίπλα στα νέα τραγούδια, η Μικρή πατρίδα, το Αν, το Δυο μέρες μόνο, το Εφτά ζωές, Τον εαυτό του παιδί, αλλά και τραγούδια που δεν παρουσιάστηκαν ποτέ σε συναυλίες, όπως επίσης και τραγούδια από την παιδική θεατρική παράσταση «Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά». Τραγούδια, που γεωγραφούν τα λυρικά τοπία και τους ποιητικούς κόσμους του στιχουργού.

Η Πολυξένη Καράκογλου και ο Θοδωρής Νικολάου και οι δύο νέοι και ταλαντούχοι ερμηνευτές, συνεργάτες ήδη της Μικρή Άρκτου, πλησίασαν τα τραγούδια αυτά με την αισθαντικότητα, την αισθητική και την φρεσκάδα που φέρουν οι ίδιοι και ανανέωσαν την δύναμη των τραγουδιών αυτών στο σήμερα, συνεργαζόμενοι με δύο σπουδαίους μουσικούς τον Μάνο Κιτσικόπουλο στο πιάνο και τον Αλέξη Στενάκη στα πνευστά (κλαρινέτο, σαξόφωνο).

Την ενορχήστρωση της βραδιάς έχει επιμεληθεί ο πιανίστας Μάνος Κιτσικόπουλος.

Info:


Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 στις 21:00
Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 16€

ΙΑΝΟΣ
Σταδίου 24
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 32 17 917

Αρετή Κετιμέ: «Πότε θ' ανοίξουμε πανιά» στη Σφίγγα

areti ketime sfigga afisa 20
Συμμετέχει ο Πάνος Ζώης.

Η μουσική σκηνή Σφίγγα υποδέχεται την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, την Αρετή Κετιμέ στην πιο ώριμη μουσική της στιγμή, για να παρουσιάσει μία υπέροχη βραδιά, κάνοντάς μας όλους μία παρέα!

Τραγούδια έντεχνα, παραδοσιακά και λαϊκά, κάτω από μία φρέσκια οπτική ερμηνεύονται από την εξαιρετική τραγουδίστρια, σε ένα μουσικό πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις.

Μαζί της επί σκηνής ο ταλαντούχος Πάνος Ζώης και ένα τετραμελές μουσικό σχήμα που συντονίζεται από την συνθέτρια Σοφία Νάτσιου. Μία μουσική συνεργασία που γυρίζει όλη την Ελλάδα, μία συντροφιά με κοινές αναζητήσεις και πολύ κέφι!

Info:


Πέμπτη 16 Ιανουαρίου
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος σε τραπέζι: 15 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Μουσική Σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!