Οι προτάσεις της εβδομάδας (12/9 - 18/9)

Όλα όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Σεπτέμβριος, κατ’ εξοχήν συναυλιακός μήνας, είναι εδώ!

Πολλές μουσικές παραστάσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα για τις επόμενες ημέρες, καθώς οι συναυλίες συνεχίζονται δυναμικά.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική.

Η Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης με Γαλάνη & Μποφίλιου στο Θέατρο Πέτρας

titsanis
Συμμετέχει ο Βασίλης Προδρόμου.

Την Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης, που ιδρύθηκε πρόσφατα, κατόπιν πρωτοβουλίας της οικογένειάς του και της Seed Point, μουσικού εκδότη του δημιουργού, με την υποστήριξη της εταιρείας μουσικών παραγωγών Prospero, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε αυτό το Σεπτέμβριο, στο Θέατρο Πέτρας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας, στην Πετρούπολη, με δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες, τη Δήμητρα Γαλάνη και τη Νατάσσα Μποφίλιου. Τα τραγούδια του σημαντικότερου δημιουργού της ελληνικής λαϊκής μουσικής, τα οποία διατηρούν αμείωτη τη δύναμη και την απήχησή τους και εξακολουθούν να μας συναρπάζουν, παρουσιάζονται από δύο ξεχωριστές ερμηνεύτριες και μια ορχήστρα εξαίρετων μουσικών που ασχολούνται πολλά χρόνια με το έργο του Τσιτσάνη.

Η πρώτη παρουσίαση της Ορχήστρας Βασίλης Τσιτσάνης και του συγκεκριμένου προγράμματος έγινε στις αρχές Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σημείωσε τεράστια επιτυχία. Ακολούθησαν δύο sold-out παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης που κέρδισαν κοινό και κριτικούς και μια σειρά παραστάσεων σε επιλεγμένα θέατρα και πόλεις στην Ελλάδα και την Κύπρο. Στις παραστάσεις αυτές συμπράττουν για πρώτη φορά επί σκηνής και αποδίδουν αγαπημένα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, με τον δικό τους τρόπο, δύο πολύ ιδιαίτερες φωνές. Η Δήμητρα Γαλάνη, μια σπουδαία καλλιτέχνης που επί 40 και πλέον χρόνια πρωταγωνιστεί στο ελληνικό τραγούδι με τη συνέπεια, τη διορατικότητα και την ποιότητα των μουσικών της επιλογών, την οποία είχε επιλέξει ο ίδιος ο Τσιτσάνης ως ερμηνεύτρια των τραγουδιών του, και η Νατάσσα Μποφίλιου, η πιο σημαντική και αγαπητή σύγχρονη ερμηνεύτρια που ξεχωρίζει για το ταλέντο της και την απολύτως προσωπική ερμηνευτική της ταυτότητα.

Είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται μια ορχήστρα προσανατολισμένη στο έργο του μεγαλοφυούς και καινοτόμου συνθέτη, στιχουργού και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, ο οποίος μας κληροδότησε ένα έργο σπάνιας ποιότητας, μαστοριάς και καλαισθησίας, χωρίς το οποίο η εικόνα της ελληνικής μουσικής θα ήταν διαφορετική. Ο Βασίλης Τσιτσάνης διήνυσε μια δημιουργική περίοδο 45 ετών συνεχούς παρουσίας στο πάλκο πλαισιωμένος μέχρι το τέλος της ζωής του από προικισμένους μουσικούς, καλύπτοντας τη βαθιά ανάγκη του να επικοινωνήσει με το κοινό και να εμπνευστεί από αυτό. Αυτήν ακριβώς την προσήλωση του Τσιτσάνη στη σωστή παρουσίαση των τραγουδιών του έρχεται να υπηρετήσει η ομώνυμη Ορχήστρα. Βασικός σκοπός της, η προβολή του έργου του μέσα από ζωντανές εμφανίσεις εντός και εκτός Ελλάδας υπό την καθοδήγηση του Μανώλη Πάππου, δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και ουσιαστικού γνώστη του έργου του μεγάλου μας δημιουργού, ο οποίος -διαχρονικός και επίκαιρος όπως όλοι οι μεγάλοι της Τέχνης- εξακολουθεί, έναν αιώνα μετά τη γέννησή του, να ζει μέσα από τα τραγούδια του και να συγκινεί ακροατές από διαφορετικές γενιές.

Συμμετέχουν οι μουσικοί

Μπουζούκι – Επιμέλεια ορχήστρας: Μανώλης Πάππος
Μπουζούκι: Φώτης Βεργόπουλος
Μπαγλαμάς – φωνή: Βασίλης Προδρόμου
Κιθάρα: Νίκος Γύρας
Πιάνο: Δημήτρης Σίντος
Ακορντεόν: Ντάσσο Κούρτι
Μπάσο: Μιχάλης Δάρμας
Κρουστά: Στράτος Σαμιώτης
Βιολί: Νίκος Βερύκοκος

Συντελεστές:

Φωτισμοί: Μαρία Αθανασοπούλου
Ηχοληψία FOH: Βαγγέλης Κουλούρης
Ηχοληψία σκηνής: Aντώνης Ζαχόπουλος - Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Σχεδιασμός δράσεων για το Έργο του Βασίλη Τσιτσάνη: Σωτήρης Λυκουρόπουλος
Παραγωγή: PROSPERO - Βασίλης Τσιτσάνης published by SEED POINT

Info:


Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21.00
Οι πόρτες ανοίγουν: 19.30

Θέατρο Πέτρας
Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας, Πετρούπολη

Τιμές εισιτηρίων:

13€, προπώληση
15€, ταμείο

Τα εισιτήρια που διατίθενται σε μειωμένη τιμή προπώλησης, πωλούνται μέχρι και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας της παράστασης.

Προπώληση εισιτηρίων:

Ticket Services: www.ticketservices.gr II Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) ΙΙ Τηλέφωνο: 210 7234567
Καταστήματα Public και online στο tickets.public.gr
Δήμος Πετρούπολης (Κ. Βάρναλη 76 - 78, Ώρες: 10.00 - 13.00)
Σινέ Πετρούπολης (25ης Μαρτίου 168, Ώρες: 21.15 - 23.00)

Η Άννα Βίσση για πρώτη φορά στην Τεχνόπολη

Anna Vissi 1
Ένα μεγάλο live πάρτυ στην καρδιά της Αθήνας.

Η Άννα Βίσση προσκαλεί όλους τους φίλους της στο μεγάλο live της φετινής καλοκαιρινής της περιοδείας, στο χώρο της Τεχνόπολης, όπου εμφανίζεται για πρώτη φορά. Μαζί με τη 13μελή της μπάντα, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο ενέργεια, με όλες τις παλιές και νέες επιτυχίες της.

Τραγούδια διαχρονικά, που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε, παιγμένα με φρέσκιες ενορχηστρώσεις και διάθεση. Ήχοι latin, pop, rock, all time classic μπαλάντες και λαϊκά που έγραψαν στο χρόνο τη δική τους ιστορία.

Την Άννα Βίσση συνοδεύουν οι τραγουδιστές Νικόλας Ραπτάκης και Νατάσα Μηνδρινού και οι σολίστες Παναγιώτης Τσεβάς, Δημήτρης Γάσιας και Αντώνης Ανδρέου.

Info:


Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019
Ώρα έναρξης: 21.00 | Οι πόρτες ανοίγουν: 20.00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Τιμές εισιτηρίων

13 ευρώ (προπώληση - ισχύει για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων)
15 ευρώ (γενική είσοδος)

Η Aïda του Giuseppe Verdi με τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

poster aida both 01
Περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες, σολίστ, χορωδοί και μέλη της ορχήστρας ετοιμάζουν ένα καλλιτεχνικό υπερθέαμα.

Με τη μεγαλειώδη και θεαματική όπερα του Giuseppe Verdi, Aïda, ανοίγει τη νέα καλλιτεχνική περίοδο 2019-2020 η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών. Σε μια διεθνή συμπαραγωγή, σε συνεργασία με Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος, τη Γερμανική Opera Classica Europa και την Opera Constanza από τη Ρουμανία θα παρουσιάσει το αγαπημένο έργο του Βέρντι σε δύο μοναδικές παραστάσεις, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου. Περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες, σολίστ, χορωδοί και μέλη της ορχήστρας ετοιμάζουν ένα καλλιτεχνικό υπερθέαμα που θα γοητεύσει το Αθηναϊκό κοινό.

Στους κύριους ρόλους εμφανίζονται οι: Φίλιππος Μοδινός, Κασσάνδρα Δημοπούλου, Yamel Domort, Jaime Eduardo Pialli, Τζένη Δριβάλα και Νικόλαος Καραγκιαούρης. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Michael Vaccaro και τη μουσική διεύθυνση ο Βύρων Φιδετζής.

Η νέα καλλιτεχνική περίοδος για το 2019 - 2020, που ξεκινάει με την Aïda, περιλαμβάνει και άλλα, μεγάλα και ιδιαίτερα μουσικά θεάματα και ακροάματα από την Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος, με μεγάλα έργα του Λυρικού ρεπερτορίου, όπως Tosca - The Musical (Θέατρο Αλκυονίς), La Bohème (Δημοτικό Ωδείο Λάρισας) και από την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών με έργα όπως η όπερα του Παύλου Καρρέρ «Μαρία Αντουανέτα», το μπαλέτο «Η Λυγερή κι ο Χάρος» του Νίκου Σκαλκώτα, καθώς και πολλά άλλα.

Info:


• Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη
• Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, Βεάκειο Θέατρο, Πειραιάς

Ώρα έναρξης 8.30 μ.μ.

Εισιτήρια:

15 ευρώ (γενική είσοδος)
12 ευρώ (άτομα άνω των 65 ετών)
10 ευρώ (φοιτητικά, μαθητικά, ΑΜΕΑ)

Προπώληση Εισιτηρίων: Ticketplus.gr

Η Μελίνα Ταναγρη στην τελετή λήξης των Πανελλήνιων Θεατρικών Αγώνων Ερασιτεχνικών Θιάσων

15 09 tanagri
Το ΝΠΔΔ πολιτισμού και αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου υλοποιεί για 33η χρονιά τους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων, από τις 5 μέχρι και τις 26 Σεπτεμβρίου, στο Υπαίθριο Θέατρο του Δήμου Ζωγράφου, με θεατρικές παραστάσεις και θεματικά εργαστήρια.

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, ημέρα λήξης των Θεατρικών Αγώνων και Απονομής Βραβείων που θα ξεκινήσει στις 20.00, η Μελίνα Τανάγρη θα εμφανιστεί με «Τραγούδια επί Σκηνής» στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο. Πρόκειται για επιλεγμένα τραγούδια από το θέατρο κι αναδεικνύουν τη θεατρικότητα στο τραγούδι. Στα πλήκτρα η Ευαγγελία Μαυρίδου.

Info:


Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21.00

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης συγκεντρώνουμε τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές δομές του Δήμου

Υπαίθριο Θέατρο του Δήμου Ζωγράφου

Πηγή Λυκούδη: «Ποίηση και Μουσική... ένα τραγούδι, δρόμος»

menandreia 2019 m
Ερμηνεύουν οι εξαιρετικοί τραγουδιστές της νέας γενιάς: Σπύρος Κλείσσας, Γεωργία Αγγέλου, Μαρίνα Βολουδάκη.

20 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς 20 χρόνια σύνθεσης και έμπνευσης!

Το πληθωρικό ταλέντο της Πηγής Λυκούδη της επιτρέπει να εκφράζεται με άνεση μέσα από τις μοναδικές της συνθέσεις. Κάποιες ψηφίδες σ’ ένα ψηφιδωτό που για ύλη συνεκτική είχε μεγάλους ποιητές και στιχουργούς.

Θα συστήσει τους ποιητές και τους στιχουργούς με τους οποίους συνομίλησε και μέσα από αυτό προέκυψαν πολύ σημαντικά έργα και τραγούδια που αντέχουν στον χρόνο. Θα μας ταξιδέψει με αγαπημένα τραγούδια της που αναδείχθηκαν από τις συνεργασίες με ερμηνευτές και ηθοποιούς, οι οποίοι έχουν αφήσει το στίγμα τους στην πορεία του Ελληνικού τραγουδιού και της ελληνικής μουσικής, όπως ο Μανώλης Μητσιάς, η Νένα Βενετσάνου, η Alexandra Gravas, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Γιάννης Φέρτης, ο Γρηγόρης Βαλτινός, η Ελένη Ερήμου κ.α. Θα μιλήσει για τον έρωτα, θα συνομιλήσει με το φεγγάρι και θα μας μεθύσει με το κρασί των μεγάλων ποιητών. Τέλος, θα παρουσιάσει και τραγούδια και άλλων γνωστών Ελλήνων συνθετών, που έχουν αγαπηθεί πολύ χαρίζοντάς μας μια μοναδική βραδιά!

Ερμηνεύουν οι εξαιρετικοί τραγουδιστές της νέας γενιάς: Σπύρος Κλείσσας, Γεωργία Αγγέλου, Μαρίνα Βολουδάκη

Με την συνθέτρια στο πιάνο συμπράττουν οι σολίστες μουσικοί:

Σταύρος Παργινός (Τσέλο-μαντολίνο)
Γάσπαρης Μαμμάς (κλαρίνο-σαξόφωνο)
Δημήτρης Κοντονής (Κιθάρες-φυσαρμόνικα) και η
Ξένια Δικαίου: Φωνητικά

Επιμέλεια προγράμματος: Νάνσυ Κανέλλη

Info:


Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου
Ώρα Προσέλευσης: 19:45
Ώρα έναρξης: 20:00

Είσοδος Ελεύθερη

Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς
Διονύσου & Μυρσίνης, Κηφισιά

Η Κορίνα Λεγάκη στο 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο
legaki zappeio

Επίσημοι καλεσμένοι: Γιώργος Ανδρέου και Αναστασία Μουτσάτσου.

Η Κορίνα Λεγάκη έρχεται στο 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στη σκηνή «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

Κάποτε, παλιά, στις ρομαντικές περιόδους της δισκογραφίας, ελληνικής και ξένης, τα τραγούδια και οι δίσκοι «δοκιμάζονταν», δηλαδή κυκλοφορούσαν αφού είχαν πρώτα παρουσιαστεί σε συναυλίες μπροστά στο αληθινό τους ακροατήριο. Αυτή ακριβώς η ιδέα φιλοξενείται σε ένα μέρος της παράστασης της Κορίνας Λεγάκη. Η Κορίνα είναι στο στούντιο εδώ και αρκετό καιρό, ηχογραφώντας και ερμηνεύοντας τα τραγούδια ενός νέου δίσκου, σε μουσική του Νίκου Ξυδάκη και του Γιώργου Ανδρέου και σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου, της Κικής Δημουλά, του Διονύση Καψάλη, του Θοδωρή Γκόνη.

Αλλά ένα live για να είναι πλήρες και χορταστικό, πρέπει συγχρόνως να αφηγείται μουσικά και όσα έχουν προηγηθεί, σταθμούς της διαδρομής της Κορίνας ως το σήμερα. Γι' αυτό και περιλαμβάνει κάποια γνωστά τραγούδια από τους προηγούμενους δίσκους της, αλλά και πολλά σημαντικά τραγούδια, ελληνικά και ξένα, τραγούδια διαχρονικά και ξεχωριστά, που η ίδια αγαπάει και θέλει να τραγουδάει στη σκηνή.

Επίσημοι καλεσμένοι της για αυτή την ξεχωριστή βραδιά στα πλαίσια του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο είναι ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου και η τραγουδίστρια Αναστασία Μουτσάτσου!

Η καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης ανήκει στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ραδιοφωνική παραγωγό, στιχουργό και επιμελήτρια μουσικών προγραμμάτων πολλών αγαπημένων δημιουργών και ερμηνευτών. Στη σκηνή μαζί τους τέσσερις μουσικοί: Ο Θωμάς Κοντογεώργης (πιάνο και ενορχηστρώσεις), ο Βαγγέλης Καλαμάρας (τύμπανα), ο Θοδωρής Κουέλης (κοντραμπάσο) και ο Μιχάλης Πορφύρης (βιολοντσέλο).

Info:


48ο Φεστιβάλ Βιβλίου, Ζάππειο
Σκηνή «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης»

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 20.00
Είσοδος Ελεύθερη

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!