Οι προτάσεις της εβδομάδας (12 - 18/12)

Όλα όσα μπορεί να παρακολουθήσει ένας μουσικόφιλος στην Αθήνα!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πολλές μουσικές παραστάσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων στην Αθήνα για τις επόμενες ημέρες.

Οι μουσικές σκηνές, αλλά και οι μεγαλύτεροι χώροι, ανοίγουν τις πόρτες τους με ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Δείτε εδώ όσα δεν πρέπει να χάσετε, ανάλογα, πάντα, με το γούστο σας στη μουσική.

Χρήστος Θηβαίος: «Εξάρχεια - Μπραχάμι» στη Σφίγγα

thivaios string demons sfigga 19
Συνοδοιπόροι: String Demons.

Ο Χρήστος Θηβαίος παρουσιάζει από το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου τις καλύτερες στιγμές του, από τους «Συνήθεις Υπόπτους» και τον «Άμλετ της Σελήνης» έως το «Σιδερένιο νησί» και την καινούργια του συνεργασία με τον Χάρη Κατσιμίχα, που μετά από 10 ολόκληρα χρόνια απουσίας, μελοποίησε σπουδαίους ποιητές και εμπιστεύτηκε τον Χρήστο Θηβαίο να ερμηνεύσει αυτά τα νέα τραγούδια του, σε ένα άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει σύντομα με τον τίτλο «Από τους κήπους των ψιθύρων».

Το πρόγραμμα του Χρήστου Θηβαίου στη μουσική σκηνή Σφίγγα, περιλαμβάνει ένα μουσικό ταξίδι στη γειτονιά του Χάρη Κατσιμίχα στο Μπραχάμι και φυσικά μια μεγάλη στάση στη δική του γειτονιά, τα Εξάρχεια, την πιο εναλλακτική της Αθήνας. Τη γειτονιά που συνδέθηκε με μερικές από τις πιο σημαντικές μορφές του νεότερου πολιτισμού μας: Νικόλα Άσιμο, Παύλο Σιδηρόπουλο, Αρλέτα, Κατερίνα Γώγου.

Επίσης θα ακούσουμε όσα τραγούδια του έχουμε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια: Ημερολόγιο, Ας Χαθείς, Αγάπη, Δεν Είμαι Άλλος, Παλιός Στρατιώτης, Μικρή Πατρίδα, Βροχή μου, Γυναίκα, Ποια Θάλασσα και τόσα άλλα που αποτελούν μια σπουδαία μουσική προίκα, αγκαλιά με τα τραγούδια των Αδερφών Κατσιμίχα και τα νέα τραγούδια του Χάρη που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά ζωντανά.

Συνοδοιπόροι, όπως και στις περσινές του εμφανίσεις, οι εκρηκτικοί String Demons, το ντουέτο των αιρετικών εγχόρδων, που ξεχώρισε με τις αναιδείς και πρωτότυπες διασκευές του σε τραγούδια κλασικής, rock, δημοτικής και pop μουσικής. Ο Κωνσταντίνος και η Λυδία Μπουντούνη θα ακολουθήσουν τον Χρήστο Θηβαίο στη διαδρομή του, ηλεκτρίζοντας με τον ήχο τους αυτή την ούτως ή άλλως εκρηκτική διαδρομή.

Μαζί τους στο πιάνο ο Μάξιμος Δράκος, στα τύμπανα ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος και στην ηλεκτρική κιθάρα ο Κλέων Αντωνίου (από τους Μode Plagal).

Παραγωγή ήχου: Γιώργος Κορρές
Σκηνογραφική επιμέλεια: Ερμίνα Αποστολάκη
Οργάνωση παραγωγής: Cricos Productions

Info:


Από το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο μέχρι τέλος Ιανουαρίου
Ώρα έναρξης: 22:30
Είσοδος 13 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

Λίνα Νικολακοπούλου: «33 στροφές με τη Λίνα» στον Παρνασσό

MHTRA OGDOO NIKOLOPOULOU
Η Λίνα Νικολακοπούλου επιλέγει και φέτος το κέντρο της πόλης και την ιστορική αίθουσα του «Παρνασσού» για να παρουσιάσει στις 13, 20 και 27 του Δεκέμβρη τρείς ξεχωριστές μουσικές παραστάσεις που σχεδίασε και επιμελείται καλλιτεχνικά με τον τίτλο «33 στροφές με τη Λίνα».

Θα ακουστούν τραγούδια που η ίδια διάλεξε, κάτι σαν προσωπική ανθολογία αγαπημένων τραγουδιών μέσα από τα 39 χρόνια της γόνιμης πορείας της στην ελληνική δισκογραφία και τα οποία θα αποδοθούν με τις υπέροχες φωνές των Γιώργου Περρή, Θοδωρή Βουτσικάκη, Δήμητρας Σελεμίδου, Μυρτώς Βασιλείου και Δημήτρη Νικολούδη.

Επί σκηνής τους ερμηνευτές θα συνοδεύσουν 5 σπουδαίοι σολίστες.

Ερμηνεία τραγουδιών

13/12 Θοδωρής Βουτσικάκης, Δήμητρα Σελεμίδου
20/12 Θοδωρής Βουτσικάκης, Δήμητρα Σελεμίδου, Δημήτρης Νικολούδης
27/12 Γιώργος Περρής, Μυρτώ Βασιλείου

Ενορχηστρώσεις - Διεύθυνση Ορχήστρας: Παντελής Ντζιάλας
Πιάνο: Ευαγγελία Μαυρίδου
Βιολί: Βασίλης Ραψανιώτης
Τσέλο: Αλέξανδρος Κασαρτζής
Κανονάκι: Ηλίας Μαντικός
Κιθάρες, Κρουστά: Παντελής Ντζιάλας

Ηχοληψία: Ηλίας Τριντής
Φωτισμοί: Βασίλης Γιαννόπουλος
Artworκ: Πέτρος Παράσχης
Φωτογραφία αφίσας: Αθηνά Καζολέα
Φωτογραφίες: Ευαγγελία Θωμάκου
Make up: Μαρίνα Λυμπεροπούλου

Info:


Παρασκευή 13, 20 και 27 Δεκεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων:

Διακεκριμένη: 30 ευρώ
Α’ Ζώνη: 25 ευρώ
Β’ Ζώνη: 20 ευρώ
Εξώστης: 15 ευρώ
Φοιτητικό, Ανεργίας, ΑΜΕΑ: 13 ευρώ

Προπώληση: viva.gr

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα
Πληροφορίες & ομαδικές κρατήσεις: 210 9967562 - 6982178813

Ο Παντελής Θαλασσινός στη μουσική σκηνή Σφίγγα

thalassinos sfigga 2019
Συμμετέχει ο Βαγγέλης Γιαννάκης.

Ο Παντελής Θαλασσινός για πρώτη φορά τραγουδά στη σκηνή της Σφίγγας, τις Πέμπτες 12 και 19 Δεκεμβρίου!

Ο Παντελής Θαλασσινός, θέλοντας να παίξει ζωντανά τραγούδια από δύο δουλειές του, τα «12+1 Ηλιοτρόπια» και το «Φωνήεν» του Βαγγέλη Γιαννάκη, οργανώνει δυο βραδιές στη Σφίγγα, έχοντας μαζί τον τραγουδοποιό Βαγγέλη Γιαννάκη, τον Μάριο Ιβάν Παπούλια στο βιολί, το Γιάννη Βιλλιώτη στο μπουζούκι και στο μαντολίνο και τον Γιάννη Πλαγιανάκο στο κοντραμπάσο. Θα τον βοηθήσει στον ήχο, όπως πάντα ο Γιώργος Καρυώτης.

Info:


Πέμπτη 12 και 19 Δεκεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21:00
Είσοδος στο μπαρ 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

Παπαδόπουλος, Γιοκαρίνης, Ζιώγαλας & Μηλιώκας επιστρέφουν στη Σφίγγα

rock nights sfigga 19
Από τις 13 Δεκεμβρίου, οι 4 θρύλοι της Ροκ κάνουν την εμφάνισή τους για 5 μουσικές παραστάσεις. Παρασκευή 13, 20 και 27 Δεκεμβρίου και παραμονή Χριστουγέννων (24/12) και Πρωτοχρονιάς (31/12).

Ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Γιοκαρίνης αλλά και ο Γιάννης Μηλιώκας, έρχονται με μια μουσική παράσταση που περιλαμβάνει και «κάτι άλλο» από αυτό που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε... Τι είναι αυτό; Σας περιμένουν όλους για να το ακούσετε μαζί.

Info:


Παρασκευή 13, 20 και 27 Δεκεμβρίου και παραμονή Χριστουγέννων (24/12) και Πρωτοχρονιάς (31/12)
Ώρα έναρξης: 22.30
Τιμή εισόδου στο μπαρ: 13 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

Άρης Δαβαράκης - «Κάτσε καλά» στο Άλσος

davarakis alsos
Ο Άρης Δαβαράκης που γράφει στίχους για τραγούδια από το 1980, διαλέγει τα αγαπημένα του για τις Δευτέρες του χειμώνα στο Άλσος και δημιουργεί μια τρυφερή παράσταση με την Βίκυ Καρατζόγλου, την Κατερίνα Μακαβού, τον Σταύρο Νιφοράτο και τον Παντελή Καλαμάκη υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μανόλη Ανδρουλιδάκη. Συμπράττει μαζί τους ο Μιχάλης Ατσάλης.

Κάθε εβδομάδα θα φιλοξενείται και από ένας καλεσμένος από τις ξεχωριστές συνεργασίες του Άρη Δαβαράκη:

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου: Παναγιώτης Καλαντζόπουλος
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου: Γιάννης Κότσιρας
Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου: Γιώτα Νέγκα
Δευτέρα 13 Ιανουαρίου: Κώστας Μακεδόνας
Δευτέρα 20 Ιανουαρίου: Ευανθία Ρεμπούτσικα

Σε αυτή τη μουσική διαδρομή, θα ακουστούν κομμάτια γνωστά και αγαπημένα, από την «Μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων», την «Αλεξάνδρεια» και το «Κάτσε Καλά», ως τα πρόσφατα ηχογραφημένα, όπως το «Ποιος φοβάται την αγάπη», «Εδώ στη μέση της Ερμού» αλλά και κάποια, ως τώρα, ακυκλοφόρητα.

Ενορχηστρώσεις, κιθάρα: Μανόλης Ανδρουλιδάκης
Κιθάρα, μπουζούκι, μαντολίνο: Μιχάλης Ατσάλης

Θράσος Αμπατζής: ηχοληψία
Φίλιππος Τρέπας: φώτα

Info:


Κάθε Δευτέρα από 16 Δεκεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21.30

Τιμές εισιτηρίων:

Α Σειρά: 25€
A Ζώνη: 20€
Β Ζώνη (Εξώστης): 15€
Όρθιοι: 10€
Πίσω εξώστης καθήμενοι (περιορισμένη ορατότητα): 12€

Σημείωση: Οι τιμές αφορούν εισιτήριο εισόδου και δεν περιλαμβάνουν ποτό.

Προπώληση:

-www.ticketservices.gr & tickets.public.gr
-σε όλα τα καταστήματα Public
-εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
- τηλεφωνικά: 2107234567

Το Άλσος
Ευελπίδων 4, Κυψέλη - Πεδίον του Άρεως
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 883 1487

Ο Λουκιανός των παιδιών στο Μέγαρο Μουσικής

MHTRA OGDOO LOYKIANOS
Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν ο Δώρος Δημοσθένους και η Μαρία Κηλαηδόνη.

Τα τραγούδια του Λουκιανού Κηλαηδόνη δεν γνωρίζουν ηλικίες. Κατοικούν το ίδιο καλά στον κόσμο των σημερινών παιδιών και στις παρέες των μεγάλων. Ο όμορφος καουμπόι από την Κυψέλη, με όπλο τη μουσική του, στόχευσε στα πιο τρυφερά μας συναισθήματα και εγκαταστάθηκε για πάντα στην καρδιά μας.

Η Άννα Βαγενά και ο Γιάννης Καλατζόπουλος σκηνοθετούν τον «Λουκιανό των παιδιών», ανεβάζοντας στη σκηνή της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 4:30 το απόγευμα, μια απίθανη καλλιτεχνική παρέα, που ερμηνεύει τραγούδια από το «Αχ, πατρίδα μου γλυκιά» και από τη θεατρική παράσταση «Φίνο Ριριλίνο».

Στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί Αντώνης Λουδάρος, Χριστίνα Τσάφου, Γιάννης Καλατζόπουλος, Αργύρης Παυλίδης και Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος καθώς και οι τραγουδιστές Δώρος Δημοσθένους και Μαρία Κηλαηδόνη. Τους πλαισιώνει εξαμελής ορχήστρα που διευθύνει ο Βασίλης Γκίνος. Η επιμέλεια των σκηνικών και των κοστουμιών είναι του Αντώνη Χαλκιά. Τους φωτισμούς σχεδίασε ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος. Στον ήχο, ο Μιχάλης Αλεξάκης. Η επιλογή υλικού από το αρχείο του Λ. Κηλαηδόνη έγινε από την Άννα Βαγενά και την Αφροδίτη Δασκαλάκη.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του δημοφιλούς κύκλου Το Μέγαρο των παιδιών και αποτελεί συμπαραγωγή του Χώρου Θεάματος Μεταξουργείο και του ΜΜΑ.
Στο πρώτο μέρος της παράστασης ο Αντώνης Λουδάρος, η Χριστίνα Τσάφου, ο Γιάννης Καλατζόπουλος, ο Αργύρης Παυλίδης και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος θα παρουσιάσουν το θεατρικό έργο για παιδιά «Φίνο Ριριλίνο» του Κώστα Λιάκουρη, με τραγούδια του Λουκιανού, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου. Στη συνέχεια, παιδιά από τη Σχολή κλασικού και σύγχρονου χορού «Χριστιάννα Σκιαδά» θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν τα παιδικά τραγούδια από το cd του Λουκιανού με τίτλο «Αχ πατρίδα μου γλυκιά», που έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία και είναι ιδιαίτερα αγαπητά σε παιδιά και γονείς.

Στο δεύτερο μέρος θα ακουστούν τραγούδια από όλες τις δισκογραφικές δουλειές του Λουκιανού που απευθύνονται σε ενήλικες, αλλά αγαπήθηκαν πολύ από τρεις γενιές παιδιών («Τζιν τζιν», «Είμαι ένας φτωχός και μόνος καουμπόι» κ.ά.). Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν ο Δώρος Δημοσθένους και η Μαρία Κηλαηδόνη.

Όλες οι ενότητες της παράστασης συνδέονται με σπάνιο υλικό από το προσωπικό αρχείο του συνθέτη.

Συντελεστές:

Ηθοποιοί: Αντώνης Λουδάρος, Χριστίνα Τσάφου, Γιάννης Καλατζόπουλος, Αργύρης Παυλίδης, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος
Τραγουδιστές: Δώρος Δημοσθένους, Μαρία Κηλαηδόνη
Σκηνοθεσία θεάματος: Γιάννης Καλατζόπουλος, Άννα Βαγενά
Διεύθυνση εξαμελούς ορχήστρας: Βασίλης Γκίνος
Επιμέλεια σκηνικών και κουστουμιών: Αντώνης Χαλκιάς
Σχεδιασμός φωτισμών: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Τεχνικός ήχου: Μιχάλης Αλεξάκης
Επιλογή αρχειακού υλικού Λ. Κηλαηδόνη: Άννα Βαγενά, Αφροδίτη Δασκαλάκη
Συμπαραγωγή: Χώρος Θεάματος Μεταξουργείο - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Info:


Σάββατο 14 Δεκεμβρίου | 16:30 Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Τιμές εισιτηρίων: 15€ (γενική είσοδος) ● 10€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι)
Εισιτήρια: 210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public
Ομαδικές κρατήσεις: 210 72 82 367

Πληροφορίες: http://www.megaron.gr

Παράταση για τη Ρένα Μόρφη στο Πειραιώς 131

Rena Peiraios131 A3 paratasi
Η Ρένα Μόρφη, παράλληλα με το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία Φαντασία του Αλέξη Καρδαρά, όπου έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Φωτεινής, συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία τις παραστάσεις της στο Πειραιώς 131.

Η Ρένα Μόρφη τραγουδάει τις μεγάλες της επιτυχίες «Όταν σου χορεύω», «Αμάντο μίο», «Θ’ ανέβω να σε βρω», παρουσιάζει το νέο της single «Σε έλεγα αγάπη μου» σε στίχους και μουσική του Φοίβου Δεληβοριά, καθώς και άλλα τραγούδια του νέου της δίσκου που θα κυκλοφορήσει αρχές του νέου χρόνου και ξεσηκώνει, όπως μόνο αυτή ξέρει, με τις μοναδικές διασκευές κλασσικών λαϊκών και latin τραγουδιών.

Μαζί της οι:

Λάμπης Κουντουρόγιαννης
Σπύρος Λιγκώνης
Δημήτρης Μπαλογιάννης
Άγγελος Πολυχρόνου
Βαγγέλης Στεφανόπουλος
Carlos Menendez

Info:


Παράταση παραστάσεων 14, 21, 28 Δεκέμβρη
Ώρα έναρξης: 22.00

Τιμές εισιτήριων:

Ορθίων: 10 ευρώ
Καθήμενων: Α’ ζώνη 20 ευρώ, Β΄ ζώνη 15 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr και 210- 3450922

«Πειραιώς 131»
Πειραιώς 131, Αθήνα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 21 0345 0922

Μάγδα Βαρούχα: «Αυτό που νιώθεις» στο El Convento Del Arte

MAGDA VAROUCHA μ μ EL CONVENTO
Επόμενος σταθμός για το Acoustic Tour In Athens της Μάγδας Βαρούχα, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στο El Convento Del Arte.

Ο τίτλος της νέας παράστασης της Μάγδας Βαρούχα πηγάζει από συναίσθημα και μελωδικότητα. Όχι ταμπέλες στη μουσική. Όχι ταμπέλες στη ζωή. «Είμαστε και τραγουδάμε αυτό που νιώθουμε», δηλώνει η ίδια.

Η Μάγδα είναι μια πολυσύνθετη ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός, με πλούσια δημιουργική φλέβα και ιδιαίτερο ηχόχρωμα που δίνει τον προσωπικό της τόνο σε ότι ερμηνεύει. Το φρέσκο μουσικό εγχείρημα της, χαρακτηρίζεται από πολυμορφία στα ακούσματα και στις ενορχηστρώσεις. Επιλέγει τραγούδια που ξυπνάνε μνήμες, αγγίζουν ζεστά και σιγοψιθυρίζονται. Δεν το λες έντεχνο. Ούτε ροκ. Όχι, όχι, ούτε λαϊκό. Θα ακούσεις ακόμα και ξένο στίχο, αλλά και τραγούδια με την υπογραφή της από τον πρώτο της προσωπικό δίσκο, με τίτλο «28 και κάτι».

Δεν είναι ένα μουσικό ταξίδι που θέλει να χαρακτηρίσει. Είναι απλά, «αυτό που νιώθεις».

Το μουσικό αυτό εγχείρημα, τρυπώνει σε ιδιαίτερα και αγαπημένα barάκια της Αθήνας.

Τρυπώνει σε «κρυφά» στέκια που δε φιλοξενούν συχνά ελληνικό στίχο.

Ευφάνταστο, προκλητικό, απενοχοποιημένο, γεμάτο «ρίσκο» και ζωή.

Ενορχηστρώσεις - Κιθάρες: Κώστας Μιχαλός
Κλαρινέτο: Χρήστος Καλκάνης
Επιμέλεια παραγωγής: Λωρίν Παρασκευοπούλου

Info:


Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου
Ώρα έναρξης: 22.00

El Convento Del Arte
Βιργινίας Μπενάκη 7, Αθήνα
Τηλ. Κρατήσεων: 21 0520 0602

Παντελής Κυραμαργιός & Ελευθερία Πάτση: «Παρασκευάζοντας μουσικές» στο Ερμού 135

kyramarios ermou 135 afisa
Ο Παντελής Κυραμαργιός και η Ελευθερία Πάτση βάζουν τους σκούφους των σεφ και με πρώτη ύλη αγαπημένες μουσικές και τραγούδια στρώνονται στην παρασκευή των πιο νόστιμων τραγουδιών για τις γιορτινές μέρες στη μουσική σκηνή Ερμού 135.

Ξεκινώντας από την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, ο αγαπημένος τραγουδοποιός και η ξεχωριστή ερμηνεύτρια βάζουν κέφι, φαντασία και γενναίες δόσεις συναίσθημα για να φτιάξουν επί σκηνής μουσική που θα μιλήσει κατευθείαν στην καρδιά.

Ο Παντελής Κυραμαργιός και η Ελευθερία Πάτση μας περιμένουν στο Ερμού 135, την ολοκαίνουργια σκηνή που φιλοδοξεί να γίνει το στέκι όσων αγαπούν την Τέχνη. Στην καρδιά της Αθήνας, ανάμεσα στο Θησείο και στο Μοναστηράκι, το Ερμού 135 είναι το σημείο που κάνουν στάση η καλή μουσική και η καλή διάθεση. Εκεί θα μας περιμένουν οι δύο καλλιτέχνες με τραγούδια αγαπημένα και τραγούδια έκπληξη: γιατί έκπληξη είναι κάθε φορά η παρασκευή της μουσικής.

Μαζί τους οι μουσικοί: Βάιος Πράπας (μπάσο, μπουζούκι, κιθάρα), Γιάννης Ταύλας (λαούτο, ηλεκτρική κιθάρα), Θανάσης Μάντζαρης (πιάνο, καχόν).

Info:


Από την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου και κάθε Παρασκευή
Έναρξη: 10:30 μ.μ.

Είσοδος 10 ευρώ με κρασί ή μπύρα
Μουσική Σκηνή Ερμού 135

Οι Los Dos o Más παρουσιάζουν το πρώτο τους άλμπουμ στο Σταυρό του Νότου

LOS DOS O MAS STAVROS TOY NOTOY PLUS poster
Μετά από 9 χρόνια ανοδικής πορείας και πολλών εμφανίσεων σε μικρά και μεγάλα stages κυρίως στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, οι Los Dos o Más ολοκλήρωσαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, μια ανεξάρτητη παραγωγή που μόλις κυκλοφόρησε, και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ζωντανά στον Σταυρό του Νότου Plus, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου. Το setlist της βραδιάς θα περιλαμβάνει και πολύ γνωστά τραγούδια διασκευασμένα με τον δικό τους μοναδικό τρόπο!

Οι μουσικές δημιουργίες των Los Dos o Más βασίζονται στο πάντρεμα παραδοσιακών και μη παραδοσιακών ήχων από άλλες χώρες, όπως: reggae, afro, ska, latin, και γενικότερα world music. Με επιρροές που ποικίλλουν και με ενσωματωμένο πάντα στη μουσική τους το ισπανικό στοιχείο, καταφέρνουν πραγματικά να έχουν μια διαφορετικότητα στη μουσική τους.

Το άλμπουμ αποτελείται από δέκα πρωτότυπα τραγούδια. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι γραμμένοι στα Αγγλικά, Ισπανικά και Wolof (Αφρικανική διάλεκτος), από τους Los Dos o Más, εκτός από το τραγούδι «Μαζί», στο οποίο τους στίχους έγραψε ο Μίνως Θεοχάρης. Τη μουσική σε όλα τα τραγούδια υπογράφουν οι Los Dos o Más. Οι ηχογραφήσεις, οι μίξεις και το mastering πραγματοποιήθηκαν στο Noisebox Studio από τον Σάκη Μπάστα. Το άλμπουμ είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Οι Los Dos O Más, που σημαίνει «Οι δυο μας ή και περισσότεροι», είναι ένα συγκρότημα που ξεκίνησε την πορεία του τον Οκτώβριο του 2010 στο Αίγιο, με αρχικά δύο μέλη, τον Νίκο Καραχάλιο στην κλασική κιθάρα και τον Διονύση Χαχάμπη στα τύμπανα. Στη συνέχεια η παρέα τους μεγάλωσε με τη συμμετοχή και άλλων μουσικών με το ίδιο όραμα, διαμορφώνοντας την μπάντα σε Collectiva. Σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Γαλλία, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής.

Οι Los Dos o Más εμφανίστηκαν ως support στην sold out συναυλία των DUB INC. τον Φεβρουάριο του 2014 στην Αθήνα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Έχουν ταξιδέψει σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, ενώ έχουν ανοίξει επίσης συναυλίες καλλιτεχνών όπως: Shantel, Νίκος Πορτοκάλογλου, Locomondo, Maraveyas Ilegal, Blues Wire, Ευθύμης (Txc, A/E), Άγνωστος Χειμώνας, Ταυτισμένος Λάθος. Tον Αύγουστο του 2014 οι Los Dos o Más συμμετείχαν στο 36ο River Party παίζοντας στην κεντρική σκηνή.

Το ομώνυμο άλμπουμ τους «Los Dos o Más» κυκλοφόρησε στις 4 Νοεμβρίου 2019.

Eύα Θεοχάρη: Τραγούδι
Diefree Diop aka MC Jefree: Τραγούδι
Νίκος Καραχάλιος: Κλασική κιθάρα
Θάνος Χρήστου: Ηλεκτρική κιθάρα
Διονύσης Χαχάμπης: Τύμπανα
Τάσος Παπαπάνος: Ηλ. μπάσο
Αντώνης Παπαδόπουλος: Κρουστά
Yussef Beato Viton: Κρουστά

Οργάνωση παραγωγής: Cricos

Info:


Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου
Ώρα: 22.30
Γενική είσοδος: 13 ευρώ (με μπύρα ή κρασί)

Σταυρός του Νότου Plus
Φραντζή 14, Νέος Κόσμος
Τηλ. κρατήσεων: 210 9226975

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!