Ο Νηλ Γιανγκ κυκλοφορεί ένα «χαμένο» άλμπουμ με ιστορία

Chrome Dreams : Δώδεκα κομμάτια της περιόδου 1974 – 77 έρχονται από την σειρά Neil Young Archives
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
O Νηλ Γιανγκ συνεχίζει να ξεσκονίζει τα αρχεία του και να κυκλοφορεί ανέκδοτο υλικό.

Ο Καναδός τραγουδοποιός κυκλοφόρησε πολλή μουσική στη δεκαετία του '70, και θα μπορούσε να είχε κυκλοφορήσει περισσότερη καθώς ήταν μια πολύ δημιουργική περίοδός του. Το 1977, οι Young and Crazy Horse κυκλοφόρησαν με το LP American Stars 'N Bars. Ο Young είχε επίσης ένα άλλο LP έτοιμο να βγει, αλλά δεν βγήκε ποτέ.

Το θρυλικό σόλο άλμπουμ Chrome Dreams έχει αποκτήσει φήμη, με τα χρόνια, ως ένα από τα μεγάλα “χαμένα” άλμπουμ της ιστορίας. Ο Neil Young είχε κρατήσει τις ηχογραφήσεις αυτές και τις κυκλοφορεί τώρα μερικές από αυτές, ως μέρος της σειράς του Neil Young Archives. Έτσι τώρα, επιτέλους, το Chrome Dreams θα αποκτήσει τη δική του κυκλοφορία. 

Neil-Young-Chrome-Dreams-cover.jpg

Το Chrome Dreams έχτισε τη φήμη του, κατά τη διάρκεια των δεκαετιών. Ο Young κυκλοφόρησε τελικά τα περισσότερα από τα τραγούδια που θα υπήρχαν στο Chrome Dreams - συμπεριλαμβανομένων των κλασικών "Pocahontas", "Powderfinger" και "Sedan Delivery", τα οποία τελικά θα εμφανίζονταν στο Rust Never Sleeps. Αλλά μερικά από αυτά τα τραγούδια δεν έχουν βγει ποτέ σε καμία μορφή.

Ο Young ανακοίνωσε ότι το Chrome Dreams θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, με εξώφυλλο από τον Ronnie Wood. Ο Young ηχογράφησε και τα 12 κομμάτια μεταξύ 1974 και 1976 μεταξύ των οποίων το "Sedan Delivery" στην αυθεντική του έκδοση, η οποία έχει στίχους που δεν ήταν στην έκδοση που κυκλοφόρησε στο Rust Never Sleeps. Αυτή η έκδοση ήταν ήδη στο YouTube, σε μορφή bootleged.

Παρακάτω, ακούστε αυτήν την έκδοση του "Sedan Delivery" και ρίξτε μια ματιά στη λίστα κομματιών του Chrome Dreams, μαζί με ημερομηνίες ηχογράφησης και λεπτομέρειες για το κάθε τραγούδι.

Neil Young - Sedan Delivery (Official Audio)



TRACKLIST:
01 “Pocahontas” (August 11, 1976)
02 “Will To Love” (December 3, 1976)
03 “Star Of Bethlehem” (December 13, 1974)
04 “Like A Hurricane” (November 29, 1975)
05 “Too Far Gone (September 5, 1975)
06 “Hold Back the Tears” (February 6, 1977)
07 “Homegrown” (November 19, 1975)
08 “Captain Kennedy” (August 11, 1976)
09 “Stringman” (March 31, 1976)
10 “Sedan Delivery” (May 22, 1975)
11 “Powderfinger” (August 11, 1976)
12 “Look Out For My Love” (January 20, 1976)

Δείτε τι λέει το δελτίο τύπου για τις εκδόσεις του Chrome Dreams:

Το “Powderfinger” είναι η πρώιμη/πρώτη σόλο έκδοση, η πρωτότυπη.

Το "Pocahontas" είναι η ίδια έκδοση που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Rust Never Sleeps, αλλά χωρίς overdubs.

Τα "Sedan Delivery" και "Hold Back the Tears" είναι πρωτότυπα με στίχους που δεν συμπεριλήφθηκαν σε μεταγενέστερες εκδόσεις. Και οι δύο είναι πολύ διαφορετικές εκδόσεις από τις προηγούμενες εκδόσεις.

Το "Stringman", είναι μια άλλη πρωτότυπη παράσταση, που περιλαμβάνεται στον δίσκο Odeon/Budokan στο Archives Vol. II; Πριν από αυτό, το τραγούδι είχε εμφανιστεί μόνο στο άλμπουμ του Young Unplugged σε μεταγενέστερη έκδοση, όχι στην αρχική.

Το Chrome Dreams κυκλοφορεί στις 11/8 στην Reprise Records. Η σόλο-ακουστική περιοδεία του Neil Young στη Δυτική Ακτή ξεκινά την Παρασκευή 30 Ιουνίου στο Λος Άντζελες.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!