Ο Bob Dylan διασκευάζει το "Dance Me to the End of Love"

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Η έκπληξη που επεφύλαξε στους φαν του
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μία έκπληξη επεφύλαξε στους θαυμαστές του ο Μπομπ Ντίλαν σε πρόσφατη συναυλία του στο Μόντρεαλ του Καναδά, στις 29 Οκτωβρίου. Ο σπουδαίος Νομπελίστας καλλιτέχνης ερμήνευσε για πρώτη φορά ζωντανά μία διασκευή του “Dance Me to the End of Love” του Leonard Cohen.

Το κοινό ενθουσιάστηκε και καταχειροκρότησε όρθιο τον Ντίλαν, ο οποιος εμφανιζόταν στο venue στο πλαίσιο της Rough and Rowdy Ways Tour. Είναι η πρώτη περιοδεία του καλλιτέχνη στον Καναδά από το 2017 και σε αυτή παρουσάζονται κομμάτια από τον τελευταίο του δίσκο, όπως και κλασικές επιτυχίες του και διασκευές.

Παρά τη φιλία του με τον Κοέν, πρόκειται για τη δεύτερη φορά στην καριέρα του Ντίλαν που παίζει ένα τραγούδι του σε συναυλία. Η πρώτη χρονολογείται στο 1988, όταν διασκεύασε το “Hallelujah” σε συναυλίες στο Λος Άντζελες και στο Μόντρεαλ.

Όσο για το συγκεκριμένο τραγούδι η ιστορία του είναι κάτι παραπάνω από συγκλονιστική. «Εκ πρώτης όψεως το “Dance Me to the End of Love” μοιάζει με ερωτικό τραγούδι. Αλλά στην πραγματικότητα το τραγούδι αναφέρεται στους Ναζί που έπαιζαν κλασική μουσική καθώς οδηγούσαν τους Εβραίους στους θαλάμους αερίων.”Ένα κουαρτέτο εγχόρδων πιέστηκε να παίξει ενώ συνέβαινε αυτή η φρίκη, αυτοί ήταν οι άνθρωποι των οποίων η μοίρα ήταν επίσης αυτή η φρίκη. Και έπαιζαν κλασική μουσική ενώ οι συγκρατούμενοί τους σκοτώνονταν και καίγονταν. Έτσι, αυτή η μουσική, “Χόρεψέ με στην ομορφιά σου με ένα φλεγόμενο βιολί”, εννοώντας την ομορφιά της που είναι η βίαιη ολοκλήρωση της ζωής, το τέλος αυτής της ύπαρξης και του παθιασμένου στοιχείου σε αυτή την ολοκλήρωση», είχε δηλώσει ο Λέοναρντ Κοέν το 1995.

Το τραγούδι «Dance me to the End of Love» ηχογραφήθηκε τον Δεκέμβριο του 1984 για τον δίσκο του Λέοναρντ Κοέν «Various Positions».

Ακούστε τη διασκευή του Μπομπ Ντίλαν


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!